URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
18 Aprilie 2016, 14:01

Dublu sau nimic! Patroana Ella Mode, Daniela Pusta, trimisă în judecată pentru fraudă la vot

Dublu sau nimic! Patroana Ella Mode, Daniela Pusta, trimisă în judecată pentru fraudă la vot DESPĂRŢIRE CU SCÂNTEI. Fondatoarea cunoscutei agenţii de modelling Ella Mode, Daniela Pusta (stânga) s-a despărţit de Mircea Matei (dreapta), la vremea respectivă şef al ITM Bihor şi PDL-ist, ca ea, pentru că îl prinsese în amantlâc cu adjuncta sa, PSD-ista Simona Iancu. Cei doi s-au despărţit cu circ, Matei fiind dat în judecată de Pusta pentru custodia celor doi copii, dar şi pentru cuantumul pensiei de întreţinere, bărbatul deschizând şi el un proces pentru a rămâne cu jumătate din locuinţa din strada Republicii pe care o obţinuse de la Primărie pe vremea fostului edil Petru Filip, pe care îl şi seconda la şefia PD Bihor. În final, Matei a renunţat la judecată, dar nu şi Pusta, care a obţinut condamnarea lui, în primă instanţă, la 6 luni de închisoare cu suspendare, pentru abandon de familie
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Un nou caz face vâlvă la Judecătoria Oradea: săptămâna trecută a început procesul în dosarul unei foste PDL-iste, acum PSD-istă, acuzată de vot multiplu.

"Eroina" este patroana agenţiei de modelling Ella Mode, Daniela Pusta, fostă concubină a şi mai celebrului Mircea Matei, fost consilier local, senator, secretar de stat în Ministerul Administraţiei şi Internelor, secretar general al PDL Bihor, apoi preşedinte la PPDD şi în fine la PMP Bihor.

Inedit e că PSD-ista şi-a recunoscut "păcatul", dar - susţine ea - nu pentru că ar fi încălcat legea ci fiindcă, vezi Doamne, vrea să pună capăt poveştii!

Pe două liste

Ancheta realizată de procurorii Parchetului Oradea cu privire la frauda electorală a Danielei Pusta a început pe 29 aprilie 2015, ca urmare a unei sesizări din oficiu "a organelor de urmărire penală", după cum afirmă Biroul de Presă al instituţiei. Cert este că numele femeii apăruse pe o listă a persoanelor suspecte de vot multiplu la alegerile din 2014, organizate pentru desemnarea reprezentanţilor români în Parlamentul European, documentul fiind transmis la Oradea de către Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Acuzaţia? Pe 25 mai, în ziua scrutinului, Daniela Pusta ar fi votat de două ori: o dată pe lista permanentă a Secţiei de Votare nr. 121 Oradea, din strada Mihai Eminescu, unde este arondată în baza adresei de domiciliu, iar apoi şi pe lista suplimentară a Secţiei de Votare nr. 122, din strada Moscovei.

E singura

Întrebaţi de BIHOREANUL dacă pe lista suspecţilor de vot multiplu figurează şi alţi bihoreni, procurorii orădeni nu au putut răspunde. Asta pentru că, zic ei, actul primit de la Parchetul Înaltei Curţi a fost ataşat în original la dosarul Danielei Pusta, care a şi fost trimisă în judecată luna trecută, procesul fiind deocamdată în aşteptare la camera preliminară a Judecătoriei. 

Pe de altă parte, patroana Ella Mode sugerează că ar fi "prigonită", convinsă că procurorii nu au mai căutat şi alţi "multi-votanţi", doar pentru a o da pe ea ca exemplu negativ. "Aţi mai auzit de vreo persoană trimisă în judecată în Bihor pentru aşa ceva? Vă spun eu, nu sunt alţii! Şi chiar dacă ar mai fi găsiţi, toţi vor fi membri PSD", a răbufnit femeia, dând de înţeles că dosarul ei ar fi rezultatul unei "vendete politice" de care nu e străin fostul ei soţ, Mircea Matei, şi el fugit de la PDL, dar spre o formaţiune de dreapta.

Adevăr abstract

Daniela Pusta susţine, totuşi, că în momentul când a fost chemată în faţa procurorilor şi-a recunoscut vina din start, dar nu pentru că ar fi cu adevărat vinovată, ci doar din dorinţa de a încheia povestea. "Am dat o declaraţie în care recunosc tot, că am votat de două ori, dar adevărul e altul, pe care nu-l pot spune, că nu m-ar crede nimeni", zice enigmatic Pusta.

Până una-alta, indiferent ce scuze născoceşte, riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani sau o amendă penală, plus - bineînţeles - interzicerea exercitării unor drepturi, între care şi cel de a vota. Nu de alta, dar se vede treaba că nu şi-l ştie folosi...


PRECEDENT
A votat de 12 ori

În ciuda pretenţiei Danielei Pusta că este o victimă politică a procurorilor, care ar fi trimis-o în judecată doar pentru că este membră PSD, realitatea e că înaintea ei, cu mult, a fost condamnată tot pentru fraudă electorală şi o activistă a partidului din care a plecat, PDL.

Este vorba despre Ana Nuşe Ţăran, angajată la Oficiul Judeţean de Poştă Bihor, trimisă în judecată în 2011 de către procurorii Parchetului Curţii de Apel Oradea pentru că la alegerile europarlamentare din 2009, în calitate de reprezentantă a PDL în biroul unei secţii de votare din Oradea, a votat de 12 ori în locul unor persoane care nu şi-au exercitat acest drept. În acelaşi an, femeia a şi fost condamnată definitiv la 4 luni de închisoare cu suspendare.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
?????????????????????
Matei????Ala pedelistul basist care a adus repartitorul in Oradia?Si ne-au inegrit peretii la apartamente?Atentie ,a venit primavara ,capusele se reintorc,atentie mare...!
Postat 19 Aprilie 2016, 10:15 de grigore
e cam dusa...
...cu sorcova tanti asta, cine o cunoaste stie despre ce e vorba. Ce dreaq ii trebuia ei pedesereu, sa se afirme ? Vai si-amar !
Postat 18 Aprilie 2016, 22:53 de AgentulTermic
Oameni falsi
Si Daniela si Mircea stiau sa faca un singur lucru...sa manipuleze. Si in PD si in PDL si mai tarziu...se potriveau de minune!!!! Probabil de aceea nu s-au inteles, nu se pot manipula reciproc! Mai era o doamna in PDL care era in conducere, iar cand erau alegeri era pusa de M.M. sa-si dea demisia pentru ca mai apoi sa fie numita presedinte de SV...cine stie cate se mai faceau si atunci...Dar lumea stie si nu tace !
Postat 18 Aprilie 2016, 14:48 de Oradeamea
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON