URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 19 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când au venit liberalii la conducerea Oradiei, numai de dezbinare avem parte. Se face un pod nou peste Criș: de ce se face? Și dacă se face, de ce are doar o bandă pe sens? La ce ne trebuie drum expres când pe terenurile alea vegetația creștea liniștită încă de pe vremea lui Ladislau Întemeietorul? Iar se fac pasaje supra și subterane? E scandalos cum se intervine la renovarea parcurilor, nu era mai bine înainte?!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Ca în fiecare an electoral, o grămadă de aleși își schimbă partidul care i-a ajutat să-și câștige mandatele, perioada pre-electorală fiind comparată cu sezonul de Mercato din fotbal. Atât doar că, deși numitorul comun cu fotbalul sunt banii, în politică ar trebui să conteze și factorul moral. Cum aleșilor nu le pasă, însă, de așa ceva (de doctrine și ideologii nici vorbă, iar de fair-play nici atât), alegătorii n-au decât să spună că politica e prostituție, dar să meargă totuși să-i voteze.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat anul trecut, în octombrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie obligatorie, extrem de importantă, prin care a stabilit că asiguratorul RCA care nu își respectă obligațiile legale trebuie să fie obligat să plătească penalități de întârziere de 0,2% pe zi de întârziere, adică peste 70% pe an, din suma stabilită de instanță cu titlu de despăgubiri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
15 Octombrie 2021, 11:37

Încă 403 cazuri Covid în Bihor, plus 9 decese. Record de spitalizări în județ, iar în Oradea incidența impune extinderea carantinei de noapte

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Pentru a doua zi la rând, în Bihor au fost înregistrate vineri dimineaţă încă 403 noi cazuri Covid. Potrivit unui comunicat al Direcţiei de Sănătate Publică şi Prefecturii Bihor, acestea au fost descoperite după efectuarea a 1.564 teste, astfel că 25,76% dintre ele au indicat prezenţa virusului.

Odată cu noile cazuri, bilanţul îmbolnăvirilor în judeţ a ajuns la 36.412 de la începutul pandemiei, dintre care 30.574 s-au încheiat cu vindecări.

Alte 1.729, însă, s-au soldat cu decese, ceea ce înseamnă că de joi până vineri dimineaţă au mai murit încă 9 oameni infectaţi.

"Toate cele 9 persoane decedate, cu vârste cuprinse între 70 şi 86 de ani, erau nevaccinate şi aveau comorbidităţi, de la hipertensiune arterială la diabet zaharat", au declarat surse medicale. "În 20 de luni de pandemie, judeţul Bihor a pierdut deja un număr de oameni egal cu populaţia unei comune. Mulţi dintre cei decedaţi, chiar dacă aveau şi afecţiuni cronice, ar mai fi trăit dacă nu se infectau sau dacă s-ar fi vaccinat", au adăugat sursele medicale.

La fel cum s-a întâmplat joi, din cele 403 noi cazuri Covid, 7 sunt la persoane care au mai fost infectate şi în trecut.

Vineri dimineaţă, în Bihor erau 4.109 persoane infectate, dintre care, potrivit DSP şi Prefecturii, 69 erau în stare gravă la ATI. De asemenea, potrivit surselor BIHOREANULUI, numărul total al pacienţilor Covid internaţi în spitalele din judeţ a ajuns la un record de 665 de persoane.

Incidenţa pe localităţi creşte în continuare, în unele depăşind chiar 13 cazuri Covid active la mia de locuitori. În Toboliu este de 13,51/1.000, în Ceica 13,17, iar în Spinuş 13,1.

În 5 unităţi administrativ-teritoriale incidenţa este mai mare de 10 la mia de locuitori (Brusturi, Căbeşti, Paleu, Cefa, Chişlaz), iar în 4 UAT-uri a sărit de 9 (Sântandrei, Sâmbăta, Hidişelu de Sus şi Pocola).

În Oradea, incidenţa a crescut în ultimele 24 de ore într-un ritm fără precedent, ajungând vineri dimineaţă la 8,43/1.000 (după ce în ziua precedentă fusese 7,73). De altfel, pentru că municipiul a trecut de pragul de 7,5/1.000, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă urmează să se reunească pentru a decide noi restricţii, specifice acestei situaţii, între care şi aşa numita carantină de noapte pe toată durata săptămânii (nu doar vinerea, sâmbăta şi duminica), ceea ce înseamnă restrângerea circulaţiei persoanelor nevaccinate între orele 20.00 – 05.00, în cazuri excepţionale aceasta fiind permisă, dar numai cu legitimaţie de serviciu, adeverinţă de la angajator sau declaraţie pe proprie răspundere.

În aceeaşi situaţie, cu o incidenţă mai mare de 7,5, sunt şi comunele Săcădat, Girişu de Criş, Budureasa, Derna, Sălard, Sânmartin şi Ţeţchea.

Alte 4 comune au o incidenţă mai mare de 6/1.000 (Biharia, Lunca, Nojorid şi Lăzăreni).

Pe de altă parte, în cursul zilei de joi s-au mai vaccinat în Bihor 1.997 persoane, totalul celor vaccinate cu schema completă ajungând la 150.508, iar al celor care au primit şi doza booster la 13.582.

Vezi mai jos situația pentru fiecare unitate administrativ teritorială în parte!

 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
24 Comentarii
Nu e vaccin, e terapie ARN messager
[ https://ro.wikipedia.org/wiki/Vaccin ]Un vaccin este un produs medicamentos biologic care are ca scop inducerea unui răspuns imun și implicit protecție imună dobândită față de o anumită boală infecțioasă.[1] Vaccinurile pot conține agentul patogen întreg, atenuat sau dezactivat, toxinele produse de agent care sunt responsabile de producerea patologiei la om sau diferite fragmente moleculare (precum proteine de suprafață). Ajuns în organism, principiul activ din vaccin induce un răspuns imun prin stimularea sistemului imunitar, cu inducerea unei memorii imune ce va avea ca scop recunoașterea ulterioară și distrugerea agentului patogen, odată intrat în organism.[2] Vaccinurile pot fi utilizate în scop profilactic (vaccinoprofilaxie) sau curativ.///Imunitatea naturala,prin infectie cu covid ,este de "n" ori mai puternica decit cea oferita de vaccin.[ https://www.imuno-medica.ro/noutati/Studiu-israelian-imunitatea-naturala-este-de-27-de-ori-mai-puternica-decat-cea-indusa-de-vaccinurile-anti-COVID-42 ]/[ https://alephnews.ro/sanatate/care-este-diferenta-dintre-imunitatea-data-de-vaccinul-anti-covid-si-imunitatea-dobandita-in-urma-infectarii/ ]. Mai mult,Unele dintre aceste studii fac referire si la faptul ca persoanele care au avut o forma mai severa de boala au prezentat anticorpi timp mai indelungat. [ https://www.reginamaria.ro/articole-medicale/imunitatea-la-covid-19-este-mai-mare-decat-se-credea-initial ]. Nebunia asta a vaccinarii fortate, cu recompensa acelui green-pass care sa-ti redea o viata normala, este DUBIOASA.Are in spate nu doar interesele financiare ale big-pharma, e ceva MAI MULT. Be careful!
Postat 17 Octombrie 2021, 10:38 de excalibur
@excalibur
Teoria ta egoista nu sta in picioare: toti vaccinatii din jurul tau pot sa-ti dea boala. Faptul ca esti vaccinat nu inseamna ca nu poti sa transmiti mai departe boala. Total de acord cu tine: 1. cei care nu se vaccineaza isi asuma riscurile. 2 lockdown-ul s-a instituit pt a castiga timpul atat de necesar spitalelor, in vederea evitarii sufocarii sectiilor ATI. Problema este alta: pandemia nu se va termina niciodata, este recurenta la nivel personal, o persoana trecuta prin boala si nevaccinata (vorbesc in numele meu si am mai scris treaba asta odata) are anticorpi doar pt 6-7 maxim 8 luni, dupa care este vulnerabila din nou. Sunt doua iesiri din aceasta situatie. Prima: vaccinare cu schema completa (cu asumarea riscurilor unor eventuale efecte adverse ale vaccinului, mai mari sau mai mici, mai apropiate sau mai indepartate in timp) si revaccinare (ori de cate ori este necesar) daca virusul sufera mutatii in timp. Asta nu te va proteja de a contacta boala, dar va face ca, cel putin in teorie, daca faci boala sa treci mai usor prin ea, sa faci o forma mai usoare. A doua: cresterea capacitatii sectiilor ATI din spitale, astfel incat sa nu fim pusi in situatia sa-l decuplam pe unul de 80 de ani de la aparate in favoarea unuia de 70 de ani. Se pare ca cea de-a doua optiune este una mai costisitoare si neagreata de factorii decidenti, prin urmare se face o campanie pro vaccinare. Nu cred ca este o campanie agresiva de niciun fel, daca ar fi fost agresiva, altfel ar sta lucrurile procentual vorbind. Iti spun eu ce se va intampla pana la urma: aproape toata lumea se va vaccina (exceptii vor fi, dar o sa le gasesti pe la manastiri). Ma bazez pe urmatoarele: odata cu trecerea timpului, cei nevaccinati vor face o forma mai grava de boala, care va necesita spitalizare si recuperare lunga sau vor pierde un membru de familie sau un prieten apropiat si vor decide ca e mai bine sa se vaccineze. Depinde de fiecare cat este dispus sa riste si pe cine va fi dispus sa riste.
Postat 17 Octombrie 2021, 08:29 de Kid
Trepadusule
Cum ai citat de pe luju.ro, nici nu ma obosesc cu tine. Plata tot pe revolut se face?
Postat 16 Octombrie 2021, 15:30 de poiu
Vaccinarea noua "COLECTIVIZARE"
Cei care nu intrau in colectiv,Kolhos,CAP erau deportati in Siberia,Baragan ,Canal s.a.Ce se intampla acum seamana foarte tare cu perioada comunista.metodele sunt aceleasi,oamenii sistemului sunt urmasii comunistilor de alta data.Bunici au fost deportati in Siberia si in Baragan si asta vine sa ne ameninte cu citatii.Pe cine vrei sa sperii tu ,comunistule?
Postat 16 Octombrie 2021, 11:04 de spaima_trepadusilor
Vaccinarea e mai importanta decit boala
Citez iar din omul nostru: "...Ești vaccinat? Taci dracu din gura și vezi-ti de viață. Dacă ești vaccinat și te caci pe tine înseamnă că crezi ca vaccinul nu e eficient. Atunci de ce zbieri pe internet ca lumea sa îl ia?? ..." Completez eu: cine nu se vaccineaza isi asuma riscurile.Punct. Teoria mea personala,egoista este ca toti cei din jurul tau sa se vaccineze,mai putin tu.In felul asta nu mai ai de la cine lua boala, risc zero boala,risc zero vaccinare. La inceputul pandemiei, au fost sceptici care au zis ca pandemia se va termina cind 2/3 din populatie va trece prin boala si se va imuniza.S-a pus lockdown pentru a cistiga timp, sa nu facem toti odata covid si sa saturam spitalele. Intre timp,prioritatea a devenit vaccinarea si certificatul,sub amenintarea bastonului si foamei.Pentru cei nehotariti, e bine sa consulte si plaforma asta antivax,declarata : [ https://www.activenews.ro/ ]. Apoi,fiecare sa gindeasca pentru el...
Postat 16 Octombrie 2021, 10:50 de excalibur
Lectureaza poiu draga-Zdrobitor: avocatii Mikolt Kapcza si Gabriel Marin au obtinut la CA Cluj anularea integrala a HG 826, 932 si 990/2021 de prelungire a starii de alerta: „Niciun criteriu obiectiv... Starea de alerta se mentine doar ca presiune pentru
https://m.luju.ro/trei-dintr-un-foc-zdrobitor-avocatii-mikolt-kapcza-si-gabriel-marin-au-obtinut-la-ca-cluj-anularea-integrala-a-hg-826-932-si-990-2021-de-prelungire-a-starii-de-alerta-niciun-criteriu-obiectiv-starea-de-alerta-se-mentine-doar-ca-presiune-pentru-vaccinare-e
Postat 16 Octombrie 2021, 10:22 de spaima_trepadusilor
@excalibur
Nu merg eu personal. Am dat un exemplu. Si eu sunt pro vaccin si vaccinat. Dar nu am zis nimanui nici sa se vaccineze si nici sa nu o faca. Trebuie doar sa conștientizeze fiecare ce avantaje are si, in aceeasi masura, potentialele dezavantaje de a fi intr-una din cele doua tabere. Dar problema cea mai mare din toate este imprastierea de fake news, de a semana frica in randul oamenilor, de a scoate anumite informatii din context, a le rasuci si a le prezenta in mod eronat. Daca autoritatile fac asta si stie vreun sosocat, CU DOVEZI, atunci sa mearga sa depuna plangere, nu la nivel national ci european. Pana atunci sunt destui "formatori de opinie" falsa cat si tot mai multi care inca mai cred mizeriile astea. Uite, am gasit un film foarte tare, trebuie sa intelegi engleza. Fakerita incearca sa foloseasca limbaj elevat, unele le.poti prinde cu un minim de cultura generala, gen rolul adn si enzimelor. https://youtu.be/tmO79q9evnU
Postat 16 Octombrie 2021, 09:54 de poiu
Codrul penal
Pina sa vina @poiu si cele 6 servicii secrete care pazesc romania pe tarlaua bihoreanului, am sarit gardul la o alta publicatie [https://www.bihon.ro/stirile-judetului-bihor/oficial-carantina-de-noapte-extinsa-in-oradea-si-19-localitati-bihorene-restrictii-de-weekend-in-alte-14-localitati-3832873/], unde, am gasit un comentariu, care merita citit.Enjoy: "Am mai scris asta undeva, dar este absolut ridicol ca aceste restricții continua. Sunt vaccinat și pro-vaccin. Cei care nu se vaccinează fac parte din următoarele categorii: 1. Au o frica cât de cât rațională (vaccinul nu este 100% eficient și nu cunoaștem repercusiunile care ar avea loc în 2,3 ani) 2. Au o frica iraționala (stau prea mult pe fb) 3. Sunt retardati (conspiraționisti cu 5G, Bill Gates, etc) 4. Au anumite boli și e normal sa fie speriați. 5. Sunt tineri și sănătoși și au calculat ca vaccinul nu are mare impact în viata lor Cei care sunt vaccinați (ca mine, repet) dar au impresia ca toți cei nevaccinati sunt prosti, iar ei sunt cei mai etici și inteligenți (fiindcă asa le spune Vice și Guardian si alte publicații lobotomizate) sunt cei mai retardați. Și speriați. Și irationali. Ești vaccinat? Taci dracu din gura și vezi-ti de viață. Dacă ești vaccinat și te caci pe tine înseamnă că crezi ca vaccinul nu e eficient. Atunci de ce zbieri pe internet ca lumea sa îl ea?? Nu mai pot. Nici cu conspirationistii anti-vax, nici cu fasciștii pro-vax. Hai sictir. Cât despre restricțiile fasciste; e penibil. Lumea civilizata (Scandinavia, Anglia, Florida) au deschis. Au oferit vaccinul sau opțiunea personala de a te ascunde în casă și gata. Au crescut numărul de paturi la terapie intensiva, știind ca au nevoie iarna asta (Covidul per total ucide de vreo 4 ori mai mult ca o gripa sezonieră) și gata. Restul sunt liberi. Țări fascisto-socialiste ca Australia, România, Scoția, California, etc tot continua cu cretinisme de genul. Absolut penibil. Și sunt destui lobotomizati (ironic, ei se și cred liberali uneori) care zic “da da statule, te rog spune-mi ce sa fac, unde sa merg, ce sa port, etc”. Jenant."
Postat 16 Octombrie 2021, 09:35 de excalibur
@unul
Nu le da apa la moara, isi scriu si ei ineptiile, mai iau in revolut 5 lei, trece ziua vine banul. Ma tot intreb, bihoreanul nu are de gand sa puna la dispozitia autoritatilor datele astora? Mai era unu ce s-a anonimizat brusc dupa ce i-am explicat putin din codul penal. Bine, el crede ca e anonim, la fel ca trepadusu, georgemarian si ce se mai perinda pe aici, deja e un pattern la.oeice articol legat de covid. Parca ii si vad cum așteaptă cu textele pregatite. Nu demult a fost chemat "pe dreapta" un vomitator de asta si cand baietii cu ochi albastri i-au aratat cat de "anonim" e si i-au citit codul penal si consecintele, brusc l-a luat "corasonu". Sunt multi, efortul logistic nu e mare. Lasa-i sa adune comentarii de sosocati si apoi sa vezi ce mielusei ajung cand le vine citatia la adresa. Mai sunt altii care cred in vpn mai tare ca in vaccin....nah, ala e si mai fals ca sentiment de anonimizare. Deja mi-e scarba si aici si pe pagina lor de facebook, dar aici vin aia care nu au sange in boașe chiar deloc.
Postat 16 Octombrie 2021, 06:46 de poiu
georgemarian
Esti prea destept pt planeta pamant , iar interpretezi dupa capul tau
Postat 16 Octombrie 2021, 02:52 de Sandu2100
Eficienta negativa a vaccinului de -66% in UK
Ultimele date statistice de la Ministerul Sănătății din UK arată eficiența negativă a vaccinului. Producătorii au afirmat că are o eficiență de 95% dar după ultimele infectări are o eficiență de -65%. Îi bun, nu? Mostră din datele de pe UK: între săptămâna 35 si 38 din anul 2021 pe grupa de vârstă 40-49 de ani, numărul de infectați la 100.000 de persoane din cei vaccinați cu a 2-a doză a fost de 1225,5 persoane, în timp ce la cei nevaccinati a fost de 739,5 persoane. Diferenta de 66% in plus la cei vaccinati. În concluzie, vaccinul nu numai că e un eșec, dar duce la suprainfectarea vaccinaților, așa că cazurile de spitalizare majoritare sunt la ei. Și la celelalte grupe de vârstă eficiența vaccinului a fost negativă, chiar dacă în procente mai mici, dar hotărâtoare ca și comparație. Linkul mai jos, și alte linkuri către rapoartele din minister direct din site: https://theexpose.uk/2021/10/01/uk-health-security-agency-report-proves-covid-vaccines-dont-work/ Concluzie: ești mult mai sănătos dacă nu te vaccinezi cu vaccinul acesta Covid. Ce se intampla acuma in spital este din VINA sistemului medical. În spital acuma sunt atât nevaccinați cât și vaccinați, majoritatea. efectele mai puțin grave care le obții cu ajutorul vaccinului sunt doar MARKETING. Realitatea în schimb, bate filmul, și îl bate rău! PS: Știrea asta n-o să apară pe nici un post, după cum ați înțeles deja. Încă nu v-ați trezit?
Postat 15 Octombrie 2021, 20:44 de georgemarian
Calm
Panica indusă de declarații delirante și acuzații nesimțite nu ajută la nimic; dimpotrivă, îi face pe oameni să gândească prost: unii se vaccinează până nu mai pot, ceilalți ignoră situația pandemică aproape total. Focalizarea excesivă asupra situația infectărilor cu SARS-CoV-2 are un efect similar: unii nu văd scăpare fără vaccin, ceilalți nici să n-audă despre problema virală de azi. Da, COVID e o chestiune serioasă, gravă chiar: poate chiar foarte gravă. Însă la fel sunt și alte infecții virale care, în cazul persoanelor cu imunitate redusă - în special persoanele în vârstă și/sau bolnavii cronici, au ca final decesul. Ar fi interesantă, și în egală măsură utilă, o analiză a situației deceselor cauzate de infecții virale în ultimii 15-20 de ani, care să fie ulterior comparată cu situația deceselor înregistrate în urma infectării cu SARS-CoV-2 - aici, la noi, în Bihor. Poate așa s-ar mai calma spiritele și de-o parte, și de cealaltă a... vaccinului.
Postat 15 Octombrie 2021, 15:49 de Shogun
Antivaxerii nu sunt de ieri,de azi
[ https://www.familiaortodoxa.ro/2013/01/29/dr-christa-todea-gross-vaccinurile-preventia-care-imbolnaveste-si-uneori-chiar-ucide/ ]. Vaccinurile au dublat speranta de viata a omului si au cvadruplat populatia Terrei [ https://www.hotnews.ro/stiri-sanatate-24974871-cum-schimbat-vaccinurile-lumea-care-traim-dublat-speranta-viata-dar-vaccinul-perfect-administrat-7-miliarde-oameni-fara-nicio-reactie-adversa-nu-exista-niciodata.htm ]
Postat 15 Octombrie 2021, 14:30 de excalibur
@excalibur
E vina alui nevaccinat ca a ajuns in spital. De ce nu s-a vaccinat, cand statul i-a pus la dispozitie 4 tipuri de vaccin GRATIS? Niciunul dintre vaccinurile actuale nu sunt perfecte, dar vaccinarea e cea mai buna varianta. In momentul de fata nu exista tratament pentru covid. Ce se face acum e sa se bage o gramada de medicamente create pt altceva, medicamente care dau rezultate foarte slabe in tratarea covid-ului.
Postat 15 Octombrie 2021, 14:26 de unul
Vaccinarea e buna
Cu o vaccinare reusita ar trebui sa nici nu simti ca faci boala,organismul avind de la vaccin anticorpii pregatiti sa lichideze in fasa orice focar.Unii epidemiologi sunt sceptici la eficienta vaccinurilor pentru coronavirus, dar aste e un vaccin special,revolutionar, mRNA.La articolul asta: [https://ziare.com/stiri/coronavirus/coronavirusul-nu-va-disparea-traim-cu-el-studii-ridicarea-pandemiei-1696127 ] citim un comentariu cam asa: "...ce te faci cand un NEvaccinat (dovedit cu test PCR) este imbolnavit de un vaccinat ??? La mine la serviciu o colega vaccinata cu ambele doze s-a imbolnaviat si culmea a imbolnavit ati patru colegi, culmea nerusinarii, vaccinati si ei cu o forma asa usoara ca toti au ajuns la spital. Colega a fost o saptamana pe oxigen ca si doi dintre colegi... Acum s-au facut "bine" dara doi dintre ei spun ca au probleme cu respiratia, ca obosesc repede si nu au oxigen... Forme usoare... Asa ca te intreb: ce te faci cu ai vaccinati si care imbolnavesc pe altii, de ajunga aia in spital si apoi respira greu ??? Sa le plateasca despagubiri pt ca le-a distrus plamanii ???..."
Postat 15 Octombrie 2021, 14:12 de excalibur
Oamenii nu sunt tratați
Oamenii mor în spitale că nu-i tratează cu medicamente de calitate (Anticorpi monoclonali / Tociluzumab / Favipiravir / Arbidol), că nu s-au aprovizionat cu ele, lipsesc cu desăvârșire, nu de la virus. De asemenea nu se tratează adecvat nici pneumoniile bacteriene ascoiate celor virale. Se face și cu cârdășia medicilor, pentru că dacă un medic cu frică de Dumnezeu a constatat situația asta, lipsa medicamentelor, a sesizat conducerea și conducerea n-a luat nici o măsură, trebuia sa-și pună o pancardă pe el cu NU AVEM MDECICAMENTE să cheme presa și să-l pozeze. Dacă era cel puțin un medic din ăsta pe fiecare spital, dar nu acuma, trebuia din vară, intr-o săptămână era ticsită toată țara de medicamente inclusiv pe anul viitor. În situația asta medicii n-au nici o scuză. La 20.000 de lei / lună + bonusuri nu așteptăm doar să-și facă treaba ci inclusiv să semnaleze probleme din sistem. În vară nu au fost stresați deoarece spitalele erau goale, de fostru ministru Mihăilă nu mai am ce zice, dezastru. De cealaltă parte avem și acest ministru (actualmente) incompetent Cseke Attila care anii trecuți închise spitalele din țară. Să-l pui din nou la minister e crimă curată. Nu mai dați vina pe nevaccinați, că până la urmă ne scoateți vinovați și de ânțepăturile de țânțari, de ce nu i-am convocat la sol. Fiecare să-și asume responsabilitatea. Noi ne-o asumăm că suntem sănătoși, când răcim stăm pe-acasă, dar acesta este valul SISTEMULUI MEDICAL CORUPT ȘI INDIFERENT. A lor îi răspunderea, ei să-și asume numărul de oameni morți. Comuna Brbulești, Ialomița, cu cei mai nevaccinați oameni (99%) inclusiv primarul, sin 8000 de persoane are 6 cazuri Covid in ultimele 14 zile, adică 0,75 la mie. Uită domle că eficiența NEVACCINULUI că e mai mare ca eficiența VACCINULUI! https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/social/comuna-din-romania-cu-99-locuitori-nevaccinati-in-frunte-cu-primarul-doar-32-de-persoane-din-8-000-au-ales-sa-se-imunizeze-1701381 Concluzie după proba practică: NEVACCINAREA REDUCE RĂSPÂNDIREA VIRUSULUI ȘI NICI NU ÎNCHIDE ECONOMIA (ia uită ce-i în București, Cluj, Timisoara - unde-i "elita")! Certificatul Verde trebuie dat ECLUSIV celor NEVACCINAȚI! PS: asta ultima era o glumă. Nu trebuie dat la nimeni, doar la AVE Bihor când vine după fracția de hârtie.
Postat 15 Octombrie 2021, 14:10 de georgemarian
@excalibur
Nu numarul infectarilor e important, ci numarul celor care ajung in spital. Daca ai doar simptome de raceala, poti sa stai acasa. Problema e daca faci forma grava. Acum spitalele sunt pline de nevaccinati.
Postat 15 Octombrie 2021, 14:07 de unul
Intrebare
Cum se face ca bucurestiul,cu o rata de vaccinare de 52% , deci unul din 2 e vaccinat, si totusi are incidenta de 15 la mie?
Postat 15 Octombrie 2021, 13:58 de excalibur
@spaima
Rata de mortalitate e mare pt ca 95% din cei ce ajung in spital sunt nevaccinati. Sunt pline spitalele pt ca retarzii nu se vaccineaza. Din cauza lor nu mai au acces in spitale nici cei care au alte afectiuni.
Postat 15 Octombrie 2021, 13:07 de unul
Rata de mortalitatea mare in Romania are multe cauze ,lipsa TRATAMENTULUI pt bolnavi sau infectati e una din ele.
Cand marsezi doar pe preventie in stil comunist fara sa ai TRATAMENT pt covid ajungi in situatia asta si nevaccinati si mortalitate mare.
Postat 15 Octombrie 2021, 12:24 de spaima_trepadusilor
@spaima
Nu mai scrie tampenii aici. E 75% rata de vaccinare https://news.google.com/covid19/map?hl=en-US&mid=%2Fm%2F03rt9&gl=US&ceid=US%3Aen&state=4
Postat 15 Octombrie 2021, 12:01 de unul
99,7 vaccinata,Waterford now has highest incidence of covid in Ireland
https://waterford-news.ie/2021/10/11/waterford-now-has-highest-incidence-of-covid-in-ireland/?fbclid=IwAR3hGKJdqEWHstWB9WqtCuHvpeZiw8j74wxVtqFPlPp597duGBUVvgV74GE
Postat 15 Octombrie 2021, 11:58 de spaima_trepadusilor
@spaima
Irlanda are o rata a mortalitatii de 0,22% pe cand Rromania are 2,33%, deci de 10 ori mai mult.
Postat 15 Octombrie 2021, 11:56 de unul
Răsturnare de situație în Irlanda. Cum a ajuns una dintre cele mai vaccinate țări din lume în pragul „valului cinci”
https://www.activenews.ro/stiri/Rasturnare-de-situatie-in-Irlanda.-Cum-a-ajuns-una-dintre-cele-mai-vaccinate-tari-din-lume-in-pragul-%E2%80%9Evalului-cinci-170013
Postat 15 Octombrie 2021, 11:42 de spaima_trepadusilor
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5614 RON
  • 1 EUR = 4.9715 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON