URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
23 Septembrie 2021, 12:27

Creştere îngrijorătoare: 168 de cazuri noi de Covid-19 în Bihor. Numărul îmbolnăvirilor a ajuns la 1.050 

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Răspândire accentuată a infecţiilor cu SARS-CoV-2 în judeţul Bihor! În ultimele 24 ore au fost confirmate nu mai puţin de 168 de cazuri noi de îmbolnăvire cu Covid-19, iar astfel numărul cazurilor active în judeţ a ajuns la 1.050. De asemenea, s-au înregistrat şi încă două decese în rândul persoanelor infectate. 

De peste tot

"Îmbolnăvirile sunt din toate zonele judeţului. Sunt 168 de anchete epidemiologice deschise după confirmarea acestor cazuri. În total au fost prelucrate, în laboratoarele publice şi private din Bihor, peste 900 de teste PCR şi antigen", a precizat, la solicitarea BIHOREANULUI, dr. Daniela Rahotă, directorul DSP Bihor. 

Numărul îmbolnăvirilor creşte accelerat în Bihor. Miercuri au fost raportate 113 cazuri, marţi 115, iar luni 71. În total, de la debutul pandemiei, în judeţ au fost diagnosticate 30.849 de cazuri, din care 28.197 au fost declarate vindecate. 

Încă două decese

De miercuri dimineaţa până joi dimineaţa, în Bihor s-au înregistrat încă două decese în rândul persoanelor infectate cu SARS-CoV-2 şi internate pe secţiile ATI-Covid, bilanţul urcând la 1.602. 

Este vorba despre două persoane de vârsta a treia (un bărbat de 88 de ani din Hidişelu de Sus şi o femeie de 70 de ani din Ştei), care sufereau şi de alte afecţiuni. Femeia nu era vaccinată.

Pe secţiile ATI Covid din Oradea sunt internate, joi, 34 de persoane, aflate în stare gravă. 

465 de cazuri în Oradea

În ceea ce priveşte cazurile active, cele mai multe sunt în Oradea, 465. Incidenţa în municipiu a urcat, joi, la 2,06 cazuri la mia de locuitori. Dacă va ajunge la 3 / mie, în Oradea se vor impune o serie de restricţii, între care obligativitatea prezentării unui certificat verde Covid la intrarea în restaurante, săli de spectacole şi la evenimente. 

În 4 UAT-uri din Bihor incidenţa depăşeşte deja această bornă: Brusturi (4,93), Chişlaz (3,46), Roşia (3,37) şi Căbeşti (3,32). Comuna Sântandrei este aproape de această cotă, având incidenţa de 2,68, cu 22 de cazuri active. 

120.000 de bihoreni, vaccinaţi cu schemă completă

În ceea ce priveşte campania de vaccinare, aceasta continuă, dar la ralanti, în Bihor. În ciuda creşterii numărului de îmbolnăviri, doar 293 de persoane s-au vaccinat, miercuri, în centrele deschise în judeţ. 

În total, de la debutul pandemiei, 120.891 de bihoreni s-au vaccinat cu schema completă de ser anti-Covid. În total au fost administrate până acum 268.006 doze de vaccin. 

UPDATE:

Bărbatul în vârstă de 88 de ani, care a decedat miercuri - infectat cu Covid, dar care avea şi alte comorbidităţi - fusese vaccinat anti-Covid. Iniţial, în material a apărut informaţia că bărbatul nu fusese vaccinat, aşa cum fusese furnizată de reprezentanţii DSP, după ce BIHOREANUL a solicitat detalii despre decesele din ziua respectivă.

Ulterior, la sesizarea unor apropiaţi ai bărbatului, BIHOREANUL a cerut lămuriri din partea DSP. Potrivit dr. Daniela Rahotă, la mijloc este o eroare, iar bărbatul fusese într-adevăr vaccinat.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON