URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
01 Martie 2012, 08:31

Gheorghe Carp: "Avem secţii care stau în doi medici"

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Fost director al Spitalului de Pediatrie până în 2008, când a renunţat la funcţie pentru a deveni viceprimar alături de Ilie Bolojan, cunoscut prin stilul adesea "şantieristic" cu care a ţinut în frâu lucrările de infrastructură din oraş, doctorul Gheorghe Carp a renunţat şi la această poziţie pentru şefia Spitalului Judeţean, câştigată săptămâna trecută printr-un concurs fără concurenţi.

De ce şi-a dorit această poziţie şi ce vrea să facă, explică acum pentru cititorii BIHOREANULUI.

N-am fost privit chiorâş

- Şef de spital, viceprimar, iarăşi şef de spital, dar la altul... Ce le răspundeţi celor care zic că v-aţi "sucit"?

- Am mai spus-o, dar repet. Când eram în PDL şi am vrut să candidez la Primărie, colegii nu au procedat statutar, ignorând sondajul care îmi dădea cele mai multe şanse. Deci nu mai aveam ce căuta într-un partid care nu-şi respecta propriul statut. Totodată, ca director la Spitalul de Copii, colaboram foarte bine cu prefectul Ilie Bolojan, care mergea personal cu şefii de spitale la Minister pentru a obţine fonduri. Fiind de bună credinţă, am considerat normal să fac parte din echipa sa. Pe de altă parte, celor care m-ar acuza le spun să se uite în oraş: în 3 ani s-a făcut ce nici măcar nu s-a încercat în toţi ceilalţi. S-au construit poduri şi străzi noi, iar în domeniul sanitar în loc să avem 6 spitale cu 6 directori şi tot atâtea echipe de adjuncţi avem două, cu strategii unitare. Deci nu m-am "sucit" deloc. Consider că peste tot lucrez în folosul orădenilor, şi veţi vedea şi la Judeţean rezultate.

- Nu regretaţi că nu s-a găsit nimeni care să nu vă lase să candidaţi singur?

- Nu m-am gândit la asta şi, oricum, lucrurile pe care trebuie să le fac sunt aceleaşi. În 2007 am dat concurs la nivel regional, cu comisie de la Minister, şi am avut a doua medie pe Transilvania. Acum, în plus, am avut avantajul de a fi făcut parte - împreună cu domnul primar, cu Dacian Foncea, fostul director al Spitalului TBC, şi cu Ritli Ladislau jr, fost director la Spitalul de Recuperare din Felix - din grupul care a gândit reforma în sistemul sanitar local.

- Cum v-au întâmpinat medicii şi asistentele, dat fiind că reforma a însemnat la Judeţean şi reducerea numărului de paturi şi a personalului? V-au privit chiorâş?

- N-am avut impresia. Eu le sunt coleg şi ei ştiu că nu-mi sunt indiferenţi. Vedeţi, toată lumea spune că pacienţii trebuie să fie pe primul loc, dar trebuie să se înţeleagă totodată că, dacă personalul nu are o anume satisfacţie, nu poate asigura un act medical de calitate. Eu vreau să găsesc metode pentru a-i asigura un grad de satisfacţie corect.

- În PNL aţi fost considerat un corp străin, iar în Primărie un dictator, pentru felul cum aţi coordonat Direcţia Tehnică. La Judeţean conduceţi tot în forţă?

- E o mare diferenţă. La Primărie am colaborat foarte bine cu şeful Direcţiei Tehnice, domnul Mircea Ghitea, care se bucură de respectul meu total, dar a trebuit să ţinem din scurt firmele adesea cu o atitudine de şantier, necesară totuşi pentru a respecta termenele şi calitatea lucrărilor. La spital, însă, nu iau nicio decizie până nu mă consult cu şefii de secţii.

- Veţi încheia cu aceştia subcontracte de management reale, dându-le bugete separate, aşa cum cere legea, dar cum nu s-a făcut până acum nicăieri?

- S-au făcut asemenea subcontracte între manageri şi şefii de secţii, dar formal, aşa încât aceştia, în realitate, nu dispuneau separat de bani pentru secţiile lor. Sunt nişte detalii pe care pacienţii nu au de unde să le ştie, dar esenţiale pentru a se înţelege situaţia. De pildă, un şef de secţie poate spune că prin munca echipei şi-a făcut banii pentru salarii, dar nu se ia în considerare că fiecare secţie e deservită de servicii de curăţenie, de spălătorie, de pază, de întreţinere tehnică. Or, şi cheltuielile indirecte trebuie luate în seamă, pentru că pot ajunge anual până la 20.000 lei pe un pat, ceea ce la 1.000 de paturi înseamnă enorm: 20 de milioane de lei dintr-un buget total al spitalului de 70 milioane. Toate detaliile trebuie reglate şi cuprinse în subcontracte, care vor fi elaborate după luna martie.

Avem secţii care "stau" în doi medici

- Se tem sau nu actualii colegi că veţi orienta bolnavii spre Municipal, pentru ca grosul decontărilor de la CAS să ajungă acolo?

- E o falsă problemă. Eu vreau ca tot sistemul să funcţioneze bine. Judeţeanul trebuie să aibă un mai clar caracter de spital de urgenţă, cum îi spune şi numele, dar acum avem secţii care nu ţin deloc de urgenţă, precum Dermatologia, Urologia, Oncologia şi anumite secţii de Interne, care se suprapun şi sunt supradimensionate. Judeţeanul trebuie să fie ca o unitate militară de primă linie, iar celelalte spitale să se concentreze pe diagnostic şi tratament, unde pacienţii să meargă cu programări.

- Totuşi, la Municipal va funcţiona Centrul Oncologic, pentru care v-aţi zbătut destul de mult...

- Vechea Oncologie era cu totul nepotrivită la Staţionarul II al Judeţeanului, într-o clădire ce nu poate fi adaptată şi, în plus, foarte energofagă. Pe de altă parte, nici nu ar fi locul Oncologiei ultracentral. Locul ideal e la Municipal: acolo există teren şi centru de investigaţii foarte dezvoltate. Iniţial, pentru noul Centru Oncologic s-a gândit o clădire doar pentru acceleratorul de particule dar, ca să nu plimbăm bolnavii prin tot spitalul, vom asigura în acelaşi imobil nou şi spaţii de cazare cu două paturi în fiecare salon. E astfel proiectat încât ulterior, dacă va fi nevoie, să-i poată fi adăugate încă două etaje.

- Dar există tehnicieni care să deservească acceleratorul de particule?

- Acum se specializează. În plus, vreau un parteneriat cu Universitatea, pentru că ne vor trebui fizicieni bine pregătiţi.

- Ce modificări veţi mai face la Judeţean? Veţi mai muta alte secţii la Municipal?

- Structura trebuie modificată, cum am spus, după caracterul urgenţei, dar şi în funcţie de necesităţile populaţiei. Ca atare, de vreme ce a scăzut foarte mult natalitatea şi a crescut ponderea vârstei a treia, e clar că vom pune accent pe nevoile acestei categorii. Vom acorda, repet, multă atenţie Oncologiei, şi concomitent vom opri dezvoltările aberante ale unor secţii extinse inutil, cum ar fi unele discipline chirurgicale şi unele ramuri de Interne. O situaţie specială e la Oftalmologie, care avea şapte medici, dar a ajuns să stea în doi, din care unul mai mult în concediu. Deci, refacem Oftalmologia, iar alte secţii pe care le văd cu potenţial sunt Gastroenterologia şi Neurologia, care stă tot în doi medici, ceea ce nu e normal la câte accidente se întâmplă. Mai vreau ca în maxim un an să facem o parcare de 200 de locuri în spatele spitalului, pentru personal, iar cea dinspre intrare să rămână pentru vizitatori. Policlinica o vom muta sus, în locul actualei secţii de Urologie, şi ne gândim să modificăm actualul ambulatoriu pentru a-i da o destinaţie locativă, pentru rezidenţi. De asemenea, vom porni Centrul de Cardiologie Intervenţională.

Bani pentru spital, stimulente pentru medici

- Interimarul Gavril Grebenişan afirma că, indiferent de şef, spitalul nu va fi stabil cât timp CAS nu-l va finanţa corect. Chiar şi dvs. v-aţi exprimat în acest sens. Puteţi garanta că veţi stinge datoriile şi că nu se vor mai produce altele?

- CAS aplică într-adevăr o formulă eronată în stabilirea finanţărilor, dar am văzut şi mulţi manageri care s-au plâns fără să încerce îndreptarea greşelii. Concret, în formula de calcul, spitalul de urgenţă e băgat acum laolaltă cu spitalul de diagnostic şi tratament. Formula pentru finanţare e complicată, dar în esenţă depinde de durata medie de spitalizare, ce a fost stabilită pe plan naţional la 6,65 zile. Or, deşi Judeţeanul are o durată medie de spitalizare de 5,75 zile, i se aplică formula ca pentru un spital de diagnostic şi tratament. Ca să înţeleagă oamenii, rezultatul final e că deşi noi rezolvăm lunar 3.700 de cazuri, CAS ne decontează doar 3.100. Deosebirea faţă de alţi manageri este, însă, că eu am fost la CAS şi la Minister, unde am propus să se modifice formula, şi am promisiunea că se va face distincţia necesară pentru spitalele de urgenţă.

- Veţi reangaja ginecologii plecaţi, de nevoie, în mandatul Grebenişan, precum Doru Crăiuţ ori Lacziko Szidonia, primul profesor, iar cealaltă asistent universitar?

- Nu, pentru că numărul doctorilor de la Maternitate e şi aşa mare. În schimb, sunt secţii pentru care am cerut deblocarea de posturi: Oftalmologia, UPU şi ATI.

- Cât timp vom mai avea medici capabili cu salarii mici? Puteţi modifica sistemul, astfel ca ei să nu depindă de ceea ce primesc de la "clienţi", ca frizerii ori chelnerii?

- Avem oameni care nu prestează un serviciu până nu sunt stimulaţi, ceea ce e descalificant (dar la Judeţean sunt foarte puţini) şi medici cărora pacienţii simt nevoia să le mulţumească, şi nimeni nu le poate interzice asta. Ne preocupă, evident, ca personalul să fie satisfăcut, pentru că un medic fără griji materiale lucrează mai bine, şi vom găsi metode. Pentru că legea ne interzice să mărim salariile, dar există 5 milioane de euro pentru perfecţionare, vom atrage finanţări europene ca să trimitem cât mai mulţi la specializări în străinătate.

- Care vă sunt cei mai apropiaţi colaboratori la Judeţean?

- Cum e şi normal, directorul medical, doctorul Adrian Duşe, care pune osul foarte serios să rezolve probleme vechi de zeci de ani, cum sunt studiile clinice pentru testarea unor medicamente sau dezinfectantele care trebuie alese aşa încât să fie eficiente, dar fără să distrugă aparatura. La fel, colaborez şi cu ceilalţi membri ai Comitetului Director. Doar directorul economic Maria Silaghi a plecat din 15 februarie, pentru că avea o ofertă mai bună în sistemul privat, aşa că din 1 martie va veni un înlocuitor.

Pentru Bolojan

- Vă veţi implica în campania pentru alegerile locale? Dar pentru parlamentare?

- Bineînţeles că da, pentru că actuala conducere a oraşului a dovedit că face ceea ce trebuie să facă, cu bună credinţă şi onestitate. Primarul Ilie Bolojan şi echipa lui vor avea tot sprijinul meu. Nici prin cap nu-mi trece să nu le acord acest sprijin.

- Cu foştii colegi din Primărie mai ţineţi legătura şi, dacă da, în ce fel?

- Relaţiile au rămas bune, pentru că toţi "trag" pentru oraş. Cu unii am chiar relaţii de prietenie şi nu trece zi să nu vorbim, fie că mă sună ei, fie că îi sun eu.

- Era mai mare efortul la Primărie sau e, acum, la spital?

- Când lucram la Primărie, după o anumită oră puneam telefonul pe modul silenţios şi îl verificam la o oră-două. Aici nu-mi permit, e tot timpul pe sonerie.


CINE ŞI CUM
Caracterizări în trei cuvinte

Ilie Bolojan - Un om cinstit şi tenace, total dedicat oraşului
Ritli Ladislau jr. - Unul din cei mai eficienţi manageri de spitale din ţară
Ritli Ladislau sr. - Ca ministru, este o mare speranţă pentru Bihor

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
24 Comentarii
###
Aristocrata, pupaza ce esti, da tu cati bani bagi in buzunar si nu iti este rusine! Stim cine esti, dar nu te mai saturi! Vierme.
Postat 08 Martie 2012, 15:37 de Mery
NU ZAU! DOCTORUL
CHIAR ASA ,, DOCTORUL \\\" TU STII CHIAR ASA DE MULTE DESPRE COLABORATORII SPITALULUI....... PAI INSEAMNA CA PE VREMEA TA ACESTIA CHIAR AVEAU BUZUNARELE DESCHISE SI TU LUAI CAT DOREAI, MI SE PARE MIE CA TU AVEAI SI TARIFE BINE FIXATE_ O SPUN COLABOARTORII DESPRE TINE NU DESPRE CEL CE A VENIT DE LA 1 MARTIE. DECI:
Postat 07 Martie 2012, 12:04 de ARISTROCATA
WWW
Daca in primarie ia mai mers cu angajatii, in spital doctorii il pun la punct, deoarece au aceleasi studii ca si el. Ba mai mult, profesional, sunt de o mie de ori mai buni ca si el.
Postat 06 Martie 2012, 18:46 de Pitagora
Un anonim!
Omul acesta, Carp, este ceea ce il reprezinta ca si persoana umana: zero bani, zero lei!!!!!!
Postat 06 Martie 2012, 17:01 de Dales
v-au privit chioras?
Vreti sa stiti realitatea, Dle Cris? Daca ati fi vrut realitate, nu minciuni, veneati in spitale si ne intrebati pe noi. Nu ati venit Dvs. la noi, venim noi si va spunem: Brancardierii spun: ''Grebenisan ne saluta si dadea mana cu noi. Asta nici nu ne saluta' Asistentele spun: 'Salutam si el trece ca b..l. Se uita la noi ca si la lepre' Doctorii spun: 'Se contrazice cu noi de parca ar fi as in toate specializarile. Intrebarea este de ce nu a facut fata ca si pediatru. Vine cu ideile lui si nu asculta de nimeni. Trebuie sa se faca doar ce spune el. Refuza ABSOLUT ORICE consultare cu noi.' Nu, Dle Cris. Nu il privim chioras. Nu vrem sa il mai privim deloc!!!
Postat 05 Martie 2012, 13:48 de management
criminalitate infractionala
Toti cei care ii spioneaza pe cei care posteaza comentarii, nerespectand, astfel, drepturile omului si protectia datelor personale, sunt pasibili de pedeapsa conform Legii 61/19.04.2003, Titlul III- prevenirea si combaterea criminalitatii informatice. Adresati-va autoritatilor competente (politie, procuratura) in cazul in care sunteti victima unui astfel de abuz. Nu doar cel care vrea sa afle cine sunteti intra sub incidenta legii mai sus mentionate. ''Furnizor de servicii'' este considerat RCS- RDS si, implicit, site ul 'ebihoreanul'. In cazul de fata, poate nu doar Carp are 'cunostinte' la RDS. Oare functionarii care il ajuta stiu ca sunt si ei pasibili de pedeapsa?
Postat 05 Martie 2012, 13:32 de procuror
Cunoastem
sigur acest aspect este cunoscut de mai multa lume, unii au patit-o, altii cunosc acest aspect si nu ii intereseaza, altii s-au saturat sa se teama si vor sa schimbe cate ceva in aceasta societate, pacat ca legile nu sunt respectate si nu exista responsabilitatea factorilor implicati pentru ca specific societatii noastre este interesul propriu, acest aspect il vedem zilnic in eminisiunile TV si tot nu progresam in domeniile moralitate, respect, corectitudine.
Postat 04 Martie 2012, 03:26 de DA
AVERTIZMENT !
Acest individ, Carp Gheorghe, este personificarea urii, a rautatii dusa la extrem si a dispretului fata de tot ce ar trebui, in mod normal, sa fie caracteristic unei fiinte umane! Individul este diabolic, malefic si inuman in tot ceea ce gandeste si face ! A ajuns pana acolo incat SPIONEAZA PE TOTI CEI CARE ISI SCRIU PARERILE PE FORUM ! Aflandu-se intr-o cardasie mizerabila cu conducerea RCS-RDS, impreuna cu administratorii sitului ebihoreanul.ro, cunoscand parolele de acces si IP-urile celor care posteaza pe forum, afla cu usurinta cine sunt autorii mesajelor postate, dupa care se razbuna pe acestia, in cel mai pur stil mafiot. Bineinteles, toti stim ca divulgarea parolelor de acces ale utilizatorilor individuali, din reteaua RCS-RDS contravine legii sigurantei nationale (SRI si DIICOT), dar, in Romania, a incalca legea, fara a risca sa fii pedepsit, este aproape un fapt divers! Cunosc trei persoane care au avut de suferit din cauza mesajelor postate pe situl respectiv, de aceea, m-am decis acum, sa postez acest avertizment ! Dragi forumisti, daca nu va pricepeti sa va ascundeti IP-ul calculatorului, fiti siguri ca sunteti spionati de indivizi gen Carp, daca scrieti ceva ce-l deranjeaza, si nu se stie cand veti fi mitraliati de acesta! N-ar fi rau sa vizitati siturile: easy-hide-ip.com, respectiv torproject.org.
Postat 03 Martie 2012, 20:49 de 1234
o capusa!!!
Asta n-a facut purici nici in PDL, nici in PNL, urmeaza PSD, PDD, PRM etc. De la el, santierist cum e, te poti astepta la orice, fiind lipsit de scrupule. Pacat de Oradea cu asemenea specimene.
Postat 03 Martie 2012, 07:12 de Venus
zero barat
Nu trebuie bagat in seama un astfel de personaj! Omul a fost si ramane un zero,un om de nimic,fara scrupule si fara caracter,dar din pacate pentru noi un astfel de individ e pus sa conduca!
Postat 02 Martie 2012, 17:47 de viorel
licuriciul
Acum spune ca va sustine echipa lui Bolojan, dar odata a facut chiar parte din aceasta echipa din care a fost dat afara pentru marlanie.
Postat 02 Martie 2012, 11:22 de Laurentiu
JOS CU EI
Pai daca nespalatul asta de Carp il sustine pe Bolojan in campanie,mai avem 3 luni pana la alegeri si putem vota pe altul de primar,sa scapam odata de amandoi indivizii astia care se cred\"oameni perfecti,se pricep la toate\"si toti sunt prosti in fata lor,iar ei desteptii perfecti!JOS CU EI!
Postat 02 Martie 2012, 10:35 de votant
Dr Duse
D-le primar, nu-l schimbati pe dr. Duse!Este unul din medicii de la Judetean care imbina in modul cel mai perfect cele 2 deziderate ale medicinii desemnate de Iuliu Hatieganu,(medicina este Stiinta si Constiinta).Este speranta medicilor care s-au realizat cu multa truda,cu concursuri pe tara la activ , cu CV-uri profesionale serioase , scoliti in universitati de medicina de renume ,din ce in ce mai putini in Oradea zilelor noastre.
Postat 01 Martie 2012, 22:09 de andrei
salvatorul orasului
pai da ,domnul asta carp,academician doctor inginer in toate domeniile asta da se pricepe la tot ,cum ar fi intubarea peta parcari subterane administrare spitale primarie cam tot.rezultatul este prezentul in care traim,sunt alesi nostri,asa ca pe cine votam asa ne merge
Postat 01 Martie 2012, 21:28 de io din velenta
vai, vai
Cum au reusit toti managerii din spitalele de urgenta din tara sa nu fie preocupati de aplicarea formulei corecte?noroc cu Oradea ca desteptam restul tarii acum, desi din sistemul de sanatate au fost si pana acum managerii spitalului judetean, aflat in subordinea primariei si a..... ghici ghicitoarea mea!
Postat 01 Martie 2012, 20:58 de of
Punctul G.
Un parvenit si jumatate acest pitic care profita de cineva doar cat are nevoie, ca dupa aceea sa se descotoroseasca de el la modul rusinos si neelegant.
Postat 01 Martie 2012, 19:08 de Pusa
Un papagal!
Pai numai trepadusul si lingaul asta de Carp poate face afirmatii GENIALE, de genul cu Ritli junior, cum ca ar fi unul dintre cei mai buni manageri din tara, cand nici naiba nu a auzit de el pana taica-sau sa fie ministru! Ca sa vedeti lighioana pana unde poate sa se coboare!!!!!
Postat 01 Martie 2012, 18:24 de Mara
Mincinos ordinar
Cum poate sa minta nemernicul asta in asa hal? Chiar crede ca toti sunt prosti si el,un nespalat ,este desteptul lumii!Pai nu l-a batut Groza in colegiu pe Oradea ca i-a sunat alcoolul in cap frustratului asta! El il sustine pe Bolojan in campanie!? inseamna ca n-are nicio sansa sa mai castige odata Bolojan,nici macar frustratul poate nu-l mai voteaza ca nu l-au pus pe el candidat de la USL! Poate ca-i tot el si acuma primul in sondaj,dar Nu recunosc aia de la USL valoarea lui!!!
Postat 01 Martie 2012, 14:33 de john
###
Carp, un tradator patentat: a tradat PDL-ul, pe Bolojan, pe nevasta-sa, plus o sumedenie de prieteni si maine va intoarce spatele si Spitalului Judetean, daca va fi un os mai mare! El spune cate s-au facut in oras cand a fost vice, Bolojan se lauda la fel, cu aceleasi texte, pai pe cine sa mai creada oradeanul ? Da, ce diferenta intre el si Duse, enorma!!!!!
Postat 01 Martie 2012, 14:06 de Hipocrate
Carp restructurat
Datii apa si sapun sa se spele jegosului,si ceva lame de barbierit sa-si dea jos tepii aia de pe fata! el vorbeste de reformarea sistemului? individul asta ar trebui primul reformat,un incompetent in meseria sa,renegat si de breasla medicala! Primii care l-ar scuipa ar fi chiar colegii lui de la spitalul de copii,daca s-ar mai intoarce vreodata acolo la meseria lui! Jegosu dracului!
Postat 01 Martie 2012, 13:59 de Crap impute
Bravo doctorului Duse
Doctorul Duse un om deosebit si un doctor foarte priceput. Daca jumatate din doctorii de la Judetean ar fi ca el, Oradea ar merge inainte din punct de vedere medical.
Postat 01 Martie 2012, 12:22 de Ana
DE CE NU ASTEPTI SA TE LAUDE ALTII...?!
Care ar fi motivul(ele) pt. care carp simte nevoia de justificari/laude...? Daca incerci o analiza psihologica rezida ca omul ori are constiinta foarte incarcata ori sufera de frustrari severe ori amandoua la un loc...Eu in locul lui as incerca sa fiu mai ponderat pt. ca lumea medicala bihoreana si nu numai il cunoaste foarte bine...Iar din primarie se stia ca o sa plece din vara trecuta asa ca...A pro pos de directorul economic care vine de la 1 Martie...adica de azi...AVERTISMENT pt. colaboratorii spitalului judetean...PUNETI-VA FERMOARE LA BUZUNARE...
Postat 01 Martie 2012, 12:22 de DOCTORUL
Tot asa mai departe
A uitat domnul manager sa ne precizeze daca dintre cei plecati cineva si-a facut cerere de reangajare. Eu cred ca nu e un loc de munca pe care si-l doresc. Pe de alta parte au fost fortati sa plece spunandu-se ca stau in calea dezvoltarii Maternitatii. Dupa cum am constatat insa lucrurile sunt catastrofale, degeaba se lauda unii cu relizari fabuloase, nivelul este din ce in ce mai scazut, atat din punct de vedere a comportamentului dar mai ales profesional. Poate daca mai da afara catva \"vizati\" mai reuseste sa inrautateasca situatia. Singurul beneficiu ca i-a pus frau lui Chitulea cu articolele platite si mincinoase.
Postat 01 Martie 2012, 12:09 de Silver
spune minciuni carp
Cum poate Carp sa spuna asemenea aberatii ca el ar fi fost primul in sondajul pdl la Oradea? In care sondaj,in cel facut la el acasa??Ca in cel care si-a testat potentialul electoral a iesit pe locul 3,adica cand a candidat in toamna 2008 pe un colegiu de senator in Oradea a iesit pe locul 3,la mare distanta de castigatorul colegiului de atunci,Mihai Groza,cel care a fost si candidatul din vara la primarie din partea pdl!!! Asa ca las-o balta Carp cu sondajul tau cu tot! Problema e ca omul s-a obisnuit doar la ciolan,si cauta tot felul de explicatii ca sa fie"credibil"! Oricum nu-l mai crede nimeni!
Postat 01 Martie 2012, 11:06 de Ghita din parcare
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON