URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
14 Noiembrie 2016, 13:32

Incompatibil: Ioan Sorin Roman a pierdut procesul cu ANI şi nu mai are dreptul să ocupe, timp de 3 ani, funcţii ori demnităţi publice

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Deputatul PSD de Bihor Ioan Sorin Roman, candidat pe listele social-democraţilor pentru un nou mandat la Camera Deputaţilor, dar pe o poziţie neeligibilă, a pierdut procesul cu Agenţia Naţională de Integritate, care în martie 2014 l-a declarat incompatibil.

La acea vreme, ANI a stabilit că parlamentarul a intrat în incompatibilitate în decembrie 2008, pe motiv că deţinea simultan funcţia de deputat şi calitatea de comerciant persoană fizică - titular al Întreprinderii Individuale Ioan Sorin Roman.

Roman a contestat în instanţă decizia ANI, dar fără folos: în iunie 2014, Curtea de Apel Oradea i-a respins acţiunea ca fiind nefondată, iar pe 3 noiembrie 2016 Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie i-a respins şi recursul.

Conform hotărârii prezentate acum pe site-ul ÎCCJ, decizia este definitivă, ceea ce înseamnă că, timp de 3 ani, Roman nu poate ocupa funcţii sau demnităţi publice, inclusiv un nou mandat de parlamentar, dacă l-ar câştiga la alegerile de luna viitoare.

"Eu în 2009, după ce am devenit deputat în primul mandat, am cerut punctul de vedere al Comisiei Juridice a Camerei Deputaţilor şi mi-au dat în scris că nu am o problemă, pot să-mi continui mandatul", a explicat Roman, luni, pentru BIHOREANUL, de ce nu s-a considerat incompatibil.

Parlamentarul mai mizează încă pe o cale extraordinară de atac asupra sentinţei. "Deocamdată, dacă voi câştiga un nou mandat, îl voi lua, iar apoi, în funcţie de hotărârea care se va da, vom vedea dacă îl voi putea păstra sau nu", a mai spus PSD-istul.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
7 Comentarii
Replica
Cunosc si ma cunoaste domnul deputat PSD Ioan Sorin Roman il compatimesc pentru aceasta incurcatura legala cu ANI , numai ca Adevarul si Dreptatea spusa in fata supara si supara foarte tare!:))=)) Este bine sa te intinzi atat doar cat iti este plapuma .... si sa mai lasi si la altii sa nu ai tu totul mai lasa sa traiasca si alti , cand urci pe scara ierarahiei sociale sprijinit de umeri si forta celor multi este bine sa-i asculti si pe acestia pentru ca atunci cand vei cobori de pe scara ierarhiei sociale o sa cobori din nou pe umeri si forta lor si nu o sa-i poti privi in ochi pentru ca nu i-ai ascultat sinu le-ai facut NIMIC din ce ti-au cerut!:))=)) Revenind la articol ... trecut , prezent si viitor ... Trecut , era bine daca isi trecea societatile pe numele sotiei sau altor membri din familie de cand era primar sau in timpul primului mandat de parlamentar , prezent ... lupta pentru un nou mandat ( al treilea) de parlamentar de deputat ca altfel nu te vad bine ,( te vad dar in haine cu dungi ) viitor incert ... daca nu castiga alegerile si un mandat de parlamentar iarasi va avea o mare si mare de probleme!:))=))Aceasta este opinia lui Romanul _Simplu.
Postat 16 Noiembrie 2016, 10:10 de Romanul_Simplu
Să fim serioși, e o porcărie
Atâta timp cât Comisia Juridică a CD a emis un răspuns cum că nu există o situație de incompatibilitate, mi se pare că e vorba de o lucrătură ieftină: Hai să mai executăm unu. Agentul Stroe, padon, Mircea Termic, ptiu drace că mă tot încurc, Agentul Termic să fim corecți, în 2012 Roman a câștigat alegerile în comuna Cefa iar în ceea ce privește apartamentul chestiunea nu e ilegală, fiecare parlamentar poate opta pentru cazare ori pentru o sumă, a cărui cuantum nu o cunosc exact, urmând ca ei să se ocupe de propria cazare. Că dorm în gară, că dorm la Intercontinental ei tot banii ăia îi primesc, e problema lor ce fac cu ei, Roman a ales să nu doarmă în gară și nici la Intercontinental.
Postat 15 Noiembrie 2016, 19:34 de spectator
@TDS
nu cred ca e nesemnificativ din moment ce e deputat de cel putin 8 ani(parca). iar parte nu tin la nimeni. ai gresit platesti si pa!
Postat 15 Noiembrie 2016, 09:59 de User anonimizat
DA
@CHRIS: Mi se pare un personaj totalmente nesemnificativ ! Deci cu el sau fără el, tot aia e ! Dar ce ne facem că uscături sunt și dincolo. Încă mai aștept să câștige ANI contra lui Boloș ( chit că va fi cam greu, având în vedere prietenia apropiată, prea apropiată a acestuia cu Edy ).
Postat 15 Noiembrie 2016, 08:52 de TDS
bv
e pe lista la psd parca si la alegerile din decembrie doctrina sarco unde esti? doctrina doctrina doctrina
Postat 14 Noiembrie 2016, 23:03 de User anonimizat
un nenorocit...
...care trebuia demult bagat in puscarie ! Cu banii primiti pt. chirie, de la parlament, adica din banii tarii, si-a luat apartament proprietate la Rin, un mincinos fara nici un dram de caracter ! In comuna lui a obtinut cele mai putine voturi la scrutinul trecut, ceea ce spune multe ! Huooo, pungasule !
Postat 14 Noiembrie 2016, 21:36 de AgentulTermic
mda...
Perfect, cand se va da o hotarare definitiva si irevocabila, rugam sa returneze salariul de parlamentar din 2008 incoace. Ca altfel toata treaba asta nu are rost.
Postat 14 Noiembrie 2016, 15:30 de seth
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON