URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 11 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La nivel de Oradea şi Bihor, aşa cum arată marile proiecte de investiţii, este evident că în doi-trei ani vom avea o infrastructură aeroportuară, feroviară şi rutieră absolut rezonabilă. La fel e şi cu spitalele şi şcolile, care, după ani buni de investiţii, încep să ofere condiţii mai mult decât decente.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Pe 9 iunie, românii îşi vor alege nu doar primarii, ci şi eurodeputaţii. Suntem tentaţi să ignorăm importanţa scrutinului european, deşi afacerile europene sunt de fapt afaceri interne, ale noastre. Ne privesc direct, căci şi noi putem hotărî cum sunt gestionate, trimiţând în PE 33 de reprezentanţi şi având un comisar în executivul Uniunii.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
23 Octombrie 2013, 11:32

La botez, prinţul George primeşte cadou o pajişte în România

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Primul născut al ducelui şi ducesei de Cambridge va fi botezat miercuri, la Londra, scrie digi24.ro. Strănepotul reginei Elisabeta va fi creştinat într-o ceremonie restrânsă, la palatul St. James şi nu la Buckingham, aşa cum cere tradiţia.

În contrast cu naşterea micuţului, mediatizată în întreaga lume, botezul va fi rezervat familiei şi rudelor apropiate. La eveniment vor participa aşadar circa 60 de persoane. William şi Kate se abat astfel de la tradiţia regală şi dovedesc că sunt nişte părinţi moderni. Anterior, ei au mai anunţat că naşii micului prinţ vor fi şase buni prieteni, fără rang de nobilitate.

Ducele şi Ducesa de Cambridge au ales pentru botez capela St. James, un loc plin de semnificaţii. "Trupul Dianei a fost depus aici, la Palatul Saint James, înainte de funeralii, şi cred că acesta a fost un element decisiv. Şi tot aici Kate a primit comuniunea, în urmă cu ceva timp", spune Penny Junor, biograf al Casei Regale.

Presa britanică mai scrie că prinţul Harry, fratele tatălui, şi Pippa Middleton, sora mamei, se numără printre cei şase naşi ai micului prinţ George.

Fotografiile oficiale de la botez vor fi publicate după încheierea evenimentului. Cu ocazia botezului regal, în Marea Britanie vor fi lansate nouă monede speciale. Una dintre ele este bătută în platină şi valorează 50.000 de lire sterline.

Viitorul moştenitor al tronului va primi şi din România un cadou special. Contele Kalnoky, un apropiat al prinţului Charles, a anunţat că îi va dărui o pajişte cu flori sălbatice în inima Transilvaniei.

Îndrăgostit de natură, contele speră să atragă astfel atenţia lumii întregi asupra speciilor rare de flori sălbatice care cresc pe dealurile României. Darul va fi, cu siguranţă, şi pe placul prinţului Charles, bunicul micului prinţ, a cărui pasiune pentru Transilvania este deja de notorietate.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
My plai my home
Avem poieni in Romania cat pentru toata dinastia !
Postat 26 Octombrie 2013, 01:41 de Micul intrerupator
Tri-cotarea tri-umflara
BIHOREANALIZAJ, s-o dat drumul la baraj, vine valul de mesaj, nu-i cenzura in natura ci numai putin dresaj, pan-ajungi in vernisaj.
Postat 24 Octombrie 2013, 12:08 de Izvorasul bih-ostean
Tri-vivat eco-triumfal
Natura ne slujeste deopotriva daca n-aveti nimica impotriva.
Postat 24 Octombrie 2013, 11:57 de Poiana visului regal
Simpla noblete - flori in piete
S-au dus vremurile rune cand toti care aveau renume miroseau doar flori de crin.
Postat 24 Octombrie 2013, 11:23 de Parcela cu dantela
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6364 RON
  • 1 EUR = 4.9753 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON