URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 10 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La nivel de Oradea şi Bihor, aşa cum arată marile proiecte de investiţii, este evident că în doi-trei ani vom avea o infrastructură aeroportuară, feroviară şi rutieră absolut rezonabilă. La fel e şi cu spitalele şi şcolile, care, după ani buni de investiţii, încep să ofere condiţii mai mult decât decente.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Pe 9 iunie, românii îşi vor alege nu doar primarii, ci şi eurodeputaţii. Suntem tentaţi să ignorăm importanţa scrutinului european, deşi afacerile europene sunt de fapt afaceri interne, ale noastre. Ne privesc direct, căci şi noi putem hotărî cum sunt gestionate, trimiţând în PE 33 de reprezentanţi şi având un comisar în executivul Uniunii.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
21 Iulie 2016, 19:31

De Ziua Poliţiei de Frontieră, jurnaliştii orădeni au fost învăţaţi să tragă cu pistoale Carpaţi (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În preajma împlinirii a 152 de ani de la unirea corpurilor grănicereşti în prima formă a Poliţiei de Frontieră din ţară, Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Oradea a organizat Cupa Presei la tir.

Tragerile s-au făcut la Baza Sportivă "Dinamo", unde inspectorul principal Alexandru Dima le-a explicat ziariştilor – puţini de data aceasta - regulile poligonului şi regulile de siguranţă de respectat în cazul mânuirii armelor de foc letale.

Însoţiţi la linia de tragere chiar şi de comisarul-şef Ovidiu Gherman, adjunct şef în cadrul ITPF Oradea, jurnaliştii au tras o primă serie de 3 focuri de încercare, urmată de seria a doua cu câte şase gloanţe. Tragerile s-au făcut cu pistoale Carpaţi, model 765.

La finalul exerciţiilor, deşi nu toţi s-au dovedit a fi trăgători foarte buni, participanţii au primit medalii şi diplome din partea organizatorilor. În cadrul evenimentelor dedicate Zilei Poliţiei de Frontieră a fost organizat în această perioadă şi un campionat de fotbal între echipele diverselor sectoare ale ITPF Oradea.

La data de 24 iulie 1864, Alexandru Ioan Cuza a semnat Înaltul Decret Domnesc nr. 893, prin care se realiza unirea corpurilor grănicereşti "de dincoace şi dincolo de Milcov" şi integrarea lor în cadrul armatei sub autoritatea nemijlocită a Ministerului de Război. Ulterior, ziua de 24 iulie a fost desemnată ziua Poliţiei de Frontieră.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
Vai si amar...
Mi-e rusine ca aceste gunoaie intampina strainii care intra in Romania. Duminica am trecut prin vama Bors cu un microbus de la aeroportul din Budapesta, dupa 2 saptamani petrecute in vacanta in strainatate. Unul dintre pasageri desi cu nume romanesc a prezentat un act de identitate spaniol. Acest lucru a fost taxat de granicer cu: "Bă, tu nu esti spaniol adevarat." Toti cei din microbus am fost contrariati, cel in cauza n-a zis nimic, nu am mai zis nici noi, garcea ne putea face mizerii sa ne tina 3-4 ore in vama pentru controale suplimentare. Inca in Romania in relatiia cu autoritatile statului guverneaza frica. Nu mai departe de Ungaria, dar mai ales in Spania, Franta, UK unde am fost autoritatile te trateaza cu respect si consideratie. La noi vine burta verde, cu camasa patata de grasime de mancare si scoasa din pantaloni si te ia cu "Bă, tu nu esti spaniol adevarat." Da ce p... mea va f... grija cine emite actul pe care il prezentam atata timp cat e valabil si legal? Rusine gunoaielor, nu meritati nici o cinste si nu aveti onoare.
Postat 22 Iulie 2016, 11:52 de vasyion
TDS, ca la brevete,
toți au luat PREMIU !!!
Postat 21 Iulie 2016, 20:37 de ADINA
CU CE? CU FAINOSAG
Chiar as fi curios sa stiu cum au tras unii si altii! Nominal! Ca ei "trag" asa comentatorii mai acizi ( in special cei care ataca o anumita zona /unica acum / a administratiei locale ). PS: Ce buna ar fi o felie unsa cu pate asezonat cu...fainosag!
Postat 21 Iulie 2016, 19:43 de TDS
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6364 RON
  • 1 EUR = 4.9753 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON