URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
03 August 2011, 14:16

Ambulatorul de recuperare al Spitalului Municipal, înnoit cu aparatură şi echipamente (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În prezenţa viceprimarului Rozalia Biro, a managerului Spitalului Municipal, dr. Ovidiu Laurean Pop, şi a directorului medical, dr. Ritli Ladislau, precum şi - fireşte - a personalului medico-sanitar, coordonatorul Secţiei de recuperare, doctoriţa Aurelia Mangra, a prezentat, miercuri, noile dotări şi amenajări ale clădirii din incinta fostului Spital nr. 6.

Pentru lucrări de reabilitare, a menţionat viceprimarul Biro, municipalitatea a alocat din bugetul propriu aproape 900.000 lei, în timp ce din bugetul Spitalului Municipal au fost cheltuiţi 100.000 lei pentru dotare cu mobilier, aparatură şi echipamente medicale.

Potrivit prezentării făcute de dr. Mangra, noile dispozitive permit efectuarea tuturor procedurilor medicale pentru bolnavii de toate vârstele cu afecţiuni cronice şi acute, dar şi în scop profilactic. Este vorba despre afecţiuni musculo-scheletale (precum lombosciatica), degenerative (de exemplu, reumatisme, artroze, spondiloze şi artrite), afecţiuni post-traumatice (după accidente şi operaţii chirurgicale ortopedice), dar şi de tulburări de statică vertebrală (de tipul scoliozelor, de care suferă tot mai mulţi tineri în România).

"Putem efectua proceduri de magnetoterapie, ultrasunete, laser-terapie, joasă frecvenţă, diadinamice, tens, terapie cu impulsuri, medie frecvenţă şi altele. De asemenea, sub supravegherea kinetoterapeuţilor, pacienţii pot face gimnastică medicală şi kinetoterapie în cele mai bune condiţii, medicale şi de igienă", a arătat dr. Aurelia Mangra.

De tratamente specializate pot beneficia, în condiţii de gratuitate, toţi pacienţii care se prezintă la Secţia de recuperare cu bilete de trimitere, fie de la medicii de familie, fie de la medicii specialişti de ortopedie, pediatrie, neurologie, cardiologie şi chiar interne.

Pentru aceste tratamente, Spitalul Municipal a obţinut de la CAS Bihor fonduri în cuantum de 40.000 lei lunar.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
cipcirip
primarul asta care face ordine in sanatatea din Oradea pune o doctorita pediatra sa trateze pacienti de toate varstele, adica adulti ? pai, sa-l mai credem ca pune medicul potrivit la locul potrivit ?
Postat 04 August 2011, 22:56 de pasarel
RESPECT !
Domnule Cseke, felicitari ! Sunteti primul oradean ajuns la ,,cas'' care se gandeste (si) la bihoreni ! Ai auzit dom' rieni (adica POPA), ala care ai ramas cuplat pe problema drumurilor ?! Cand te imbatai ca porcu' cu Orban, de ce nu te-ai gandit sa faci nu o autostrada, macar un drum ca lumea, aici, de unde ai plecat (nu te-ai mai imtoarce !) ?!
Postat 04 August 2011, 07:03 de ionel
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON