URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 13 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
07 August 2018, 16:01

Echipele clubului CSM Oradea au fost protagonistele ediţiei din acest an ale Braşov Cup la fotbal

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Tinerii fotbalişti de la CSM Oradea au obţinut rezultate frumoase, fiind, de fapt, protagoniştii ediţiei din acest an a turneului internaţional pentru categoriile de vârstă de 2004 şi 2005 Braşov Cup. Orădenii au câştigat categoria jucătorilor născuţi în anul 2004 şi mai mici şi au ocupat locul al doilea, după ce au disputat finala la categoria celor născuţi în anul 2005 şi mai mici.

Principala performanţă a obţinut-o echipa pregătită de antrenorul Sorin Todea, cea de 2004, care s-a impus în toate meciurile câştigate şi şi-a adjudecat locul I.

Mai întâi, elevii tehnicianului Todea au fost repartizaţi într-o grupă cu Braşovia Braşov, "Dinicu Golescu" Piteşti şi Celta Braşov, aceasta din urmă fiind şi organizatoarea turneului. Orădenii au "defilat", după ce au început cu o victorie zdrobitoare, cu 8-0, în faţa Braşoviei Braşov (goluri marcate de Patrick Gânţe - 2, Adelin Haiaş - 2, Boszik Csaba - 2, Alex Paşc şi Alex Blaga - câte unul). Apoi, în meciul al doilea s-au impus cu 1-0 în confruntarea cu "Dinicu Golescu" Piteşti, prin golul înscris de Balasz Csaba. În fine, în ultima confruntare din grupă, echipa orădeană a jucat cu gazdele de la Celta Braşov, formaţie în faţa căreia, anul trecut, a cedat în semifinale, cu 2-4. De această dată, însă, elevii antrenorului Toda şi-au luat revanşa şi au reuşit să se impună, câştigând cu 2-1, prin golurile marcate de Gânţe şi Oşvat.

În derby-ul celeilalte grupe, Dinamo a dispus de Hirdo Vâlcea cu 2-1. Astfel, clasaţi pe primul loc în grupa lor, în semifinale, orădenii au întâlnit echipa de pe locul II din seria a II-a, Hidro Vâlcea. Din nou "roş-albaştrii" s-au autodepăşit, câştigând cu 5-0, prin două goluri înscrise de Adelin Haiaş şi câte unul de Patrick Gânţe, Iannis Pop şi Horia Lazăr.

A urmat finala, unde jucătorii de la CSM s-au duelat cu bucureştenii de la Dinamo. După un joc bun, "roş-albaştrii" s-au impus din nou, cu 2-1, după ce la pauză conduceau cu 1-0, ambele reuşite ale orădenilor purtând semnătura lui Patrick Gânţe, cel care a fost declarat cel mai bun jucător al turneului.

Astfel, după ce în ultimii ani s-au situat pe locurile 2-3, iată ca a venit rândul, de această dată, ca să-şi adjudece trofeul şi jucătorii de la CSM Oradea.

"Copiii s-au adaptat foarte bine condiţiilor, deşi am folosit un lot din care au lipsit câţiva jucători de bază. Pentru noi a fost un turneu foarte reuşit, am primit numai două goluri şi ne-am impus şi în faţa unor formaţii de tradiţie. Mulţumesc tuturor celor care ne-au susţinut participarea la această competiţie", a precizat tehnicianul Sorin Todea.

Lotul echipei de 2005 a CSM Oradea de la Braşov Cup i-a cuprins pe: Radu Bob şi Raul Vonhală – portari; Balasz Csaba, Rafael Popovici, Sebastian Oşvat, Alexandru Lăzău, Bozsik Csaba, Adelin Haias, Iannis Pop, Horia Lazăr, Alex Paşc, Patrick Gânţe (ctp.), Alexandru Sarkadi, Aris Tripa şi Alex Balga – jucători de câmp.

La rândul ei, echipa de 2005 a clubului CSM Oradea, antrenor Lucian Ciocan, a disputat finala turneului de la Braşov, desfăşurat în perioada 2-5 august, în organizarea clubului Celta din localitate.

Dacă la 2004 au participat 8 echipe, la această categorie de vârstă au luat startul 12 formaţii. În grupa din care au făcut parte, bihorenii s-au impus pe linie, câştigând cu 2-1 confruntarea cu Bucovina Cernăuţi din Ucraina, prin golurile marcate de Păluţ şi Bilţ. Apoi, în partida a doua, elevii antrenorului Ciocan s-au impus cu 5-1 în faţa celor de la Pajura Huşi (câte două goluri marcate de Negru şi Bilţ şi unul de Bora). A urmat jocul cu gazdele de la Celta Braşov, pe care orădenii şi l-au adjudecat la limită, cu 1-0, prin reuşita lui Soutiuţ. În jocul al patrulea, bihorenii au învins şi echipa din Codlea, cu 2-0, printr-o dublă semnată de Bilţ, cum s-a întâmplat şi-n ultima confruntare din grupă, în faţa celor de la Calcio Bucureşti, când orădenii au câştigat tot cu 2-0 şi tot prin golurile însrise de Alexandru Bilţ.

Clasată pe primul loc în grupă, trupa lui Ciocan s-a duelat în semifinale cu ARSE Braşov (fostă Tractorul), pe care a întrecut-o la penalty-uri. La finele timpului regulamentar de joc scorul a fost egal, 1-1, prin reuşita lui Şandro pentru CSM. La loviturile de departajare, orădenii s-au impus cu 4-3, după ce Cucu, Popa, Balint şi, din nou, Şandro au înscris.

În fine, a urmat finala, unde CSM a cedat la limită, cu 0-1, în faţa celor de la Unirea Slobozia, după un meci foarte disutat, dar care a consemnat şi probleme de lot la bihoreni,care au avut 3 indisponibili.

"Este al treilea an în care participăm şi al treilea tot cu locul II. A fost un turneu bun, benefic pentru copii. În cele şapte jocuri pe care le-am susţinut, am reuşit să ne impunem de şase ori. Sunt foarte mulţumit, având în vedere că jucătorii au evoluat aici pentru prima dată 11 contra 11. Prin muncă şi seriozitate, ei pot ajunge buni fotbalişti", a declarat şi antrenorul Lucian Ciocan.

Tehnicianul CSM i-a avut în lot pentru acest turneu pe: Pozascy Balasz şi Adrian Tirla – portari, Sebastian Cucu, Laviniu Păluţ, Darius Bora, Alexie Coş, Vlad Mutu, Răzvan Soutiuţ, Luca Pop, Patrick Negru, Alexandru Bilţ, Mario Balint (ctp.), Denis Şanro (jucător din 2006), Darius Jitaru, Adrain Mal, Andrei Ţicra, Mario Haidu, George Rada şi Andrei Moga (al doilea jucător mai tânăr cu un an, născut în 2006).

Deşi şi-a remarcat întreaga echipă, antrenorul Lucian Ciocan l-a nominalizat pe Sebastian Cucu, "unul dintre cei mai buni jucători ai turneului".

"Sunt rezultate bune pentru clubul nostru, care încununează munca centrului de copii şi juniori. Aştept, cu multă încredere, rezultate şi pe viitor şi să vedem câţi mai mulţi jucători orădeni jucând la mari cluburi din ţară şi străinătate", a declarat şi Florin Fărcaş, coordonatorul Centrului de Copii şi Juniori al clubului CSM Oradea.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON