URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 02 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
20 Octombrie 2010, 18:02

Cetatea e reabilitată rapid! Lucrările la corpul A încep cu şase luni mai devreme

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Lucrările de reabilitare a Cetăţii se desfăşoară mult mai rapid decât au estimat iniţial reprezentanţii municipalităţii. "Lucrările sunt în grafic şi chiar peste el. Din acest motiv, la cererea firmei Constructorul Sălard, am aprobat cu acordul finanţatorului deschiderea unui nou front de lucru în corpul A, care va găzdui viitorul Muzeu al Cetăţii", a declarat pentru BIHOREANUL, Dumitru Sim, managerul de proiect.

Conform calendarului lucrărilor, reabilitarea corpului A al Cetăţii urma să înceapă în luna iulie 2011, cu finalizare în decembrie 2014. "Modul în care avansează lucrările ne dă şanse ca reabilitarea monumentului să se finalizeze mult înaintea termenului limită de decembrie 2014. Prin începerea lucrărilor la corpul care va adăposti muzeul, firma Constructorul Sălard îşi va asigura un front de lucru mult mai mare în interior pe timpul iernii", a mai spus Sim.

Conform estimărilor municipalităţii, în viitoarele trei săptămâni, firma Constructorul Sălard va trece la montarea tâmplăriei, geamuri şi uşi, pe corpurile H şi G, care vor adăposti "Muzeul Cetăţii" şi "Administraţia Cetăţii" şi va finaliza în următoarele două săptămâni acoperişul corpului K, în care vor funcţiona atelierele meşteşugăreşti botezate generic "Strada breslelor".

Astfel, dacă se adaugă şi lucrările la corpul A, în Cetate se va lucra în paralel la patru din cele opt clădiri prinse în contractul încheiat cu finanţatorul.

Finanţate prin Planul Operaţional Regional 2007-2013, lucrările de reabilitare a Cetăţii în vederea introducerii în circuitul turistic, vizează restaurarea a opt corpuri de clădire aflate într-o avansată stare de degradare şi au ca termen de predare luna iunie a anului 2015. Valoarea totală a investiţiei se ridică la 36,7 milioane lei, sumă din care finanţarea nerambursabilă se ridică la 28,7 milioane lei.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6361 RON
  • 1 EUR = 4.9759 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON