URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 11 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
09 Septembrie 2018, 14:00

Construcţia tunelului pe sub bulevardul Magheru a fost scoasă la licitaţie

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Construcţia tunelului care va lega Parcul Traian de Parcul Brătianu pe sub bulevardul Magheru a fost scoasă la licitaţie de către municipalitate pentru suma de 18,4 milioane lei.

Potrivit unui comunicat al Primăriei, proiectul are ca scop, printre altele, "decongestionarea traficului şi fluidizarea transportului în comun pe axa principală de trafic Nord - Sud a municipiului Oradea, utilizarea mai bună a infrastructurii de transport, scurtarea duratei medii de călătorie, reducerea costurilor de călătorie şi mărirea siguranţei circulaţiei".

Concret, investiţia vizează desfiinţarea intersecţiei semaforizate dintre străzile Gheoghe Magheru, Aleea Ştrandului şi Parcul Traian, care urmează să fie înlocuită de un pasaj subteran pe sub strada Magheru, reabilitarea podului Dacia în zona adiacentă şi lărgirea acestuia de la două la trei benzi pe sens.

Investiţia va face posibilă crearea unei benzi unice şi a undei verzi pentru tramvai, îmbunătăţind graficele de circulaţie a transportului în comun.

"Lucrarea influenţează pozitiv circulaţia tramvaielor pe direcţia str. Nufărului - Centrul Civic - Pod Dacia -  B-dul General Gheorghe Magheru - Gara Oradea, o axă esenţială de mobilitate conform Planului de Mobilitate Urbană Durabilă al Municipiului Oradea", se menţionează într-un comunicat al municipalităţii.

Termenul de execuţie a lucrărilor va fi de 15 luni. Constructorii vor putea depune oferte până pe data de 25 septembrie.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
7 Comentarii
Lume, lumeee......Mare meci mare.... Bolojan-Pasztor Ur..... Servește Pasztor Ur.....
"Acuma,noi, specialiștii de la ABACRISURI,am respectat înțelegerea pe care am avut cu Dorel de la primărie Oradea,am intubat Parisu,l deși noi am spus că la ploi se va umple de kktu toate valea Pasteur ,ca să nu mai vorbim de terenuri și de pivnițele oamenilor.Acuma să strangulam ieșire pârâu Paris nărăvaș,la Crișul Repede, înseamnă să umplem toate zona de la magazinul Crișul, Magheru, până la Crinul Alb,de kktu ce vine de la Spitalul Judetean și de la toate blocurile din zonă.... Prieten, prieten Dorel de la primărie Oradea,dar el tăiat banii de la noi, pentru școlile de limbă maghiară, așa că.....va fi problem mare cu acest strangularel a ieșire pârâu Paris nărăvaș și foarte periculos la inundații în Crișul Repede, așa cum a hotărât și Comitetul Situațiilor de Urgență de pe lângă Prefectura Bihor."Pasztor Sandor Ur,fost dir ABACrisuri.
Postat 12 Septembrie 2018, 01:12 de platona
Sandule, draghe...
Din pacate istoria recenta ma face sa nu ma simt confortabil cand la manete sunt niste competente cum sunt cele care tocmai "rezolvara" Ciuperca, parcarea de pe Independentei, pavajul din Unirii sau turbogratia, ca sa le numesc numai pe cele notorii. Faptul ca paraul este intubat si ca n-are un debit foarte mare nu inseamna ca el nu curge. Si, cum apa curge de sus in jos, cred ca isi va mentine obiceiul si atunci cand ficiorii se vor apuca de sapat in zona. Ziceam doar ca sper sa se fi gandit din timp la acest aspect, nu sa faca gropoiul ca dupa aceea sa constate ca se infiltreaza apa. Si sa se scarpine din nou 5 ani in cap sa gaseasca o solutie de a scoate apa din pasaj. Alea 5 beri care se infiltreaza din Cris ii tin pe loc cu parcarea de atata amar de timp. Nici acuma n-au gasit solutia de-a opri infiltrarea, ci spera sa poata pompa apa acumulata la ultimul nivel cu un debit mai mare decat cel cu care intra. O carpeala... Pasajul in sine pare util. Muta dopul de pe pod mai inspre magazinul Crisul...
Postat 10 Septembrie 2018, 20:10 de Musti
Nărăvașul pârâu Paris,revine în forță.Pazea !!!
Dacă pentru proiectul "Amenajare valea Pasteur la Oradea", Dorel de la primărie s-a plâns ca unii orădeni,au înaintat sute de sesizări și reclamații,de această dată, îl asigur că vor fi cu miile. Până una alta,vom începe cu ABACrisuri,titularul proiectului de intubare a naravasului și temutului pârau Paris, pentru risc major de inundații, proiect inițiat în tandem cu primarul Ilie Bolojan și dus la îndeplinire cu ajutorul Comitetului Situațiilor de Urgență de pe lîngă Prefectura județului Bihor.
Postat 10 Septembrie 2018, 13:49 de platona
Musti EMBERUL
Pisoarul Paris a fost intubat de comuniști, la fel și pișul Lacul Rosu. Pai ce făceam ne închinăm unui pișat sau ne dezvoltam ?? Sau schimbat cursuri de râuri, fluvii, sau făcut conectii între oceane și mări cu mii de ani in urma , și noi ne închinăm unui pârâu cât rezultatul a 5 beri????
Postat 10 Septembrie 2018, 00:23 de Sandu1206
Paris
Eu ma intreb daca vizionarii de mare profunzime care ne pastoresc orasul si-or fi adus aminte ca pe acolo trece paraul Paris in traseul lui subteran pana la varsarea in Cris, pe sub Crinul Alb. Sau si-or da seama de asta numai cand s-o umple sapatura cu apa?
Postat 09 Septembrie 2018, 23:33 de Musti
Sofer-or
Ai pus foarte bine problema. Asta se întâmplă peste tot unde sunt scoli, in Londra nu ai voie sa oprești pe o porțiune de 100m înainte și după, dar asta nu rezolva nimic pt că tot se face ambuteiaj și poliția da amenzi la greu. Soluția e că părinții să nu-și mai ducă la școală odraslele cu mașina, pt că în fața școlii mai sta un minut- două ( pupa-ma, ia niste bani , încă un pupic ). Eu până la școală generală aveam de mers 3 stații de autobuz, si am fost doar pe jos ( tata nu mă dus cu mașina pt că trebuia să meargă la muncă ), înainte să încep clasa I am fost cu tata o săptămână pe jos in plimbare până la școală. Daca o sa locuiesc pe Bihorului sau in Sânmartin nu o să-mi dau copilul la Oltea Doamna sau Gojdu ( că vezi doamne, acolo face performanță+meditații ), mișcarea e benefică de la vârsta fragedă.
Postat 09 Septembrie 2018, 22:25 de Sandu1206
Degeaba
Ținând cont că la ora de vârf când merg / ies copii de la școală TOȚI părinții care au copii la Oltea Doamna opresc în drum sau sub semnul de oprirea interzisă (la 20 m de secția de poliție) nu prea folosește la nimic pasajul! La 8 dimineața, la 12, 13, 14. Cine conduce mult știe ce vorbesc. Parcu blocat jumate de oră din orice parte vii!
Postat 09 Septembrie 2018, 19:55 de sofer-or
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON