URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 02 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
07 Noiembrie 2017, 16:36

Fapta nu există: Reţinut şi acuzat de DNA că ar fi pretins bani în numele unui executor judecătoresc, avocatul Călin Porţan a fost achitat definitiv

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Reţinut şi acuzat de DNA că ar fi pretins bani în numele unui executor judecătoresc, avocatul Călin Porţan a scăpat de problemele penale. Luni, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a menţinut soluţia pronunţată anul trecut de judecătorii Curţii de Apel Oradea, care stabiliseră că faptele ce i se impută nu există, verdictul celei mai înalte instanţe din ţară fiind unul definitiv.

Călin Porţan a fost trimis în judecată în 2014 de DNA Oradea pentru că ar fi pretins bani în numele unui executor judecătoresc pentru ca acesta din urmă să măsluiască o licitaţie. În actul de acuzare întocmit de controversatul procuror Dan Chirculescu, acum pensionat, lui Porţan i se imputau trei infracţiuni: trafic de influenţă, spălarea banilor şi evaziune fiscală.

Concret, avocatul era acuzat că ar fi pretins şi primit de la un denunţător suma de 2.500 lei, din care 500 lei în numele unui executor judecătoresc, pentru ca acesta din urmă să subevalueze un imobil şi să organizeze o licitaţie trucată pentru vânzarea acestuia.

"Pentru a ascunde adevărata natură a provenienţei banilor pretinşi, inculpatul a disimulat suma respectivă într-un contract de asistenţă juridică, inserând un onorariu de 2.000 lei", se explica în comunicatul DNA Oradea acuzaţia de spălare de bani.

Totodată, lui Porţan i se imputa că, între anii 2011-2013, nu şi-ar fi înregistrat toate veniturile realizate, păgubind bugetul de stat cu 89.184 lei.

Procesul, declanşat la Curtea de Apel Oradea, s-a finalizat în 21 noiembrie anul trecut cu o decizie favorabilă pentru Porţan. Instanţa a dispus achitarea tânărului avocat de toate cele trei acuzaţii, pentru trafic de influenţă şi spălare de bani stabilind că faptele nu există, în timp ce pentru evaziune fiscală a invocat că fapta nu este prevăzută de legea penală ori nu a fost săvârşită cu vinovăţia prevăzută de lege.

Soluţia a fost atacată de procurorii DNA Oradea, procesul fiind reluat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie unde, luni, apelul anchetatorilor a fost respins ca nefondat.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
MNA.........
Unde sunt cei ce scandeaza: DNA sa vina sa va ia? Chiar a venit si l-a luat DNA pe acest avocat...si cand te gandesti ca trebuie sa o ia de la ... minus cu cariera, viata, averea...ca l-a luat DNA ca sa starpeasca ... coruptia! Doar in ultima instanta si la ICCJ se mai poate pronunta dreptatea? Ca ajungem sa nu mai credem in societate si legile ei, ci doar sa speram in pedeapsa divina! ... intr-atat e de zguduita societatea romaneasca, iar cetateanul ... debusolat!
Postat 08 Noiembrie 2017, 03:48 de ADINA
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6361 RON
  • 1 EUR = 4.9759 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON