URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Principala temă de campanie la alegerile locale a fost traseul Inelului Metropolitan de Nord, care pângărește zona paradisiacă din cartierul orădean Podgoria. Acum, că alegerile s-au terminat, mă gândeam că liniștea se va lăsa peste chestiune, mai ales că au intrat în consultare publică trei variante de drum. Iată, însă, că a apărut un ONG care, prin vocea unei distinse doamne, declară că locuitorii din Podgoria și cei din Oșorhei nu sunt de acord cu nici una dintre propuneri...
Zic şi eu
Adrian Cris
De-o vreme, televiziunile de știri sunt toată ziua cu Bolojan în gură. Cu cât omul tace despre sine cu mai multă încăpățânare, cu atât mai abitir îl pomenesc ceilalți...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cum vi se pare decizia municipalității de a investi 400.000 de euro într-un concert Andrea Bocelli la Oradea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat, la sfârșitul lunii iunie a fost publicată în Monitorul Oficial o ordonanță de urgență prin care se modifică semnificativ prevederile codului rutier. Modificări importante au fost aduse și cu privire la suspendarea dreptului de a conduce dacă fapta a fost urmărită ca infracțiune, însă procurorul a dispus clasarea cauzei, situație la care am să mă refer aici...
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
02 Iulie 2017, 15:50

Al-Qaida a difuzat o nouă înregistrare cu românul Iulian Gherghuţ, răpit de doi ani de jihadiştii din Mali

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Centrul american specializat în monitorizarea online a mişcărilor jidhadiste (SITE) a anunţat că aripa Al-Qaida din Mali a făcut publică o nouă înregistrare video cu românul Iulian Gherghuţ, răpit în urmă cu doi ani de jihadişti. 

Potrivit digi24.ro, în videoclipul cu pricina, publicat sub acces controlat pe site-ul SITE, sunt prezentaţi separat şase ostatici de un bărbat care afirmă că încă nu s-au purtat negocieri pentru eliberarea lor. 

În înregistrare, Iulan Gherghuţ spune că speră că preşedintele Klaus Iohannis intervine pentru a negocia eliberarea sa. "Salut, numele meu este Iulian Gherguţ. Sunt din România. Am fost capturat în Burkina Faso la 4 aprilie 2015. (...) Sper că preşedintele român va ajuta în încercarea de a  găsi o modalitate directă sau indirectă pentru negocierea eliberării mele. Sper, de asemenea, că guvernul din Burkina Faso va încerca să ajute. Le spun părinţilor mei, soţiei, fraţilor şi surorilor: mulţumesc pentru toate rugăciunile voastre, le mulţumesc pentru tot ce au făcut pentru mine. Mă gândesc la ei şi mă rog împreună cu ei", spune Gherghuţ.

Declaraţia lui este înreruptă de o voce care precizează: "Capturat în Burkina Faso, el cere guvernului său şi oricărei organizaţii sau fundaţii să ajute la eliberarea sa. Îi e dor de familie şi speră să se întoarcă acasă curând".

În urma anunţului făcut acum de SITE, Ministerul Afacerilor Externe a transmis că celula de criză instituită în urmă cu doi ani lucrează în permanenţă şi ţine legătura cu familia şi autorităţile competente.

Este pentru a treia oară când românul Iulian Gherguţ, acum în vârstă de 41 de ani, apare cu un mesaj într-o înregistrare video. Precedenta înregistrare datează din 21 septembrie 2016. Bărbatul spunea atunci că este în stare bună şi de asemenea transmitea membrilor familiei că se gândeşte zi de zi la ei. 

Când a fost răpit, Gherguţ era agent de securitate la o mină de mangan la Tambao, în nordul Burkina Faso, în apropiere de frontiera cu Niger şi Mali.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Si Franta ce zice?!
Asta are (si) cetatenie franceza, de ce nu-i solicita ajutorul (si) lui Macron?! Franta a trimis trupe in Mali (si bine a facut!), zgandarindu-i pe juhadisti, care, printre altii, l-au rapit si pe romanul/francezul Ghergut. Complicat....
Postat 03 Iulie 2017, 05:45 de pinonel
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5032 RON
  • 1 EUR = 4.974 RON
  • 1 HUF = 0.0125 RON