URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
30 Noiembrie 2019, 14:48

A 30-a promoţie: Aproape 280 de elevi ai Şcolii Poliţiei de Frontieră din Oradea au devenit agenţi (FOTO)

A 30-a promoţie: Aproape 280 de elevi ai Şcolii Poliţiei de Frontieră din Oradea au devenit agenţi (FOTO) (foto: Şcoala de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră "Avram Iancu")
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Aproape 280 de elevi ai Şcolii de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră "Avram Iancu" Oradea au participat, vineri, la festivitatea de absolvire şi, drept urmare, avansare în primul grad profesional, desfăşurată la Statuia Ostaşului Român din Parcul 1 Decembrie, în prezenţa prefectului Ioan Mihaiu şi a adjunctului inspectorului general al Poliţiei de Frontieră, chestor principal Liviu Bute.

La eveniment au mai fost prezenţi şefi şi comandanţi ai structurilor M.A.I. şi M.Ap.N. din Garnizoana Oradea, delegaţi din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră din Republica Moldova, Şcolii Vocaţionale de Poliţie din Miskolc (Ungaria), Şcolii Medii de Ordine Publică din Szeged (Ungaria), Centrului de Pregătire a Poliţiei din Belgrad (Serbia), precum şi părinţi şi prieteni ai absolvenţilor.

"Am mare încredere în generaţiile tinere şi, în egală măsură, mari aşteptări să îşi depăşească mentorii şi să se autodepăşească permanent, pe tot parcursul activităţii profesionale. Cu ocazia absolvirii şcolii şi înaintării la gradul de agent de poliţie, vă felicit şi vă spun bun venit în familia Poliţiei de Frontieră!", le-a transmis absolvenţilor, printr-un mesaj, inspectorul general al Politiei de Frontieră, chestor general Ioan Buda.

Festivitatea de absolvire a fost condusă de directorul şcolii, comisar-şef de poliţie Ionel Hotnoga, care a felicitat tinerii pentru rezultatele bune obţinute la examenul de absolvire.

Cei mai buni elevi ai promoţiei au fost Nicoleta Stoica (media 9,65), Cristiana Mucica (media 9,60) şi Tănase Negriţă (media 9,51). 

A fost cea de a 30-a promoţie de elevi pe care a dat-o şcoala orădeană şi este formată din 279 de elevi, 119  fete şi 160 de băieţi, iar durata de şcolarizare a fost de un an. 

În urma centralizării rezultatelor examenului de absolvire, media generală a promoţiei noiembrie 2019 a fost de 8,70. În cadrul festivităţii de absolvire au fost acordate diplome de merit şi plachete aniversare primilor cinci absolvenţi cu rezultate meritorii în cadrul examenului de absolvire, şeful de promoţie fiind recompensat şi cu înscrierea numelui şi prenumelui pe placa de onoare a instituţiei.

Absolvenţii au fost repartizaţi în ordinea mediilor în cadrul Inspectoratelor Teritoriale ale Poliţiei de Frontieră, la frontiera externă a României şi în cadrul structurilor Inspectoratului General pentru Imigrări, ca debutanţi în primele şase luni.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Bravo.
Deci cu 280 de spagari mai multi pe strazi. Spagari platiti din banii statului...
Postat 30 Noiembrie 2019, 14:56 de Kuler
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON