URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 14 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
04 Februarie 2021, 17:40

Efectele pandemiei: Veniturile din parcări au scăzut, în premieră, în Oradea, cu peste 385.000 euro!

Veniturile din parcări ale Oradiei au scăzut anul trecut, în premieră, cu peste 385.000 euro, ca urmare a restricţiilor de circulaţie impuse pe fondul pandemiei de Covid-19 şi a muncii de acasă.

După o creştere treptată - de la încasări de 9,9 milioane lei pe an în 2016, care au urcat la 13,7 milioane lei în 2017 şi 16,5 milioane lei în 2018, pentru a ajunge la 19,3 milioane lei în 2019 - anul trecut, veniturile oraşului de pe urma parcărilor s-au diminuat cu 1,8 milioane lei, ajungând, astfel, la 17,4 milioane lei.

"Veniturile din parcări au scăzut ca urmare restricţiilor de circulaţie. Oamenii au stat acasă aşa că nu şi-au mai plătit tichete sau abonamente de parcare. În plus, dacă în 2019 aveam în serviciu 42 de oameni, în 2020 numărul lor a scăzut la 33 de angajaţi. Am avut colegi care s-au mutat la Poliţia Locală, colegi de pe maşinile de ridicat care şi-au cerut transferul la Ambulanţă, unde era nevoie de oameni şi se ofereau bani mai mulţi, şi colegi care au plecat pur şi simplu", a declarat joi, pentru BIHOREANUL, şeful Direcţiei Patrimoniu Imobiliar, Lucian Popa, în urma conferinţei de presă privind raportul de activitate al acestei structuri în anul 2020.

Directorul a mai pus scăderea veniturilor din parcări pe seama celor trei luni de gratuitate acordate de municipalitate şoferilor care şi-au lăsat maşinile în parking-urile din Piaţa Independenţei şi strada Braşovului.

"Un an mai ciudat"

Potrivit acestuia, anul trecut a fostul unul complicat. "2020 avut părţi bune şi părţi proaste. Pe de o parte a fost un an mai ciudat, în care nu am ştiut la ce să ne aşteptăm, iar pe de cealaltă parte a fost unul mai liniştit în care, având în vedere anularea tuturor evenimentelor şi competiţiilor, am putut lucra aşezat", a spus Lucian Popa.

El a dat ca exemplu lucrările de reabilitare a Bazinului Olimpic. "Dacă ar fi fost program normal, clubul ne-ar fi presat să închidem şantierul cât mai repede pentru că ar fi avut de organizat evenimente. Aşa, am avut timp să descoperim şi să înlăturăm mai multe minusuri ale proiectului, pe care iniţial nu le-am văzut", a spus Popa.

"Lucrurile vor reveni la normal..."

În ceea ce priveşte anul 2021, directorul DPI se aşteaptă la o relansare a activităţii. "Treptat lucrurile vor reveni la normal şi, în mod cert, veniturile vor creşte inclusiv pe capitolul parcări", a afirmat directorul.

Popa spune că anul acesta municipalitatea îşi va majora numărul controlorilor de la 12, câţi are în prezent, la circa 20. "Potrivit normativelor, ar trebui să existe un controlor la 300 de locuri de parcare, ori noi suntem mult sub acest prag. La 8.000 de locuri de parcare avem doar 12 controlori", a declarat acesta.

Concursul urmează să fie anunţat pe site-ul municipalităţii la jumătatea lunii martie, efectivele de controlori urmând să crească din vară.

De altfel, diminuarea veniturilor pe fondul pandemiei a făcut ca veniturile totale ale DPI să se reducă cu 1,81%. Adică, de la 49,2 milioane lei în 2019, la 48,3 milioane lei în cursul anului trecut.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
!?
in cel mai minunat oras din univers, in cea mai performanta primarie din galaxie, director peste parcari este unu care a luat o carciuma cu japca si a falit-o, emblematic.
Postat 04 Februarie 2021, 19:08 de User anonimizat
Aiurea...
Pana anul trecut, orice parcare ilegala era taxata si soferii stiau acest lucru. Acum insa, e plin tot centrul de astfel de masini parcate ilegal si nu se sinchisesc cei in masura sa-i "motiveze" pe acesti soferi sa utilizeze lourile legale. Uitati-va pe str. Andrei Saguna...au fost de desfiintate locurile de parcare de acolo pentru a face loc celor doua benzi...In fiecare zi e plin de masini parcate acolo ilegal, ce incurca circulatia si care evident nu platesc nimic. Uitati-va in jurul Tribunalului, e plin de msini parcate ilegal, pana si in "buza" parcarii etajate. Se inghesuiesc sub semnele de "Oprirea interzisa" de parca vor sa isi bata joc de regulamentele Primariei...pe Franz Schubert nu vedeao o masina pana anul trecut, iar acum e una langa alta desi e interzis accesul auto acolo...asta in conditiile in care e loc suficient in parcarea etajata...intereseaza pe cineva? Pe Alecsandri nu intra nimeni pana recent...acum? Isi parcheaza pitecantropii bolizii in usa cafenelelor si mai si lasa motoarele pornite...intereseaza pe cineva? Aiurea... Chiar acum am asa ceva ... etc. etc. etc...as putea da zeci de exemple. Din pacate, dincolo de imprejurarea ca, intr-adevar, a avut anumite efecte si pandemia, e la fel de clar ca ceva s-a schimbat in modul in care a actionat Primaria Oradea pana anul trecut si de atunci incoace... Cu ingrijoratoare perspective si in alte domenii...
Postat 04 Februarie 2021, 18:46 de Ioan75
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON