URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
20 Aprilie 2012, 08:20

Cu actele pe faţă: BIHOREANUL dezvăluie dosarul de turnător la Securitate al fostului rector Cornel Antal

Cu actele pe faţă: BIHOREANUL dezvăluie dosarul de turnător la Securitate al fostului rector Cornel Antal N-AM TURNAT, DAR AM SEMNAT. Fostul rector Cornel Antal (foto) afirmă că, prin angajamentul semnat cu Securitatea, a promis doar că va fi secretos, nu şi neomenos. "M-am angajat să păstrez confidenţialitatea celor discutate şi asta am şi făcut. Nu m-am angajat că o să-mi torn colegii", afirmă fostul rector

De ce ţi-e frică nu scapi. O dovedeşte încă o dată cazul fostului rector al Unviersităţii orădene Cornel Antal, cel acuzat că a "sifonat" la Securitate sub numele conspirativ "George".

Deşi a promis că îşi va face public dosarul de informator, pentru a demonstra că e curat, Antal s-a străduit să-l ţină ascuns, profitând de faptul că documentele CNSAS sunt confidenţale. BIHOREANUL s-a încăpăţânat însă, şi după îndelungi insistenţe le-a obţinut, descoperind că, pe lângă faptul că furniza date despre colegii de muncă, Antal s-a pus în slujba Securităţii încă dinainte ca aceasta să îl racoleze!

Informator, nu colaborator

Vestea că Antal a avut de-a face cu Securitatea a apărut încă din vara anului trecut, când, la solicitarea unui ziar central, CNSAS emitea o adeverinţă ce atesta că a fost recrutat în octombrie 1986 "pentru încadrarea informativă a personalului Aerobazei Utilitare din Cluj Napoca". "A semnat un Angajament având numele conspirativ George", arăta documentul, reţinând, totuşi, că rectorului nu i se poate reţine legal calitatea de colaborator, deoarece turnătoriile nu au îngrădit drepturi şi libertăţi cetăţeneşti, adică n-au pricinuit rău nimănui.

La început, Antal a negat angajamentul, recunoscând doar că a furnizat mai multe documente, sub numele său adevărat, fără a "turna" pe nimeni. Apoi, şi-a amintit de el subit în ianuarie, afirmând într-o conferinţă de presă, înainte de alegerile pentru rectorat: "Am semnat în calitate de inginer şef, n-am avut ce să fac". Dorind să pară transparent, provocat de BIHOREANUL, Antal a promis că îşi va scoate o copie a dosarului şi o va face publică. Atât doar că a "uitat". Spera, la fel ca toţi cei în situaţia lui, că nimeni nu va ajunge la detaliile ruşinoase. Dar s-a înşelat...

Candidatul perfect

Antal avea 26 de ani când a intrat în vizorul securiştilor clujeni. În 1983, începător în meserie, tocmai fusese transferat de la Uzina de Avioane de la Bacău la Întreprinderea de Aviaţie Utilitară, Aerobaza Cluj, pe post de şef sector tehnic. "De la început a dat dovadă de corectitudine şi respect cu tot personalul, îşi dă interesul în toate problemele legate de aeronave şi aerobază. De când a venit, ajută foarte mult sectorul tehnic", îl lăuda într-o notă informativă sursa Liviu.

Interesul Securităţii a crescut subit în octombrie 1986, când o notă dată de un alt coleg de-al lui Antal arăta că tânărul, sârguincios şi sever, avea probleme cu doi subalterni rebeli ce-l persiflau: revizorul tehnic Furdui Gheorghe şi maistrul Circa Viorel, care se sustrăgeau de la muncă şi umblau cu ilegalităţi. Securiştii şi-au "ascuţit antenele" şi au cerut informaţii despre inginer, considerându-l interesant ca profil.

E "o persoană sobră", cu "comportare bună" şi "bunăvoinţă", cu o "viaţă de familie normală" şi "cu înţelegere faţă de soţie", aşa îl caracteriza, pe 8 octombrie, sectoristul din Oradea, care mai nota că Antal nu figura cu "manifestări negative", nu comenta tendenţios împotriva regimului, nu avea neamuri sau relaţii în străinătate ori "preocupări oculte", iar cazierul îi era curat. De celalată parte, sursele Securităţii îl înfăţişau ca fiind un tip care nu tolera subalternii indisciplinaţi şi lua atitudine. Era, deci, candidatul perfect...

Tânăra speranţă

Însărcinat cu racolarea lui era locotenentul Vasile Opriş, cel care răspundea de întreprinderea la care lucra Antal, iar la întâlnirea de tatonare, din 23 octombrie 1986, cei doi au "empatizat" rapid. În raportul scris, securistul a notat că Antal e "un bun interlocutor, amabil, politicos, prevăzător şi calculat", dar şi săritor. "Fără a-l solicita, s-a arătat dispus să ne sprijine în ce măsură poate", scria, înainte cu o săptămână de racolare, securistul Opriş. Antal a lăsat impresie bună, mai ales că a furnizat rapid nişte informaţii, fără să aştepte rugăminţi. "Ne-a relatat verbal unele aspecte necorespunzătoare din activitatea revizorului tehnic Furdui Gheorghe, a maistrului principal Circa Viorel, a fostului pilot Ianko Anton, precum şi unele aspecte din activitatea biroului contabilitate".

Cinci zile mai târziu, ofiţerul propunea recrutarea lui Antal ca informator. "Candidatul are calităţi şi posibilităţi care, bine dirijate şi exploatate, ne vor ajuta în luarea unor măsuri de prevenire în cadrul Aerobazei Utilitare Cluj Napoca", afirma locotenentul, care înşira ce anume aşteaptă de la viitoarea sursă: "date şi informaţii cu privire la comportarea piloţilor, a personalului navigant, la terenurile de lucru, precum şi a oamenilor muncii care îşi desfăşoară activitatea mai mult în bază".

Mă angajez...

Pe 30 octombrie, Antal era racolat de Securitate, "pentru supravegherea informativă generală a personalului din cadrul Aerobazei, în vederea cunoaşterii, stăpânirii în mai bune condiţii a situaţiei informativ-operative, în scopul prevenirii unor evenimente de zbor". Operaţiunea s-a derulat la Casa de contacte şi recrutări Alina, în prezenţa locotenentului Opriş şi a şefului său, maiorul Pavel Moldovan.

"Mă angajez ca problemele discutate cu organele M.I. să nu le divulg nimănui, indiferent de grad de rudenie sau funcţie", scria, Antal, cu mâna lui, semnând angajamentul cu numele real. Pseudonimul George i-a fost dat de securişti, care i l-au trecut pe coperta dosarului.

Turnătoriile lui Antal nu se regăsesc la acest dosar dar, conform notei de constatare emise de CNSAS, încheiate în septembrie 2010, ele există. Deşi "nu au fost identificate documente care să ateste transmiterea de informaţii către Securitate", investigatorii CNSAS au arătat că în perioada 1986-1988 Antal "a furnizat un număr de 16 materiale de interes operativ, care s-au verificat prin informaţiile date de sursele Sonocitar şi Toader". Antal a fost scos din reţeaua informativă pe 1 iunie 1988, după ce a fost cooptat în Partidul Comunist.

Ceauşescu era turbat

Pus în faţa actelor şi întrebat de BIHOREANUL de ce nu şi-a făcut public dosarul, aşa cum a promis, Antal dă acum din colţ în colţ, zicând ba că nu a avut timp să îl scoată, ba recunoscând într-un târziu că nici nu a vrut, căci era în precampania pentru alegerile de rector, iar datele erau interpretabile şi s-ar fi trezit pus la zid de presa răuvoitoare.

La fel ca toţi cei prinşi cu musca pe căciulă, susţine că nu a făcut rău nimănui. Fugind de trecut şi vizibil deranjat de subiect, fostul rector se simte "curat" şi refuză să admită că "a turnat", căci cu securiştii a discutat strict chestiuni de serviciu, ce vizau securitatea aerobazei. "Nu am discutat niciodată cu Securitatea ca poliţie politică. Cei de la grupul antitero aveau treabă cu securitatea aeronavelor, pentru că în momentul care cineva deturna un avion imediat apărea la Europa Liberă şi Ceauşescu era turbat", declară fostul rector.

Potrivit lui, Aerobaza era supravegheată din partea Securităţii de Unitatea Specială de Luptă Antiteroristă (USLA) şi de fiecare dată după ce cineva deturna un avion ca să fugă în străinătate urmau anchete în cadrul cărora era obligat, prin natura funcţiei, să dea cu subsemnatul.

Meritau turnaţi

Cu toate că detaliul, altminteri important, nu se regăseşte în documente, Antal susţine că a fost chemat la raport chiar şi cu 2-3 zile înainte de a semna angajamentul. "Un pompier din subordinea mea a fugit din ţară, dar nu cu avionul. Nu m-au bătut, dar m-au ameninţat cu arestarea", povesteşte acum fostul rector.

Antal nu se simte vinovat nici în ce-i priveşte pe subalternii săi. Chiar dacă faptele lor nu aveau de-a face deloc cu terorismul, universitarul zice că şi furturile "tot de compartimentul antitero ţineau". Revizorul Furdui şi maistrul Circa meritau să fie reclamaţi, căci furau benzină, iar magazionerul risca să fie acuzat în locul lor de o faptă foarte gravă în condiţiile în care în ţară era criză de benzină.

Ce-i drept, faptele celor pârâţi erau reprobabile. Discutabilă e însă modalitatea în care tânărul inginer a simţit nevoia să demaşte faptele lor. Secret, conspirativ, înregimentat, nu deschis, pe căi oficiale, superiorilor sau partidului. "Dacă cineva a făcut chestii antisociale gen furturi, am anunţat organele abilitate, exact cum fac şi acuma. Şi acum aş face la fel ca şi atunci! Eu nu m-am schimbat. Atât doar că atunci era alt regim şi era Securitatea, care are numele ăsta aşa de blamat...", se apără Antal. Căci până la urmă e chestie de nume şi nu de principiu, nu-i aşa?


ADEVĂR ŞI PROVOCARE
Nu-i colaborator, dar a semnat

Vrând să-şi spele imaginea, Cornel Antal a contestat, la Curtea de Apel Bucureşti, punctul 4 al adeverinţei eliberate de CNSAS, care arăta că a semnat angajamentul, cerând anularea menţiunii deoarece "îi aduce grave prejudicii de imagine şi îi afectează reputaţia personală şi profesională". "Reclamantul susţine că nu îşi aminteşte să fi semnat un Angajament sau că i s-ar fi atribuit de către Securitate numele conspirativ George", se arată în actele Curţii. Solicitat de BIHOREANUL să se explice, Antal spune că a cerut instanţei nu anularea, ci "să se specifice ce fel de angajament este, pentru că nu mi-am luat angajamentul să îi torn pe cei care sunt împotriva regimului Ceauşescu".

Aceeaşi adeverinţă a fost atacată şi de către jurnalistul Nicolae Pop, aflat în conflict cu Antal, care a reclamat că CNSAS "a ajuns la o concluzie greşită întrucât a făcut o analiză superficială a documentelor existente", cerând să i se atribuie fostului rector calitatea de colaborator al Securităţii. Instanţa a respins atât solicitarea lui Antal, cât şi pe cea a lui Pop, ca neîntemeiate.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
39 Comentarii
Dezamagit de ziar
Presa e a patra putere in stat. Daca celelalte trei puteri sunt influentate de interese politice, ca intr-o panza de paianjen, fara scapare, presa ar avea toate sansele sa fie curata, singura putere curata. Din pacate, exista si in presa destui mercenari care fac de rusine aceasta nobila meserie. Pacat. Pur si simplu m-a socat acest ziar cu nesimtirea de a sustine pe fata, fara nicio urma de remuscare, un candidat la functia de rector sustinut de un om politic local. Rusine ziarului ca a publicat pe site, duminica seara, un interviu cu acest candidat, un articol semnat de Adrian Cris care a aparut in varianta tiparita abia luni dimineata, in ziua alegerilor. S-a intamplat pentru prima data in istoria ziarului. Mircea Chirila in editorial ii ridica osanale acestui candidat. Articol, de asemenea, publicat luni dimineata pe site. Sa-l vada toti alegatorii. Articolul cu dosarul lui Antal, asa zisul sustinator al lui Bungau, a fost publicat pe site saptamana trecuta, inaintea alegerilor, sa-l vada toti alegatorii, ca sa nu-l voteze pe Bungau. Ca sa intretina campania pro Horga si anti Bungau, articolul cu Antal a fost trecut artificial pe prima pagina si la articolele cele mai citite, desi numarul de accesari nu justifica acest lucru. Mi-e mila de asa zisii ziaristi de la Bihoreanul. Castiga o paine murdara desi au o meserie nobila. Sunt foarte curios daca atunci cand se uita in oglinda isi dau seama de asta. Daca nu, vai de Romania noastra...
Postat 24 Aprilie 2012, 14:20 de Ioan Pop
@votant
Nu ne spui și gradul (militar a) lui "George"? Nu ne spui și gradele militare ale "păpușarilor" lui?
Postat 23 Aprilie 2012, 07:21 de stefan
rusine
Dati jos firma cu Universitatea si puneti in locul ei Turnatoria Antal!
Postat 22 Aprilie 2012, 17:06 de geo
Doamna (sau domnisoara) Raluca
Nu ar fi rau daca ati obtine si dosarele tuturor celor din universitate care au functii de conducere (de la sef de catedra in sus) si sa le faceti publice. Am o mare banuiala ca mai sint si alti fosti informatori ai securitatii care stau bine mersi in scaune caldute.
Postat 22 Aprilie 2012, 16:44 de Doamna Raluca
sa curga siroaiele
Feriti-va de George ca nu se poate opri din turnat! Omul asta nu stie altceva sa faca. Asta e meseria lui. L-am vazut cum cauta prin sala o victima la intalnirea cu candidatii. E pervers rau!
Postat 22 Aprilie 2012, 16:35 de palnia
bungau=antal=maghiar
NUMAI PROSTII NU VAD CA bungau ESTE PIONUL LUI antal
Postat 22 Aprilie 2012, 16:09 de kiss
votant2
Mare porc !
Postat 22 Aprilie 2012, 15:00 de votant2
Nu vom scapa usor de sec turnatori
La universitate mai bine fara securisti turnatori decat cu ei. Horga general, Ionescu maior, Felea caporal, Ilies soldat nou recrutat, ramane sportivul (nevinovat dar slab pregatit, fara experienta), DECI VOTAM BUNGAU singurul care a facut ceva pentru universitate prin activitatea sa buna din cadrul facultatii la care a fost decan. Mai capata experienta si poate fi cu adevarat bun. Sper sa aiba echipa cu experienta si cu bun simt care sa-l sprijine. Toate astea spre binele universitatii noastre, sa ne mentinem in randul universitatilor desi vremurile care vin sunt foarte grele (financiar vorbind).
Postat 22 Aprilie 2012, 10:07 de votant
Don Horga: rusiniiiicaaa!
Fostul rector Antal nu candideaza acum, insa Horga („Ioan si nu Ion”) l-a sustinut cu frenezie in turul din martie 2012, sperand in stilul sau propriu, sa fie sustinut pentru postul de presedinte de Senat. Daca n-a fost Antal confirmat, Horga, dupa cum toti il cunoastem, i-a infipt cutitul in spate. Daca n-a fost ales presedinte de Senat, pentru ca a aflat ca nu Antal, ci membrii Senatului isi aleg presedintele, si-a dat demisia din Senat, pastrandu-si scaunul caldut de decan. Acum Horga vrea sa fie rector si este sustinut de PNL si de cei de la Universitatea Babes-Bolyai din Cluj, carora vrea sa le subjuge universitatea. Acum a aparut si dosarul lui Antal in fituica asta, finantata de Bolojan, caci deh, Carp ii face campanie masiva lui Horga. Concluzie: Horga avea dosarul lui Antal si ni l-a servit doar acum, cand ii foloseste lui! De ce pana acum n-a aparut, ca vedem ca il avea din ianuarie 2012? Nu cumva pentru ca Horga se voia presedinte de Senat si voia sa se puna bine cu rectorul ales de majoritatea covarsitoare a Universitatii? Asa vrea sa ne manipuleze Horga si daca (Doamne pazeste!) ar ajunge rector? Pe cine crede ca nu a prostit inca in universitate si ca-i mai poate prosti sa-l aleaga?! Ce ne intereseaza pe noi ce a facut Antal inainte de 1989? Cat a fost rector, Antal nu a facut decat bine acestei universitati, servind interesul general al acesteia. Horga se plimba insa prin strainatate si mai venea de 2-3 ori pe an pe la serviciul sau de la universitate (caci era ocupat cu celelalte servicii si acesta era pentru el unul auxiliar) ca sa dea buna ziua si sa se dea mare pe unde a mai umblat pe banii statului, facuti de noi si de altii ca noi. Cum sa stie el ce a facut Antal, cand de 4 ani tot plecat a fost si si-a lasat si propria facultate de izbeliste? Surpriza lui Horga a fost ca probabil, Antal, naiv si corect cum se pare ca a fost intotdeauna, nu s-a lasat santajat de el si nu i-a pasat de dosar, caci dupa cum se vede, nici n-avea de ce sa-i pese. Vestea pentru Horga e ca nu ne intereseaza dosarul lui Antal, dar am fi curiosi de dosarele lui, trecute si actuale... Foarte curiosi chiar! Ar fi aflat asta daca statea mai mult prin universitate in acesti ani si ne-ar fi cunoscut mai bine pe noi, alegatorii, multi, dar nu prosti cum ne crede Horga. La competentele lui credem ca i se spune „dom’ general” in serviciile de care apartine. Noi ii spunem Don Horga sau „nasul”, insa, caci stim noi de ce. Surpriza noastra pentru Don Horga e ca nu aceste competente ne intereseaza la viitorul nostru rector! Nici pe departe! Pe Horga il cunoastem foooarte bine si nu-l vom vota!!! Curat-murdar, Don Horga! Rusiniiiiica!!!
Postat 21 Aprilie 2012, 20:28 de Alegatorii
Este rau, este bine?
Cu sau fara hotul de Ples, cel care la dus la sapa de lemn si pe Doru Maghiar, Antal tot securist este precum se pare ca a fost si este si Horga. Imi pun intrebarea: A pierdut ceva universitatea ca Antal a fost turnator? Inafara imaginii care cu totii am terfelit-o mai mult sau mai putin.
Postat 21 Aprilie 2012, 16:49 de cititor
Sustin cele spuse de Stefan
Subscriu cu Stefan. Antal a fost sustinut juridic de JURISTUL PLES AUREL care sa ales cu un loc caldut (singur in birou, cu toate facilitatile si fara sarcini in cadrul universitatii, omul familiei Maghiar si consilier juridic pentru mai multi acoliti ai familiei). Mai sunt si alti protejati ai familiei si ai lui Antal care sunt usor de gasit (nu au atributii in cadrul institutiei). Oricine va venii rector, sper sa vada si sa ia masuri. Astia nu trebuie dati afara, ce trebuie sa li se dea sarcini triple ca unui muncitor de rand, sa poata recupera anii cand au luat salar degeaba. Ai facut si lucruri bune domnule Antal dar precum Maghiar ai stricat totul spre final. Te- ai lasat fraierit de semenii lui Ples.
Postat 21 Aprilie 2012, 16:39 de votant
Reţeaua ”PCR&Secu&sons” prea umflată din ”Sorbonicile” patriei.
I. ”Chiar dacă faptele lor nu aveau de-a face deloc cu terorismul, universitarul zice că şi furturile ”tot de compartimentul antitero ţineau”. 1. Este uşor de subînţeles ce activitate prodigioasă ar fi avut tov. ”George”, dacă ar fi lucrat în cadrul unei unităţi axate pe producţia de produse alimentare, cu destinaţie preponderentă către export. Mă refer la unităţi ca: fosta Întreprindere de industrializare a cărnii Bihor; 2. Cornele: Oare de ce tatăl meu a preferat să fie eliminat de la Şcoala de ofiţeri MApN, decât să îşi toarne colegii? Aşa se proceda în anii `50. Fără mănuşi, nu ca pe vremea când tu erai cu ”relatatul verbal” pe la ...Secu. II. "Am semnat în calitate de inginer-şef, n-am avut ce să fac" – Cornel Crăciun Antal. 1. Oare de ce nu am procedat şi eu ca tine, în condiţiile în care răspundeam de producţie (strategică) la export? Este adevărat că nu am ajuns nici rector, nici inginer-şef, ci doar inginer principal. Aşa se întâmplă cu cei care nu ştiu să ”toarne”, respectiv să pupe BINE mâini şi picioare la cine trebuie! III. Cornel: Să îl torni, în public şi pe fostul decan Vasile Bara înainte de alegeri, indică competenţele tale în materie de ”turnat”. 1. Pentru numeroarele terenuri şi clădiri aduse de acesta în patrimoniul UO, sau măcar pentru imaginea UO, pe care ai păstorit-o, împreună cu ”păpuşarii” tăi, nu trebuia să speli ”rufele UO” în public! 2. Oare de ce Rectorul Antal a permis atâta vreme ca decanul Bara să întreacă măsura? El nu are nici o responsabilitate/vină? IV. În loc de unele concluzii: 1. ”Peştele de la cap se împute!”; 2. Ar fi timpul ca UE şi NATO (ex: HUMIT) să ne ajute să mai dezumflăm reţeaua ”PCR&Secu&sons” din ”Sorbonicile” patriei. Nu de alta, dar un număr prea mare de absolvenţi nepregătiţi (şi nu din vina lor) = atentat la siguranţa naţională.
Postat 21 Aprilie 2012, 13:54 de stefan
”Management de Sorbonica” Ep. Fumigene de ...”Revoltat”
I. ”Daca erau turnătorii despre oameni, din care sa sufere oamenii, absolut sigur apareau in dosar.” 1. Şi eu am avut un dosar de Securitate, dar unul de urmărit. Acesta, imediat după 22 decembrie 1989, a fost golit de conţinut, pentru ”albirea” celor de teapa lui ”George”, care mişunau în jurul meu. II. ”Ia-te cu Ionescu si fostul ofiter de securitate Daniela Ionescu de mana si cautati ceva animale sa va potoliti setea de sange!” 1. Ce a făcut securista Daniela Ionescu, dacă este real şi nu vreo lucrătură, trebuia sancţionat în mod exemplar de multă vreme şi nu înaintea alegerilor pentru postul de Rector. Şi acest aspect confirmă calităţile de ”turnător” ale lui ”George”. 2. Cazul Daniela Ionescu este singurul caz de plagiat al unui cadru didactic de la UO?
Postat 21 Aprilie 2012, 12:32 de stefan
Vierme a fost, vierme ramane
Toti cei care, mai sunteti inca de partea acestui vierme de cadavre, numit Antal, turnator ordinar, care uraste specia umana, pentru simplu fapt ca, el, nu este in stare sa se ridice la rangul de om, sunteti demni de mila si dispretul unei lumi intregi, nu numai a natiunii noastre ! Sa gasesti circumstante atenuante unui individ care a distrus oameni, care a distrus constiinte umane, din frustrare si incompetenta (lui Antal i-au fost necesari doi ani sa priceapa cum se deschide usa avionului, asa scrie in documentele Securitatii !), se numeste “fratie cu diavolul”, lua-v-ar Belzebut! Toti cei care am trait acele vremuri, stim ce insemna Securitatea, stim ce insemna sa fii la dispozitia “fiilor Patriei”, a turnatorilor si tradatorilor ordinari ! Vorbeste aici un “Revoltat”, despre nu stiu ce “Nicu” si contrabanda cu tzigari, depre “Ionescu” si “fostul ofiter de securitate Daniela” , cand articolul se refera clar la: TURNATORUL LA SECURITATE, NUMIT ANTAL! Pe scurt, in articol se aduc lamuriri despre un VIERME=turnatorul Antal ! Sa nu-mi vina mie, alti indolenti si oligofreni, cu texte despre contrabanda, ca fapta criminala de a-ti turna colegii la Securitate, nu are iertare, nici motivare ! Cineva spunea aici ca a aparut articolul acum, in toiul alegerilor pentru rector, si facea procese de constiinta, nu- stiu- cui ! ESTE LOGIC CA TREBUIE SA APARA ASTFEL DE ARTICOLE (felicitari autoarei!), PENTRU CA TURNATORII SECURITATII, adica VIERMII SOCIETATII ROMANESTI, INCOMPETENTII, OLIGOFRENII SA NU MAI AIBA ACCES LA ASTFEL DE FUNCTII ! Sa fie clar, un astfel de articol trebuie sa fie ca o GHILOTINA pentru impostorii care mai spera sa ajunga in functii, oricare ar fi acestea ! Nu ma astept sa priceapa viermele acesta de turnator, ca la cat este de terfelit si umilit, demisia si plecarea la Manastire, ar fi spre putinul bine pe care si-l mai poate permite, dar ma astept ca macar cei care au puterea votului sa nu mai permita ACCESUL IN FUNCTIA DE RECTOR A CELOR DE TEAPA VIERMELUI TURNATOR LA SECURITATE ANTAL, si sustinatorilor lui ! Despre asta vorbim, asta trebuie retinut ! Aveti curajul, stimati universitari oradeni, sa starpiti viermii, indiferent care este numele lor conspirativ !
Postat 21 Aprilie 2012, 11:32 de Cdt. Aerobaza Cluj
antal
numai un naiv care nu a avut de-a face cu acest personaj ar putea crede in „nevinovatia” sau in bunele sale intentii. E un personaj compelxat si specific genului, dispus sa faca foarte mult rau, sub protectia anonimatului, desigur, oricui nu-i recunoaste asa zisele merite personale. Cred ca a facut rau mult mai multor oameni si incetul cu incetul trecutul se razbuna.
Postat 21 Aprilie 2012, 10:18 de Luci
La vremuri noi, tot voi ?!
Citesc si ma minunez, parca n-a fost un decembrie '89 ! Asta e rezultatul loviturii de stat si a acapararii puterii de catre ,,emanat'' si clica lui ! Toti astia care-l aplaudati pe turnator trebuia sa fiti in decembrie '89 atarnati de felinarele de pe strada, cu cate un carton agatat de gat si pe care sa scrie ,, ASA PATESC TRADATORII DE NEAM SI DE TARA !'' Ideea nu-mi apartine, au folosit-o ungurii in '56 si comunismul unguresc a retinut lectia primita ! Nu ajungeam aici daca voi, gunoaielor, nu ati fi inchinat tara rusilor si nu v-ati fi tradat tara si neamul pt. un blid de linte ! Tupeul si neobrazarea voastra e mai mare decat credeam ! In loc sa stati linistiti si sa roadeti precum harciogii ce ati furat, voi aveti ,,opinii'', avear-ati parte de streang, cum am zis ! In final o formula draga voua. Votati iliescu, votati usl, votati viitorul ! Traiasca securitatea, bratul inarmat al poporului !
Postat 21 Aprilie 2012, 08:27 de ionel
la judecata de apoi
Cornele, uita-te-n oglinda si spune ce vezi: Un turnator nenorocit! De asta nu scapi niciodata si nu e de vina oglinda.
Postat 21 Aprilie 2012, 08:20 de maistu circa
@Stewardesa in Cluj
Cele 16 materiale de interes operativ erau declaratii pur tehnice, asa cum a declarat Antal anul trecut. Daca erau turnatorii despre oameni, din care sa sufere oamenii, absolut sigur apareau in dosar. Erau piese de baza caredovedeau calitatea de colaborator. Tu, Nicule, orbit de ura, nu mai distingi albul de negru, raul de bine, doar vrei sa ucizi. Mai bine te-ai ocupa de procesul cu contabanda de tigari. Oare ce e mai antisocial, situatia lui Antal sau contrabanda de tigari in zilele noastre?. Din dosarul de la securitate al lui Antal nu rezulta ca au facut alti oameni puscarie dar din contrabanda ta cu tigari au stat multi oameni in arest si altii au fost condamnati. Ia-te cu Ionescu si fostul ofiter de securitate Daniela Ionescu de mana si cautati ceva animale sa va potoliti setea de sange!
Postat 21 Aprilie 2012, 01:31 de Revoltat
@ Observator
Ce-ar fi sa cauti urmatoarea fraza, in textul articolului: "a furnizat un număr de 16 materiale de interes operativ, care s-au verificat prin informaţiile date de sursele Sonocitar şi Toader" ? Ai, ce spui ? Esti de acord ca au avut de suferit, cel putin, 16 oameni ? Sau tu nu citesti numai ceea ce vrea sa auda Antal !? Iti este atat de greu sa vezi ca, se scrie in articol, CNSAS nu a pus la dispozitia presei decat ceea ce a dorit, dar au scapat porumbelul ! Iti dai cu parerea, ca proasta-n prispa ! Citeste, documenteaza-te, caci asa cum scrii nu arati decat ca esti un amarat de sorbonel de doi lei ! Este normal ca in prag de alegeri sa apara articole de presa, mai putin, sau mai mult partinitoare, dar aici e vorba de o stare de fapt ! Este vorba de un comportament animalic, la Antal! A incercat sa afiseze o "aura" de om corect, dar pe la spate te turna la Securitate ! Cand el umbla cu scrisorile pe la Securitate, facea acte de binefacere, nu ? Normal ar fi acum, ca toti cei care l-au sustinut si aparat pe oligofrenul de Antal, inclusiv tu, sa dispareti de pe fata pamantului, viermilor ! Unchiul meu a facut PUSCARIE LA PITESTI, PENTRU CA UN COLEG DE FACULTATE LA TURNAT LA SECURITATE ! Unchiul meu nu fura nici benzina nici nu „vorbea urat cu de-alde Antal”! Un an de zile la carcera grea, fara lumina, a facut unchiul meu, din cauza unui turnator ca Antal ! Cand a iesit din puscarie, urla de durere, din cauza luminii, nu putea deschide ochii, iesea doar noaptea afara din casa ! Primea mancare o data la doua zile, taratze ! Si asta din cauza unui alt George Antal, tot de la Cluj, de la Universitate ! Toti viermii astia care au turnat la Securitate ar trebui sa umblati pe sub pamant, nu sa aveti curajul sa iesiti intre oameni ! Viermi ordinari !
Postat 21 Aprilie 2012, 00:26 de Stewardesa in Cluj
Denaturari murdare
Citind documentele din dosarul lui Antal, constat negru pe alb ca Antal era sarguincios si sever, o persoană sobră, cu comportare bună, cu o viata de familie normala, nu tolera subalternii indisciplinati si lua atitudine, avea probleme cu subalternii care se sustrageau de la munca si umblau cu ilegalitati. Am constatat ca nu s-a angajat sa-si toarne colegii pentru convingeri politice ci doar sa pastreze confidentiale discutiile cu ofiterii antitero, pentru siguranta avioanelor de care raspundea, si nu cu securitatea ca politie politica. A semnat toate actele cu numele lui real. Pseudonimul George i-a fost dat de ofiterul care a instrumentat dosarul, care i l-a trecut pe coperta dosarului. Mai stiu ca in acea vreme toti care lucrau in anumite sectoare aveau dosar la securitate (aviatie, marina comerciala…, diplomati etc.). In dosarul lui Antal nu am vazut nicio nota informativa semnata de el despre altii ci doar notele informative ale altora despre Antal. Antal a sesizat doar fapte antisociale pentru care si acum, un bun cetatean, ar trebui sa ia atitudine. In aceste conditii, consider ca Antal a fost un bun cetatean roman si ce i se intampla acum e doar din interese obscure electorale, cu 2 zile inaintea alegerilor de rector.
Postat 20 Aprilie 2012, 19:06 de Observator
nu e singurul
sa fiti curiosi si de ce facea HORGA prin franta. ca nu era doar profesor. Se ocupa si de ,, relatii internationale,,
Postat 20 Aprilie 2012, 17:17 de marius
nu e singurul
sa fiti curiosi si de ce facea HORGA prin franta. ca nu era doar profesor. Se ocupa si de ,, relatii internationale,,
Postat 20 Aprilie 2012, 17:16 de marius
curatenie
Ar fi trebuit intrebati direct daca vreunul din ei intentioneaza sa-l includa pe Antal in echipa. Asta daca leprele de Curila si lia Pop nu ar fi cenzurat intrebarile! Nu e corect sa astepte votul nostru inainte de a ne spune cu cine vor conduce!
Postat 20 Aprilie 2012, 16:42 de Sorin
rusine
Dupa toate astea, George mai are tupeul sa incerce sa impuna oameni ca Bungau sau Ilies la conducerea universitatii. RUSINE!
Postat 20 Aprilie 2012, 16:22 de viitor fost inginer
@Pilot la Cluj
Eu n-am avut ,,norocul'' sa-mi schimbe destinul un gunoi ca antal ! Multumesc si pt. asta lui Dumnezeu ! Dar si daca o pateam, ii ,,multumeam'' de-si ruga moartea si el si toti cei apropiati lui ! Apoi il iertam. Consider ca doar platind tradatorii/turnatorii cu varf si indesat, ei si familiile lor, doar asa s-ar starpi la romani cancerul delatiunii si al tradarii ! Articole in ziar, oprobiul public, astea-s fix pix !
Postat 20 Aprilie 2012, 16:13 de .
VIERME ORDINAR
Ma gandesc la toti aceia care au infundat puscariile comuniste din cauza turnatorilor de tip Antal ! Oare cati piloti au fost trimisi in lagarele comuniste, cati au fost descalificati, transformati in tractoristi, din cauza delatiunilor unora ca Antal? Cati angajati ai Aerobazei din Cluj au fost batuti si distrusi fizic, moral, social din cauza unor ordinari ca Antal ? Stim ca prima nevasta a lui a fost o ordinara, o stim si pe asta de acum, ce-i poate tartacutza, dar nu ajunge pedeapsa asta ! Nu suntem noi cei care sa judecam si sa spunem ce si care trebuie sa fie pedeapsa unui om, dar, Doamne iarta-ma, viermii astia, turnatorii la Securitate, merita sa mai vada lumina Soarelui? Cunosc oameni care au ajuns pe strazi, cersetori, fara familie, fara drept la viata, din cauza turnatorilor Securitatii ! Angajatii Securitatii sunt de blamat, desigur, pentru ca au servit un regim ordinar, dar cei care au turnat, din proprie convingere, ca Antal, sunt mai rai ca viermii si mustele! Uitati-va la Antal, declara fara pic de rusine, nesimtzitul, ca "si acum ar face la fel" ! Pai ce deosebire este intre Antal si criminalul ala norvegian, care a omorat zeci de oameni nevinovati! Exista o deosebire, totusi: victimele lui Antal nu le va cunoaste nimeni niciodata ! Dar tot criminal ramane!
Postat 20 Aprilie 2012, 16:02 de Pilot la Cluj
confuz
George este un exemplu pentru mediocri si oportunisti. Totusi ne-a oferit o lectie de viata.. Conform lui Charels Drawin, “nu supravietuiesc speciile cele mai puternice, nici cele mai inteligence, ci cele mai usor adaptabile”. Afirmatia ramane valabila dar depinde de contextul oferit de viitorul rector. Inca mai sper ca profesionalismul si performanta raman repere de dezvoltare a UO.
Postat 20 Aprilie 2012, 15:32 de confuz
asta sunt de cand ma stiu
Cornel a inteles ca "s-a nascut turnator" atunci cand s-a uitat prima data intr-o oglinda! A fost o chestiune de timp pana a oficializat statutul acesta cu acte eliberate de secu. El toarna si acuma dintr-o necesitate fiziologica, la fel ca o leguma care "practica fotosinteza". Cu fatza lui nu avea de ales o alta cariera decat pe aceasta de turnator.
Postat 20 Aprilie 2012, 14:46 de magureanu
Bunga pentru Secu
Apreciez comentariul. Culmile inalte inseamna doar grad de incredere si atat. Am adauga clasificarea la nivel B, ceea ce trebuie apreciat ca un succes. In ce priveste identificarea unui lider curat in UO .. batalia e prea murdara. Cred ca am fi in stare sa il re-rastignim pe Jesus pentru a ne impune interesele... Macar sa cadem de acord ca Antal e istorie.... TOate cele bune si minte deschisa colegilor.
Postat 20 Aprilie 2012, 14:33 de Bunga
none
Macar Antal o fost rector si lider pana azi.... stai linistit ca toate se aseaza...
Postat 20 Aprilie 2012, 14:27 de none
caine la suflet
Antal mo turnat ca nu i-am dat si lui benzina cat mio cerut. Daia s-o suparat pa mine si mo spus la securistu nostru. Daca ias fi dat cat cerea, atunci eram hoaveri pana amu. El ar fi vrut sa ia mai multa ca mine si ca celalaltu coleg.Mare caine poate fi omu asta.
Postat 20 Aprilie 2012, 14:18 de Furdui
Bunga (nume de botez ?)
Deci pana acum domnul Antal si cei care mai sunt in pozitia dumnealui (cu dosar de turnator) au consolidat universitatea ani de zile si au dus-o pe culmile cele mai inalte ale profesionalismului. Eu personal nu am nimic sa-i reprosez domnului Antal, nici unuia din UO, dar nu cred ca nu se gaseste unul curat in UO. Discutia este legata dupa cum vedeti domnule "bunga" de: "Cu actele pe faţă: BIHOREANUL dezvăluie dosarul de turnător la Securitate al fostului rector Cornel Antal". Perspectiva consolidarii statutului de universitate de cercetare si didactica ar trebui discutata alta data. Hai sa mai incerce si altii. Multumesc.
Postat 20 Aprilie 2012, 14:12 de secu
Pentru Secu (nume de botez?)
Discutia e legata de functia de rector. Miza e Universitatea din Oradea, studentii si cadrele didactice in perspectiva consolidarii statutului de universitate de cercetare si didactica. Vanatoarea de securisti nu intra in atributiile universitarilor Poate doar istoricii pot aduce o contributie (Sorin Sipos).
Postat 20 Aprilie 2012, 13:32 de bunga
actuali cu angajament
Dar oare numai pe vremea securitatii se lucra cu informatori ? Ce spuneti de cei care au semnat angajamentul dupa 89, cei care astazi sunt pe functii, oare in UO cati au angajament semnat si cati sunt in functii de conducere ? Dar in celelalte institutii ale statului ?
Postat 20 Aprilie 2012, 13:14 de secu
alte probleme are UO...
Eu nu imi fac griji de trecutul lui Antal. Fiecare cu pacatele lui. Problema e ca a lasat universitatea pe butuci si inca mai incearca sa il impuna pe Bungau pentru a-si mentine influenta. Ce viitor avem???
Postat 20 Aprilie 2012, 11:13 de viitor fost inginer
interesant, dar prea târziu
Nu are multă importanță dezvăluirea în momentul prezent. Va avea, însă, dacă va câștiga Bungău alegerile de rector; având în vedere că Antal e propus prorector în echipa lui. Ar fi primul prorector securist al Universității. Dovedit :) (zâmbete)
Postat 20 Aprilie 2012, 11:00 de 0mu
Cu Actele Ascunse
bai acestia, CIND NE PUNETI DOSARUL DE SECURIST IMPUTIT, al lui javra gavra, securist de-al lui besescu traian, si partener de infractiuni cu blejnar?
Postat 20 Aprilie 2012, 10:49 de Tormentor
Opinia publica are dreptul sa fie CORECT informata !
Cam tarziu vi s-a dat drumul din lesa ! Da' cand era catindat unde va era ,,dosarul'' ?! Sau stapanii vostri se gandeau atunci ca-l mai pot santaja pe scuipator ? Acum, cand a cazut, ii mai dau si magarii o copita...De acord, nu merita sa fie niciun ceas rector si universitar in general, o astfel de persoana cu un astfel de trecut ! Treaba e, bihoreilor, ca voi sunteti niste biete papusi de carpa, papusarii conteaza !
Postat 20 Aprilie 2012, 09:45 de ionel
antal
are dreptate intr-un singur sens: el nu s-a schimbat deloc. Sobolan ordinar a fost...asa a ramas. Noroc ca vremurile se mai schimba si in final fiecare plateste pentru faptele sale.
Postat 20 Aprilie 2012, 09:18 de Sorina
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON