URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 10 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La nivel de Oradea şi Bihor, aşa cum arată marile proiecte de investiţii, este evident că în doi-trei ani vom avea o infrastructură aeroportuară, feroviară şi rutieră absolut rezonabilă. La fel e şi cu spitalele şi şcolile, care, după ani buni de investiţii, încep să ofere condiţii mai mult decât decente.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Pe 9 iunie, românii îşi vor alege nu doar primarii, ci şi eurodeputaţii. Suntem tentaţi să ignorăm importanţa scrutinului european, deşi afacerile europene sunt de fapt afaceri interne, ale noastre. Ne privesc direct, căci şi noi putem hotărî cum sunt gestionate, trimiţând în PE 33 de reprezentanţi şi având un comisar în executivul Uniunii.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
14 Iunie 2023, 18:40

Cei care călătoresc de pe Aeroportul Oradea își pot lăsa mașinile în parcarea de la ERA

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Persoanele care călătoresc în această perioadă de pe Aeroportul Oradea pot să își lase mașinile în parcarea ERA Shopping Park, dat fiind că locurile de parcare din zona Terminalului 1 nu pot fi folosite, din cauza lucrărilor pentru extinderea acestuia.

Tot în acest context, pasagerii sunt procesați doar prin Terminalul 2 al aerogării, adică cel vechi, și prin containere modulare.

Sunt disponibile în continuare circa 100 de locuri de parcare în zona terminalului vechi, însă acestea se pot dovedi puține pentru pasageri, dat fiind că este plin sezon de curse charter spre destinații de vacanță.

Astfel, începând de joi, 15 iunie, pasagerii pot parca gratuit la ERA Park, care pune la dispoziția Aeroportului 200 de locuri. De acolo, vor circula curse directe ale OTL până la aeroport, „o dată la 20 de minute, înainte și după un zbor”, conform unui comunicat al Aeroportului din Oradea. Și aceste curse vor fi gratuite. 

Sistemul este pus în practică în urma unui parteneriat între aerogară, ERA Park și OTL. 

„Această măsură temporară se impune deoarece numărul locurilor de parcare este limitat din cauza lucrărilor de extindere a terminalului. Rămân disponibile locurile de parcare de la Terminalul 2, dar acestea sunt puține. Ne cerem scuze pentru neplăcerile cauzate și vă asigurăm că se depun eforturi pentru a vă facilita o călătorie cât mai puțin stresantă, în ciuda șantierelor”, a transmis Răzvan Horga, directorul Aeroportului din Oradea.

În aceeași informare se precizează că măsura „a fost necesară deoarece Terminalul 1 al Aeroportului din Oradea se află într-un proces amplu de extindere, în cadrul unui proiect cu fonduri europene, iar locurile de parcare nu mai pot fi folosite”.

Terminalul nou al aerogării va fi extins astfel încât să poată fi procesați 800 de pasageri/oră, atât pe zboruri interne, cât și pe zboruri externe.

Noile construcții se vor dezvolta preponderent la parter, având în unele zone și etaj/mezanin. Se vor realiza totodată spații comerciale, birouri pentru personalul administrativ, handling, de securitate și pentru reprezentanții instituțiilor cu atribuții de control: Poliția de frontieră, SRI și Vamă. Lucrările presupun și extinderea parcării.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
12 Comentarii
Avem tren si autobuse pentru legaturi cu alte orase
In veci nu vom avea aeroport functional. Mai ales dupa ce se va face regionalizarea, iar singurl care va ramane va fi cel din Cluj. Momentan Clujul intr-o ora are mai multi pasageri ca Oradea in 2 zile. Nu mai visati ca vom avea zboruri, cat timp saracia e lucie in oras , dar multi nu vor sa vada asta. Asa ca mai faceti 3 piatete si pietonale ca "aia e dezvoltare"
Postat 16 Iunie 2023, 14:08 de adi13
Mihaita
Am comentat la articolul respectiv, dar nu pot fi asa de rapid ca tine
Postat 15 Iunie 2023, 20:33 de Sandu2100
sandule, trebuie sa copiez pe altii
Citeam articolul cu comentarile, unde vezi comentarii de 800 miii euro si tramvaie. Te-am intrebat dincolo de luminile de zi, si ai vazut in articol in interior si exterior, tu delirezi rau de tot, vezi ce nu vede nimeni. Bine spune lumea de tine ca ai probleme. Asa ca medicamente, frate, tratament, medicamente. E tare asta cu buda in curte, mor cand o vad.
Postat 15 Iunie 2023, 20:06 de Mihaita
:::::))))))
Ii doare realitatea pe unii
Postat 15 Iunie 2023, 20:01 de Sandu2100
sandu cel cu buda-n curte
Sandule! Medicamente!
Postat 15 Iunie 2023, 19:46 de Mihaita
Drop/sandu
Esti bolnav omule. Eu am spus doar sa luati un taxi. Ce delirezi acolo. Moderatorii nu pot sa te blocheze. Unde am spus eu ce delirezi tu aici,. Nici nu merita sa ti se raspunda , esti un frustrat ratat si nimic mai mult
Postat 15 Iunie 2023, 13:16 de Petre93
Petre93 aka adi13 aka Maikeltroll
Bineînțeles tu iti dai silința sa fiu suspendat sa faci propaganda in voie, auzi la el " atac la persoana " te dai victimă :::::))))) TU ești ala care comentează ca de ce sa plătească CJ 800.000 la Ryanair pt curse, apoi când a plecat TU ești ala care comentează ca nu avem curse.
Postat 15 Iunie 2023, 11:03 de Sandu2100
Iar se fac de ras edilii.
Nu au fost in stare sa functionalizeze terminalul 2 al aeroportului, ca sa poata merge treaba individual, asa ca vor inchide toata sandramaua ca sa demonstreze cat de limitati sunt edilii si managerii lor, in organizarea santierelor si folosirea banilor publici. Numai prostii liberalismului autohton nu vor sa priceapa ca, la un oras condus de niste mascarici veniti de la coada vacii, aeroportul de acum e prea mare fata de cerere, ca lucrarile de extindere sunt inutile si ca prelungirea la aeroport a unei linii de tramvai este o utopie, in conditiile in care acesta ar circula vesnic gol si Oradea are deja de platit corectii financiare europene de aproape 15 milioane lei, doar pentru ultimul traseu realizat neconform si nelegal, intre Nufarul si Iosia.
Postat 15 Iunie 2023, 08:07 de Sandu2101
Drop/sandu
Bai sandu ca pe toti ataci cu ce masina au unii, asta arata nivelul tau de gandire redus de cocalar, plus frustrari, lipsa de femei, poate impotent. Poate cauciucul la masina mea e mai scump decat cazanul tau.Tu poti sa explici de ce e util tramvaiul, ca ma iei cu tramvaiul?. Aeroportul are 300 pasageri pe zi, dupa tine e rentabil tramvaiul pt 10 calatori maxim, restul merg cu taxi sau masina. Tu ai merge cu tramvaiul, nu , nu ai merge ca te face sa arati ssrac si iti putr. Eventual pana in Nojorid de ar fi linia ,dar si asa nu e populatie. Iar aeroportul tot zero e de ani de zile, si populatia tot scade, imbatraneste. Clujul are 10mii calatori pe zi, nu 300 ca Oradea. Deci inainte sa ataci la persoana mai bine ai sustine afirmatiile. Dar tu ori esti prost, ori postac, care numsi can can, ironii, si sa te legi de persoane stii, nu sa vii cu comentarii argumentate
Postat 15 Iunie 2023, 07:34 de Petre93
Drop/sandu
Ce ma ataci la persoana ma postacule? Tu esti frustratul de pe aici tu stai pe banii altora . Ba speriatule, ai gresit persoana poate o sa fii iar suspendat
Postat 15 Iunie 2023, 05:39 de Petre93
Petre93
Poate tu nu ai bani de taxi pana la aeroport, dupa cum ai văzut se baga tramvai la aeroport, aștept articolul respectiv sa ne spui ca e inutila lucrarea ::::)))))
Postat 14 Iunie 2023, 21:23 de Sandu2100
Nu aveti bani de taxi
Zbierati ca nu avem curse, dar nu va tine buzunarul sa luati un taxi pana la aeroport, cat costa un taxi 20 , maxim 30 lei. Saracie, asta e motivul de nu merge aeroportul, nici bani de taxi nu aveti dar vreti avioane.
Postat 14 Iunie 2023, 19:16 de Petre93
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6364 RON
  • 1 EUR = 4.9753 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON