URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
10 Octombrie 2012, 17:46

Ce vor învăţa micuţii din clasa pregătitoare la religie

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Ministerul Educaţiei Cercetării Tineretului şi Sportului (MECTS) şi Patriarhia Română au aprobat structura a 26 de fişe de lucru la disciplina religie pentru clasa pregătitoare, incluzând, printre altele, lecturi biblice şi dialoguri despre rugăciune şi despre relaţia omului cu alte fiinţe, scrie Realitatea.net.

Aceste fişe cuprind mai multe activităţi printre care şi, spre exemplu, jocul "Pe cine iubim", în care profesorul vorbeşte cu copiii despre semnificaţia iubirii: Ce înseamnă să iubeşti pe cineva? Cum arătăm că ne iubim părinţii / fraţii / surorile / un animal etc.?

Pentru profesorul de religie, fişele constituie un instrument de orientare în proiectarea şi desfăşurarea orei de religie.

Potrivit Patriarhiei, structura celor 26 de fişe este următoarea: prima pagină, destinată elevilor, conţine titlul temei principale, titlul lecţiei, ilustraţii, spaţii libere pentru desen, mesajul-cheie al lecţiei; a doua pagină, destinată profesorului, propune o mare varietate de activităţi didactice, care pot fi realizate selectiv şi adaptate cu uşurinţă la particularităţile fiecărui grup de elevi - dialogul, descrierea din imagini, jocul didactic, lectura, desenul, exerciţiul, rugăciunea, observarea naturii, confecţionarea de felicitări, organizarea de scenete etc.

Prin intermediul acestor fişe de lucru, elevii sunt invitaţi la un parcurs educaţional, alături de două personaje principale ale ilustraţiilor, Andrei şi Ioana, şi ei în clasa pregătitoare. Experienţele celor doi copii, ilustrate în desenele fişelor, oferă exemple şi modele de comportament în diferite contexte de viaţă, faţă de colegi, prieteni, membrii familiei sau alţi adulţi. De asemenea, tipul şi cromatica desenelor special elaborate pentru aceste fişe îşi propun să-i ajute pe elevi să descopere valorile propriei credinţe, să le dezvolte dragostea pentru frumos şi simţul estetic.

Fişele de lucru au fost realizate de prof. dr. Monica Opriş, pr. lect. dr. Dorin Opriş şi cercetător ştiinţific dr. Irina Horga, autori de manuale şcolare de religie şi lucrări de specialitate în domeniul educaţiei religioase. 

Utilizarea la clasă a acestor fişe este susţinută şi de un ghid specific, în format online, "Religia la clasa pregătitoare. Ghid pentru profesori", disponibil pe site-ul Patriarhiei Române.

Materiale didactice au binecuvântarea PF Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, şi avizul Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului.

Sursa: Realitatea.net

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
nociv
Ce treaba are religia cu clasa pregatitoare????? iIn loc sa elimine cu totul aceasta disciplina stupida o mai baga si in clasa zero!!!! Copii trebuie sa invete despre REALITATILE LUMII (dealtminteri = scoala adevarata) nu despre legende mituri si povesti!!!! Apoi ne miram ca nu functioneaza sistemul educational???????
Postat 15 Octombrie 2012, 05:56 de sorbonel
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON