URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
06 Ianuarie 2023, 13:00

AEK Oradea a intrat în istorie în 2022, prin adjudecarea trofeului Ligii Campionilor Europeni

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Pentru minifotbalul bihorean, anul 2022 a fost cel mai bun de până acum: Echipa AEK Oradea a reușit în premieră să câștige trofeul Ligii Campionilor Europeni.

Performanţa reuşită de AEK Oradea, unică în minifotbalul bihorean şi românesc, se datorează şi lui Spiros Baltsavias, managerul echipei și persoana care a pus bazele dezvoltării minifotbalului în judeţul Bihor şi nu numai. 

„Împlinit și fericit”

„Pot să spun că a fost un an extraordinar pentru minifotbalul bihorean prin triumful reușit cu AEK Oradea în Champions League. Visul meu, de când am început să investesc în minifotbal, a devenit realitate. M-am simțit împlinit și fericit. De atunci s-au schimbat multe, am devenit mult mai apreciați peste tot, presa națională și internațională a scris despre performanța noastră. Am primit multe aprecieri, ne-a bucurat că am fost invitați de FC Bihor să prezentăm trofeul pe stadion. A fost o perioadă foarte plăcută”, a declarat Spiros Baltsavias (foto), făcând o analiză a anului recent încheiat.

Performanţa reuşită de trupa orădeană, de a deveni cea mai bună echipă de minifotbal din Europa, s-a consemnat pe data de 4 septembrie, în Muntenegru, acolo unde s-a desfăşurat ediţia din 2022 a EMF Champions League. Formaţia orădeană a avut un parcurs foarte bun până în finală, timp în care, în fazele eliminatorii, a primit un singur gol.

Au învins muntenegrenii la ei acasă

În ultimul act, în bătălia pentru trofeu, trupa pregătită şi manageriată de Spiros Baltsavias s-a confruntat chiar cu reprezentanta ţării gazdă, Dadi Gradnja, pe care a învins-o cu scorul de 1-0, printr-un gol marcat de Andrei Nemiţanu.

Pe lângă performanţa de a se „încorona regina Europei”, echipa orădeană a mai primit un premiu la sfârşit, prin Marius Gabriel Balogh, care a fost declarat cel mai bun jucător al turneului.

Rezultatul de excepţie din toamnă din Muntenegru, a fost anticipat de managerul echipei AEK, după ce formaţia orădeană a pierdut la penalty-uri finala Campionatului Național de la Râmnicu Vâlcea. „Am simțit că putem mult mai mult. Important era să ne calificăm la turneul final din Muntenegru. Pe lângă jucătorii bihoreni care au crescut mult în valoare, am reușit să aducem jucători importanți, componenți ai echipei naționale. Am declarat atunci că vreau să aducem trofeul la Oradea. Am demonstrat că suntem o forță și am câștigat pe merit”, a rememorat Baltsavias.

Lotul formaţei AEK Oradea, care a câştigat în 2022 la Herceg Novi cel mai prestigios trofeul continental la nivel de echipe de cluburi, i-a cuprins pe: Răzvan Egri – portar; Bogdan Mintaș, Adrian Călugăreanu, Marius Balogh, Andrei Ferik, Cristian Andor, Ionuț Furtună, Sergiu Matei, Mircea Popa, Andrei Nemițanu, Andrei Apostol și Sabin Dîrstaru.

În 2023, cupa continentală şi campionatul

În ceea ce priveşte planurile pentru noul an calendaristic, managerul echipei AEK Oradea îşi doreşte să repete performanţa internaţională de anul trecut, dar să câştige şi titlul naţional.

„În 2023 ne dorim să reușim eventul, să fim și campioni naționali și campioni europeni. Echipa care o avem acum practică cel mai frumos minifotbal. Suntem lideri neînvinși în campionatul județean, plus că avem în plan să ne mai și întărim cu unul dintre cei mai tehnici jucători din minifotbalul românesc, Andrei Apostol. Avem mare încredere în noi, iar adversarii ne respectă mult mai mult după ce am realizat în ultimii doi ani în minifotbal”, a mai afirmat Spiros Baltsavias.


Performanţele echipei AEK Oradea:

- multiplă campioană județeană, a început să se afirme pe plan național în 2016, iar în 2022 şi-a adjudecat cea mai mare performanța posibilă, cucerirea Ligii Campionilor Europeni;
- în 2016 a devenit campioană Regională Nord-Vest și a fost medaliată cu bronz la turneul final al Campionatului Național;
- în 2017 a fost vicecampioană Regională Nord-Vest;
- în 2021 a devenit campioană națională a României și vicecampioană continentală, EMF Champions League, după turneul din Italia, de la la Rimini;
- în 2022 este vicecampioană națională și campioană EMF Champions League, la Herceg Novi, în Muntenegru.

Drumul către marele trofeul de la Herceg Novi:

- s-a calificat în fazele eliminatorii, după ce s-a clasat pe locul 3 în grupă, cu o victorie, un rezultat de egalitate și o înfrângere, în faţa campioanei Azerbaidjanului;
- în optimile de finală a trecut de Dynamis Chișinău din Republica Moldova, cu scorul de 2-0, prin golurile marcate de Cristian Andor și Marius Balogh;
- în sferturile de finală a învins echipa Liten Sarajevo, din Bosnia, cu scorul de 1-0, prin golul reuşit de Ionuț Furtună;
- în semifinale a reuşit o victorie clară, cu scorul de 4-1, în faţa echipei cehe Plate de Cunde Praga 4-1. Au marcat: Marius Balogh – 2, Cristian Andor și Ionuț Furtună;
- în finală a dispus de echipa ţării gazdă, Muntenegru, Dadi Gradnja, cu 1-0, printr-iun gol marcat de Andrei Nemițanu.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON