Firmele și cetățenii din Oradea pot lua în grijă 10 spaţii verzi aflate în intersecţiile intens circulate.
"Pe cheltuială, pe o perioadă între 1 şi 5 ani..."
Grădinarii vor întreţine scuarurile între 1 şi 5 ani, în schimbul posibilităţii de a-şi amplasa în zonă panouri prin care să îşi facă public numele.
"Locuitorii oraşului au posibilitatea de a amenaja şi întreţine spaţii verzi care aparţin domeniului public, pe cheltuiala proprie, pe o perioadă cuprinsă între 1 şi 5 ani, cu posibilitatea de amplasare pe zona amenajată a unor panouri informative care să conţină datele persoanei şi aportul acesteia în amenajarea şi întreţinerea spaţiului ales", a anunţat joi Primăria Oradea printr-un comunicat de presă.
Panourile vor avea dimensiuni standard de 50 x 100 centimetri, picioarele de susţinere înalte de doar 10 centimetri, iar feţele din plexiglas de culoare albă. Textul înscris pe acestea va fi "Acest spaţiu verde a fost amenajat şi este întreţinut de persoana fizică / persoana juridică" şi, după caz, va putea fi însoţit de sigla companiei şi de datele de contact.
Cereţi aici!
Conform comunicatului, solicitaţii dispuşi să întreţină spaţii verzi în schimbul unui câştig de imagine se pot adresa Compartimentului Spaţii Verzi Urbane din cadrul Direcţiei Tehnice a Primăriei Oradea, la adresa de email directia.tehnica@oradea.ro sau primărie@oradea.ro.
Cei interesaţi vor încheia cu municipalitatea un contract de colaborare prin care îşi vor asuma amenajarea şi întreţinerea cu titlu gratuit a spaţiilor verzi primite în grijă între 1 şi 5 ani, în funcţie de durata convenită între părţi.
La iniţiativa lui Bolojan
Îngrijirea spaţiilor verzi de către orădeni şi firmele orădene a fost introdusă de pe vremea fostului primar Ilie Bolojan, care şi-a dorit ca fiecare metru pătrat de părculeţ să aibă un administrator care să răspundă de îngrijirea acestuia.
Spre exemplu, printre alţii, de întreţinerea spaţiului verde de la intersecţia bulevardelor Dacia cu Decebal s-a ocupat firma Nidec, scuarul din Parcul Traian a revenit companiei Qubiz, iar spaţiile comerciale din Piaţa Libertăţii au fost întreţinute de Fundaţia Comunitară.
Grădinarii s-au achitat de întreţinerea spaţiilor verzi primite în grijă chiar mai bine decât Primăria Oradea.
Vezi mai jos lista amplasamentelor pe care municipalitatea vrea să le dea în grija orădenilor:
- sens giratoriu intersecţie str. Suişului cu Drumul Expres (aprox. 2000 mp) Remarkt Episcopia
- sens giratoriu intersecţie str. Calea Bihorului cu str. Drumul Hotarului (pe drum expres – aprox. 400 mp)
- sens giratoriu intersecţie str. Matei Corvin cu str. Suişului (aprox. 1300 mp),
- sens giratoriu intersecţie str. Transilvaniei cu B-dul Ştefan cel Mare (aprox. 670 mp)
- sens giratoriu intersecţie B-dul Dacia cu str. Transilvaniei (aprox. 310 mp)
- scuar intersecţie Calea Clujului cu str. Grădinarilor (aprox. 230 mp)
- scuar intersecţie str. Simion Ştefan cu str. Roşiorilor (aprox. 275 mp)
- sens giratoriu intersecţie Piaţa Nucetului (aprox. 350 mp)
- scuaruri intersecţie Bulevard Decebal cu str. Sfântul Apostol Andrei (aprox. 1000 mp)
- spaţii verzi str. Principatelor Unite intersecţie cu str. Călăraşilor (aprox. 192 mp).
Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.