URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 16 AUGUST 2018

Ediția tipărită

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Problema subvenţiilor trebuie privită însă cu reticenţă, cel puţin din două motive. O dată, pentru că la ce lipsă de forţă de muncă există în Oradea, e imposibil de crezut că oamenii săraci nu-şi pot găsi de lucru. Şi atunci, de fapt pe cine subvenţionăm? Pe oamenii săraci sau pe oamenii fără chef de muncă?
Zic şi eu
Adrian Cris
Noua mineriadă a PSD nu mai lasă cale de întoarcere pentru că, pur şi simplu, pe aşa-zişii social-democraţi nu-i interesează demult ce spune poporul, ci doar ce spun ei poporului. Li se rupe de imagine, de sondaje, de UE şi de orice alt „moft”, pentru că probabil şi-au pregătit inclusiv planul de a fura alegerile.
Cum a fost?
Lucian Cremeneanu
De 4 ani, Untold înseamnă Cluj-Napoca, înseamnă România. Umblă vorba că se vrea mutarea lui în afara orașului, nu din pricina deranjului din centru, ci pentru că scena principală, stadionul adică, e limitativă cu numărul de persoane din motive de siguranță. Dacă se va transforma din festival urban în festival câmpenesc s-ar putea ca percepția să se schimbe.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Unde vă veți petrece vacanța de vară?

De stiut

Avocatul Bihoreanului
Mircea Ursuta
Aşa cum arătam recent, a intrat în vigoare prima dintre cele "trei legi ale justiţiei" mult discutate în ultimul timp în spaţiul public, respectiv Legea nr. 207/2018 pentru modificarea Legii nr. 304/2004 privind organizarea judiciară.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Hematuria reprezintă prezenţa sângelui în urină. Cauzele sunt variate şi se pot grupa în 2 categorii: renale şi extrarenale. Vezi ce boli poate indica!
Psihologul Bihoreanului
Razvan Coloja
În caz că nu aţi observat, fobiile faţă de anumite vieţuitoare sunt mai des întâlnite decât cele care au ca obiect alte animale. De exemplu, femeile tind să se teamă mai mult de insecte şi păianjeni decât de - să zicem - porumbei. Mult mai mulţi oameni se tem de şerpi decât de pisici. De şobolani decât de mămăruţe. În acest articol vom discuta despre psihologia fricii şi cum teama a jucat un rol adaptativ în dezvoltarea speciei umane.
24 Februarie 2011, 07:51

Studenţii înscrişi în PRACTeam, chemaţi la workshop cu patronii de firme

Peste 2000 de studenţi dar şi patroni de firme sunt aşteptaţi, sâmbătă, la workshopul organizat la Oradea în cadrul PRACTeam, un proiect European regional organizat de trei Facultăţi de Ştiinţe Economice din cadrul Universităţii Oradea, Universitatea de Vest Timişoara şi Universitatea „Ştefan cel Mare" Suceava.

Întâlnirea care se va desfăşura la sediul Facultăţii de Ştiinţe Economice din cadrul Universităţii Oradea are ca scop identificarea nevoilor mediului de afaceri cu privire la stagiile de pregătire practică ale studenţilor economişti, a declarat, miercuri, managerul proiectului, Anca Dodescu.

"Se vor consulta reprezentanţii organizaţiilor partenere de practică cu privire la cerinţele Programei de practică pentru programele de studii de licenţă şi masterat, structura Ghidului de practică al studentului PRACTeam şi nevoile de formare ale tutorilor de practică din organizaţiile gazdă etc".

Potrivit sursei citate, în cadrul întâlnirii vor fi prezentate şi nevoile studenţilor economişti cu privire la stagiile de pregătire practică, identificate după interpretarea a peste 500 de chestionare aplicate studenţilor economişti din anii terminali din cele trei facultăţi partenere, care au realizat stagii de practică în anii precedenţi, precum şi concluziile focus-grupurilor desfăşurate cu studenţii din cele trei facultăţi partenere.

La eveniment vor participa reprezentanţi ai partenerilor de practică ai facultăţilor organizatoare; tutori de practică şi studenţi economişti de la programele de studii de licenţă şi masterat - selectaţi în grupurile ţintă ale proiectului, coordonatori de practică şi echipa managerială a proiectului.

Începe instruirea studenţilor

De asemenea, managerul proiectului a anunţat demararea modului de instruire a studenţilor din grupurile ţintă ale PRACTeam, activităţile fiind susţinute de psihologi specialişti în cele trei universităţi partenere în cadrul unui modul special de consiliere şi orientare în carieră.

Modulul se desfăşoară în perioada 21 februarie - 11 martie 2011, la sediile facultăţilor partenere, şi are la bază suportul de instruire special realizat de psihologi specialişti în cadrul proiectului - Ghid de consiliere şi orientare în carieră al studentului PRACTeam.

Pe parcursul celor 54 de ore de consiliere şi orientare în carieră, studenţii vor fi  instruiţi atât din punct de vedere teoretic dar, mai ales, prin activităţi, simulări şi exerciţii practice, pe diverse teme, începând de la managementul personal al carierei, întocmirea unui CV-ul profesional, selectarea unui loc de muncă, comunicare şi relaţionare interpersonală, planificarea şi dezvoltarea carierei.

"La finalul modulului, fiecare student va fi evaluat de psihologi care vor urmări potrivirea profilului aptitudinal al studentului cu cerinţele posturilor din domeniul economic", a declarat Anca Dodescu.

"Practica studenţilor economişti. Parteneriat inter-regional pe piaţa muncii între universităţi şi mediul de afaceri" (PRACTeam) este un proiect regional realizat de Facultatea de Ştiinţe Economice din Universitatea din Oradea, în calitate de coordonator inter-regional, în parteneriat cu Universitatea de Vest din Timişoara - Facultatea de Economie şi de Administrare a Afacerilor şi Universitatea „Ştefan cel Mare" Suceava - Facultatea de Ştiinţe Economice şi Administraţie Publică.

PRACTeam se desfăşoară în perioada 1 octombrie 2010 - 30 septembrie 2013 şi este cofinanţat din Fondul Social European - „Investeşte în oameni!", Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007- 2013; Axa prioritară 2 „Corelarea învăţării pe tot parcursul vieţii cu piaţa muncii"; Domeniul major de intervenţie 2.1 „Tranziţia de la şcoală la viaţa activă", Contract: POSDRU/90/2.1/S/64150. Managerul proiectului este profesorul universitar dr. Anca Dodescu.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

FOTO BIHOREANUL

 • OTL s-a dotat cu un autobuz decapotabil pentru turişti (FOTO / VIDEO)
 • „Monştri” la Primăria Oradea: Piaţa Unirii a fost invadată (FOTO / VIDEO)
 • Scene dramatice în satul Olosig: Localnicii plâng în hohote văzând cum le sunt omorâte animalele (FOTO/VIDEO)
 • Scandal în satul Olosig: Localnicii, revoltați că autoritățile vor să le omoare toți porcii! (FOTO)
 • Feciorul și tradițiile: De dragul tradiţiilor, un adolescent bihorean a renovat o casă veche de 84 de ani (FOTO)
 • 'Fără implicare nu va fi schimbare': Aproximativ 150 de orădeni au protestat şi duminică seară (FOTO / VIDEO)
 • Hercule e bihorean! Sportivul bihorean Florin Lupaş este considerat cel mai puternic român (FOTO)
 • Festivalul KaravanAct: 'Zarvă' pe picioroange în centrul Oradiei (FOTO / VIDEO)
 • Oradea Summer Film: Caliu și taraful lui au cântat în Parcul Cetății (FOTO / VIDEO)
 • Miting cu repetiţie: Sute de orădeni au ieşit din nou să protesteze (FOTO / VIDEO)

TIMP LIBER

Timp liber

CURS VALUTAR

 • 1 USD = 3.8697 RON
 • 1 EUR = 4.5959 RON
 • 1 HUF = 0.015 RON