URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
26 Decembrie 2023, 14:08

Film interzis: Pelicula „21 de rubini” a preotului orădean Ciprian Mega întâmpină tot mai multe piedici

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Filmul preotului orădean Ciprian Mega, „21 de rubini”, care are capete de afiș vedete ca Mickey Rourke ori Loredana Groza și care a fost bine primit de public, nu este la fel de bine văzut și de autorități.

Mesajul critic la adresa societății post-decembriste românești amenințate de corupție, inclusiv în instituiții precum Biserica, a făcut ca unii lideri politici să intervină pentru anularea reprezentațiilor în unele localități din țară, iar prelații, în frunte cu episcopul ortodox al Bihorului, Sofronie Drincec, chiar personaj interpretat în film, să împiedice preoții să vizioneze pelicula.

La cererea publicului, producătorii au anunțat, la jumătatea lunii decembrie, pe pagina de Facebook „21 de rubini”, că în perioada 16-22 decembrie vor pune filmul spre vizionare prin streaming, pe rețeaua Vimeo. Postată pe internet spre vizionare contra-cost, pelicula a rezistat, însă, numai două zile.

Din 18 decembrie, pagina de Facebook a filmului și cea de pe site-ul de streaming au fost închise de autori necunoscuți, fără a mai putea fi recuperate.

Forțați de împrejurări, producătorii negociază o lansare în SUA, atât în cinematografe, cât și online. Poate totuși lumea liberă este... din alt film.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
37 Comentarii
Ma, Jorgele, ma
La varsta ta ar trbui sa dai macar dovada de bun simt. Daca nu au descoperit pamantenii vreo astfel de planeta asta nu inseamna ca nu exista. Foarte probabil sa existe mai multe, nu doar una. Ma, mincinosule, cump poti tu sa afirmi ca stii ca nu exista cand tu nu ai habar de ce se intampla macar pe Pamaant sau macar in Sistemul Solar in care traiesti ? Cum, ma, Jorgele ? Posibil sa existe fiinte care sa poata trai si in conditii de viata diferite in comparatie cu cele de pe Terra. Probabil esti unul din aia care inca mai cred ca Pamantul e plat. Daca ar fi dupa tine ai interzice si mersul la scoala ca sa poti prostii oamenii, sa obtii avantaje din ignoranta asta. Ma, Jorgele, ma, nu mai poti prosti pe nimeni, sau aproape pe nimeni. Ghici de ce? Nu Pamantul are 9,5 miliarde de ani. Zona din Univers in care traiesti si tu are aprox varsta asta. Pune mana pe carte, studiaza si nu mai delira mistic.
Postat 30 Decembrie 2023, 00:01 de OrbanKula
Orbănuț băiete
Caută ăștia cu telescoapele la distanțe de zeci, sute, mii de ani lumină și nu le-a apărut nici o planetă cu atmosferă prielnică vieții reproductive. Zi-mi o planetă pe care să o fi identificat știința care să se apropie de condițiile de pe pământ ca atmosferă, temperatură, luminozitate, ce vrei tu, dar nu cu 90% ci cu 5% măcar și te cred. Cum se face că în universul vizibil și extra-ultra îndepărtat nu există altă planetă ca Pământul. Te-ai uitat prea mult la Star Trek și te-ai deconectat de la realitate. Revino cu picioarele pe pământ și la propriu și la figurat. Aștept denumirea planetei + locația + parametrii de locuire. Alții nu mai știu ce au mâncat acum 10 zile dar stiu că pământul are 9,5 miliarde de ani. Bazat pe ce reper din Univers, că teoriile se schimbă în fiecare an? Care-i buricul universului de unde se face măsuratoarea? Toate informațiile din spațiu fluctuează, nimic nu-i constant sau liniar, ceea ce demonstrează că omul nu poate produce date veridice pt ca e prea limitat. Calculăm ecuații cu 2-3 necunoscute iar universul are ecuații cu mega necunoscute și totuși omul crede că le-a rezolvat pe toate. Pierdere de vreme! Mai bine se concentrează omul pentru creșterea calității vieții și ajutorarea semenilor în loc să pompeze sute de miliarde în teorii cu final 0. Vii iar cu Vaticanul: păi ăștia nici după Biblie nu merg și nici Biblia nu o cunosc. Ce pretenții să mai ai atunci de la ei?! Nu fi penibil, mincinos ești tu!
Postat 29 Decembrie 2023, 22:17 de georgemarian
georgemarian
Iar minti! Ma, tu minti non-stop! 1) Eu nu ridic in slavi Vaticanul. Eu am scris ce fac ei, ca incearca sa se adapteze, studiind lumea inconjuratare pt ca isi pierd credibilitatea, pt a nu fi intr-o evidenta contradictie cu cunostiintele stiintifice predate elevilor si studentilor in scoli si universitati. 2) Daca tu nu ai vazut extraterestri asta nu inseamna ca ei nu exista. De ce ar veni sa-ti de tocmai tie raportul ? Tocmai unuia ca tine ? Tu trebuie sa pui mana pe carte, sa inveti, sa-ti insusesti cat mai multe cunostiinte stiintifice exacte din domenii cat mai variate. Habar nu ai ce se petrece pe Pamant, sau in jurul Pamantului. Ce sa mai spun de Sistemul Solar in care traim, Galaxie, Univers. Esti probabil unul din cei care cred ca Pamantul e plat. 3) Sectantii instigatori anti-vaccin sunt vinovati in mare parte de epidemia de rujeola existenta in prezent. Multi din cei care stiu cel mai putin pretind ca le stiu pe toate tocmai pt a-si masca incultura, nestiinta. 4) Toate religiile invoca zei salbatici. Religia judeo-hrestina ascunde dupa cuvantul Dumnezeu (Dominus Dei) zeii tribali ai semitilor: Elohim, Eli, Adonai, Sabaot si Yahve. Zona de Univers in care traim are o varsta de 9,5 miliarde nu de 5693 de ani cat sustine biblia. Concluzia ? Esti o pierdere de timp. Nu pt tine am scris. Sunt altii care vor sa stie. Tu vei incerca sa minti in continuare. E posibil sa fii vreun profitor religios, ori vrei sa ajungi un astfel de profitor.
Postat 29 Decembrie 2023, 19:53 de OrbanKula
Orban dragă
...dacă tu ridici Vaticanul in slăvi, care e un cuib de pedofili și care protejează pedofilii e grav. Am crezut că ți-ai dat seama de mult că papa e o slugă a celor din umbră care conduc lumea după agenda satanistă, dar se pare că nu. Te-ai discreditat din start cu povestea cu extratereștrii. Cum se face că n-am văzut nici unu. Dar oameni vindecați de Dumnezeu după ce doctorii i-au trimis acasă să moară am văzut. Vaccinurile, da făcute și testate, că și alte medicamente la fel, dar nu rebuturi din astea pline de efecte adverse cu erori de ecran albastru in Windows. Când ți-ai pus nădejdea în conducători care n-au știut nici calcula nr real al populației când au făcut o comandă și i-ai mai privit și ca pe niște somități ce ar mai fi de zis despre tine? Nimic!
Postat 29 Decembrie 2023, 13:55 de georgemarian
georgemarian
1. Incerci sa minti tot timpul. Exemplu: Am scris eu ca scrie in biblie data de 25 decembrie ca nastere a lui Jeshua ? Minti de ingheata apele vara ziua in amiaza mare. Am scris ca e o minciuna a judeo-hrestinismului si ca au furat sarbatorile solare (ale solstitiului de iarna), sarbatori ale populatiilor pre-hrestine. De ce nu sarbatoriti primavara ? Nici macar nu aveti habar cand s-a nascut Jeshua. Epidemia de rujeola din prezent se datoreaza in mare masura aberatiilor sectantilor religiosi mistici instigatori impotriva vaccinului. Tu ai supravietuit pt ca in copilarie te-au vaccinat. Acum o dai cu antivaccinarea. Nu te intereseaza cati copii mor din cauza rujeolei ? 2. Vaticanul poate rivaliza cu mari puteri statale in mai multe domenii: culegere de informatii, afaceri financiare, observare astronomica, sintetizare de informatii din cele mai neobisnuite fenomene paranormale, etc. Vaticanul are propriul observator astronomic si nu pt a observa terafini sau heruvini din povestile religioase. Vaticanul urmareste ce se intampla in Univers pt a-si adapta activitatea functie de evenimentele universale. Daca Vaticanul ar spune tot ce stie, informatiile pe care le are in arhiva imensa, ar darama religiile, inclusiv religia judeo-hrestina. Asta cu migrantii si LGBT posibil sa-i fie impus de cineva. In rest ei studiaza lumea inconjuratoare in modul cel mai serios, la cel mai inalt nivel. Incerca sa se adapteze, sa tina pasul cu descoperirile oamenilor de stinta, altfel isi pierd orice credibilitate. Citeste interviul "Extraterestrul este fratele meu" al lui Jose Gabriel Funes directorul observatorului astronomic al Vaticanului. Spusele lui au socat o mare parte a ignorantilor mistici. Tu nu stii pe ce lume traiesti.
Postat 29 Decembrie 2023, 09:33 de OrbanKula
Kid
Tu care ai recunoscut că te-ai vaccinat după propaganda tv făcută de Câțu să iasă la cafea?! Nu vezi cât ești de penibil și labil emoțional?!
Postat 29 Decembrie 2023, 09:15 de georgemarian
@georgel
"duhul sfant a facut universul printr-un cuvant". M-ai spart! Sunt cioburi! Esti dovada vie a cauzei pt care omul nu poate "evolua peste un covidut". Esti atata de prost si manipulabil incat ma mir ca ai supravietuit pana in prezent. Si din pacate, ca tine sunt milioane! Probabil ca inca stai cu parintii si maica-ta iti cumpara chiloti si ciorapi. Daca gresesc si esti casatorit, e clar cine e capul familiei, lucru bun de altfel. Ideea e sa nu te inmultesti, iar daca ai facut-o, lasa educatia copiilor pe seama altuia. Tu nu esti capabil sa-ti stergi mucii. Hai siktir ca iar am pierdut vremea cu tine!
Postat 29 Decembrie 2023, 08:07 de Kid
OrbanKula 2
1) Unde scrie in Biblie data de 25? Nu veni cu povesti. Nici un creștin autentic nu afirmă data de 25 decembrie ca zi de naștere. Prescripțiile ortodoxe sau catolice nu ne pasionează. Evenimentul în sine este mai important ca data, așa că celebrăm evenimentul, nu dată 2) Vino cu cineva credibil dacă vrei să vb despre profeția lui Mica, nu cu Papa, exponentul satanismului și susținerii LGBT. Toate profețiile din Vechiul Testament s-au împlinit: inclusiv numele, localitatea etc. a fost în Betleemul geografic corect, unul din cele 2. A, nu știai că erau 2? Ești depășit de situație și mai bine să stai în banca ta.
Postat 29 Decembrie 2023, 01:51 de georgemarian
OrbitKula
Duhul Sfânt a făcut universul printr-un cuvânt, crezi că i-a fost imposibil să creeze un zigot cu un ADN mixt? Omul care a tot evoluat de "sute de mii" de ani, cum de nu poate evolua peste un Covidut sau un diabet, AvC sau infarct? Cu un de nu trăiește 500 de ani cu atâta hrană bună? Tot posterele alea pe pereți cu Pfizer și AstraZeneca de prin 2019 le ai și acuma? Nu le-ai rupt? Vorbesti de evoluție dar ție și lui Kid vă este frică și acuma să ieșiti din casă că nu cumva să strănute vreunul. Tot cu prosoape pe gură umblați? I: Unde-i evolutia că nu se vede? Raspuns: la coșul de gunoi al istoriei. Sigur și eficient!
Postat 29 Decembrie 2023, 01:36 de georgemarian
georgemarian
Alta aberatie mistica: Conform articolului 18, aliniatul 12 din evanghelia dupa Matei, Miriam o evreica salbatica din satul Nazaret, a fost fecundata de Duhul Sfant (care ar trebui sa fie prin excelenta spiritual), inainte de a se casatori cu tamplarul Iosif. Ce minciuna si blasfemie mai mare vrei ? Adica Duhul Sfant a cotrobait printre fustele lui Miriam ca sa o fecundeze! Te umfla si rasul.
Postat 28 Decembrie 2023, 11:04 de OrbanKula
georgemarian
Giordano Bruno a fost ars pe rug de catre biserica pt descoperirile sttiintifice pe care le-a facut! Papa Ioan Paul al doilea a emis o bula de scuze pt uciderea lui. Biserica nu mai putea sa minta in legatura cu asta, asa ca s-au adaptat si si-au cerut scuze oficial. Alta minciuna recunoscuta de un papa. De data asta papa Benedict. Jeshua, zeificat ulterior ca Isus Hristos nu s-a nascut in Bethlehem, conform profetiei lui Mica. S-a nascut in NazaretulJudeii. Alta minciuna a judeo-hrestinismului: Jeshua s-a nascut pe data de 25 dec. O minciuna grosolana. Conform apocrifelor Jeshua s-a nascut primavara, intr-o noapte cu stele. Judeo-hrestiniiau furat sarbatoarea pstraveche europeana Sol Invictus, pt ca sa-i poata prostii pe europeni. Popii cu functii de conducere mai smecheri incearca sa corecteze textele religioase pt ca sunt intr-o evidenta contradictie cu cunostiintele stiintifice predate elevilor si studentilor in scoli si universitati. Asta e religia, o mare minciuna cu zei inventai de oameni salbatici superstitiosi, infricosati de natura inconjuratoare ostila (intemperii naturale, animale de prada, alte triburi dusmane, etc. Isi doreau "tati ceresti" care sa-i apere de pericolele care ii pandeau cam la tot pasul.
Postat 28 Decembrie 2023, 10:34 de OrbanKula
georgemarian
Crede si nu cerceta nu este in biblie. A fost o scapare a mea din cauza ca ma grabesc. Eu si lucrez. Daca te uiti mai jos vezi asta. Asta e o regula generala a religiei. Altceva scrie in scriptura si e tot acelasi lucru «Cele mai grele de tine nu le cerca şi cele mai tari decît tine nu le cerceta. Cele ce ţi s-au poruncit ţie, acestea cugetă, pentru că nu-ţi sunt de treaba ţie cele ascunse. Întru prisoseală lucrurilor tale nu iscodi, pentru că mai mult decât înţelegerea omului s-au arătat ţie. Căci pre mulţi au înşelat gîndul lor, şi în socoteală rea au lunecat cugetele lor» (Înţelepciunea lui Isus Sirah, III, 20-23)”. Cu alte cuvinte, nu-ti bate capul cu studiul si cercetarea, ia de buna ce iti spunem noi. Teologii nu vor sa recunoasca dar tot un indemn de a nu studia e si asta. Cat despre regula stipulata expres in evanghelie: Cine nu e cu mine e impotriva mea, cine nu aduna cu mine risipeste. Aici nu mai ai ce sa aburesti. Acestea sunt cuvintele Jeshua, zeificat ca Isus Hristos. In legatura cu ce se va intampla dup deces ? O sa vez atunci daca e ceva de vazut. Inca ceva. Daca te-ai fi nascut intr-o familie de musulmani, azi ai fi fost un islamist convins, cu coranul dupa tine. Daca te-ai fi nascut intr-o familie de hindusi, ai fi fost un hindus convins. Depsre asta e vorba cu religia. Toti aveti doctrinele si teoriile voastre false pe care incercati sa le impuneti altora.
Postat 28 Decembrie 2023, 10:10 de OrbanKula
To be or not to be
V-ati bagat intr-o disputa pe care n-au putut-o deslusi filozofii de citeva mii de ani. Creatie sau evolutie. Both, amindoua. Un organism biologic complex, cum este omul, apoteoza creatiei/evolutiei e greu de acceptat ca e produsul exclusiv al evolutiei , chiar pe parcursul a milioane de ani. Mutatii pozitive. Multa vreme ochiul uman a fost argumentul suprem al "Intelligent design". O bijuterie optica, vedere color&alb-negru noaptea, autofocus, zoom, dinamica cu citeva ordine de marime peste cel mai performant aparat optic. Imaginea pe retina e cu susul in jos, creierul o rastoarna, din soft. [ https://www.pbs.org/wgbh/evolution/change/grand/ ]. Bun, sunt sceptici care spun ca e gindit prost ochiul, ca putea fi facut mai bine... Ok, al doilea argument este ADN-ul. Codare digitala, detectare si corectare de erori. Toata transmisia de date a internetului de azi, stocarea, transmisia pe cablu, fibra optica si wireless e bazata pe algoritmi inteligenti de corectie a erorilor, PSK etc. [ https://www.youtube.com/watch?v=YD9pnIRXxE4 ]
Postat 28 Decembrie 2023, 09:17 de excalibur
@georgel
Esti spalat pe creier! Vrei tu ca dupa moarte sa ajungi in rai si sa stai la masa cu dumnezeu si ingerii, sa va veseliti la nesfarsit pana la sfarsitul timpului? Fie, daca asta vrei! Eu chiar te incurajez sa crezi asta! La ce creier ai, e mai bine pt toata lumea din jurul tau sa crezi in povesti. Daca ai realiza brusc ce se intampla cu adevarat, cine stie ce scurt-circuit ai avea in creier si poate ai baga cutitul in careva. In schimb, iti garantez, ca o sa ajungi la 2 m sub pamant si o sa putrezesti la fel ca mine. Dupa noi raman doar faptele bune, o constructie, un pom si copiii. Deci poti sa crezi ce vrei...
Postat 28 Decembrie 2023, 06:51 de Kid
Pt OrbanKula and Co
Se vede că nu ești în temă nici cu Biblia nici cu informațiile din lume. "Crede și nu cerceta" este o sintagmă pe care NU O VEI GĂSI oricât ai căuta în Biblie. Este o invenție a unui filosof grec numit Celsus, de prin secolul II, luată mai târziu de comuniști și atei ca afront adus creștinilor. Dimpotrivă, toată Biblia te îndeamnă să o cercetezi și nu doar pe ea ci și viața și evenimentele toate, pt că toate te duc înspre Creator. Îți dau versete câte vrei. Tu încă nu te-ai definit aici pe forum ce ești, agnostic sau ateu? Ai dubii sau te-ai hotărât în ce parte să înclini? Dar pentru cultura ta generală, toată lumea crede sau îți pune nădejdea în ceva: crede în știință, alții s-au închinat la vaccin, alții cred în șansă / noroc, alții cred că vor lua bacul, alții cred că dacă iau paracetamol le trece durerea de cap, alții cred că dacă vor merge la servici își vor lua plata în ziua X, alții cred în PSD că le va mări pensiile, alții au sperat că nu se mărește vârsta de pensionare și uite că s-a mărit etc. Fără nădejde / credință / speranță oamenii nu s-ar mai da jos din pat. Unii care nu le mai au pe una din astea intră în depresie și trebuie ajutați. Noi de exemplu credem că stră-stră-bunicul etc. nu a fost o amibă sau ceva protozoar din ceva baltă stătută și fiartă la soare (nu mersi) ci că a fost un om în carne și oase. Noi mai credem că a fost găina înainte de ou, că oul nu se putea face singur, ci este un produs al găinii. Du-te la o fermă de găini să vezi cum apar ouăle în cuibare, nu apar din neant, poate te lămurești. Fiecare crede în ce vrea, cum și tu crezi în ce vrei. Asta nu înseamnă că trebuie să jignești. Dacă ai căuta adevărul l-ai afla, dar tu nu il cauti. Majoritatea creștinilor autentici te bate atât pe domeniul religiei cât și al științei. Creștinul autentic nu exclude știința ci o acceptă dar îi constată limitele. Dumnezeu nu ne-a proiectat să fim proști, ba din contră. Tocmai rațiunea ne-a îndreptat privirile spre El. Tocmai rațiunea îți spune că în spatele legilor din univers și natură există un Legiuitor care se îngrijește ca toate să meargă bine, și merg. Luna nu s-a lovit de pământ, Venus nu de Jupiter și în România este și vară și iarnă și primăvara dau frunzele. Creștinii sunt și medici și profesori și ingineri și oameni de știință. Ei sunt elita în înțelepciune. Marii inventatori au fost majoritatea creștini sau au recunoscut cel puțin existența unui Creator, și-au recunoscut limitarea. Bonus pentru KID care nu a fost lămurit cu raiul din cauză că a dat peste un "creștin ortodox" care n-a citit Biblia cap coadă: În rai ajungi exclusiv pe baza credinței și a nașterii din nou, nu pe baza faptelor bune. Faptele bune le faci în urma credinței ca să demonstrezi că rămâi în această credință și în această stare de neprihănire ca și copil al lui Dumnezeu. (Efeseni 2:8-10) Exemplu concret: dacă crezi azi și azi mori și n-ai apucat să faci nici o faptă bună te duci 100% în rai, ca tâlharul de pe cruce. Dar dacă nu mori și mai trăiești 10-20-30 de ani că așa vrea Dumnezeu, vei avea aceeași credință și vei face suplimentar fapte bune, pentru că ești un om transformat în bine. Or oamenii buni nu pot face decât fapte bune. De aceea soarta unui om în veșnicie se hotărăște DOAR cât a fost el în viață, pe baza credinței lui, demonstrată pe baza calității vieții reflectată în faptele bune / neprihănite. De aceea MINCIUNA din ortodoxie / catolicism cu dezlegări și rugăciuni pt cei care au murit nu stă în picioare PT CĂ NU ARE SUPORT BIBLIC. Ca dovadă nici creștinii toți nu trăiesc autentic dar pot trăi astfel dacă studiază permanent scriptura și se corectează. De aceea ne indeamnă Dumnezeu să o CERCETĂM!
Postat 27 Decembrie 2023, 23:48 de georgemarian
@Kid
Astia sunt hrestini autentici. In lipsa de argumente fac scandal, circ. Astia respecta intocmai regulile hrestinismului 1. Crede si nu cerceta 2. Cine nu e cu mine e impotriva mea, cine nu aduna cu mine risipeste. Sunt cuvintele zeului lor Jeshua, zeificat ca Isus Hristos. Asta fac si astia. Sunt multi speculanti religiosi si multi idioti inculti gata sa ucida pt o religie cu baza in cea mai crunta salbaticie.
Postat 27 Decembrie 2023, 21:22 de OrbanKula
Bihoreanul forever
Baieti, io mai scriu pe aci, de vreo 15-20 ani. Am crescut odata cu tara. Mai punctez, mai deraiez, e firesc pina mai ai sinapse si activitate cerebrala. De prin 2006 sunt user pe cel mai mare forum din romania, softpedia. Junior, am vreo 400 de postari. Ma informez, mai intreb, invat. Pe arii tehnice, sa fim bine intelesi. Pompe de caldura, aer conditionat, fotovoltaice. Nu-s prosumator. Mi-am dat si eu cu parerea , mai pe subiect, mai pe linga, documentat, copy-paste, link. La un moment dat, ma trezesc suspendat. Offtopic. 2 zile acasa. Trecu acceleratul. Mai una , mai alta, iar suspend, ca de ce am postat pe forum cum am fost eu suspendat prima data, ca PM. Acuma sunt la a treia suspendare, ma luasem chirurgical de un moderator, tartorul meu, cum era el frustrat ca Emag ii cenzureaza review-urile.Zbang. CE VREAU SA SPUN? Ca e un mare privilegiu sa fim tolerati aici, la bihoreanul, asa cum suntem. Eu nu am facebook,instagram , tiktok. Doar whatsapp, citiva amici&family. In curind ma las de youtube, detinut de google, sarakul, care imi baga reclame la 5minute. Asceza e inaltatoare. CENZURA este primul pas. Am intrat deja. EI nu au nevoie decit de clienti. Clienti care sa plateasca ce li se pune in farfurie, fara comentarii. Prezic ca in curind ni se va lua si libertatea de exprimare. Vezi pandemia si tot ce a urmat. Bun, vom trece pe sopirle, dar , cine a prins comunismul stie ca nu e nici usor, nici comod si (foarte) riscant. Bucurati-va, deci, pina mai puteti. Vin vremuri grele. Prostia, ticalosia si impostura s-au urcat pe masa si danseaza frenetic. Au nevoie de aplauze.
Postat 27 Decembrie 2023, 21:15 de excalibur
@Kid, Orban
Istoria religiilor e una, creștinismul biblic e alta. Intr-un rezumat scurt, creștinismul reprezintă totalitatea învățăturilor desprinse din Noul Testament legate de păcat, pedeapsă și credința în iertare. Predispoziția pentru păcat, transmisă genetic, a atras pedeapsa pe care o putem constata în orice cimitir. Nimeni nu este fără de păcat, nimeni nu poate scăpa de moarte. Un zeu nepăsător ar fi lăsat ca toate lucrurile să se sfârșească aici. Dar la polul opus, un zeul drept nu va lăsa ca oamenii buni să aibă același sfârșit cu al celor răi. De aceea va exista o înviere și o judecată. Ba mai mult, zeul sensibil la extinderea dramei umane oferă fiilor oamenilor iertarea păcatelor. Pentru aceasta s-a născut Cristos: să arate oamenilor calea spre mântuire și să moară pentru iertare lor de păcate. Iar apoi a înviat pentru a demonstra că ceea ce a propovaduit este adevărat. Credința în acest concept schimbă mentalitatea omului și îl motivează să facă fapte bune, chiar dacă moare cu adevărul în mână. Dar în nici un caz cu arma în mână, căci "cine scoate sabia de sabie va pieri". Credința fără fapte bune e moartă, iar faptele bune fără credință vor sfârși "in zadar, n-ai cu cine... Eu am obosit." Astăzi, ortodoxia a comemorat primul martir al creștinismului, Sf.Stefan. Asemenea lui, toți apostolii martiri au dovedit că creștinismul adevărat nu face niciodată victime, ci dimpotrivă va fi victimă, ori de câte ori va fi cazul. Atrocitățile pe care au reușit să le facă religiile de-a lungul secolelor e povestea adevarată din filmul vostru când nici religiile nu mai cred în Dumnezeu. "Dar când va veni Fiul omului, va găsi El credinţă pe pământ?"(Luca 18:8)
Postat 27 Decembrie 2023, 18:45 de User anonimizat
@OrbanKula
Dau o bere pt efort! E in zadar, n-ai cu cine... Eu am obosit. Pentru ceilalti cititori: (parca am mai scris asta, dar nu face nimic, o mai scriu odata) am vorbit odata cu un mare credincios ortodox, care zicea ca pt a merge in rai este nevoie doar de credinta si fapte bune. Eu l-am intrebat: fac doar fapte bune, dar nu cred, merg in rai? Zice: nici vorba! Intreb altfel: nu fac fapte bune dar cred, merg in rai? Omul zice: da! Trageti singuri concluziile, eu le-am tras demult.
Postat 27 Decembrie 2023, 13:23 de Kid
"Butoaiele goale fac gălăgie multa"
Daaa,inițial ți-am recomandat niste aer curat ,cred că m-am înșelat recunosc, cred că problemele sunt mult mai profunde și necesită mult mai multe lucruri decât aer curat, sper că cineva de lângă tine din jurul tau să își de-a seama de problemele tale și să ia măsurile adecvate. În lume circula doua variante una că Dumnezeu a creat pământul și cerurile ....iar a doua că omul a evoluat dintr-un anume animal , probabil și mintea acelora care cred lucrul acesta este direct proporțional cu cel al animalului din care susțin că au evoluat ,bine uni au evoluat mai mult ,alți mai puțin, uni aproape deloc , după cum vedem cu ochiul liber , acum eu am spus de la început ca nu obișnuiesc să îmi risipesc timpul cu o anume categorie de oameni pentru că nu merită așa că cel mai deștept cedează primul ,acum aștept replica ta ..... Pentru că știu că nu te poți abține
Postat 27 Decembrie 2023, 11:37 de sss
Trist
Trist când ortodoxia a ajuns să se ocupe de filme și concerte în loc să împartă cuvântul lui Dumnezeu.
Postat 27 Decembrie 2023, 10:25 de georgemarian
sss
Misticule incult, agresiv asa te-a invatat Jeshua sa faci scandal in lipsa de argumente. Iata spusele zeului tau, regula stipulata expres in evangelie si care ti se aplica perfect: Cine nu e cu mine e impotriva mea, cine nu aduna cu mine risipeste. Cand uiti sa-i iei tratamentul si faci urat, asa cum ai facut si azi, mergi la doctor. La doctor mergi sa te smiorcai. Te smiorcai tu si la Jeshua dar degeaba.
Postat 27 Decembrie 2023, 09:43 de OrbanKula
Horban
Ohooo , dar ai devenit agresiv în limbaj , violent chiar ,pari un tip destul de labil psihic,Io zic să te potolești, ieși afară ia o gura de aer proaspăt o să-ți prindă bine.....sper.
Postat 27 Decembrie 2023, 09:18 de sss
sss
Ba,rahat in ploaie, ce argumente ai ? Nici unul. Intri sa faci circ. Asa te-a invatat zeul tau, sa faci scandal cand ti se spune adevarul ? Ti s-a urcat sangele la cap. Tipic pt un mistic religios, incult, agresiv. Mai citeste odata fraiere. Ti se aplica perfect regula stipulata expres in evanghelie: Cine nu e cu mine e impotriva mea, cine nu aduna cu mine risipeste. Sunt multi speculanti religiosi si multi inculti gata sa ucida pt o religie cu baza in cea mai crunta salbaticie. Asta esti.
Postat 27 Decembrie 2023, 09:03 de OrbanKula
Orban plua
Mă cum le știi tu pe toate ,cum le dai tu peste nas tuturor, vezi să nu cumva sa fii" inebunit de la atâta știință" arunci cu mizerii dar fara argumente ,în general nu îmi pierd timpul cu proști dar când prostul incepe sa jigneșca pe toată lumea trebuie oprit ,vezi că poate n-ar fi rău să cobori până la farmacie să îți cumperi o cutie de xanax sau ceva asemănător poate poate îți revii.... poate te ajuta în vreun fel sau altul.
Postat 27 Decembrie 2023, 08:35 de sss
Ce folosesc toti misticii religiosi ?
Indiferent de religia lor, de zeul sau de doctrina lor, toti miticii religiosi folosesc si se bucura de cuceririle stiintei incepand daca vrei cu locuintele in care stai si terminand cu medicul la care mergeti cu toti cand sunteti bolnavi. Alti oameni va ajuta prin eforturile si munca lor, prin studiul lor, nu zeii vostri religiosi. Crede si nu cerceta a ramas o regula in materie de religie. Vedem peste tot regula stipulata expres in evanghelie: Cine nu e cu mine e impotriva mea, cine nu aduna cu mine risipeste. Sunt multi speculanti religiosi si multi naivi inculti gata sa ucida pt o religie cu baza in cea mai crunta salbaticie.
Postat 27 Decembrie 2023, 08:22 de OrbanKula
Desigur
Musulmanii iti vor "demonstra" ca ne vom intalni cu Muhammad asa cum "demonstrezi" si tu ca ne vom intalni cu Jeshua. Hindusii, iti vor "demonstra" ca ne intalnim cu Brahma, budistii cu Buddha. etc. Fiecare cu doctrinele si cu zeii lor. Toti sunteti detinatorii adevarului suprem. Cam mic Pamantul asta pt atatia zei "supremi", pt atatea doctrine religioase.. In realitatea de zi cu zi se intampla nedreptati strigatoare la cer cu totii zei astia asistand nepasatori. De ce ? Pt ca in realitate acesti zei nu exista. Sunt inventati de oameni salbatici care nu aveau nici un fel de informatii veridice, stiintifice cu privire la lumea in care traiau. Din frica si din superstitii si-au inventat zei, "tati ceresti" care sa-i apere, iar in realitate, de-a lungul istoriei sute de miloane de oameni au murit cu dreptatea in mana si cu ochii atintiti spre cer in speranta unei interventii a zeilor lor. S-au omorat oamenii si in numele zeilor vostri, inclusiv oameni care s-au inchinat si se inchina aceluiasi zeu, de ex zeul judeo hrestin. Nici un zeu nu a intervenit. Nu sa se bage in razboi, intre ei. Nici macar sa le schimbe gandurile belicoase. Sa nu se omoare intre ei, pt el sau pt altceva. Nu le-a inspirat ganduri de pace, de intelegere, de liniste sufleteasca. Ce zei sunt astia ? Zeii vostri religiosi sunt invalidati de viata de zi cu zi. Cat despre ce se se intampla dupa deces, se va vedea atunci daca este ceva de vazut. Aici pe Pamant functioneaza legea leului, daca intelegi ce inseamna asta.
Postat 27 Decembrie 2023, 08:16 de OrbanKula
Veșnicia
Toți vom da ochii cu El, indiferent dacă ne convine ori nu. Atunci, pentru unii se vor sfârși toate baiurile, iar pentru ceilalți vor începe altele. Nu juca ruleta rusească cu destinul tău!
Postat 27 Decembrie 2023, 07:12 de User anonimizat
Bula draga :))))))
Nu te mai chinui. Vine si ziua in care iti trec toate baiurile. Ai sa vezi atunci daca o sa dai ochii cu Jeshua. Pana atunci las-o mai incet.
Postat 26 Decembrie 2023, 23:15 de OrbanKula
Măi Oban dragă!
Când stai multă vreme în frig nu mai crezi în existența căldurii. Totuși, înțelept ar fi să o cauți până nu îngheți de tot. Faptul că ai ajuns să dovedești că din vina administratorilor tot blocul e debranșat nu te încălzește cu nimic dacă nu te muți din el. Unde? Caută și vei găsi! Nu mai aștepta cadouri de la Moș Gerilă!
Postat 26 Decembrie 2023, 23:01 de User anonimizat
marginan
Alta sugestie mai ai ? Ca de exemplu in ce data sa-si sarbatoreasca romanii Ziua Nationala ? Asta te nemultumea in urma cu trei saptamani. Poate ne impui tu o data sau nici sa nu ne sarbatorim istoria si momentele cruciale din istoria noastra, in timp ce voi ungrii sarbatoriti cu mare show ziua ungariei la data de 15 martie cand ungurii condusi de koshut au comis genocid impotriva romanilor. Cat despre hrestinism, si aici scrii prostii. Hrestinismul este compus atat din clerici cat si din naivii inculti care sunt in stare de orice pt o minciuna, pt cultul lui Jeshua zeificat ca Isus Hristos de catre niste oameni salbatici incapabili sa inteleaga lumea in care traiesc. Nu citisera o carte in viata lor. Biblia e plina de contradictii si aberatii. Daca ai fi citit biblia ai fi inteles. De-a lungul timpului popii au mai facut corectii pt ca incepea lumea sa studieze si isi dadea seama de minciuna, de aberatii scrise in ea. Biblia este o carte de mituri, la fel ca si Legendele Olimpului, la fel ca si coranul sau alte xarti asa zis sfinte. Aceasta mare minciuna numita religie paleste pe zi ce trece. Oamenii au inceput sa studieze serios in legatura cu se petrece in jurul lor.
Postat 26 Decembrie 2023, 23:00 de OrbanKula
@orbanKula
Cred că a confunda creștinismul cu clericalismul este o dovadă de imaturitate.
Postat 26 Decembrie 2023, 22:37 de marginan
Strategie de promovare
Interdicția instituită de Drințek este una infailibilă pentru promovare a filmului.
Postat 26 Decembrie 2023, 22:32 de marginan
excalibur
Eu sunt "cam radicalizat" pt ca nu imbratisez nici o religie ? Mai citeste odata ce am scris. Vezi undeva ca religiile unesc oamenii ? Ii contrapun in numele unor zei abominabili inventati de catre oameni salbatici. Cine face asta ? Profitorii religiosi si multi naivi inculti. Altfel, ramane cum am stabilit. Mortul din gropa (ungaria mare) nu-l mai invii, nu-l mai aduci la suprafata. Aici e buba ta. :)
Postat 26 Decembrie 2023, 21:58 de OrbanKula
@OrbanKula
Esti umpic cam radicalizat. Desi in parte cam asa cred si eu, despre religii. Religiile ar trebui sa fie niste vehicule de inaltare spirituala. Spre Creator. Din pacate, sunt deturnate constant de influenta umana. Te urci intr-un vehicul, poti ajunge la destinatie, poti ajunge in sant sau poti omori oameni. Citeste textul asta, e foarte dificil, lucrurile nu sunt deloc simple: [ https://www.activenews.ro/ opinii/Marian-Serafim-Religia-noii-lumi-185996 ]. Excerpt: Originea gnosticismului este necunoscută și istoria începuturilor lui controversată, dar inclusiv Culianu consideră drept probabilă o dată de naștere a sa ulterioară anului 70 d.H., legată de căderea celui de-al doilea Templu. Reorientarea unei părți a evreilor spre erezii veterotestamentare cu origini în kabbala și magie pentru a compensa tragedia pierderii pământurilor și vinovăția pierderii lui Hristos ce, după toate aparențele inclusiv geopolitice, a fost urmată de ridicarea protecției lui Dumnezeu, pare că se îmbină în gnozele occidentale cu efectul diferitelor erezii creștine ce dezvoltă idei ezoterice de inspirație occidentală și care sunt preluate de organizații mai mult sau mai puțin secrete din care face parte elita capitalistă, în special." Dupa aia cauti pe net pdf: CABALA REVELATĂ de Rav Michael Laitman PhD. Must have!
Postat 26 Decembrie 2023, 21:47 de excalibur
Judeo-hrestinismul si judeo islamismul - Religii de import in Europa
Hinduismul este mai putin activ pe continentul europaean. Se confrunta insa cu islamistii, cu sikh, cu budhhistii, si hrestinii preponderent in Asia, dar si in alte parti. Cu budhistii si hrestinii confruntarea este ideologica, doctrinara. Fiecare mare religie s-a pregatit ca in acest mileniu sa se impuna cu agresivitate sau prin inselaciune astfel incat sa le elimine pe celelate. Este o atitudine foarte periculoasa pe care o vedeti in plina actiune la islamisti. In loc sa pacifice omenirea, religiile o dezbina si o contrapun in numele unor zei abominabili inventati de oameni salbatici. Crede si nu cerceta a ramas o regula in materie de religie. Vedem peste tot regula stipulata expres in evanghelie: Cine nu e cu mine e impotriva mea, cine nu aduna cu mine risipeste. Sunt multi speculanti religiosi si multi naivi inculti gata sa ucida pt o religie cu baza in cea mai crunta salbaticie.
Postat 26 Decembrie 2023, 18:47 de OrbanKula
@popa Mega
Ia intreaba-i de libertatea de exprimare si cenzura. Nu te lasa, nu imi plac popii dar tu esti altfel. Ai susținerea mea si cat pot o sa te ajut sa vedem cine si cum au dat pagina de facebook jos. Pune filmul la Netflix sau HBOMax si te asigur ca iti scoti banii plus un profit frumusel. Dar te rog eu, lasa rusii.
Postat 26 Decembrie 2023, 15:03 de poiu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON