URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 19 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Iată că telenovela dintre președintele Consiliului Județean Ilie Bolojan și un grup de cetățeni din Cheriu începe să capete accente tragice. Deși șeful județului le-a oferit un inel, e drept, un inel metropolitan care trecea prin terenurile lor, cei din Cheriu n-au apreciat gestul romantic și l-au târât prin tribunale, pe motiv că le tulbură posesia și buruienile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Ca în fiecare an electoral, o grămadă de aleși își schimbă partidul care i-a ajutat să-și câștige mandatele, perioada pre-electorală fiind comparată cu sezonul de Mercato din fotbal. Atât doar că, deși numitorul comun cu fotbalul sunt banii, în politică ar trebui să conteze și factorul moral. Cum aleșilor nu le pasă, însă, de așa ceva (de doctrine și ideologii nici vorbă, iar de fair-play nici atât), alegătorii n-au decât să spună că politica e prostituție, dar să meargă totuși să-i voteze.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat anul trecut, în octombrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie obligatorie, extrem de importantă, prin care a stabilit că asiguratorul RCA care nu își respectă obligațiile legale trebuie să fie obligat să plătească penalități de întârziere de 0,2% pe zi de întârziere, adică peste 70% pe an, din suma stabilită de instanță cu titlu de despăgubiri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
11 Octombrie 2021, 18:45

Clinica Maria, redeschisă după mutarea de la Spitalul Municipal, cu aparatură ultramodernă, specialiști de top și gratuitate pentru toți pacienții (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

De  luni, 11 octombrie, Clinica Maria – pusă pro bono la dispoziția orădenilor de către proprietarul trustului RCS & RDS, Zoltan Teszari – funcționează într-o clădire pe strada Sovata a cărei construire a început odată cu pandemia, în martie 2020, și care a fost realizată după cele mai pretențioase standarde din Europa, cu încăperi spațioase și cu instalații de încălzire și răcire cu ventilare filtrată a aerului.

Și mai importante, însă, decât clădirea sunt dotările cu aparatură și echipamente de ultimă generație (asta însemnând chiar producție 2021) și, mai ales, personalul de înaltă calificare.

Dotare Hi-Tech

La parterul noii clădiri, pacienții au la dispoziție o recepție și un hol cu fotolii confortabile, precum și serviciile de Radiologie și Imagistică, respectiv de Gastroenterologie, acesta din urmă echipat cu videoendoscoape Olympus.

Imagistica dispune de un aparat RMN Sigma Explorer 1,5 Tesla, neiradiant, un CT, cameră de Terapie Intensivă dotată cu aparatură de oxigenare și facilități pentru supravegherea post-anestezie, un ecograf de ultimă generație și el, plus un aparat Doppler color și pulsat.

La etajul clădirii există o altă sală de așteptare cu canapele și fotolii elegante și confortabile, unde pacienții care așteaptă să intre la medici pot urmări știrile și reportajele zilei la Digi24. La acest nivel funcționează cabinete de Ecografie, Pediatrie, Pneumologie și Gastroenterologie, de Ecografie-Mamografie, cu un mamograf cu tomosinteză, un cabinet de Neurochirugie și Neurologie, precum și unul de Cardiologie.

Pentru comunitate

Dr. Liana Toc, directorul medical al Clinicii Maria, a declarat BIHOREANULUI că investiția făcută de orădeanul Zoltan Teszari este „semnificativă, de multe milioane de euro”, iar scopul este „asigurarea unor servicii medicale de top pentru comunitate, fără ca pacienții să achite onorarii, chiar dacă unitatea nu are contract cu Casa Asigurărilor de Sănătate”.

Pentru asta, investitorul a asigurat personal de înaltă calificare, angajând medici orădeni, dar și din Timișoara, ba chiar și din Germania, de origine română.

„La Pneumologie, de exemplu, în contextul pandemiei Covid, dorim o dezvoltare a serviciilor inclusiv pentru pacienții post-Covid, cărora le oferim investigații complexe și complete. Alături de colegii orădeni dr. Mircea Marta și dr. Rodica Mihălceanu, va lucra la Clinica Maria și profesorul Voicu Tudorache, șeful clinicii de Pneumologie a Universității de Medicină și Farmacie din Timișoara”, spune dr. Liana Toc.

Premieră în România

Clinica Maria derulează primul screening pentru depistarea cancerului mamar din România finanțat 100% din fonduri private.

„Prin flyere distribuite în plicurile cu factura la serviciile Digi, invităm femeile cu vârste între 50 și 69 de ani la screening, cu mamograf digital. Imaginile sunt interpretate de doi medici, iar dacă unul singur are suspiciuni de decelare a unei leziuni se solicită o a treia opinie de specialist și se efectuează biopsiere, iar pacientele vor fi operate de prof. dr. docent Șerban Costa (n.r. – fost șef de clinică la Magdeburg)”, arată directorul medical al Clinicii Maria.

Și celelalte specialități sunt asigurate cu cel mai bine pregătiți medici. Echipa serviciului de Radiologie-Imagistică este formată din dr. Liana Toc, dr. Monica Rotaru, dr. Liana Miclea, dr. Andreea Pralea, dr. Călin Morgovan, dr. Sebastian Boancă, dr. Galateea Sirca și dr. Raluca Vlad (competențe în ecografie, CT, RMN și senologie), Cardiologia este deservită de conf. dr. Adriana Sălăjan, dr. Cristiana Buștea și dr. Dinu Dragomir, Neurochirurgia și Neurologia de dr. Aurel Mohan, dr. Monica Sabău, dr. Sanda Comănescu și dr. Florina Fortiș, la Gastroenterologie lucrează dr. Lucian Faur, iar la ATI dr. Carmen Pantiș.

Cu programare și testare gratuită

Potrivit directorului medical al Clinicii Maria, dr. Liana Toc, primirea pacienților se face numai pe bază de programare (telefonică, la numărul 0359-455.477, și online, pe site-ul unității, www.clinica-maria.ro), fiecare persoană programată fiind testată anti-Covid – tot gratuit – înainte să intre în clădirea principală a unității.

„Și acesta este un lucru care, alături de celelalte – aparatura ultramodernă și personalul de înaltă calificare – definește Clinica Maria, deoarece dorim ca fiecare persoană care beneficiază de serviciile noastre să fie în deplină siguranță. Tocmai de aceea, testarea o facem gratuit și doar persoanele ale căror rezultate sunt negative vor putea intra în clinică”, explică dr. Liana Toc.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Wonder_,,full word
Excepțional. Profesioniști, aparatura de înaltă performantaPăcat ca nu se face și un cabinet dee stoma.si poate și de Gine pe. Viitor.. Măcar pt urgente.
Postat 11 Octombrie 2021, 21:00 de User anonimizat
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5614 RON
  • 1 EUR = 4.9715 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON