URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 13 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
09 Septembrie 2017, 11:50

CSM CSU Oradea a pierdut în prelungiri primul joc de la Cupa Timişoara, cu KK Vrsac

CSM CSU Oradea a pierdut în prelungiri primul joc de la Cupa Timişoara, cu KK Vrsac foto: arhivă
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Baschetbaliştii de la CSM CSU Oradea au debutat cu stângul la turneul internaţional amical de la Timişoara şi au pierdut meciul cu KK Vrsac din Serbia, din deschiderea Cupei Timişoara.

Partida, desfăşurată vineri seară, la Sala Constantin Jude, a necesitat o repriză de prelungiri, iar rezultatul final a fost de 101-99 pentru formaţia sârbă.

După cum notează site-ul clubului orădean, antrenorii Cristian Achim şi Milan Mitrovic au mizat de la început pe un cvintet alcătuit din Trotter, Pasalic, Zeno, Milosevic şi Valeika.

Partida a început bine pentru orădeni. "Roş-albaştrii" s-au desprins la 25-17 în primul act, mărind diferenţa la 41-21 pe parcursul sfertului al doilea. Avantajul orădenilor a coborât însă pe parcurs, ajungând la 47-35, după 20 minute de joc.

În partea secundă, situaţia s-a schimbat. Sârbii au fost mult mai eficienţi şi productivi în atac, reuşind să anuleze întreg deficitul şi chiar să treacă în avantaj, scor 63-62, după 30 minute de joc. Pe parcursul secvenţei a patra s-a păstrat suspansul. CSM-ul a condus cu 74-73 la jumătatea perioadei de joc, însă la capătul celor 40 minute egalitatea a persistat, scor 85-85.

Au urmat prelungirile, iar runda suplimentară a cuprins numeroase realizări pe tabela de marcaj, fiind adjudecată de formaţia din Serbia, cu 16-14. Astfel, scorul final a fost de 101-99.

După cum a mai contabilizat site-ul clubului CSM, "Oradea a avut peste 60% la aruncările de două puncte şi peste 50% la trei puncte, a cules 10 recuperări ofensive, însă din punct de vedere defensiv a avut dificultăţi, cu precădere în ultimele 25 minute de joc".

Principalul marcator a fost Goran Gajovic, care a înscris 24 de puncte şi a avut şi 7 recuperări. L-a urmat Martin Zeno, cu 19 puncte, 5 recuperări şi 5 intercepţii, Nemanja Milosevic, cu 17 puncte şi Muhamed Pasalic, cu 14 puncte (4 de la trei puncte). Au mai contribuit Trotter, Stamenkovic, Valeika, Bogdan Ţîbîrnă şi Ionescu.

Şi de această dată. CSM CSU Oradea a jucat fără Andrei Mandache, Bobe Nicolescu (ambii la lotul naţional), Darius Meluţ, Lucian Ţîbîrnă şi Sergiu Pop.

"A fost un meci spectaculos pentru public. Desigur, pe noi ne interesează alte lucruri în acest moment. În mod evident am fost depăşiţi de agresivitatea adversarului, dar la fel de evident este că avem foarte multe lucruri de pus la punct. Pe de altă parte este o realitate că nu am avut timpul necesar să lucrăm. În timpul rămas până la startul oficial al sezonului va trebui să muncim foarte mult şi să "cumpărăm" timp cu nişte victorii. În săptămâna premergătoare turneului de la Timişoara nu am putut să ne antrenăm 5 la 5. Este o situaţie puţin dificilă. Anul trecut la ora debutului în cupele europene aveam deja meciuri oficiale jucate. De această dată lucrurile stau diferit. Primul nostru meci va fi unul internaţional, de calificare. Adversarul nostru, Balkan Botevgrad, are vreo şapte amicale jucate până la această oră, iar noi avem doar două. Am irosit un avantaj de 20 puncte în meciul cu Vrsac. E posibil să fi existat o problemă de concentrare, însă pentru mine e important să învăţăm din aceste lucruri", a declarat, după joc, antrenorul Cristian Achim.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON