URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 04 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
09 Noiembrie 2021, 15:47

Campanie de vaccinare cu gropari și ciocli, în Moldova. "Nu-ți fă griji, avem cel mai mare cimitir din Europa!" (VIDEO)

Campanie de vaccinare cu gropari și ciocli, în Moldova. 'Nu-ți fă griji, avem cel mai mare cimitir din Europa!' (VIDEO) (Sursa foto: captură video)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Ministerul Sănătăţii din Republica Moldova a lansat un videoclip inedit pe rețelele de socializare, cu mesaje șocante, pentru a-i determina pe cetăţeni să se vaccineze împotriva virusului SARS-CoV-2. "În Chişinău avem cel mai mare cimitir din Europa. Aşa că nu-ţi fă griji!", le transmite un gropar celor nevaccinaţi anti-Covid şi care nu respectă regulile.

La începutul clipului, postat pe 5 noiembrie pe pagina de Facebook a ministerului, un medic arată că peste 7.000 de moldoveni infectaţi cu Covid-19 au murit şi că tulpinile noi sunt mult mai agresive şi contagioase. "Dar tu nu trebuie să-ţi faci griji", arată el într-o notă ironică.

Apoi, apar imagini dintr-un cimitir, unde groparul sapă un mormânt. "Aici se află cel mai mare cimitir din Europa. Aici îs destule locuri", le transmite el celor care nu s-au vaccinat şi care ignoră pericolul pandemiei. 

Videoclipul continuă în aceeaşi notă şi îl prezintă și pe un şef al unei firme de pompe funebre care spune că afacerea sa merge excelent de când cu pandemia.

"Doctorii vor ceda din cauza extenuării. Dar tu să nu-ţi faci griji. Asta nu e problema ta. Să se descurce ei cumva", spune apoi şi un asistent medical.

Clipul se încheie cu o recomandare a ministerului care le transmite moldovenilor să se vaccineze anti-Covid dacă își doresc să trăiască. 

Potrivit platformei Worldometers.info, care oferă date la zi cu situația pandemiei de Covid în toate statele din lume, numărul total al cazurilor de Covid-19 în Republica Molodva, de la începutul pandemiei și până în prezent, a ajuns marți la 347.105 de cazuri, bilanțul deceselor la 8.144, iar cel al cazurilor active la 12.970. 

Vezi videoclipul lansat de Ministerul Sănătăţii din Republica Moldova:

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
georgemarian
Asta cu s-ar putea e ca si cum calul zboara, dupa porc . Intre timp fa ceva cu cereb-eleul tau , daca nu , baga streangul eu nu ma supar
Postat 09 Noiembrie 2021, 22:50 de Sandu2100
Nici francezii nu si-au facut griji
https://www.realitatea.net/stiri/extern/franta-nu-mai-recomanda-serul-anticovid-de-la-moderna-persoanelor-cu-varsta-sub-30-de-ani_618ac4157f929916354d9816
Postat 09 Noiembrie 2021, 21:11 de georgemarian
Nu-ti fa griji
Nu-ți fă griji că s-ar putea să ai ca efecte secundare: - miocardita - pericardita - cheaguri de sange - embolism pulmor, accident cerebral, infarct - atacarea sistemului nervos central - atacarea sistemului muscular - provocarea de boli autoimune - interferenta proteinei Spike cu o alta proteina responsabila cu inlaturarea celulelor multiplicate gresit (dovedit in studii chiar saptamana trecuta) = tot felul de cancere și disfuncții organice. N-are rost să-ți faci griji, du-te si vaccineaza-te! Si Petrică Mâțu Stoian s-a vaccinat ca să nu mai aibă griji, Celine Dion la fel și si-a anulat concertele și stă tot la pat din cauza efectelor adverse. Altii si-au pierdut mainile și picioarele din cauza cheagurilor de sange și inclusiv viața. Dar tu nu-ti fa griji de la vaccin. Bazeaza-te pe știință. Știința a evoluat atât de mult încât nu mai există diabet, cancer, HIV, TBC, hepatită, gripă clasică, viroze de sezon etc. Știința care le-a vindecat pe astea te va vindeca și de Covid. Fiecare sticluță de vaccin este ambalată manual în laborator, nu se fac en-gros pe linii industriale, fără număr. Tu sa nu-ți faci griji! Bazeaza-te pe răspunderea statului, doctorilor sau producătorilor. Dacă se întâmplă ceva cu tine statul+doctorii+producatorul vaccinului va avea grijă de familia ta. Tu să nu-ți faci griji!
Postat 09 Noiembrie 2021, 21:07 de georgemarian
teama ca metoda de convingere
daca nu merge cu vorba buna, merge si cu sperietura/teama, asa e la romani.
Postat 09 Noiembrie 2021, 19:46 de roger
Vrei să arăți că de fapt nu ești așa de prost cum zic toți care te știu
Nu-ți fă griji, ai fost prost și ai primit ce meriți!
Postat 09 Noiembrie 2021, 18:24 de decalog
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON