URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 22 SEPTEMBRIE 2020
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Mi-ar fi plăcut să asist la o dezbatere publică a candidaţilor la Primăria Oradea. Dacă mulţi ar fi fost curioşi să vadă cum îl încolţesc chalengerii pe favoritul Florin Birta, eu aş fi vrut să aflu şi alte lucruri care pot determina viitorul urbei. Am constatat, din programele prezentate, că niciun candidat n-a spus clar ce va face cu proiectele în derulare, cu cele ce urmează să înceapă şi cu cele aflate doar în faza de început. Să fie acesta un semn că distinşii contracandidaţi ai liberalilor nici nu-şi imaginează să ajungă la butoanele Primăriei?
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Nu cred că există zi în care diverşi politicieni şi colegi de-ai lor din administraţie să nu cadă acest examen. Iar liberalii - zic de ei fiindcă ei sunt acum la butoane - nu fac, din păcate, excepţie. Prima zi a anului şcolar a fost cea în care şi-a luat un 4 chiar şeful Inspectoratului Şcolar Bihor, Virgil Blage, prin interdicţia stupidă de a permite accesul jurnaliştilor în unităţile de învăţământ...
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât de greu ar pica unora, pronostichez că în bătălia pentru Primăria Oradea şi pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Bihor zarurile au fost aruncate. Cred, deci, cu variate argumente - politice, administrative, psiho-sociale, electorale - că viitorul primar se numeşte Florin Birta, iar viitorul preşedinte de judeţ Ilie Bolojan.
Vorba lu' Lulu
Lucian Cremeneanu
Alegerile de anul acesta mă duc cu gândul la modelul şi actriţa Farrah Fawcett, o frumuseţe celebră în anii '70-'80, a cărei plecare în lumea celor drepţi a trecut aproape neobservată. De ce? Pentru că a avut ghinionul să moară în aceeaşi zi cu Michael Jackson, când internetul era să se blocheze la nivel global din pricina căutărilor despre subiect. Aşa sunt şi alegerile de anul acesta - au neşansa să se întâmple în anul Covidului.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Pe cine veţi vota în funcţia de primar al Oradiei pentru mandatul 2020-2024?


De stiut

Avocatul Bihoreanului
Mircea Ursuta
Potrivit acestui cod, autonomia locală se exercită de către autorităţile administraţiei publice locale de la nivelul comunelor, oraşelor, municipiilor şi judeţelor. În condiţiile legii, se pot constitui autorităţi ale administraţiei publice locale şi la nivelul subdiviziunilor administrativ-teritoriale ale municipiilor, cum este situația Municipiului București, împărțit în sectoare.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Leptospiroza este una dintre cele mai răspândite zoonoze (boli infecţioase ale animalelor care se pot transmite la om), existând cazuri în toate continentele, dar mai ales la tropice. Există cazuri de boală şi la noi. Boala este produsă de leptospire, care aparţin grupului de spirochete (bacterii spiralate), responsabile şi de alte boli, cum ar fi sifilisul, febra recurentă şi altele.
03 August 2020, 12:09

Începerea activităților în proiectul „Fundamentarea deciziilor, planificarea strategică şi măsuri de simplificare pentru cetăţeni la nivelul municipiului Marghita”

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Comunicat de presă

August 2020

 

PRIVIND ÎNCEPEREA ACTIVITĂŢILOR PROIECTULUI

"FUNDAMENTAREA DECIZIILOR, PLANIFICAREA STRATEGICĂ ŞI MĂSURI DE SIMPLIFICARE

PENTRU CETĂŢENI LA NIVELUL MUNICIPIULUI MARGHITA"

 

Unitatea Administrativ Teritorială Municipiul Marghita, judeţul Bihor, în calitate de Beneficiar, anunţă lansarea proiectului "Fundamentarea deciziilor, planificarea strategică şi măsuri de simplificare pentru cetăţeni la nivelul Municipiului Marghita", cod SMIS 135923, cod SIPOCA 789.

Proiectul este finanţat prin Programul Operaţional Capacitate Administrativă care la rândul său este finanţat din Fondul Social European (FSE), în cadrul obiectivului tematic nr. 11, Consolidarea capacităţii instituţionale a autorităţilor publice şi a părţilor interesate şi eficienţa administraţiei publice (OT11) şi îşi propune să consolideze capacitatea administrativă a autorităţilor şi instituţiilor publice de a susţine o economie modernă şi competitivă.

Activitatea AUTORITĂŢII DE MANAGEMENT pentru Programul Operaţional Capacitate Administrativă este desfăşurată de către personalul Direcţiei Generale Programe Europene Capacitate Administrativă, structură organizatorică a Direcţiei generale programe europene din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, cu sprijinul şi în colaborare cu alte structuri suport ale ministerului.

Obiectivul general al proiectului:

consolidarea capacităţii instituţionale a Municipiului Marghita prin implementarea de măsuri pentru îmbunatăţirea planificării strategice, respectiv măsuri de simplificare pentru cetăţeni.

Obiectivul specific ale proiectului:

1. Îmbunătăţirea planificării strategice a Municipiului Marghita pentru perioada 2021-2027 prin elaborarea urmatoarelor documente strategice:

- Strategia integrată de dezvoltare urbană a Municipiului Marghita,

- Planul de mobilitate urbană durabilă a Municipiului Marghita, respectiv

- Strategia Energetică a Municipiului Marghita.

2. Simplificarea procedurilor administrative şi reducerea birocraţiei pentru cetăţeni prin achiziţia de date din teren şi integrarea acestora într-o soluţie geospaţială (GIS) aferentă intravilanului Municipiului Marghita.

Perioada de implementare a proiectului este de 12 luni, respectiv între 20.05.2020 până la 19.05.2021.

Conform contractului de finanţare nr. 495/18.05.2020, valoarea totală a proiectului este de: 625.464 lei, din care:

- valoarea eligibilă nerambursabilă din FSE este: 531.644,41 lei (85%)

- valoarea eligibilă nerambursabilă din bugetul naţional este: 81.310,31 lei (13%)

- cofinanţarea eligibilă a Beneficiarului este: 12.509,28 lei (2%)

 

Unitatea Administrativ Teritorială Municipiul Marghita, strada Calea Republicii nr. 1,

judeţul Bihor, CP 415300, România

Telefon: 0259.362001; 0359.409977; Fax: 0359.409982,  E-mail: primaria@marghita.ro

Persoană de contact: Botos Alexandru – manager proiect 

 

 

 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
CrisDumi
No , ai văzut ce face Bolojan și in Salonta:::)))
Postat 07 August 2020, 00:16 de Sandu2100
La ce cuvinte cu "pompon" se folosesc în proiectele astea, mai ales în titluri ...
... n-ai zice că-i vorba doar de un simplu desen, în 4 părți, care să-i ajute pe marghiteni să-și vadă strada pe care locuiesc, pe un amărât de pliant mai mare și care o să atârne pe peretele holului primăriei !??
Postat 05 August 2020, 19:42 de CrisDumi
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.1224 RON
  • 1 EUR = 4.8583 RON
  • 1 HUF = 0.0134 RON