URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 02 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
13 Februarie 2023, 20:07

Accident groaznic: Un bihorean a murit lovit de TIR, pe A1. I se stricase mașina și a oprit pe banda de urgență! (FOTO)

Accident groaznic: Un bihorean a murit lovit de TIR, pe A1. I se stricase mașina și a oprit pe banda de urgență! (FOTO) surse foto: ISU Arad / DRDP Timişoara
Accident groaznic: Un bihorean a murit lovit de TIR, pe A1. I se stricase mașina și a oprit pe banda de urgență! (FOTO) foto: ISU Arad
Accident groaznic: Un bihorean a murit lovit de TIR, pe A1. I se stricase mașina și a oprit pe banda de urgență! (FOTO) foto: ISU Arad
Accident groaznic: Un bihorean a murit lovit de TIR, pe A1. I se stricase mașina și a oprit pe banda de urgență! (FOTO) foto: Facebook / DRDP Timişoara
Accident groaznic: Un bihorean a murit lovit de TIR, pe A1. I se stricase mașina și a oprit pe banda de urgență! (FOTO) foto: ISU Arad
Accident groaznic: Un bihorean a murit lovit de TIR, pe A1. I se stricase mașina și a oprit pe banda de urgență! (FOTO) foto: ISU Arad
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Tragedie într-o familie din Bihor, în urma unui accident groaznic produs luni pe autostrada A1 Deva-Nădlac. Un bărbat de 37 de ani a murit, după ce maşina pe care o conducea, oprită pe banda de urgenţă, a fost lovită în plin de un TIR. O pasageră din autoturism a fost grav rănită.

Accidentul s-a produs chiar la limita dintre Arad și Timiș, pe sensul de mers Arad-Timişoara, maşina mică fiind luată în plin de un autotren condus de un şofer bulgar de 49 de ani.

"Un bărbat în vârstă de 49 de ani a condus un autotren pe autostrada A1 Deva-Nădlac, sens de mers Arad - Timişoara, iar la kilometrul 521, în dreptul localităţii Seceani din judeţul Timiş, a intrat în coliziune cu un autoturism, condus de un bărbat în vârstă de 37 de ani, care se afla oprit pe banda de urgenţă, din cauza unor defecţiuni tehnice.

În urma impactului, a rezultat, din nefericire, decesul bărbatului, în vârstă de 37 de ani şi rănirea unei femei, în vârstă de 36 de ani, pasageră în autoturism", a transmis Poliţia Timiş printr-un comunicat.

Foto: DRDP Timișoara

Potrivit informării, şoferul autotrenului a fost testat cu aparatul etilotest, iar rezultatul a fost negativ.

Martorii spun că mașina s-a răsturnat în urma impactului. 

„Martorii au sunat la 112 și au încercat să îi scoată din mașină pe pasageri, însă aceștia au rămas captivi între fiarele contorsionate”, au precizat presei locale reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad, care au intervenit la caz alături de salvatorii de la ISU Timiș și un elicopter SMURD.

Traficul în zonă a fost întrerupt pentru o perioadă de timp.

Sursele BIHOREANULUI spun că şoferul care conducea maşina mică era din Bihor, iar femeia rănită din judeţul Mureş.

În cauză a fost deschis dosar penal pentru vătămare corporală din culpă şi ucidere din culpă, poliţiştii continuând cercetările sub coordonarea unui procuror.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
Ochii in telefon
Eu nu-i inteleg pe astia care lovesc din spate masini oprite. Pai la ce naiba te uiti? Nu ai ochi sa te uiti la drum? O masina oprita o vezi de la sute de metri, mai ales pe autostrada. Pai daca stai cu ochii in tableta pusa pe volan, sau cu ochii in telefon, normal ca nu vezi. Tirul era pe banda de urgenta de l-a lovit, inseamna ca soferul era cu ochii in telefon si se legana de pe o banda pe alta, si asa odata la 30 de secunde se mai uita si el in fata sa vada de e pe banda. Eu ca sofer cand vad o masina oprita nu intru in ea, intrii doar de conduci cu ochii inchisi
Postat 15 Februarie 2023, 14:42 de Mihaita
Care este diferența poate ne spune cineva...
Între un ”şofer bulgar de 49 de ani” , ”și un român șofer de 24 ani”. Cum măsurăm care e mai bun în ale șoferiei?? Prin aerul din roți, sau lichidul de frână???? Ce mai contează domnilor că e bulgar, corean, portughez, român, maghiar sau vrio pasăre colibri. Oare pentru noi contează aspectul naționalității în astfel de cazuri, sau contează că sunt șoferi cei care au dobândit un permis de conducere! Certitudinea o avem că omul a murit lovit de un autotren și avem un decedat și un accidentat pentru care se cercetează a cui este vinovăția.
Postat 14 Februarie 2023, 10:35 de Morometul
Am o nelămurire
Citeam zilele trecute despre tânărul care in urma unui accident rutier s-a dat jos din mașină și a căzut de pe pasajul unde era evenimentul.Atunci am văzut recomandări din partea unor persoane autorizate ca in situații asemănătoare să rămâi în mașină.Probabil că așa au făcut și cei prezentați în articol.In Belgia cel puțin exista o interdicție, nu recomandare, ca in cazul unui accident sau a unei avarii după ce mașina a fost trasă pe banda de urgenta și semnalizata corespunzător, să rămâi pe carosabil.Deci nu in mașină ci pe carosabil.Tragem niste concluzii despre oamenii care ne conduc și halul în care trăim în țara asta?
Postat 13 Februarie 2023, 21:45 de 1
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6361 RON
  • 1 EUR = 4.9759 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON