Demarate la începutul lunii august, lucrările la cel de-al treilea tronson de piste pentru biciclete continuă în ritm susţinut. Angajaţii asocierii formate din firmele Drumuri Orăşeneşti şi Drumuri Bihor lucrează în paralel în mai multe puncte din oraş pentru ca şantierele să poată fi închise la timp.
Termenul iniţial de finalizare stabilit pentru 15 septembrie a fost decalat pentru sfârşitul lunii octombrie. "În prezent, se lucrează pe străzile Barcăului, Ştefan cel Mare şi în alte puncte din oraş", a declarat viceprimarul Huszar Istvan.
Pe strada Barcăului muncitorii lucrează, în paralel la pista pentru biciclete fără ca şantierul să afecteze foarte mult traficul auto. În schimb, pe Bulevardul Ştefan cel Mare, pe zona dinspre Gara Oradea, circulaţia auto se desfăşoară cu dificultate. Muncitorii au fost nevoiţi să blocheze o bandă pe sensul de mers către strada Podului pentru a putea lucra în siguranţă.
Noua pistă pentru biciclete este menită să interconecteze tronsoanele deja existente, astfel încât orădenii să poată ajunge în centrul oraşului pe două roţi indiferent din ce cartier pornesc.
Astfel, noua pistă destinată bicicliştilor va lega printre altele strada Podului de malul Crişului Repede, cu trecere prin străzile Ştefan cel Mare, Lacu Roşu şi Dacia (4,1 kilometri), străzile Barcăului şi Lipovei (1,1 kilometri), Calea Republicii de stadionul Iuliu Bodola (840 metri), ştrandul municipal de Bulevardul Magheru (585 metri), Bulevardul Averescu de strada Dragoş Vodă (395 metri) şi Parcul Bălcescu de strada Ovid Densusianu cu trecere de-a lungul malului stâng al pârâului Peţa (1,7 kilometri).
Cel de-al treilea tronson de pistă pentru biciclete este finanţat din economiile făcute de Primărie prin proiectul transfrontalier privind "Construirea unei piste pentru biciclete între Oradea şi Berettyoujfalu" derulat de municipiul Oradea în parteneriat cu comuna Borş şi localităţile Berettyoujfalu, Mezopeterd, Biharkeresztes şi Artand.
Valoarea totală a proiectului se ridică la 6,2 milioane euro, sumă din care Biharkeresztes a primit 1,4 milioane euro, Oradea şi Berettyoujfalu câte 1,2 milioane euro, Artand va folosi un milion de euro, iar Mezopeterd şi Borş vor primi câte 709.000, respectiv 545.000 lei.
Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.