URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 19 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Iată că telenovela dintre președintele Consiliului Județean Ilie Bolojan și un grup de cetățeni din Cheriu începe să capete accente tragice. Deși șeful județului le-a oferit un inel, e drept, un inel metropolitan care trecea prin terenurile lor, cei din Cheriu n-au apreciat gestul romantic și l-au târât prin tribunale, pe motiv că le tulbură posesia și buruienile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Ca în fiecare an electoral, o grămadă de aleși își schimbă partidul care i-a ajutat să-și câștige mandatele, perioada pre-electorală fiind comparată cu sezonul de Mercato din fotbal. Atât doar că, deși numitorul comun cu fotbalul sunt banii, în politică ar trebui să conteze și factorul moral. Cum aleșilor nu le pasă, însă, de așa ceva (de doctrine și ideologii nici vorbă, iar de fair-play nici atât), alegătorii n-au decât să spună că politica e prostituție, dar să meargă totuși să-i voteze.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat anul trecut, în octombrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie obligatorie, extrem de importantă, prin care a stabilit că asiguratorul RCA care nu își respectă obligațiile legale trebuie să fie obligat să plătească penalități de întârziere de 0,2% pe zi de întârziere, adică peste 70% pe an, din suma stabilită de instanță cu titlu de despăgubiri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
17 Iulie 2021, 16:17

Câte voturi au luat candidații la conducerea PNL Bihor: Bolojan, votat de 608 din cei 692 delegați din tot județul. Birta, aproape să-l egaleze la numărul de voturi

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Chiar dacă a fost singurul candidat la președinția PNL Bihor, pentru al doilea mandat consecutiv, Ilie Bolojan nu i-a convins chiar pe toți colegii de partid că merită să îi conducă în următorii patru ani. La fel s-a întâmplat și acum două săptămâni, la alegerile pentru șefia PNL Oradea, unde primarul Florin Birta a fost tot candidat unic, dar fără să culeagă toate voturile.

La aproape patru ore după încheierea Conferinței Județene a PNL Bihor desfășurate sâmbătă la Arena Antonio Alexe din Oradea în prezența președintelui partidului, Ludovic Orban, și a rivalului acestuia la Congresul din 25 septembrie, premierul Florin Cîțu, voturile date de cei 692 delegați ai celor 100 de organizații locale din tot județul au fost numărate și rezultatele au devenit cunoscute.

Potrivit acestora, Ilie Bolojan, singurul candidat la funcția de președinte al organizației județene, a fost votat de 608 delegați, 44 exprimându-se împotriva alegerii sale, iar 40 abținându-se.

Pentru funcția de prim-vicepreședinte, primarul Oradiei, Florin Birta (reales pe 3 iulie în fruntea organizației municipale de 273 din cei 283 delegați) a primit 607 sufragii (45 împotrivă și 40 abțineri), iar Mircea Mălan, vicepreședinte al Consiliului Județean Bihor, a primit 554 voturi (98 împotrivă și 40 abțineri).

Cei 8 vicepreședinți, în ordinea numărului de voturi primite, vor fi viceprimarul Oradiei, Arina Moș (cu 592 voturi pentru, 71 împotrivă și 29 abțineri), vicepreședintele CJ Bihor Călin Gal (578 pentru, 85 împotrivă, 29 abțineri), primarul Șteiului, Iulian Balaj (575 voturi pentru, 88 împotrivă, 29 abțineri), directorul OJFIR Bihor, Cristian Buzlea (570 voturi pentru, 93 contra și 29 abțineri), primarul Aleșdului, Ioan Todoca (521 pentru, 142 contra, 29 abțineri), primarul comunei Sântandrei, Ioan Mărcuș (514 pentru, 149 contra, 29 abțineri), șeful Direcției Silvice Bihor, Teodor Suciu, și primarul comunei Cociuba Mare, Mihai Sferle (ambii cu aceleași rezultate: 512 voturi pentru, 151 contra și 29 abțineri).

PNL Bihor va avea și 15 membri în Biroul Politic Județean (în ordinea voturilor primite): Cornel Popa (571), Marcel Dragoș și George Tătar (câte 570), Ancuța Șchiop (560), Ionel Avrigeanu (544), Florica Cherecheș (543), Adrian Petroi (527), Gavrilă Ghilea și Ionuț Lazăr (521), Liviu Andrica (516), Gabriel Popa (510), Mihai Toderici (505), Florin Ciora (499), Nicolae Bodea (498) și Dorin Boca (496).

Din distribuția voturilor reiese că în PNL Bihor există o grupare de 40 de membri care nu au vrut să voteze cu actuala conducere, dar și una formată în jurul primarului Florin Birta care s-a mobilizat pentru a-și asigura întâietatea propriilor exponenți (ca de pildă viceprimarii Arina Moș și Marcel Dragoș, plus George Tătar, consilier al lui Birta la Primărie) în fața unor colaboratori mai apropiați de Bolojan și cu un trecut mult mai greu în partid (cum este Mircea Mălan).

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
19 Comentarii
Cine nu e gu noi, e impotriva noastra
Pornim de aci: https://www.ebihoreanul.ro/stiri/am-castigat-cu-totii-un-judet-mai-curat-orasele-si-comunele-din-bihor-fruntase-in-luna-curateniei-premiate-foto-165022.html . Un articol oarecare. Seara tirziu, luceafarul bihoreanului isi face numarul,improscind cu fecale,la gramada,in devalmasie. Bine dispus, scriu si eu citeva rinduri,cu bun simt,stiind cit sunt de exigenti cerberii bihoreanului cu oponentii pupilului.Cum ca medicina nu mai poate face nimic pentru el si ca speranta ar putea veni la toamna odata cu tulpina delta, proaspat iesita de pe desktop-ul Creatorului. Dimineata, ce sa vezi,cenzura m-a aneantizat,cu tot cu comentariu, lasind neintinate,in toata splendoarea cuvintele nesemuite : "Toti am castigat. Cu toate ca unele gunoaie arunca gunoialele unde vor doar in cida lui Bolojan. @KP, excalibur AKA viata_profana, mechanic, Nelu_Colonelu, Colonelu_Nelu, QpqDornq, vulpea CrisDumi, EXCALIBUR, ORADEANBIHOREAN, Scortosul, Platona, Pinonel , two sper ca va simtiti FRAIERILOR" ...QED
Postat 19 Iulie 2021, 13:30 de excalibur
pescarileteatruluioradean
Schimba orasul , ca nu te incadrezi in context
Postat 19 Iulie 2021, 08:55 de Sandu2100
@sandu
tu nu combati idei, tu combati oameni, mai abitir ca un comisar sovietic, desi de sorginte esti fascist ca liberalii tai, doar aia erau preocupati de ce fac/ ce spun alții. penibil mod sa te exprimi, ce nu face setea de vizualizari.
Postat 19 Iulie 2021, 07:05 de User anonimizat
@sandu
aaa, serios? cand iti raspunde cineva in acelasi registru e gunoi? treci peste, nu te mai baga in seama, oricum esti pe langa subiect! ti-am spus-o si ti-o repet, problema ta e ca nu ai supt de mult. cauti unde nu trebuie. incearca un videochat, gay evident. pana atunci, dezlipeste-te de bucile chelului si mai baga un delikt sau clayderman, etalonul tau. ia-o sus elegant, ce naiba…
Postat 19 Iulie 2021, 06:09 de User anonimizat
excalibur
De 7 ani iti spun sa schimi orasul, incearca sa te confirmezi daca nu te adaptezi. Si nu vorbesc dejectii, si cred ca gunoi exista in DEX, si cu o anumita adaptare ( vezi , DELIKT-ineptii lirice) tu si astia ca tine sunteti gunoaie
Postat 18 Iulie 2021, 20:48 de Sandu2100
pupilul bihoreanului
@oradeaveche, ti-a trebuit ceva vreme sa constati pe pielea ta valoarea ,flegmele,dejectiile "celui mai iubit dintre bihoreni".Stai pe pozitie,este in gratiile site-ului, le defuleaza redactorilor propriile ginduri,propriile simtiri,propriile iubiri...o simbioza galben-verzuie spre deliciul tuturor
Postat 18 Iulie 2021, 20:25 de excalibur
pescarileteatruluioradean
Sunt afectat de gunoaie ca tine
Postat 18 Iulie 2021, 18:57 de Sandu2100
@sandu
afectat mai esti.
Postat 18 Iulie 2021, 18:55 de User anonimizat
pescarileteatruluioradean
Tu nu ai reusit sa fi un cetatean model pt comunitatea in care locuesti, ai fost un gunoi si asa vei reamane. Incearca sa parasesti Oradea, tu nu te poti adapta. Iti recomand Vaslui.
Postat 18 Iulie 2021, 18:30 de Sandu2100
@silver_cat
el e cetateanul model, asteapta sa-i mai arunce gauleiteru o para. de unde si postura, mereu in genunchi.
Postat 18 Iulie 2021, 06:25 de User anonimizat
Silver_Cat
Nu-mi e rusine sa fac si treaba aia, si intradevar fac si aia, sunt voluntar, am curatat si am sa curat muntii dupa idioti ca tine. Dar daca nu ar fi jegosi ca tine si altii in Oradea, ar fi mai bine. Tu si alti comentatori ca tine aruncati mizeria pe strada langa tomberon, crezand ca ii faceti in ciuda lui Bolojan .
Postat 18 Iulie 2021, 01:36 de Sandu2100
Sanda tomberoneza
Cat de frumos te-ai descris.... Totusi, te rugam sa nu parasesti Oradea, pentru ca avem mare nevoie de oameni ca tine : la spatii verzi, parcuri, trotuare si desigur, la tomberoane. Iti multumim pentru ca existi !
Postat 18 Iulie 2021, 01:21 de Silver_Cat
Silver_Cat
Doar analizam idiotii, care nu-si gasec locul in Oradea, acuma cu dezvoltarea, si totusi prima faza in dezvoltare e curatenia, o chestie pe care jegosii nu o cunosc, si totusi acum e curatenia 2.0 , of course jegosii nu au inteles nimic
Postat 18 Iulie 2021, 01:04 de Sandu2100
Sanda tomberoneza
Stai linistit, ca tu nu mori, cu toate ca indeplinesti toate conditiile...
Postat 17 Iulie 2021, 23:44 de Silver_Cat
::::))))))
Mor fraierii de ciuda :::)))
Postat 17 Iulie 2021, 23:16 de Sandu2100
S-a reales imparatul termitelor galbene
S-a reales imparatul termitelor galbene, la congresul XX organizat dupa modelul Coreea de Nord.... Dar cand alergi de unul singur si 80 voteaza impotriva ta, chiar ai o problema !
Postat 17 Iulie 2021, 20:25 de Silver_Cat
curnalistu pandemic
apreciem neprecupetitu efort, de acoperire fara tagada, a unui eveniment inflacarator din lupta pentru emancipare a bietului elector/ cititor. nimic, nu jigneam, foloseam un limbaj de lemn, mult mai adecvat tipologiei.
Postat 17 Iulie 2021, 19:00 de User anonimizat
Bolovan reales la al n-spelea congres!
No ni ma!
Postat 17 Iulie 2021, 17:32 de scortosul
si peneleii voteaza ca turma.
Ca s-a reales bolojan e una dar ca s-a reales si birtasu este cam greu de inteles pe persoana fizica. Ce lide cu viziune avem in astia doi? No, no asta este, alesii nostrii cei mai buni dintre cei buni,..... vai si amar de noi!
Postat 17 Iulie 2021, 17:31 de scortosul
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5614 RON
  • 1 EUR = 4.9715 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON