URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 03 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
18 Octombrie 2022, 11:55

Ciprian Marinescu dirijează concertul extraordinar de marți, iar tinerii de la Kiwanis vor cânta joi la Filarmonica Oradea

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Concertul extraordinar de marți seară, de la ora 19, îi are ca invitați pe cunoscutul dirijor Ciprian Marinescu și pe soliștii Madoka Aburai, pian, și Kyoka Nakamae, la vioară, care vor interpreta Concert pentru pian și orchestră nr. 21 în Do Major, KV 467, de Wolfgang Amadeus Mozart, Concert pentru vioară și orchestră nr. 1 în sol minor, op. 26 de Max Bruch, Dunărea Albastră, de Johann Strauss, Valurile Dunării, de Iosif Ivanovici, și Valsul nr. 2, de Dmitri Shostakovich.

Ciprian Marinescu (foto) este o prezență cunoscută pe scena muzicală japoneză, în postura de solist, dirijor și interpret de muzică de cameră. A început studiul viorii la vârsta de șase ani și a obținut premii la concursuri naționale și turnee de recitaluri în marile orașe ale țării.

În 1998, Ciprian Marinescu a devenit rezident în Japonia și membru al Osaka Symphony Orchestra. A devenit un foarte căutat profesor de vioară și promotorul câtorva dintre cele mai promițătoare tinere talente muzicale japoneze. Este dirijor, concert maestru și solist al Hamonious Chamber Orchestra în Osaka și invitat principal al prestigioasei Kansai Philharmonic Orchestra.

Bilete, la prețuri de 20 sau 30 de lei, se mai pot cumpăra online aici: https://www.bilete.ro/mozartbruch/mozartbruch-18-oct-2022.

Kiwanis, pentru tineri

Seara de joi este rezervată laureaților Clubului Kiwanis: Bogdan Bohuș – pian, Andrada Ciupeiu – vioară, Larisa Andreea Ștefan și Maria Duțu – soprane și Ștefan von Korch – tenor, cu toții, deși tineri, având o bogată activitate solistică și câștigând numeroase premii în urma participării la diferite concursuri. Concertul vocal-simfonic, care va începe la ora 19, va fi condus de dirijorul Flavius Filip.

Programul va fi unul bogat și va cuprinde lucrări cunoscute de Verdi: La Traviata, „Brindisi”, Liszt: Concert pentru pian si orchestră nr. 1 MI bemol major, Chausson: Poeme pentru vioară si orchestră, Gluck: Alceste, aria „Divinitée du Styx”, Donizetti: Lucia di Lammermour, aria „Tombe degli avi miei”, Elixirul dragostei, aria „Una furtiva lagrima”, și duetul „Caro elisir”, Mozart: Die Zauberflöte, aria „O zittre nicht”, Weber: Der Freischütz, arietta „Kommt einschlanker Bursch gegangen”, Offenbach: Les compte d’Hoffmann, aria „Les oiseaux dans la charmille”, Lehár: Văduva veselă, duetul „Visul meu și fericirea mea ești tu”, Delibes: Lakmé, (Duetul florilor) „Sous les dome epais”.

Flavius Filip și-a început studiile la Oradea, la Liceul de artă și apoi la Facultatea de Muzică a Universității, iar în prezent este dirijor asistent stagiar la Opera Bienne (Elveția), dirijorul Orchestrei de Cameră Carouge din Geneva și directorul muzical al proiectului ”The Geneva International Christian Choir and Orchestra”.

Kiwanis este o organizație internațională care are ca slogan „Servim copiii lumii”. În Oradea, Clubul Kiwanis sprijină copiii şi tinerii înzestraţi cu talent artistic, prin acordarea de burse pentru a putea participa la diferite concursuri, evenimente sau cursuri.

Biletele s-au pus în vânzare online https://www.bilete.ro/kiwanis/, la prețuri între 10 și 45 de lei în funcție de categoria selectată.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON