URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 28 MARTIE 2023
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Mie-mi plac tipii de la ONG-ul Pro Infrastructura. Din câte știu, e o organizație imaginată de fostul ministru al Transporturilor, Cătălin Drulă, de la care aflăm multe dintre dedesubturile care ne fac să nu avem autostrăzi decât pe hârtie și la prețuri exorbitante.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
E sufocarea pe care o simţi în lipsa libertăţii, obrazul ce-ţi arde încă sub palma securistului care ţi-a curmat cuvântul, ruşinea că te-ai născut într-un loc atât de cenuşiu. E despre "vom muri şi vom fi liberi", "dreptate, ochii plânşi cer să te vadă" sau "mai bine golan...". E despre mulţumirile primite de la omul simplu, care a găsit în tine singurul ascultător şi reazem, înfruntând "sistemul". Despre orele de nesomn...
Zic şi eu
Adrian Cris
Justiţia din Bihor a învins săptămâna trecută DNA Oradea, dar şi societatea bihoreană. La capătul a 9 ani de procese, fostul boss al UDMR şi al CJ Bihor, Alexandru Kiss, a fost achitat pentru fapte de corupţie pentru care în 2018, în prima fază a procesului, Tribunalul îl condamnase la 8 ani de închisoare, iar pe doi dintre tovarăşii săi de dosar - patronul Selina, Beneamin Rus, şi cetăţeanul ungar Bojtor Vilmos, prin intermediul căruia politicianul şi amicul său, Alexandru Mudura, fondatorul Lotus Center, au încasat şpăgi de 4,3 milioane euro - la 4 şi respectiv la 6 ani de închisoare.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți despre completările aduse la legislație care prevăd că, în sensurile giratorii, șoferii trebuie să respecte regulile privind circulaţia pe benzi, având obligaţia să semnalizeze din timp părăsirea intersecţiei şi să se asigure?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
La finalul anului trecut a fost adoptată fără mare publicitate o lege ce permite reinstalarea radarelor fixe, care de această dată vor avea mai multe „atribuții”, similar camerelor instalate pe drumurile din alte țări europene.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Fumatul este un viciu care produce numeroase boli şi decese, fiind considerat în ţările dezvoltate principala cauză a bolilor prevenibile şi a morţii premature. Numai în SUA apar în fiecare an peste un milion de noi fumători din rândul copiilor şi adolescenţilor. 
30 Octombrie 2022, 18:00

Halucinant! O firmă din Bihor a colectat ilegal deşeuri din cimitirele din vestul țării, pe care le-a incendiat în pădurea Paleu (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Patronul unei firme din Bihor s-a ales cu dosar penal şi a fost obligat să oprească activitatea, după ce comisarii Gărzii de Mediu au descoperit că a colectat neautorizat deşeuri din cimitirele din vestul ţării, pe care le-a incendiat pe ascuns la un punct de lucru al firmei amenajat la marginea unei păduri din Paleu.

Descoperirea a fost făcută săptămâna trecută de comisarii Gărzii de Mediu Bihor, în urma controlului pornit la sesizarea unui orădean.

Firma, înfiinţată în 1994, produce flori, brazi, ghirlande de Crăciun şi coroane din plastic, produse pe care, conform obiectului de activitate, se realizează din plastic reciclat. Atât doar că plasticul nu era achiziţionat de la firme specializate, ci din deşeuri strânse, sortate şi prelucrate fără vreo autorizaţie în Paleu, unde există un punct de lucru pitit într-o zonă retrasă, la marginea unei păduri. 

"Nimeni din Primăria Paleu nu ştia de existenţa acelui punct de lucru", a explicat, pentru BIHOREANUL, şeful Gărzii de Mediu Bihor, Sever Şerbănescu.

Potrivit sursei citate, verificând documentele prezentate de reprezentanţii firmei, într-o singură săptămână, în luna august 2022, compania a efectuat 29 de transporturi de coroane uzate de la cimitire din Oradea, Salonta, Suplacu de Barcău (Bihor, Nădlac (judeţul Arad) respectiv Gătaia (judeţul Timiş), fără nicio autorizaţie.

Mai grav e însă că, în loc să fie reciclate, deşeurile au sfârşit incendiate, într-o groapă săpată la marginea pădurii, vizibilă chiar şi prin satelit. 

“În zonă s-au incendiat deşeuri de ani de zile, iar anul trecut au săpat o groapă adâncă, în care dădeau foc la plastice şi le îngropau”, a explicat şeful Gărzii de Mediu Bihor, Sever Şerbănescu.

Comisarii de Mediu au găsit mai bine de 8 metri cubi de deşeuri arse, alţi 10 metri cubi de coroane artificiale aruncate într-o şură şi saci întregi cu sârme rezultate din demontarea altor coroane de plastic.

"Nu s-au găsit deşeurile rezultate din demontarea coroanelor, semn că au fost arse", a mai spus şeful Gărzii de Mediu.

În finalul verificărilor, în caz s-a deschis un dosar penal pentru incendierea deşeurilor, societatea comercială fiind a treia, în ultimele două luni, pentru care Garda de Mediu a depus sesizare penală.

Totodată, compania va fi amendată pentru lipsa autorizaţiei de mediu, amendă cuprinsă, potrivit legii, între 30.000 şi 60.000 lei.

"Până la obţinerea autorizaţiei de mediu, firma a fost obligată să suspende activităţile, iar aministratorul a primit termen de o săptămână să ecologizeze zona gropii în care a incendiat deşeuri şi să transmită Gărzii de Mediu Bihor imagini cu realizarea măsurii”, a mai spus Şerbănescu.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5913 RON
  • 1 EUR = 4.9405 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON