URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 02 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
01 Octombrie 2019, 18:38

"Faliţii" Oradiei: Primăria a cerut insolvabilitatea a 475 de orădeni cu datorii la impozite. Unul dintre ei datorează peste 110.000 lei!

Municipalitatea orădeană a cerut anul acesta instanţelor declararea insolvabilităţii pentru 475 de orădeni cu datorii faţă de bugetul local în contul unor impozite, taxe şi amenzi neplătite.

Potrivit unui comunicat al Primăriei, suma datorată de "faliţii" Oradiei se ridică la 3,9 milioane lei, iar cea mai mare sumă datorată de un insolvabil se ridică la 113.700 lei.

Conform Codului de Procedură Fiscală, un contribuabil poate fi declarat insolvabil dacă nu are venituri ori veniturile sau bunurile sale au o valoare mai mică decât obligaţiile fiscale de plată.

Obligaţiile fiscale ale insolvabililor sunt scoase din evidenţa curentă şi trecute într-o evidenţă separată în eventualitatea că debitorii vor mai înregistra pe viitor venituri sau vor deţine pe numele lor bunuri care vor putea fi urmărite.

Declararea stării de insolvabilitate nu înseamnă ştergerea datoriilor acestor contribuabili, ci doar întreruperea executării silite.

"În cazul contribuabililor ale căror debite sunt generate din amenzi avem, totuşi, un instrument pentru acoperirea acestora. Primăria va cere instanţei transformarea sumelor datorate în ore de muncă în folosul comunităţii", a declarat pentru BIHOREANUL directorul economic al Primăriei, Eduard Florea.

Directorul a mai spus că "marea problemă este că persoanele aflate în insolvabilitate nu se prezintă să îşi plătească datoriile prin muncă".

Potrivit evidenţelor municipalităţii, după o perioadă de scădere, în 2019 numărul insolvabilităţilor a revenit pe creştere.

Dacă înainte de anul 2016 Primăria iniţia circa zece proceduri de declarare a insolvabilităţii pe an în urmă cu trei ani numărul procedurilor declanşate a explodat brusc la 1.440 pentru ca în 2017 să coboare la 399.

Ulterior, în 2018, numărul insolvabilităţilor a scăzut din nou la 327 pentru ca anul acesta numărul lor să crească din nou la 475 de proceduri.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
CrisDumi
Plateste-ti taxele și impozitele, nu aștepta mila Domnului.
Postat 02 Octombrie 2019, 08:52 de Sandu1206
Adta arată "evoluția" orașului !?!
Creșterea de la 10 la 475 de insolvabili/insolvabile, în decurs de 3 ani, indică faptul că, în paralel cu creșterea impozitelor și taxelor locale ... orădenii sărăcesc !?! Concluzia e că, dezvoltarea fără durabilitate, adică un consum prea mare pentru rezultate relativ reduse ... nu definește bunăstarea oamenilor și, pe termen mediu și lung, nici prosperitatea orașului !?!
Postat 02 Octombrie 2019, 08:13 de CrisDumi
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6361 RON
  • 1 EUR = 4.9759 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON