URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
18 August 2014, 00:00

Nu rata noul BIHOREANUL tipărit!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Drum bun, pentru Udrea!

Investiţiile în infrastructură se fac la cheremul şi după interesele decidenţilor politici.

În vreme ce DN 76 Oradea-Deva, o şosea cu trafic intens, ce străbate şi staţiunea de interes naţional Băile Felix, este reabilitat încet şi prost, scoţând din minţi şoferii, un drum secundar, DN 1 H Zalău-Aleşd, care duce însă spre staţiunea Boghiş, având-o ca patroană pe celebra Elena Udrea, a fost proiectat şi este executat la nivel european.

"Se rezolvă, pac, pac, pac!"

Prins că rezolva pe bani note şi examene, PSD-istul Răzvan Vonea se vedea şef de Inspectorat.

Ajunse în posesia BIHOREANULUI, stenogramele discuţiilor telefonice purtate de fostul director al Colegiului Şaguna dezvăluie cum acesta a absolvit un curs fără să-l fi frecventat şi cum încerca să promoveze propriile examene pe bază de pile.

Adopţie pe moarte

Prefectura, Muzeul Ţării Crişurilor şi Universitatea din Oradea negociază la Ministerul Mediului transferul custodiei asupra rezervaţiei cu nuferi din Băile 1 Mai.

Alarmate de secarea lacului Ochiul Mare, autorităţile intenţionează ca după sezonul estival să reducă la jumătate furnizarea de apă termală către unităţile turistice şi să facă un studiu riguros care să indice exact, în premieră după anii ‘70, starea zăcământului din zonă.

Oradea, bijuteria uitată

Cum se vede Oradea prin ochii unor străini? BIHOREANUL reproduce un articol din presa austriacă.

Într-un articol intitulat "Preţioasă, dar aproape uitată: Oradea - un nou început", publicat în suplimentul de turism al celui mai mare cotidian vienez, Kurier, jurnalistul Claudius Rajchl îşi arată uimirea cu privire la frumuseţea "austriacă" a Oradiei şi îşi invită conaţionalii să se convingă singuri, fiindcă merită.

ORADEA NOASTRĂ:
Păsări industriale

Orădenii s-au obişnuit deja să vadă, de-a lungul Crişului Repede, cupluri de lebede ori de raţe sălbatice acomodate cu agitaţia oraşului, ba chiar dând impresia că le place. Ce nu ştiu locuitorii oraşului este că, dacă merg spre graniţa cu Ungaria şi au răbdare să zăbovească pe malurile lacurilor artificiale formate în zonă, vor da de o adevărată expoziţie de păsări!

Şeful DMPFI din cadrul Primăriei Oradea, Marius Moş: "Tolba de nevoi este mare"

Direcţia de Management Proiecte cu Finanţare Internaţională este fără doar şi poate cea mai importantă structură a Primăriei Oradea, având pe mână, în acest an, 84% din bugetul de investiţii al oraşului. În spatele acestor proiecte stau 15 funcţionari care, spune şeful Direcţiei, Marius Moş, se străduiesc să găsească soluţii pentru toate problemele. Aşa ajung, pe rând şi de nevoie, să fie pricepuţi în inginerie, medicină, infrastructură rutieră...

Şeful DMPFI admite că proiectele au şi scăpări, dar garantează că fiecare funcţionar îşi dă silinţa ca investiţiile să iasă bine. Că doar şi ei sunt cetăţeni şi îşi doresc un oraş frumos şi funcţional.

Oradea haute-couture

Tot mai mulţi designeri locali îşi găsesc cliente în rândul orădencelor, pe care le ademenesc cu ţinute unicat, realizate din materiale extravagante.

Pe lângă succesul obţinut în plan local, creatoarele de modă din Oradea încearcă să-şi facă un renume şi pe piaţa naţională, prezentându-şi colecţiile la Bucharest Fashion Week şi îmbrăcând vedete ori critici de specialitate.

TIME OUT
Vara la teatru

În zile toride, Teatrul Regina Maria propune un refugiu cultural. Cu puţine săptămâni înainte de începerea unei noi ediţii a Festivalului Internaţional de Teatru, orădenii pot să revadă câteva dintre spectacolele-reper ale stagiunilor precedente.

În premieră, instituţia organizează o microstagiune estivală ce cuprinde opt spectacole, de la comedii şi musicaluri până la piese pentru copii.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Drum bun, pentru Udrea!
Asta e puterea celor proveniti din zona folclorica si care au spus ca pun Bihorul pe primul lor si care, cu orice prilej, imbuteliaza apa de la robinet pe post de minerala carbogazeificata! Pentru ei vorbele sunt deja fapte iar faptele sunt povesti de incurcat restul oamenilor!
Postat 18 August 2014, 08:14 de WinDos
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON