URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 14 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
07 Noiembrie 2017, 16:36

Fapta nu există: Reţinut şi acuzat de DNA că ar fi pretins bani în numele unui executor judecătoresc, avocatul Călin Porţan a fost achitat definitiv

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Reţinut şi acuzat de DNA că ar fi pretins bani în numele unui executor judecătoresc, avocatul Călin Porţan a scăpat de problemele penale. Luni, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a menţinut soluţia pronunţată anul trecut de judecătorii Curţii de Apel Oradea, care stabiliseră că faptele ce i se impută nu există, verdictul celei mai înalte instanţe din ţară fiind unul definitiv.

Călin Porţan a fost trimis în judecată în 2014 de DNA Oradea pentru că ar fi pretins bani în numele unui executor judecătoresc pentru ca acesta din urmă să măsluiască o licitaţie. În actul de acuzare întocmit de controversatul procuror Dan Chirculescu, acum pensionat, lui Porţan i se imputau trei infracţiuni: trafic de influenţă, spălarea banilor şi evaziune fiscală.

Concret, avocatul era acuzat că ar fi pretins şi primit de la un denunţător suma de 2.500 lei, din care 500 lei în numele unui executor judecătoresc, pentru ca acesta din urmă să subevalueze un imobil şi să organizeze o licitaţie trucată pentru vânzarea acestuia.

"Pentru a ascunde adevărata natură a provenienţei banilor pretinşi, inculpatul a disimulat suma respectivă într-un contract de asistenţă juridică, inserând un onorariu de 2.000 lei", se explica în comunicatul DNA Oradea acuzaţia de spălare de bani.

Totodată, lui Porţan i se imputa că, între anii 2011-2013, nu şi-ar fi înregistrat toate veniturile realizate, păgubind bugetul de stat cu 89.184 lei.

Procesul, declanşat la Curtea de Apel Oradea, s-a finalizat în 21 noiembrie anul trecut cu o decizie favorabilă pentru Porţan. Instanţa a dispus achitarea tânărului avocat de toate cele trei acuzaţii, pentru trafic de influenţă şi spălare de bani stabilind că faptele nu există, în timp ce pentru evaziune fiscală a invocat că fapta nu este prevăzută de legea penală ori nu a fost săvârşită cu vinovăţia prevăzută de lege.

Soluţia a fost atacată de procurorii DNA Oradea, procesul fiind reluat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie unde, luni, apelul anchetatorilor a fost respins ca nefondat.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
MNA.........
Unde sunt cei ce scandeaza: DNA sa vina sa va ia? Chiar a venit si l-a luat DNA pe acest avocat...si cand te gandesti ca trebuie sa o ia de la ... minus cu cariera, viata, averea...ca l-a luat DNA ca sa starpeasca ... coruptia! Doar in ultima instanta si la ICCJ se mai poate pronunta dreptatea? Ca ajungem sa nu mai credem in societate si legile ei, ci doar sa speram in pedeapsa divina! ... intr-atat e de zguduita societatea romaneasca, iar cetateanul ... debusolat!
Postat 08 Noiembrie 2017, 03:48 de ADINA
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON