URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 11 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La nivel de Oradea şi Bihor, aşa cum arată marile proiecte de investiţii, este evident că în doi-trei ani vom avea o infrastructură aeroportuară, feroviară şi rutieră absolut rezonabilă. La fel e şi cu spitalele şi şcolile, care, după ani buni de investiţii, încep să ofere condiţii mai mult decât decente.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Pe 9 iunie, românii îşi vor alege nu doar primarii, ci şi eurodeputaţii. Suntem tentaţi să ignorăm importanţa scrutinului european, deşi afacerile europene sunt de fapt afaceri interne, ale noastre. Ne privesc direct, căci şi noi putem hotărî cum sunt gestionate, trimiţând în PE 33 de reprezentanţi şi având un comisar în executivul Uniunii.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
25 Februarie 2017, 13:15

Dezamăgire: Protestul pentru Steaua lui Becali a adunat doar 15 suporteri orădeni (FOTO/VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Dezamăgire mare, sâmbătă, în faţa Prefecturii Bihor. Anunţat ca o "revoluţie roş-albastră", protestul suporterilor echipei de fotbal Steaua, care susţin clubul patronat de George Becali, a reunit doar 15 manifestanţi, de toate vârstele, de la tineri de 20 de ani la bărbaţi care s-au recomandat "stelişti de zeci de ani".

La ora 11, cu toţii stăteau în Parcul Traian, cu fulare şi fanioane roş-albastre, dar în linişte. Mulţi dintre ei nici nu ştiau de ce sunt mai supăraţi: pentru că Armata şi Gigi Becali au intrat într-un război pentru numele şi palmaresul Stelei sau pentru că sunt atât de puţini protestatari în Oradea, "un oraş stelist şi prin culorile lui", după cum au spus ei.

"Orădeni, ne facem de ruşine! 5, 10 inşi, atâţia am ieşit pe vremea asta splendidă? Să vă fie ruşine! Când Steaua era la victorie, toţi eraţi pe stadion, mari stelişti", a spus Lorincz Ludovic, unul dintre cei adunaţi în faţa Prefecturii.

Printre protestatari s-a numărat şi o orădeancă, dezamăgită şi ea de numărul mic de orădeni. "Sper că în ţară au ieşit mai mulţi", a spus tânăra.

Orădenii au explicat de ce au ieşit ei, totuşi, în stradă. "N-am venit aici pentru Gigi Becali sau pentru Armată, am venit pentru că Steaua este numai una. Am venit pentru că echipa care joacă în Liga 1, indiferent de cine este patronată, este echipa care a continuat istoria celei care a câştigat în 1986 Cupa Campionilor Europeni, în ‘87 Super Cupa Europei. Tot palmaresul este al uneia şi aceleiaşi echipe", a spus Ovidiu Ţărău, unul dintre organizatorii protestului.

Orădenii au avut însă reproşuri pentru militari. "Armata, în 2003, şi-a dat copilul spre adopţie şi în 2017 vrea să-l ia înapoi, pentru că vede că îi generează bani, copilul ăla a crescut şi produce bani. Dacă Armata are bani, să susţină o echipă cum e Steaua, să o răscumpere şi să o finanţeze", a mai spus Ţărău.

Steliştii au mai reproşat că nici militarii, nici alţi oameni de fotbal, nominalizându-l pe Victor Piţurcă, n-au spus nimic din 2003 încoace despre faptul că Gigi Becali ar fi furat Steaua. "Au stat lângă el la victorie, au mâncat, au băut, n-au spus nimic că a furat", au reclamat orădenii.

La jumătate de oră după începerea protestului, orădenii au început să plece spre case. Manifestaţii similare au avut loc, sâmbătă, în mai multe oraşe din ţară.

Nemulţumirile suporterilor stelişti au pornit de la faptul că, la finalul anului trecut, Curtea de Apel Bucureşti a decis că echipa lui Gigi Becali nu mai poate folosi numele Steaua. Decizia a fost atacată de vicecampioana României la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, dar din acest an, vor exista două echipe Steaua, formaţia lui Becali urmând de la 1 iunie să se numească FCSB.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Haha..Stoaia!
Cedarea brandului Steaua a fost pe 20 ani..armata putea rezilia oricind voia contractul..In prostia lui ciobanul filantrop a scos actul!In rest...gargara ieftina,iese iarba ,oile la pascut!Stoaia lui Becali asculta prohodul piano,piano..!Canci bilete vindute,canci tricouri si alte obiecte cu 5 colturi vindute,canci culori ros albastru...Beeee,beeeee,oile se bucura,iarba creste!!!!!
Postat 27 Februarie 2017, 13:32 de grigore
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6364 RON
  • 1 EUR = 4.9753 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON