URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 29 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La fel cum creștinii ortodocși scot anual moaștele sfintei Paraschiva la Iași, tot așa, la patru ani, în perioada electorală, liberalii apelează la moaștele prorocului Ilie, mai exact Ilie Bolajan, ca să întărească credința în activul de partid.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
01 Noiembrie 2022, 09:58

Activitatea lui Bolojan, egală cu zero!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

De 30 de ani, Consiliul Județean Bihor s-a remarcat ori prin lipsa totală de activitate, ori prin hoții ordinare (poate nu întâmplător sediul este strategic amplasat lângă pușcărie). 

La doi ani de la preluarea mandatului, Ilie Bolojan și-a făcut bilanțul, într-o instituție rămasă cu jumătate dintre angajați. Președintele se laudă că el este cel care a demarat alimentarea cu gaz a Zonei Metropolitane. Mai zice că deja se lucrează la centurile de la Aleșd și Sânmartin, iar Beiușul e pe țeavă. Centura care ne va lega de autostradă e în facere, a apărut un terminal Cargo, pista aeroportului e prelungită și se va extinde noul terminal pentru a nu mai trambala pasagerii între două clădiri. Nu mai zic de Drumul Expres Oradea - Arad și despre o grămadă de alte investiții.

Cuplul Pasztor - Mang, pe scurt PM, însă, poate contesta realizările. Din punctul lor de vedere, toate măsurile lui Bolojan sunt greșite. Subțierea organigramei a dus la creșterea șomajului, asta după ce PM s-au străduit să transforme membrii de partid din niște analfabeți funcționali în analfabeți funcționari.

N-au făcut ei centuri, dar au mulțumit prin asta aproape 50 de oameni care și-au văzut cernoziomul neatins de asfalt. Nici Drumul Expres Oradea - Arad nu are vreo noimă, câtă vreme strategia e ca muncitorii de la noi să ajungă la Debrețin. Despre gaz, cuplul de tristă amintire a demonstrat viziune: cu criza asta rusească, de ce să mai faci conducte? Iar în ce privește terminalul de la aeroport, oleacă de mișcare nu strică puținilor pasageri care au rămas după alungarea companiilor aeriene.

Vreți să vedeți de câte ori o ducem mai bine acum? PM vă dă răspunsul: matematic, 0 realizări ale udemeristo-pesediștilor înmulțite cu cele 15-20 de proiecte mari aflate pe rol în actualul mandat ne dau tot zero.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
7 Comentarii
Advertorialele pot avea și efecte adverse!
Nu despre Bolojan este vorba, el nu are nevoie … Birta, Hatos, Cupsa și alte “căpușe” sunt promovate pe acest site cu efecte negative pentru PNL si Bolojan. Nu pot sa cred ca nu vedeți ca nu exista “opoziție”! Promovând nulitățile, enumerate mai sus, sunteți cei mai mari si eficienti opozanții ai PNL, in Bihor! Pe zi ce trece lumea se convinge de “ nocivitatea” lor. In 2024 o sa va convingeți. Scuze, l-am uitat pe Mitica de la prefectura. Nu o striviți ca “miroase”!
Postat 01 Noiembrie 2022, 15:58 de User anonimizat
Chiar asa.
Mai mor niste afaceri, mici intreprinzatori in agricultura, ce isi pierd terenuri pe centura sau inele, nu ne impiedicam in “50”. Desigur, povestea lor nu are loc in publicatia asta.
Postat 01 Noiembrie 2022, 15:33 de User anonimizat
asta e linie de pamflet de campanie electorala
ho ho ho, ce lovitura sub centura: "N-au făcut ei centuri, dar au mulțumit prin asta aproape 50 de oameni care și-au văzut cernoziomul neatins de asfalt" ...bine ca exista si dezertori cu maduva si coloana!
Postat 01 Noiembrie 2022, 14:52 de unu
ZZEERROOO
Parerile gazetei Bihoreanul legate de activitatea Primariei si a lui Bolojan sunt egale cu ZERO!!! As mai adauga si parerile despre Universitatea din Oradea care au aceeasi valoare!!
Postat 01 Noiembrie 2022, 13:27 de AnaConda
FAINA POZA
CE BINE ARATA POZA AIA , REPREZINTA UN ANIMAL PUTERNIC CE FUG PADUCHII AIA DOI DE PE EL
Postat 01 Noiembrie 2022, 13:03 de Mare_blue17
CT
Bine ai revenit, iar te plictisești, TWO :::))
Postat 01 Noiembrie 2022, 10:51 de Sandu2100
Eforturi “neprecupetite”.
Am inteles, redactia la ridicat pe un piedestal, e fara cusur. Cred ca domnii Chirila sau “Cris” nu i-ar aduce o critica (una), indiferent de ce ar face. Admirabil cum dansul se straduieste sa introduca gazu in judet, dupa ce 12 ani nu a reusit in oras, inca sunt numeroase zone fara (chiar centrale). Dupa vreo doi ani de consiliu de administratie favorabil plus inca doi de conducere, aeroportul sta mai prost ca oricand, deh, pana la 12 mai are timp. Inel cu o banda pe sens, drum expres la pret de autostrada si legatura la o autostrada care inca nu exista, centuri contrare avizelor de urbanism. Ce mai, omu mai si face, cum, nu conteaza. Am inteles ca trebuie impins la centru, cu orice pret, desi dansul nu doreste (ce o avea pe caciula doar el stie). Am inteles ca Mang si Pasztor sunt doua fosile, care mai mult rau fac propriilor partide, oameni valorosi neavand loc de dansii. Dar, dom’ Chirila, se poate, chiar 30? Sa inteleg ca nici unchiu’ Cornel n-a facut nimic? Aoleu, pai cum asa? Acum ca nu mai e in reflectoare, nu cumva trebuie mazilit nepotu-sau? Intreb, nu dau cu paru. A se vedea articolul critic al domnului “Cris” despre parcari, unicat la adresa administratiei.
Postat 01 Noiembrie 2022, 10:42 de User anonimizat
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6373 RON
  • 1 EUR = 4.9765 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON