URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
30 Mai 2022, 19:17

Accident în Parcul Olosig din Oradea: un copilaș de 1 an și câteva luni a fost lovit de un adolescent pe o trotinetă electrică

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

O fetiţă în vârstă de 1 an și 6 luni a fost victima unui accident produs, luni seară, în Parcul Olosig, din Oradea, lovită fiind pe o alee de un adolescent care circula pe o trotinetă electrică.

La locul incidentului s-au deplasat poliţişti de ordine publică şi un echipaj al SMURD Bihor.

Deocamdată nu sunt clare circumstanțele producerii evenimentului. 

Potrivit primelor date comunicate de purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, comisarul şef Alina Fărcuţa, accidentul a fost semnalat printr-un apel la numărul de urgenţă 112 la ora 18.35.

"Colegii mei se află la faţa locului. A fost un accident pe o alee a parcului. O fetiţă de 1 an şi 6 luni a fost acroşată de o de un minor de 14 ani. Poliţiştii Biroului rutier Oradea continuă cercetările pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor şi împrejurărilor producerii evenimentului rutier", a declarat Alina Fărcuţa pentru BIHOREANUL. 

Din câte se pare, copilașul nu a fost grav rănit, având câteva contuzii. Totuși, a fost transportat cu un echipaj al SMURD la Unitatea de Primire a Urgențelor, pentru investigații suplimentare.

"Copilul este conştient, nu este grav rănit. Are un hematom frontal şi i se va face o tomografie", a explicat dr. Béres Zsolt, purtătorul de cuvânt al UPU-SMURD Bihor. 

Potrivit unui regulament adoptat prin Hotărârea Consiliului Local 123/2022, utilizatorii trebuie să folosească pistele pentru biciclişti, iar în cazul în care acest lucru nu este posibil, să circule doar pe banda întâi. Viteza cu care acestea pot rula este limitată la maximum 25 km/h, cu excepţia zonei centrale, precum Piaţa Unirii, unde este de 10 km/h. 

Conform aceluiaşi regulament, circulaţia trotinetelor pe aleile din parcuri sau din grădini publice este interzisă, cu excepția cazurilor când nu stânjenesc circulația pietonilor.

Trotinetele nu pot staţiona şi nu pot fi parcate pe carosabil, în staţiile de transport public sau de taxi, pe locurile de parcare ale maşinilor, pe trecerile de pietoni sau pe pistele pentru biciclişti, pe spaţiile verzi ori în zonele de acces auto.

Regulamentul prevede sancţiuni între 200 şi 400 lei, care pot fi aplicate atât de poliţiştii rutieri, cât şi de cei locali.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
E doar începutul...
Cica ,,Regulamentul prevede sancţiuni între 200 şi 400 lei, care pot fi aplicate atât de poliţiştii rutieri, cât şi de cei locali." In primul rand,sanctiunile mici nu-i descurajeaja. Poate intre 1200 si 1400 i-ar mai pune pe ganduri. In al doilea rand, ar trebui sa le și aplice cineva,mai ales ca e de competenta ambelor poliții. Doar ca dansii au o durere cronica in cot referitor la chestiile astea. Iar evenimentele de genul asta se vor inmulti si foarte posibil ca in lipsa autoritatilor unii sa ia masuri pe cont propriu contra bezmeticilor pe doua rotițe si se va lăsa cu deranj mare. A cui va fi vina?
Postat 31 Mai 2022, 15:44 de bWise
Parcul Olosig = Vestul Salbatic
Vezi de toate in parcul ala, mai putin Politie Locala care macar din cand in cand sa patruleze, se previna, iar la nevoie, sa amendeze. Dar ce sa-i faci? Ei au treburi importante, adica sa dea amenzi pentru parcari si sa scotoceasca prin gunoaie. Nu le pot face nici ei chiar pe toate :)
Postat 31 Mai 2022, 08:28 de v0id
Accident
Eveniment rutier produs pe un drum public sau care a avut originea pe drum public etc...
Postat 31 Mai 2022, 06:24 de Jianu
Iar?
De câteva zile nu scrieți decât de trotinete. S-a înțeles, ajunge. Până acum se plângeau taximetriștii, acum ați găsit un incident in parc? Păi pe unde să meargă? Pe stradă nu, pe trotuar nu, in parc nu? Copilul ăla de 1,6 luni era singur in parc sau părinții erau pe telefon și plodul pe nicăieri? Dacă nu sunt clare circumstanțele producerii evenimentului de ce scrieți fără să aveți toate datele???
Postat 31 Mai 2022, 01:12 de Dinu29
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON