URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
26 Noiembrie 2022, 12:50

Are de gând Bolojan să candideze la Primăria București? PNL l-a „testat” într-un sondaj potrivit căruia ar fi depășit de Gabriela Firea

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Conducerea centrală a PNL l-a „testat” pe fostul primar al Oradiei, Ilie Bolojan, în prezent președinte al Consiliului Județean Bihor, incluzându-l într-un sondaj menit să măsoare notorietatea, favorabilitatea și intenția de vot în vederea următoarelor alegeri locale, a scris jurnalistul Sebastian Zachmann pentru News.ro, citând surse liberale.

Liberalii au vrut să vadă însă cum ar fi dacă acesta ar candida de primar la București!

De „argint”

Potrivit rezultatelor prezentate de presa centrală, Ilie Bolojan ar ieși pe locul doi în competiția pentru funcția de primar general al Capitalei, la egalitate cu edilul șef al Sectorului 6, Ciprian Ciucu, și acesta tot liberal.

Sondajul realizat de INSCOP la comanda PNL ar arăta că atât Bolojan, cât și Ciucu ar fi creditați cu același scor electoral în cazul unei candidaturi la Primăria Capitalei, ambii „culegând” 22% din voturi.

În fața lor s-ar clasa Gabriela Firea, fost primar al Bucureștilor în perioada 2016-2020, în prezent ministru al Familiei, cu 34% intenție de vot.

„Nu se pune problema”

Contactat de BIHOREANUL, Ilie Bolojan a declarat că a luat cunoștință despre existența sondajului abia vineri seară, când au început să-l sune jurnaliști din presa centrală, el nefiind consultat înainte ca numele său să fi fost inclus în sondajul pentru Primăria Capitalei.

„Nu”, a răspuns Bolojan, lapidar, la întrebarea BIHOREANULUI dacă știa despre „testarea” lui de către conducerea PNL în vederea competiției pentru Primăria Generală București.

De asemenea, întrebat dacă are de gând să candideze pentru funcția de primar general al Capitalei, Bolojan a răspuns, la fel de scurt, dar categoric, că „nu se pune această problemă”.

Jolly Joker

De altfel, nu este pentru prima oară când în presa centrală apar alegații privind diverse funcții pe care ar urma să le preia liberalul din Bihor, în ultimii ani numele său fiind vehiculat, de pildă, pentru conducerea Guvernului, a Ministerului de Interne, a Ministerului Dezvoltării, Ministerului Administrației și chiar pentru președinția României.

De fiecare dată, Bolojan a avut aceeași reacție, exprimată exact în aceleași cuvinte: „nu se pune problema”.

Și alții...

Potrivit News.ro, în sondajul INSCOP comandat de PNL, după Firea, Bolojan și Ciucu ar urma, pe poziția a treia, actualul primar general Nicușor Dan (17%), independent care în 2020 a fost susținut de PNL și USR-PLUS, iar pe locul IV s-ar clasa șeful USR București, Vlad Voiculescu (11%), fost ministru al Sănătății.

Presa centrală scrie, de asemenea, că pe lângă Ilie Bolojan și Ciprian Ciucu, PNL i-ar mai fi testat în sondajul comandat INSCOP și pe actualul viceprimar general Stelian Bujduveanu, pe ministrul Cercetării, Sebastian Burduja, și pe eurodeputatul Rareș Bogdan, însă cu privire la aceștia nu a furnizat scorurile cu care ar fi creditați.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
9 Comentarii
Dar nici comentatorii nu sunt pe subiect.
Asadar, sondajul INSCOP ne relevă că bucureștenii ar vota astfel: Firea 34%, Ciucu 22%, Bolojan 22% ... ș.a.m.d. Așadar, Bolojan ar ajunge consilier în CGMB. Doamne, ajută! Fă-i buletin de București, de mâine chiar.
Postat 27 Noiembrie 2022, 06:55 de KP
Nici acum nu v-ați lămurit că PNL este partidul celor mai proști oameni de pe planetă?
Cum să candideze Bolojan la București, din moment ce nu are domiciliul în capitală? Legea e clară și limpede pentru toți (L215), doar liberalii nu știu să buchisească literele. Ca să candideze cineva la locale e nevoie să aibă domiciliul în localitatea respectivă (sau județ după caz) cu minim 6 luni înainte. Pe de altă parte însă, pentru bihoreni ar fi nemaipomenit ca să se întâmple asta, în pofida voinței PNL București, ca să scăpăm de acest individ lipsit de caracter și care își cumpără tot timpul imagine pe bani publici. Ar rămâne doar problema cu poziția de președinte al CJ Bihor, din care ar trebui să plece conform legii din clipa în care ar devenii "rezident de București".
Postat 27 Noiembrie 2022, 06:47 de KP
:::::))))))
Firea ::::))) avem nevoie și de PIPIȚE , felicitări București alegeți FIREA ::::))) doar asa Oradea va poate depăși, la mare distanță suntem după voi, Clujul după noi la mica distanță. Imi place ca Oradea și Clujul se bat , e o concurenta superbă, urca în sus amândouă și Bucureștiul cade, cu siguranță Oradea nu va bate Clujul, dar vreau București pe locul 2.
Postat 27 Noiembrie 2022, 01:09 de Sandu2100
la speech, bolo are credibilitate. firea e expirata.
nu exista in politica mutarea de la o primarie la alta, nici macar pt bolojan. doar pe linie de partid, mai sus, nu geografic. **** daca ar fi totusi cazul, bolojan inca nu si-a deschis gura, ar pune-o la punct pe cateaua de firea in doi timpi si trei miscari. au observat bine mai multi oradeni aici, bucurestiul nu este obedient ca oradea.
Postat 26 Noiembrie 2022, 20:24 de roger
In Capitala Ilie Bolojan poate candida doar la Președinția Grupului de firme PRIMA, Filiala București
In Capitala Ilie Bolojan poate candida doar la Președinția Grupului de firme PRIMA, Filiala București! In locul lui Stoichină mi-as face probleme serioase cu privire la viitorul carierei in cadrul Prima Kapital.
Postat 26 Noiembrie 2022, 19:40 de EffePefe
nu jigniti
A compara Firea cu Bolojan e ca fluieratul in biserica. Un personaj face orice sa dea bine pe sticla si doar atat, iar celalalt personaj face treaba. Nu o fi el perfect, dar face ceva si nu face pe diva. Firea, nu stiu ce cauta pe la politica, nici la TV nu era grozavie, oricum in RO totul e posibil.
Postat 26 Noiembrie 2022, 19:18 de Christa
Mitul omului providential.
Obisnuit cu majoritati favorabile, proiecte si legi aprobate tacit, l-ar manca consiliul general, primarii de sector. Dupa un mandat nici la Dobricionesti n-ar avea succes. In rest, una e un oras de dimensiunea unui sector, alta e o metropola. Inteleg ca sunt grupuri ce vor sa-l propulseze la centru, dar alta-i treaba acolo, asta stie si el.
Postat 26 Noiembrie 2022, 17:59 de User anonimizat
Hm
Eu zic că doar se "testează piața",are șanse sau nu are!?
Postat 26 Noiembrie 2022, 17:35 de Maikeltroll
Primaria Capitalei...
Electoratul e diferit...In Bucuresti e altceva nu putem compara cu Primaria Oradea sau CJ Bihor... In Oradea Firea ar lua 1%...
Postat 26 Noiembrie 2022, 16:40 de strada
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON