URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 04 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
31 Octombrie 2019, 07:48

40 de avocați stagiari din Bihor au depus jurământul. "Nu promiteţi decât ceea ce puteţi face" (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Premieră pentru Baroul avocaţilor din Bihor! 40 de stagiari au ales să îşi înceapă activitatea sub coordonarea unor avocaţi bihoreni, numărul fiind cel mai mare pentru ultimul deceniu.

Îmbrăcaţi pentru prima dată în robă, tinerii au depus jurământul profesional miercuri, în cadru festiv, în sala de conferinţe a Bibliotecii Universităţii Oradea, de faţă cu sute de persoane, rude, prieteni, noii lor colegi din Baroul Bihor, dar şi în prezența unor foşti profesori şi invitaţi. Printre aceștia s-au numărat decanul Facultăţii de drept, Valentin Mirişan, viceprimarul Mircea Mălan, avocat de profesie, judecătorul Mihail Udroiu de la Curtea de Apel Oradea şi procurorul general al Parchetului Curţii de Apel, Sebastian Vălean, acesta din urmă felicitându-i pentru faptul că au ales "cea mai liberală dintre profesii". 

Profesorul universitar Ştefan Herchi, avocat cunoscut şi preşedinte al Casei de asigurări a avocaţilor din Bihor, le-a dat tinerilor şi un sfat colegial: "Trataţi corect persoana care va sta în faţa voastră, indiferent dacă e client sau adversar, şi nu promiteţi niciodată decât ceea ce puteţi face. Odată pierdut, prestigiul profesional se recâştigă foarte greu!".

Festivitatea a fost coordonată de decanul Baroului de avocaţi Bihor, Adrian Stancu, împreună cu avocata Marina Oros, consilier responsabil pentru problemele administrative, care i-a strigat în ordine alfabetică pe stagiari, le-a înmânat formularul cu textul oficial al jurământului pe care trebuie să-l rostească, aşa cum cere procedura, documentul semnat urmând să fie depus la Barou, la dosarul personal al avocatului. 

88 de absolvenţi ai unor facultăţi de drept s-au înscris în această vară la examenul de admitere în avocatură pentru a activa în Baroul Bihor. Dintre aceştia, însă, doar 40 au fost declaraţi admişi ca avocaţi stagiari.

"Este o premieră, cel puţin pentru ultimul deceniu. Până acum, am avut între 15 şi 20 de avocaţi pe an. Sunt mândru că ne-am întărit corpul profesional cu 40 de tineri avocaţi foarte bine pregătiţi şi le urez succes", a declarat pentru BIHOREANUL, după festivitate, decanul Adrian Stancu.

Timp de 2 ani, avocaţii stagiari vor activa alături de avocaţi coordonatori şi vor urma cursurile Institutului Naţional pentru Pregătirea şi Perfecţionarea Avocaţilor, după care vor susţine un nou examen pentru definitivat.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON