URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 02 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
18 August 2020, 23:01

CAO 1910 Oradea a fost promovată în cele din urmă în Liga a III-a

CAO 1910 Oradea a fost promovată în cele din urmă în Liga a III-a (sursa foto: caoradea.ro)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Federaţia Română de Fotbal a reparat greşeala făcută cu regulamentul de promovare la meciurile de baraj, iar marţi în Comitetul Executiv a votat formatul campionatului Ligii a III-a, prin mărirea numărului de echipe, implicit şi de serii.

Promovată până la urmă

Departamentul de competiţii din cadrul FRF a propus pentru sezonul viitor un sistem cu 10 serii a câte 10 echipe, ceea ce înseamnă creşterea numărului de formaţii din cel de-al treilea eşalon de la 80 la 100. Astfel, toate formaţiile clasate pe locul II la turneele de baraj au fost promovate în eşalonul superior.

Printre beneficiarele acestei schimbări se numără şi campioana judeţului Bihor, CAO 1910 Oradea, care se simţea nedreptăţită după ce iniţial nu a fost promovată, cu 3 puncte cucerite pe teren la baraj, în timp ce alte echipe fără niciun punct obţinut pe teren au trecut în liga superioară.

Cum propunerea Departamentului de competiţii a fost aprobată în şedinţa Comitetului Executiv, CAO este deja promovată în eşalonul superior, spre satisfacţia componenţilor clubului, dar şi a suporterilor.

"Până la urmă suntem acolo unde ne-am propus să fim. Deşi promovarea a venit în urma deciziilor FRF, trebuie să fim mândri de ce am realizat. Succesul din meciul cu Someşul Dej, un meci în care băieţii noştri şi-au arătat adevărata valoare, ne-a adus aici. Suntem în grafic cu ceea ce ne-am propus de la începutul proiectului", a declarat pentru BIHOREANUL, Florin Mal, preşedintele clubului CAO 1910, imediat după aflarea veştii.

"Mă bucură faptul că am promovat în Liga a III-a. Este munca noastră de trei ani de zile şi ne bucurăm că este încununată cu o aşa performanţă. Meritam această promovare, meritau băieţii, au muncit, şi-au dorit şi - uite - că rezultatul a venit. Mă bucur pentru ei, sunt jucători tineri şi sper să avem evoluţii bune şi rezultate bune în Liga a III-a", a afirmat, la rândul său, antrenorul principal, Florin Fărcaş.

Noutăţile din Liga a III-a

Noua ediţie a campionatului Ligii a III-a este programată să debuteze pe 12 septembrie. Cele 100 de echipe vor fi repartizate în mod egal în zece serii, iar fiecare va susţine în sezonul regular câte 18 meciuri.

Iniţial, planul era pentru cinci serii, dar nu cu 16 echipe, ci cu 18 (deci 90 de echipe în total). După cum notează site-ul Liga2.ro, numele echipelor care vor completa locurile nou create de la 90 până la până la 100 se vor cunoaşte la finalul săptămânii, fiindcă termenul de înscriere a fost prelungit. Au prioritate celelalte şapte echipe clasate pe locul 2 la barajul de promovare (între care şi CAO 1910 Oradea), apoi cluburile din Liga 1 şi Liga 2 care vor dori formaţii "satelit" şi în cele din urmă cluburile din Liga Elitelor.

După cele 18 etape din sezonul regulat (9 în tur şi 9 în retur), primele două clasate în fiecare serie se vor califica pentru un prim baraj de promovare, în dublă manşă, în care echipele de pe locul 1 vor juca cu cele de pe locul 2, printr-o împerechere care a fost făcută deja. Astfel, locul 1 din Seria I va juca cu locul 2 din Seria a II-a, iar locul 2 din Seria I cu ocupana primei poziţii din Seria a II-a şi tot aşa până la Seria a X-a, care a fost împerecheată cu Seria a IX-a.

Apoi, învingătoarele acestor jocuri se vor duela între ele, tur-retur. Echipele câştigătoare, cinci la număr, vor promova în Liga a II-a.

La polul opus al clasamentelor, vor retrograda în total 21 de echipe, adică ultimele două clasate din fiecare serie şi cel mai slab loc 8.

"Am intervenit la nivelul Ligii a 3-a, în ceea ce priveşte modificarea de sistem competiţional. Un obiectiv important pe care l-am avut a fost acela de a putea să facem tot ceea ce este posibil să reducem cheltuielile acestor cluburi. Situaţia în eşaloanele inferioare este una foarte dificilă în momentul de faţă. Ca urmare a acestui obiectiv, am luat decizia astăzi de a creşte numărul de echipe din Liga a 3-a de la 90 de echipe la 100. Iar formatul competiţional la care am apelat este ca cele 100 de echipe să fie repartizate în câte 10 serii a câte 10 echipe", a precizat preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, la conferinţa de presă pe care a susţinut-o la finalul şedinţei Comitetului Executiv.

Promovarea salutată de bihoreni

Vestea că, în sfârşit, campioana judeţului Bihor a fost promovată în Liga a III-a a fost aşteptată cu sufletul la gură, dar şi primită cu satisfacţie de către toţi cei implicaţi în proiectul CAO.

"Aş vrea să le mulţumesc unor oameni care ne-a dat încredere la începutul acestui proiect şi anume primarului Ilie Bolojan, omul care a sprijinit proiectul de la începutul lui, lui Florin Birta şi lui Şerban Sere, pentru buna colaborare avută. Sperăm să mergem în continuare pe acceaşi linie pentru a putea readuce fotbalul orădean cât mai sus. Vreau să le mulţumesc tuturor celor care au fost implicaţi direct şi indirect în acest proiect, oameni de mare calitate. Nu trebuie să uităm suporterii care ne-au susţinut în toată această perioadă. De apreciat mesajele primite în această perioadă, mesaje de încurajare. De asemenea, vreau să iî felicit pe băieţi, antrenori şi jucători pentru munca depusă pentru a reduce Oradea în diviziile naţionale. Nu uităm nici presa locală, care ne-a susţinut, mai ales în această ultimă perioadă. Vom aborda cu Încredere Liga a 3-a şi ne propunem un an de acomodare cu fotbalul la acest nivel", a mai declarat preşedintele CAO, Florin Mal.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
::::::::::::::::
Sub 20000 sunt bani aruncați pe geam. Nu e o obsesie. Debrecen polivalenta 8mii locuri, stadion 20 mii locuri, Cluj Polivalenta 10 mii locuri, stadion vreo 30 mii locuri. Oradea polivalenta noua (când va fi gata) 5 mii locuri un stadion de 20 mii lângă e o așteptare chiar decenta nicidecum deplasata.Un stadion în lumea de azi se folosește mult pt diverse evenimente și dc vreodată vrei sa vezi în Oradea un meci al naționalei spre exemplu cu 15 mii nu vei vedea niciodată cu 20 eventual și asa mai departe. Dc faci un stadion doar pt fotbalul local poți face unul de 10 mii și nici ala nu se va umple. La un meci U Cluj nu știu dc se aduna vreo 2 mii de oameni pe meci în stadionul de 30 de mii dar acolo sunt diverse evenimente tot anul și e un punct forte al orașului nu doar o clădire care trebuie și ea intretinuta asa cum dorea Bolojan pt Oradea. In obsesia lui de a face economie de curent și nu știu mai ce (la întreținere în general) vroia un stadion care e bun doar de atât, de plătit facturile în loc sa facă unul cu un minim efort în plus care chiar sa aducă un plus orașului ca tot te vrei oraș turistic.Turismul de evenimente este unul foarte bănos dar tre sa ai unde face evenimentele și bineînțeles sa le și faci.Acum faci stadionul și apoi încet încet îți creezi și evenimentele cum au făcut toți.15 mii e anormal, efectiv ne facem de ras ca marele oraș Oradea super administrat nu e în stare sa aibă un stadion cât de cât acolo.Si pt ce naiba faci un hotel în el? Ca asta se doreste.Fa stadion sa atragă turiști și lasă hotelurile în seama mediului privat.
Postat 19 August 2020, 13:11 de Robert
Felicitari !
Felicitari echipei si celor din management care au reusit in cele din urma gestionarea situatiei. Oradea are nevoie de o echipa de fotbal cel putin in esalonul secund - cu pretentii periodice de promovare in prima liga - ar genera "emotie" si coeziune in perioadele de varf. E nevoie de un stadion cochet, modern adaptat nevoilor orasului. Nu de unul "mare" - nu inteleg obsesia pentru un stadion urias in Oradea. 15.000 locuri sunt mai mult decat suficiente. Cel nou de la Arad, Francisc Von Neuman, are 12000 locuri si e o bijuterie efectiv. Succes echipei si speram sa existe sprijin pentru o promovare in B in 1-2 ani.
Postat 19 August 2020, 09:43 de parker
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6361 RON
  • 1 EUR = 4.9759 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON