URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
03 Octombrie 2013, 09:26

Semnezi sau pleci! Simţindu-se furat, patronul firmei Selina, Beniamin Rus, îşi pune subordonaţii să dea cu subsemnatul

Semnezi sau pleci! Simţindu-se furat, patronul firmei Selina, Beniamin Rus, îşi pune subordonaţii să dea cu subsemnatul SELINA CA FELINA. Politica grupului de firme Selina e simplă: greşeşti, plăteşti! "Şoferul nu poate fura fără şeful său, pentru că se vede în acte, şi atunci sunt nevoiţi să împartă. Foarte grav este că prind furând motorină nu proşti şi puturoşi, ci oameni buni şi harnici. Îi dau afară şi pierd de două ori: o dată pentru paguba provocată, a doua oară fiindcă se mută la concurenţă", spune Beniamin Rus (foto)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Angajaţii grupului de firme Selina sunt chemaţi să dea cu subsemnatul. Nu la Poliţie, ci la notar! Proprietarul Beniamin Rus şi-a pus săptămâna trecută şefii din subordine să semneze o declaraţie-angajament prin care aceştia se obligă să despăgubească fără crâcnire orice pierdere adusă firmei. Şi nu oricum, ci la o valoare de trei ori cât paguba provocată, dar nu mai puţin de cinci salarii brute!

"Cine nu semnează nu va mai fi şef. Nu se poate ca firma să nu se bazeze pe tine nici măcar la confirmarea unor lucrări", spune Rus.

Declaraţia antifurt

În grupul de firme Selina s-a instaurat dictatura. Patronul Beniamin Rus se teme de hoţi şi aplică din start... prezumţia de vinovăţie. "Ştiu că furaţi, că şi eu am furat motorină când am fost şofer!", le repetă Rus şoferilor, de ani de zile. Iar pentru că sustragerea de combustibil sau materiale se poate face doar cu complicitatea sau nebăgarea de seamă a şefilor care confirmă cursele sau lucrările, Rus şi-a pus săptămâna trecută tot personalul TESA din grupul de firme să semneze o declaraţie-angajament cu clauze abuzive. Orice, numai să descurajeze furturile!

Semnatarii îşi bagă singuri capul în jug. "Dacă se dovedeşte că am sustras bunuri din companie sau am întreprins acţiuni asimilabile unor sustrageri de bunuri sau primirea de foloase necuvenite incluzând, dar fără a se limita la perceperea unor comisioane, confirmarea eronată a unor situaţii de lucrări, semnarea unor facturi neconforme cu realitatea etc., mă oblig să achit angajatorului, cu titlu de despăgubiri, suma reprezentând de trei ori valoarea prejudiciului, dar nu mai puţin de cinci ori salariul brut de încadrare", se menţionează în angajament.

Autentificată la notar, declaraţia îşi arogă "putere de titlu executoriu" pentru "orice creanţă certă şi lichidă". Altfel spus, dacă a păgubit firma în orice fel, angajatul se obligă să îi plătească patronului contravaloarea a cel puţin cinci salarii, dar nu la nivelul la care le primesc în mână, ci "întregi", înainte de scăderea taxelor şi impozitelor. Conform angajamentului, acesta poate fi executat silit oricând, iar cum politica firmei prevede concedierea hoţilor, vinovatul trebuie să vină cu bani de acasă. Sau să-şi vândă casa pentru a acoperi paguba...

Dacă-i musai, cu plăcere

Pusă sub nasul celor circa 100 de angajaţi TESA, în plină perioadă de restructurări a grupului de firme, declaraţia a fost semnată fără crâcnire. Unii salariaţi au iscălit chiar din convingere. "Angajamentul ăsta e doar pentru hoţi. Oamenii cinstiţi care îşi văd de treabă nu au de ce se teamă", spune un inginer.

Majoritatea angajaţilor au semnat, însă, doar de frica şomajului, căci sancţiunile sunt usturătoare. "Să presupunem că e vorba de doi saci de ciment în valoare de 50 lei. Valoarea care va trebui recuperată de la cel în cauză va fi nu doar de trei ori mai mare, adică de 150 lei, ci de minim cinci salarii brute de încadrare, ceea ce la un salariu de 1.200 lei înseamnă 6.000 lei. Ăsta este abuz!", reclamă un salariat.

Nelegală, contestabilă

Convingerea omului e întărită de specialişti. "Conform Codului Muncii, contravaloarea pagubei recuperate prin acordul părţilor nu poate fi mai mare decât echivalentul a cinci salarii minime brute pe economie, în niciun caz de ordinul a minim cinci salarii brute de încadrare. Orice prevedere contrară, în sensul unor sume mai mari, este nelegală", spune avocatul Bogdan Vîntu. Potrivit acestuia, declaraţia nu îndeplineşte condiţiile legale pentru a putea fi pusă în aplicare. "Chiar încheiat în formă notarială, actul nu va putea fi considerat titlu executoriu deoarece nu cuprinde valoarea prejudiului de recuperat".

Altfel spus, vinovat sau nu, angajatul nu se poate angaja "în alb" la plata unor  sume pe care nu le cunoaşte. Poate nu va strânge în viaţa lui atâţia bani! Cât despre prevederea din finalul declaraţiei potrivit căreia aceasta corespunde voinţei angajatului şi nu a fost luată sub ameninţare sau constrângere, avocatul afirmă că poate fi contestată ulterior inclusiv cu martori care să susţină contrariul. Deci, din punct de vedere juridic, documentul nu are nici pe departe puterea pe care o speră angajatorul...

"Cine a vrut a semnat..."

Contactat de BIHOREANUL, milionarul Beniamin Rus neagă orice abuz şi spune că oamenii săi şi-au asumat angajamentul de bunăvoie. "N-am obligat pe nimeni. Am spus: "Cine vrea semnează, cine nu nu". Şi a semnat toată lumea".

Constructorul afirmă că a fost obligat să recurgă la acest gest. "Mi se pare normal să îmi iau măsuri de precauţie. Fără supărare, dar din cât se fură din grupul de firme Selina într-un an, redacţia BIHOREANULUI ar putea trăi 50 de ani", spune constructorul, subliniind că pagubele cauzate de furturi şi neglijenţe sunt enorme. "La ce volum de muncă avem, părerea mea e că prejudiciul se ridică la 1,5-2 milioane de euro pe an", estimează Rus.

Omul de afaceri spune că angajaţii săi fură mai ales motorină, dar nu se sfiesc nici să vândă asfalt sau pietriş cu tonele, sau să dea serviciile sub preţ. "Ceea ce vedem noi e vârful aisbergului. Până îl prindem, poate fură de 30 de ori. S-ar putea ca din cele cinci salarii prevăzute în angajament să nici nu acoperim pagubele".

Hoţi cu imaginaţie

02 Liviu Ciolia.jpgConvins că este furat, Rus şi-a înfiinţat în urmă cu cinci ani un compartiment intern de control. "În trei ani am recuperat prejudicii de peste 400.000 lei", spune Liviu Ciolia (foto), şeful corpului de control al grupului de firme, care s-a pus la curent cu o sumedenie de metode de fraudă.

Deşi maşinile Selinei sunt dotate cu GPS şi cu ceasuri ce memorează durata de funcţionare a motorului, metodele de fraudă sunt nelimitate. "Un excavatorist avea tras un furtun de la returul de motorină şi, în loc să curgă în rezervor, aceasta mergea într-o canistră. Altul lăsa motorul să meargă în gol ca şi cum ar lucra, dar nefiind în sarcină consumul era mult mai mic şi fura diferenţa. Altul trecea cu motocompactorul fără să pornească şi setarea de vibraţii, reuşind o diminuare a consumului cu 4 litri la oră, ca să poată fura combustibil. Altul a facturat curse care nu s-au făcut...", zice Ciolia.

Beniamin Rus a constatat singur amploarea fenomenului: "Patronul staţiei de carburanţi din Arieşeni mi-a spus că atâta vreme cât a avut Selina şantier acolo n-a vândut un litru de motorină. Toate maşinile din zonă mergeau pe motorină furată de la Selina, pe care angajaţii o vindeau la 75% din preţ".

Patronul ştie că angajamentul cerut salariaţilor nu va stopa total furturile, dar speră că măcar le va limita. De acum, salariaţii se vor gândi de două ori dacă să fure ceva sau să semneze din burtă note de plată emise de terţi. Nu de alta, dar nu doar domnia şi prostia se plătesc, ci şi hoţia...


GULERELE ALBE
Oameni de "încredere"

Beniamin Rus afirmă că ideea unei declaraţii-angajament care să-i permită recuperarea prejudiciilor i-a venit în urmă cu câţiva ani, după ce s-a trezit furat de un om de încredere cu circa 200.000 lei. "Era soţie de judecător, dar fura cam 5.000-12.000 lei pe lună. Ridica banii de la bancă şi, în loc să-i verse în casierie, îi punea într-un cont de dobânzi şi comisioane, de unde îi mişca cum dorea", povesteşte Rus. Femeia a fost prinsă din întâmplare, după implementarea unui nou soft de contabilitate, ajungând judecată şi condamnată la trei ani de închisoare cu suspendare. Banii, însă, nu s-au recuperat niciodată.

"Nu ştiu ce să mai cred. Am avut director în Irak plătit cu mii de euro pe lună, pe care l-am prins modificând o chitanţă ca să umfle cu 100 de euro o delegaţie. Altul a facturat cu numai 8 lei un transport de geamuri cu camioneta până în Paleu pentru o cunoştinţă. Şi cu taxiul costa mai mult!", spune Rus. În condiţiile în care directorii săi au drept de semnătură pentru sute de mii de lei zilnic, patronul spune că un şef hoţ sau neatent poate aduce firma în faliment din doar câteva iscălituri. Şi atunci nu va mai avea nimeni de unde fura...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
32 Comentarii
vio
am citit comentariile de pe acest site si sunt confuza. in kurdistan este aceeasi situatie "placuta"? ar tb sa merg acolo sa lucrez pt firma din erbil.... mi-ar prinde bine orice comentariu sa iua o decizie multumesc
Postat 15 Decembrie 2013, 13:06 de vio
D-LE RUS
Cum sa facem si noi sc subcontractante la d-voastra sa nu ne oblige inginerii sefi de santiere sa le dam 10% din suma facturata !!!!altfel pe diferite motive ne scoate de la lucrarii??? ce sa facem d-le Rus ca eu chiar vam trimis un maill pe aceasta tema ???s-au d-voastra le spuneti sa fure de la noi motorina din utilaje pe care le paziti d-voastra ???
Postat 15 Octombrie 2013, 18:28 de VICTORIA
Daca
Daca nici dupa toate dovezile nu-l vede pe nici unul ca fura, atunci e o problema. S-a dovedit cu acte de multe ori ca este furat si raspunsul dansului a fost ca altul mai bun nu are. Cand vreun muncitor a furat 2 litri de motorina, a zburat in 2 minute, fara discutii si explicatii. Deci, directorii au voie sa fure, pt ca sunt in alta pozitie, si e sub demnitatea lor sa plateasca. E normal sa profite. Atunci pentru ce atata vorba? Directorii pe care-i tine in brate il vor duce unde vor ei. Si atunci nu va mai avea ce comenta. 2 pleaca, vin alti 4. Nu este nici o problema. Hartiile de la notar sunt pt prosti.
Postat 10 Octombrie 2013, 19:14 de Jokeman
neamurile
Asa este, ne place sa birfim, sa aruncam cu vorbe, sa improscam cu noroi, sa ridem de altii si de problemele lor, sa punem etichete, dar nici nu stim realitatea.Rus spune vrute si nevrute, ca a fost furat, ca este furat si ca va fi furat.De ce cand Nicoleta Cioara, sotia judecatorului, a sustras acei bani nu a vazut-o nepoata lui Rus, Dana Rus?Ce-au facut neamurile lui?Au fost complici la furt. Nu un strain te fura domnule Rus, ci neamurile tale iti trag teapa.
Postat 09 Octombrie 2013, 20:57 de sova
director
Hai sa nu mai dam vina pe directori ca fura.Suna atat de urat cuvantul.Daca se poate sa ai unele avantaje nu vad de ce sa nu beneficiezi de ele.Toti am face la fel.Nu cred ca este vreun om(director) sa nu profite de vreo oportunitate, fie ea de orice natura.Nu ai cum sa ,,furi,, si sa nu te vada nimeni, iar daca cineva te vede trebuie sa si dovedeasca.Asa doar ca aruncam cu vorbe, e specific romanului.In rest vorbim vorbe...
Postat 09 Octombrie 2013, 19:32 de roman
Adica
Adica sa intelegem domnule Rus ca unii directori vor continua sa fure, fara sa li se intample nimic, in timp ce muncitorii trudesc cu zilele pentru a le merge bine directorilor. Ei se vor putea plimba in continuare in masinile firmei, se vor angaja alte fufe ca sa aiba ei ce plimba......si totul va fi ca inainte. Sa traiti bine!
Postat 09 Octombrie 2013, 18:34 de Jokeman
Cioria-Ciolia
Liviu Cioria, seful corpului de control de la grupul de firme, este sef la niciun om.Ce sef e fara oameni in subordine???Specific grupului de firme Selina.Domnule Rus, stii unde se pierd banii tai? Pe salariile sefilor fara sefie.Acest excroc s-a batut si cu fostul lui coleg Cornea, pe care Rus l-a aruncat ca pe un gunoi, tot asa plecand urechea la acest Cioria.Acest Cioria este un militian expirat.Are salar cu multe zerouri, dar concret nu face nimic.Sa fii sef trebuie sa ai pe cineva in subordine, ceea ce la acest militian nu e cazul.
Postat 08 Octombrie 2013, 09:16 de sef
mare e gradina ta Doamne
\'\'patronul spune că un şef hoţ sau neatent poate aduce firma în faliment din doar câteva iscălituri,,-acestea sunt vorbele unui om fara prea multe in cap.Ar trebui sa te dea in judecata pentru afirmatiile mincinoase aduse subalternilor.Esti un paranoic, senil si prost informat.Cat mai pot acesti oameni sa iti tolereze prostia si umilinta la care-i supui?Tu esti un om corect?(ca am inteles ca asa te consideri) Nici vorba, departe de tine bunul simt.Stii doar sa acuzi fara sa analizezi problema si sa verifici documentatia aferenta lucrarilor.Daca nu-ti schimbi comportamentul vei duce tu singur in faliment acest grup de firme.Stresul si umilinta la care-ti supui angajatii nu duc la performanta.Ar fi bine sa revii la sentimente mai bune pana nu e prea tarziu.Adriana are acelasi caracter ca si tine.Mi-e sila de oameni ca voi.
Postat 08 Octombrie 2013, 08:49 de INCREDIBIL
mareee hoțoman
Cine vorbește?Nu ți-e rușine?Măi Beni câtă evaziune fiscală ai făcut tu la viața ta????Ar trebui să taci naibii din gură.Să nu mai vorbești de angajații tăi care fură.Demonstrează nene, dacă afirmi ceva.Eu pot susține că tu te sustragi de la plata multor impozite și taxe la buget.Și deci e caz de PUȘCĂRIE, băi nene.Ți-ai pus manager pe Roman ca să nu dai tu cu subsemnatul.Te-ai pocăit să te pui bine cu D-zeu.Tu când furai motorină și aveai amante fără număr atunci nu erai așa smerit??????Mă Beni mă......fii băiat cuminte și bagă-ți mințile-n cap.Nu mai fă tu pe nea Gicu că știu prea multe despre tine.Cu ,, admirație,, , al tău Târlea
Postat 07 Octombrie 2013, 20:57 de eu
si da si ba
Soferii si deserventii(nu toti) fura din motorina----inginerii la factura si la modul de executare a lucrarilor-----directorii la contracte cu firme de inchiriat utilaje------si tu Beni Rus cireasa de pe tort(stii TU) CEEA CE AS VREA SA SCRIU CA SUNT IMPOTRIVA ANGAJARII PENSIONARLOR. Ei au deja o pensie un venit sigur.Asa cum e dar e sigur. Eu care poate am 2-3 copii la scoala si poate si sotia somera sau fara loc de munca, nu pot fi ingajat ca sofer sau ca desrvent pe utilaj caci pensionarul ocupa locul pe care as putea sa fiu eu si sa pot asigura paine pe masa acasa si plata la utilitati la bloc cu 1 sau 2 sau 3 camere.Si daca te gandesti mai bine pensionarii au experienta mai multa la FURAT ca si cei tineri care ar tine cu unghiile de un loc de munca. AM SPUS CE AM AVUT DE SPUS DAR NU MA MIR CAND CALUL CARE TRAGE SE BATE, SI HOTUL STRIGA HOTUL! AM AUZIT.AM VAZUT AM SPUS AICI CEEA CE AM STIUT IN CAZURI ADEVARATE. si asta e in cadrul SELINA GRUP. BAFTA TUTUROR SI DUPA FAPTA SI RASPLATA!
Postat 07 Octombrie 2013, 20:48 de gogogogoana
si da si ba
Si ca atare factura plateste Selina Grup.O alta parte a motorinei merge la masinile personale ale muncitorilor si in acest caz un exemplu a fost chiar el Beni(cand era sofer).Sa complectez ca nu numai desrventii fac treaba cu motorina ci si soferii dar mai ales cei de pe camioanele istorice. Tintim un pic mai sus,unde au mai fost amintiti inginerii. Daca ar fi sa ii ducem la \\"racoare\\" pe ingineri ca nu au respectat proiectele si procedeul de executie a lucrarilor atunci Selina nu ar mai avea ingneri in ziua de azi. Eu stiu caz in care inginerii au oprit oamenii ca sa sape sau sa compacteze terasamentul unde urmeaza sa fie facut drumul,din motive necunoscute concret.Am intrebat sefii de echipa in mai multe cazuri ,de ce pun beton stabilizant si asfalt cat ar trebuii dupa caz pentru ca un lucru sa fie facut bine. Ca raspuns-asa ni s-a spus de sus! DOMNULE BENI RUS:concluzia care este? Atat TU Beni Rus(nu cred ca ai fi straini de modul in care se fac lucrarile) cat si inginerasii tai mai tineri sai mai in varsta si angajatii de pe utilaje si soferi ==ATENTIE==NU TOTI SUNT LA FEL === FURATI-HOTI!
Postat 07 Octombrie 2013, 20:34 de gogogogoana
si da si ba
HOTUL STRIGA HOTUL e gluma sau realitate?e realitate si pe o parte si pe alta.Hotul este furat in acest caz ca si in oricare in Romania. Atat Beniamin cat si directorii lui subordonati si inginerii sai angajati o fac la scara adaptata la studiile lor.Pe facturi ,pe chitante si contracte cu firme de la care inchiriaza utilaje ca si cum Selina Grup nu ar avea oameni si utilaje. Au fost si vor fi in totdeauna meseriasi buni pe utilaje cu mai multa sau mai putina experienta.As incepe de jos. Deserventii de pe utilaje isi fura motorina ptr ca au salarii mici,ptr. ca li se permite,si pentru ca pot. Unii sefi de lucrari isi primesc si ei partea lor pe langa ceea ce fac ei cu mana lor. In cazul n care nu,desrventul utilajului nu este lasat sa lucreze ca sa isi faca norma de ore lucrate cu utilajul asa cum ii este pretins de seful de coloana sau cel putin se asteapta. Sefii de lucrari apeleaza la inchiriati caci isi primesc partea lor si de acolo,chiriasii isi complecteaza factura catre Selina,unde deja au dat plicul ca sa primeasca contractul pe mai departe. Acum unde merge motorina care au scos deserventii de pe utilaje?! Raspuns-vandut la inchiriati care fac economie dar factureaza
Postat 07 Octombrie 2013, 20:06 de gogogogoana
RUSINE
Cred ca dl. Rus s-a luat dupa fratii Micula.Numai acolo s-au mai intalnit asemenea angajamente, dar care s-au si pus in practica, lasând multi oameni fara case, masini si alte imobile.Acest Cioria este un pupincurist care dezinformează opinia publică și pe Beni Rus.Această familie Rus(Beniamin și fiicele Selina, Adriana și Andreea) a ajuns să nu mai poată dormi din cauza furtului din grupul de firme Selina, clar sunt bolnavi mintal.Acum când firma se duce dracului, doar atunci ia măsuri Beni.Până atunci a dormit, bazându-se pe oameni ca Roman, Marta, Chișe, Hodișan Ana Minerva(o femeie imposibilă,o frustrată, o mahalagioaică, lipsă de profesionalism.......cine o cunoaste stie ce vorbesc), Fetian, Poenaru,Abrudan Jiji(facturistul de la Tiger Amira- ajuns director la Selina, pus de Roman), Tirla Ovidiu, Colji,Boteanu,si altii.Au dat afara 70 de oameni in somaj iar acum angajeaza altii.Unde-i economia care se face reducand pesonalul TESA?Lipsa totala de colaborare intre departamente.Trebuia sa se gospodareasca cu personalul din dotare.Unii directori chiar au facut treaba in acea firma, directori cu pedigree, nu ajunsi directori peste noapte. Pacat de acest Grup de firme care se duce
Postat 07 Octombrie 2013, 19:18 de angajat
corp de control
la un moment dat erau vreo5 la corpul de control controlau daca inginerii au semnat dimineata la8 foile de parcurs ale mecanicilor cam asta este activitatea lor habar nu au sa se uite pe un deviz,pe o situatie de plata sau alte acte unde ar gasi multe
Postat 07 Octombrie 2013, 10:36 de florin
Eu
Si tu Beni Rus cit ai furat prin contractele tale cu judetul Bihor? tuva in git de mailat ce sinteti
Postat 06 Octombrie 2013, 21:55 de Eu
fufa
Domnule Rus, cunostinta se numeste acum mai elevat fufa ??? Si tabla din incinta firmei tot " cunostintei " i-a dat-o. Doar n-o sa-si taxeze fufa .... asa-i?
Postat 06 Octombrie 2013, 18:24 de Strainul
pacat
auzi la el 400000 lei??? ia sa facem un mic calcul salar corp control 5000 pe luna x12 luni =60000 an x 3=180000 .un an au fost 2 oameni la corp control.reluam 180000+60000=240000 lei. sa continuam logan sub fund-3000 km pe luna-tarif logan trameco 1 leu/km-3000lei pe luna x 36 luni=108000.reluam 240000+108000=348000 lei .au avut la corpul de control si cate o fufa care statea toata ziua pe gps sa urmareasca cand nu e seful de control la birou.in trei ani 50000 lei a consumat.deci frate sef corp control ti-am facut un mic calcul asa groso modo si am vrut sa iti demonstrez ca esti pe minus.asa ca nu te lauda cat ai facut ca eu daca as fi patron sau cel putin catel credema pe cuvant ca ai zbura ca vrabia!!!:)))))))))
Postat 05 Octombrie 2013, 20:49 de oradean
pacat
pacat ca patronul asta a imbatranit degeaba.luatii fratilor voalul de pe ochii.trebuia de mult sa puna primarul manager general si azi era in adevaratul sens al cuvantului "regele asfaltului" si nu in bihor ci in tara.vai si amar l-au furat cateii!!!:))))))
Postat 05 Octombrie 2013, 20:37 de oradean
curios
Sunt curios daca cel cu Paleu va pleca din firma. Se stie el cine e. S-a laudat prin firma ca el nu va pati nimic. Si inafara de faza cu Paleu a mai facut cateva. Ii vor fi trecute cu vederea????
Postat 04 Octombrie 2013, 18:59 de Jokeman
Turma domnului Rus
Domnul Rus ar fi mai bine sa va verificati "ciobanii" si nu "oile", s-ar putea sa aveti o surpriza...pentru ca nu angajatul care isi i-a 4 litri de motorina "saraceste" firma...ci sefi care isi ridica case(Vile) cu banii scosi din firma dumneavoastra si pedeasupra isi mai iau si angajati sa lucreze pentru ei la "treburi gospodaresti"...aveti un departament antifrauda de nota 10 daca pana acuma au fost in stare sa gaseasca doar muncitorii de pe buldo care lua 4 litri de motorina. Dar cine stie in Romania poti cumpara pe oricine...fiecare om are pretul lui.
Postat 04 Octombrie 2013, 18:14 de Selina
selina fara meseriasi
sa vedeti ce mec.de utilaje si soferi au ,luati din gara si boscheti sau nustiu de unde,astia semneaza ca nu are ce s-a le i- a,toti meseriasi au plecat..
Postat 03 Octombrie 2013, 22:29 de eu....
Furati pentru mine nu pentru voi
Bai mare daca ai ajuns sa iesi in presa sa iti faci angajatii hoti si neseriosi, nu mai sant bani nici da salarii de unde or mai fi pentru ,Fittee, de sofer da Ba- scula, angajatii batai vina, falimenteaza Selina, asteau barbi.
Postat 03 Octombrie 2013, 20:20 de Fanatik
Pamfletarilor
ce fata are Ciurea.el a semnat oare actu îs curios
Postat 03 Octombrie 2013, 19:13 de Fost angajat
TE DUCI UNDE ... LA FURAT
Poate nu le dati salarii suficiente, la asta vati gandit de oameni va fura? vezi cum e si tu ii furi pe oradeni cand carpesti strazile sau mai nou le spargi si arunci pietris se mai .invarte roata ...
Postat 03 Octombrie 2013, 17:17 de john
Bravo Rus
Da """cine dreac va obloga sa semnati, santeti mari profesionisti, asa cxa o sa va angajeze oricine!!! sau nu??? hahahacAND E VORBA DE UMPLUT BUZUNARELE TOTI SANT MOT, CAND ESTE DE DAT CU SUBSEMNATU.....APOI INTREBATI DE SEFU....
Postat 03 Octombrie 2013, 17:06 de eu
alin
reteta mixturii asfaltice si stratul de pietris voi il respectati ?///?.....sau il furati ?D nule Beniamin
Postat 03 Octombrie 2013, 16:21 de alin
Ciorea
Domnul cu barba se numeste Ciorea....nu Ciolia
Postat 03 Octombrie 2013, 14:41 de Vasile
@alex clujanul
Las-o jos ca macane. daca esti din Cluj, n-ai cum sa stii toate chestiile pe care le spui. Cel putin intr-unul din cazuri daca nu in amandoua, minti.
Postat 03 Octombrie 2013, 14:34 de constructii
DNA SA CAUTE MATERIALELE LA VILELE FURATE IN VILELE MAHARILOR DUN JUDET!!
Bai, Rus asta ne crede cretini pe toti?! Pai se stie unde sunt materialele care pretinde el ca sunt furate de angajati! In vilele si casele de vacanta ale diversilor politicieni si primari de care Beni are nevoie cA SA ISI REZOLVE CISTIGAREA LICITAATIILOR PENTRU LUCRARI! Daca DNA vrea cu adevarat sa rezolve "misterul" o poate face destul de usor! Ma tem insa ca si acolo Rus are oameni care il protejeaza, dupa cum are si in Justitie, Politie si servicii secrete..!
Postat 03 Octombrie 2013, 13:20 de alex clujeanu
hotul striga: HOT
TOTI NEICA NIMENI, CUM AU AJUNS SEFI LA SELINA, CUM SE LAFAIE IN VILE SI MASINI, INTR-UN TIMP SCURT DE MUNCIT LA SELINA(2-3 ANI)....... VENEAU PE JOS LA MUNCA LA INCEPUT, CA MAI APOI SA UITE CINE AU FOST.... SI SA FACA PE SEFII ATOTSTIUTORI(fara pic de studiu in c-tii) era UN FOST OFITER PENSIONAT...CU NUME LUAT DE LA SOCRUL SAU... APOI IRAK, IAR APOI ...... DAR ASA SE PLATESC TOATE AICI PE PAMANT: si RUSU si ofiteru'
Postat 03 Octombrie 2013, 11:28 de mama omida
Nu sunt clauze abuzive dacă sunt asumate de ambele părţi, private în mod clar !?!
Cine are de comentat şi nu vrea, e liber să se angajeze la germenii Micula, unde pot fura pe rupte dacă îşi gajează casa, nevasta, boii şi bicicleta !?! Doar că în această ultimă variantă nu prea mai e ceva de furat !?!
Postat 03 Octombrie 2013, 10:21 de Carp III
hotul striga hotii :D
pai beny rus e CEL mai mare hotz, cum sa se supere ca mai iau si angajatii cate un litru de motorina !? tocmai el, care in complicitate cu primarul Balbajan si cu alti hoti "cu gulere albe" a bagat in buzunar milioane de euro pentru lucrari facute de mantuiala sau doar raportate ca facute, sa faca asemenea tevatura ? lasati-ne cu limbile astea, dragi "ziaristi" fara coloana vertebrala !
Postat 03 Octombrie 2013, 10:21 de Jav(r)a muscacioasa
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON