URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 16 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Fosta a doua armată a țării, CFR-ul, a ajuns într-o stare jalnică. Firma e cu datorii uriașe la bugetul de stat, dar managerii prosperă și primesc bonusuri de performanță. Salariile s-au mărit simțitor la toate nivelurile, la fel cum a crescut și stratul de jeg pe garnituri. Locomotivele se aprind pe traseu, dar și pălinca în mecanicii de locomotive. Nașii se uită urât la tine dacă faci imprudența să cumperi bilet, iar întârzierile sunt atât de mari încât instituția pare că nu a ieșit din Evul Mediu...
Zic şi eu
Adrian Cris
Controversele asupra Inelului Metropolitan de Nord al Oradiei au revenit în actualitate, așa cum era de așteptat, după ce în campania pentru alegerile locale un grup de proprietari din Podgoria și Paleu au organizat nu mai puțin de 5 proteste, lacom instrumentate politic de USR și PSD.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?










De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
O asemenea reglementare exista și înainte, însă doar cu privire la cazurile de violență familială (sau domestică, cum îi spunea actul normativ), ordinele de protecție provizorii „domestice” fiind foarte des întâlnite în practică. Ceea ce au făcut, de fapt, guvernanții noștri acum a fost „extinderea” aplicării acestor dispoziții legale și la situațiile în care nu există o legătură de rudenie sau conviețuire între victimă și agresor.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
20 Noiembrie 2023, 14:21

Curățenie de toamnă: Până la finalul lunii noiembrie, orădenii pot scăpa gratuit și fără efort de deșeurile vegetale

Curățenie de toamnă: Până la finalul lunii noiembrie, orădenii pot scăpa gratuit și fără efort de deșeurile vegetale DE LA DOMICILIU. Muncitorii RER Vest ridică gratuit frunze, crengi și alte resturi vegetale, cu condiția să fie lăsate la limita proprietății în perioada dedicată fiecărui cartier orădean
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

După ce în prima parte a lunii noiembrie au derulat o campanie de colectare a deşeurilor voluminoase şi periculoase din locuinţele orădenilor, Primăria şi RER Vest continuă să le ofere cetăţenilor soluţii simple pentru curăţenia de toamnă. Până la 1 decembrie, orice client al operatorului de salubritate poate solicita ridicarea gratuită, de la domiciliu, a resturilor vegetale.

Pe sectoare

Noua campanie se adresează atât orădenilor de la case, cât şi asociaţiilor de proprietari.  "Pentru a evita răspândirea acestora pe carosabil sau trotuare, localnicii sunt rugaţi să le depoziteze în saci transparenţi, iar în cazul crengilor, este de preferat să fie tăiate şi legate, pentru a evita eventuale accidentări ale trecătorilor", a transmis Primăria.

Maşinile RER Vest vor colecta aceste deşeuri gratuit. Atenţie, însă: oraşul a fost împărţit în patru sectoare, iar fiecărui sector îi este arondată o anumită perioadă de colectare!

După ce prima săptămână a fost dedicată orădenilor din cartierul Ioşia şi din zonele Piaţa Cetăţii - Universităţii, în zilele de 20 şi 21 noiembrie campania se mută în sectorul 2, delimitat de malul stâng al Crişului Repede - Piaţa Emanuil Gojdu - Piaţa Cetăţii - Gheorghe Costa-Foru - Piaţa 22 Decembrie - Feldioarei - Făgăraşului - Ceyrat - Universităţii - Ogorului (cartierele Nufărul I, Nufărul II, Velenţa, Dragoş Vodă şi Tokai).

Alte soluţii

În zilele de 22, 23, 24, 27 noiembrie va fi rândul Sectorului 3, delimitat de malul drept al Crişului Repede - Bulevardul Decebal - str. Eroul Necunoscut - str. Lacul Roşu - str. Calea Bihorului, iar în zilele de 28, 29, 30 noiembrie şi 1 decembrie se vor colecta resturi vegetale din Sectorul 4, delimitat de malul drept al Crişului  Repede - Bulevardul Decebal - str. Eroul Necunoscut - str. Lacul Roşu - str. Calea Bihorului.

În afara acestei campanii, orădenii pot pune deşeurile vegetale, precum frunze, crengi, iarbă cosită, rămurele, gard viu, plante de apartament sau grădină (fără seminţe), mărunţite, în pubela de culoare maro destinată deşeurilor biodegradabile. De asemenea, aceste resturi se pot preda gratuit la cele două puncte de colectare separată de pe străzile Thurzo Sandor şi Uzinelor, administrate tot de RER Vest.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4826 RON
  • 1 EUR = 4.9737 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON