URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 04 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
07 August 2019, 18:00

Banii sau casa! Peste 200 de orădeni, notificaţi de Primărie să îşi plătească restanţele pentru a nu îşi pierde imobilele

Peste 200 de orădeni au fost notificaţi în ultimele două luni de Primărie să îşi plătească restanţele pentru a nu îşi pierde imobilele sechestrate.

"Primărie vând imobil!"

Potrivit unui comunicat al municipalităţii, în lunile iunie şi iulie Serviciul Executare Silită din cadrul Direcţiei Tehnice a transmis peste 200 de notificări finale de plată către contribuabilii restanţieri.

"Notificările finale de plată reprezintă ultima somaţie înaintea vânzării imobilului sechestrat. Persoanele notificate trebuie să achite debitele restante în termenul menţionat în notificare pentru a evita demararea procedurii legale de evaluare şi valorificare a bunului imobil ipotecat la Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară în favoarea Municipiului Oradea", se menţionează în comunicat.

Măsură extremă, valorificarea bunurilor se face atunci când celelalte măsuri de constrângere de la somaţii şi titluri executorii la popriri de conturi sau secrestrarea de bunuri.

Potrivit comunicatului, notificările finale de plată au fost transmise prin corespondenţă şi afişate la adresa bunului sechestrat propus pentru valorificare.

Restanţieri mai puţini, restanţe mai mari

Conform evidenţelor municipalităţii, anul trecut numărul restanţierilor a căzut cu 2,7% faţă de anul precedent în vreme ce suma restantă a crescut, prin cronicizare, de la 37,7 milioane lei la 38,8 milioane lei.

Din această sumă 69% o reprezintă amenzile, în general de circulaţie, precum şi penalităţile aferente acestora care sunt dificil de încasat.

Cum legea interzice executarea silită a locuinţei de domiciliu municipalitatea poate pune sechestru doar pe alte bunuri imobile ale proprietarului, precum terenuri sau case, ori pe autovehicule. "Instituirea sechestrului nu înseamnă neapărat indisponibilizarea maşinii, de aceea mulţi proprietari nu îşi pun problema stingerii debitelor", a declarat pentru BIHOREANUL directorul economic al Primăriei, Eduard Florea.

Potrivit directorului, municipalitatea a ajuns la soluţia vânzării imobilelor aflate în proprietatea restanţierilor după ce toate celelalte mijloace de constrângere au fost sortite eşecului.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
69% amenzi, în general de circulaţie
Da,business as usual.Vorbim despre 38,8 milioane lei.Amenzi si penalitati.Deci nu vorbim despre pagube materiale,despagubiri ci despre un infringement ,ai deranjat autoritatea,ai fost neconform,poate ai avut alta parere si te-ai pus contra.Pentru asta municipalitatea are angajati,masini,birouri,evidente,juristi,contabili.Merita.Statul are grija de cetatenii sai,incepind cu 112...si terminind cu dezvoltarea
Postat 07 August 2019, 19:40 de excalibur
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON