URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
08 August 2021, 12:19

Atenţie, controale ample ale Poliţiei pe şoselele din Bihor! Tânăr şofer de BMW prins cu 158 km/h pe centură (FOTO / VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

O acţiune amplă pentru prevenirea accidentelor se desfăşoară duminică pe şoselele din Bihor.

În cursul dimineţii, în doar două ore, între 7 şi 9, au fost date nu mai puţin de 231 de amenzi, dintre care 184 pentru viteză, potrivit ofiţerului de presă al Poliţiei Bihor, Ioana Lascău.

Şapte permise de conducere au fost reţinute pentru viteză, iar 4 pentru alcool la volan. De asemenea, 4 certificate de înmatriculare au fost reţinute.

Șofer grăbit

Între alţii, un şofer de BMW de 22 de ani care se întorcea din Italia s-a ales cu permisul suspendat şi cu amendă, după ce a fost prins cu 158 de kilometri pe oră pe şoseaua de Centură a Oradiei.

"În jurul orei 9, în zona de limitare a vitezei de deplasare la 70 km pe oră, un bihorean în vârstă de 22 de ani a fost prins de radar cu 158 de kilometri pe oră, pe strada Ovid Densuşianu. I-a fost reţinut permisul pentru o perioadă de 90 de zile şi a primit între 9 şi 20 de puncte amendă", a precizat Ioana Lascău pentru BIHOREANUL.

Mega-acțiunea

În acţiunile de duminică au fost angrenaţi peste 90 de poliţişti din judeţele Bihor, Arad şi Satu Mare, dar şi din cadrul Direcţiei Rutiere a Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Asemenea acţiuni realizate în sistem integrat au loc duminică pe drumurile naţionale în toată ţara şi vor continua şi zilele următoare, inclusiv în Bihor, "pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră şi pentru prevenirea cauzelor generatoare de accidente rutiere".

"În primele 7 luni ale anului 2021, pe drumurile ce tranzitează judeţul Bihor, principalele cauze care au stat la baza producerii accidentelor rutiere grave au fost viteza neadaptată la condiţiile de drum, indisciplina pietonilor, neacordarea acordării priorităţii de trecere vehiculelor sau pietonilor şi depăşirile neregulamentare", a mai precizat Ioana Lascău.

22 de morți, anul acesta

De la începutul anului, până în prezent, în Bihor au fost înregistrate 80 de accidente grave, soldate cu 22 de persoane decedate, 73 de persoane grav rănite şi 16 persoane rănite uşor.

Comparativ cu anul 2019 (2020 fiind an atipic din cauza pandemiei), numărul accidentelor grave din Bihor a scăzut cu 31%, la fel şi cel al persoanelor rănite grav, cu 36%.

UPDATE, ora 14.10: Amenzi de peste 140.000 de lei

Potrivit ofițerului de presă al Poliției Bihor, Ioana Lascău, până la ora 13, în Bihor polițiștii au aplicat amenzi în valoare de 144.800 de lei.

În total, au fost aplicate 295 de sancțiuni, dintre care 237 pentru viteză, 4 pentru alcool, 8 pentru neportul centurii de siguranță, 10 pentru neutilizarea luminilor de drum pe timp de zi pe drumurile naționale și europene, 5 au fost aplicate bicicliștilor, iar 31 pentru alte abateri.

De asemenea, 31 de permise au fost reținute, dintre care 10 pentru viteză, 4 pentru alcool și 17 pentru alte abateri (15 pentru depășire neregulamentară și câte una pentru neoprire la semnal și una pentru permis de conducere expirat).

În total 8 certificate de înmatriculare au fost retrase.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
De la sat
Ofiterii rutieri nu ar trebui sa aibe pistoale sau centura tactica?
Postat 08 August 2021, 20:51 de User anonimizat
E bine ca stau, dar nu e suficient!
Tot timpul sunt binevenite aceste actiuni, dar nu sunt suficiente. Azi, pe E60, aproape de drumul catre Ineu a fost un echipaj cu radar. Cum am trecut de el a inceput un tip cu Skoda sa depaseasca cum si pe unde a vrut el. Nu mai conta linia continua, ceilalti participanti. Cel mai eficient ar fi sa se puna in cascada de cate 2-3 echipaje. Asa poate se potolesc, dar nu-i sigur.????
Postat 08 August 2021, 17:25 de djcoma2005
foarte bine
ar trebui sa fie desfasurate astfel de actiuni in fiecare weekend si cat mai ample. toti shumacherii cu permis luat dupa ce au cazut proba de traseu de minim 8 ori, cred ca soseaua e circuitul lor de curse. ar trebui introduse masini cu radar neinscriptionate si sa fie luati din mers cocalarii astia inconstienti. iti este si frica sa mai iesi cu masina in weekend din cauza lor.
Postat 08 August 2021, 13:11 de User anonimizat
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON