URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
29 Septembrie 2012, 15:09

Bătălia pentru piaţă: Comercianţii din Piaţa Rogerius se opun transformării acesteia pe bani europeni

Bătălia pentru piaţă: Comercianţii din Piaţa Rogerius se opun transformării acesteia pe bani europeni SE DEMOLEAZĂ! Începând cu primăvara anului viitor, în Piaţa Rogerius nu va mai rămâne piatră pe piatră. "Tot ce e acolo va fi demolat şi pe acelaşi amplasament se va ridica o construcţie modernă, pentru un comerţ civilizat", spune Marius Moş, şeful Direcţiei de Management Proiecte cu Finanţare din cadrul Primăriei
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Piaţa Rogerius a dat în clocot. Cei circa o mie de comercianţi de aici se tem că vor rămâne fără pâine. Primăria a câştigat un proiect european în valoare de 5,7 milioane de euro pentru construirea pe acest amplasament a unui Centru de afaceri cu produse agroalimentare.

"Suntem disperaţi. Nu ne putem face calcule dacă merită să mai investim în marfă, că peste o lună poate se închide piaţa şi încep demolările", se plânge un comerciant. Iar temerile sale sunt împărtăşite de majoritatea pieţarilor...

Alianţa anti-Primărie

Coaliţia Rogerius, organizaţie coagulată în jurul a 11 preşedinţi de asociaţii de proprietari din cartier, a deschis săptămâna trecută cutia Pandorei. Aflaţi în conflict cu administraţia locală, "coalizaţii" au acuzat municipalitatea, în numele târgoveţilor, de lipsă de transparenţă în implementarea proiectului viitorului Centru de afaceri cu produse agroalimentare pe amplasamentul Pieţei Rogerius. Primăria a câştigat luna trecută 5,7 milioane de euro din fonduri europene destinate proiectelor transfrontaliere, sumă din care 4,7 milioane va reveni construcţiei centrului, iar diferenţa va rămâne Primăriei Debreţin pentru realizarea unui incubator de afaceri.

Simon.jpgÎn lipsa unor informaţii oficiale, comercianţii din Rogerius privesc viitorul cu îngrijorare. "Oamenii se tem că vor rămâne cu marfa pe cap, nu ştiu unde se vor muta pe perioada şantierului şi dacă vor mai reveni aici. Nu ştiu nimic", acuza Adrian Şimon (foto), liderul Pro Democraţia Oradea, "liderul" Coaliţiei Rogerius, fost preşedinte al filialei Bihor a Asociaţiei Pro Democraţia.

Condamnaţi la faliment

În Piaţa Rogerius domneşte incertitudinea. Cei o mie de comercianţi se tem atât de tare să nu rămână fără locuri de muncă încât refuză chiar şi să ceară lămuriri Administraţiei Domeniului Public (ADP), gestionarul pieţei. "Anul trecut am adunat 250 de semnături împotriva proiectului. Nu spun că are vreo legătură, dar la o săptămână după ce le-am predat a şi venit Inspectoratul Teritorial de Muncă în control", se plânge un comerciant.

Cei mai speriaţi sunt vânzătorii de haine şi pantofi din bazar, oameni trecuţi de 40 de ani, proveniţi din valul de şomeri creat în urma prăbuşirii industriale din anii '90. Oamenii se tem că demararea lucrărilor le va strica vadul definitiv, aşa cum s-a întâmplat cu piaţa de legume din Obor, care a fost închisă pentru modernizare, şi închisă a rămas.

Toţi spun că nu vor putea supravieţui perioadei de tranziţie. "Şi aşa e greu! Dacă anul trecut vindeam de 200 de lei pe zi, astăzi abia dacă dau marfă de 100. Am colegi profilaţi doar pe haine bărbăteşti care nu vând nimic şi patru zile la rând. Dacă ne mai şi mută de aici, unde cât de cât ne-am făcut vad, sigur dăm faliment", se plânge un negustor.

"Vin chinezii!"

Spaima cea mai mare a pieţarilor din bazar este însă că nu vor mai putea reveni în piaţă după terminarea lucrărilor. "Acum suntem cam 200 de comercianţi pe 450 de mese. Să nu-mi spună mie nimeni că vom încăpea toţi pe 140 de mese, câte am auzit că vor fi după modernizare!", zice o vânzătoare.

Conform proiectului, dacă în sectorul agro-alimentar, unde acum sunt 490 de mese, după construirea "centrului de afaceri" vor funcţiona 357 de mese pentru legume-fructe şi peste 100 pentru flori, produse apicole şi altele, în bazar, unde acum sunt 450 de mese, vor rămâne doar 126. De trei ori şi jumătate mai puţine! Iar pieţarii se tem că, pentru a departaja concurenţii, ADP va scoate locurile împuţinate la licitaţie. "O să ne trezim că iau chinezii toată piaţa. Noii veniţi vor plăti la licitaţie şi de trei mai mult, Primăria se va bucura că încasează, iar noi vom fi şomeri", cobeşte o femeie.

Şantier cu dată incertă

04 Andrica_1.jpgDirectorul ADP, Liviu Andrica (foto), cunoaşte temerile oamenilor. "Trec de patru ori pe săptămână prin piaţă, aşa că ştiu ce se întâmplă. Oamenii sunt agitaţi pentru că are cineva interes să îi agite", înţeapă el spre şeful Coaliţiei Rogerius.

Andrica spune că vânzătorii nu au de ce se teme că piaţa se va închide peste noapte. "Nu am anunţat când vor începe lucrările pentru că, sincer, nu ştiu. Această dată depinde de factori care nu ţin de voinţa noastră". Directorul promite însă transparenţă totală: "Ce le pot promite comercianţilor este că vor fi înştiinţaţi cu cinci luni înainte de începerea lucrărilor şi că le vom căuta alte amplasamente".

De-a lungul lucrărilor, după toate probabilităţile, vânzătorii vor fi mutaţi în parcarea din faţa Spitalului Municipal. "Vom cumpăra corturi mari, cum vedeţi la târgurile din străinătate, şi vom încerca să le asigurăm condiţii civilizate", zice Andrica.

După vechime

Directorul ADP spune că fiecare comerciant îşi va găsi un loc în noua piaţă. "Într-adevăr, numărul meselor din bazar va fi mai mic, dar majoritatea comercianţilor au câte două, trei sau chiar opt mese, deci pentru fiecare se va găsi măcar un loc", zice el.

În plus, ce este şi mai important, şeful ADP susţine că nu va majora taxele după finalizarea lucrărilor şi nici nu va scoate locurile la licitaţie pentru a creşte încasările Administraţiei. "Cei care au cele mai vechi facturi vor avea întâietate la alegerea unui amplasament şi numai dacă nu se vor înţelege pe mese vom licita punctual locul disputat", zice directorul, care are de gând să organizeze o întâlnire cu comercianţii imediat ce va fi stabilit calendarul lucrărilor. "Oamenii vor şti că această investiţie e gândită în folosul locuitorilor din Rogerius şi al comercianţilor din piaţă, nu împotriva lor", spune Andrica. Cu toate acestea, se aşteaptă la opoziţie. Fie şi pentru că, se ştie, mai binele este duşmanul binelui...


COFINANŢARE
1,8
milioane de euro va fi contribuţia municipalităţii la construcţia noului centru comercial


LA PRIMĂVARĂ!
Din piaţă, şantier

04 Mos.jpgMunicipalitatea se pregăteşte de începerea lucrărilor la viitorul Centru de afaceri cu produse agroalimentare indiferent de opoziţia comercianţilor din bazarul Pieţei Rogerius. "Nevoia unui centru care să ajute micii producători să se dezvolte este reală", spune Marius Moş (foto), şeful Direcţiei Management Proiecte cu Finanţare Internaţională (DMPFI) din cadrul Primăriei.

Investiţie de 4,7 milioane de euro, Centrul de afaceri cu produse agroalimentare Rogerius va fi construit pe două nivele, la parter urmând să funcţioneze o zonă agroalimentară, la primul nivel spaţii de recreere cu restaurante, localuri şi terase, iar pe clădire o terasă amenajată. Pe frontul dinspre staţia de tramvai vor fi amenajate mesele pentru flori, pentru a da un plus de culoare zonei, iar bazarul va fi mutat în capătul pieţei dinspre strada Blaise Pascal.

Lucrările vor începe anul viitor. "Proiectul va demara, probabil, la 1 noiembrie anul acesta cu semnarea contractului de finanţare. Dacă luăm în calcul licitaţiile care trebuie făcute, lucrările vor începe în primăvara sau vara anului viitor", spune Moş. Termenul de implementare este de 24 de luni.

Centrul de afaceri este menit să întărească, în teorie, colaborarea dintre producătorii agricoli din Bihor şi Hajdu Bihar. Agricultorii unguri vor avea la dispoziţie opt spaţii de desfacere în centrul orădean, în vreme ce producătorii români se vor putea instrui la centrul de educaţie antreprenorială pe care îl vor construi partenerii unguri.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
30 Comentarii
rogerius
bine,bine..dar noi care suntem producatori si avem multa marfa mai ales primavara si vara unde dracu o sa vindem? ducem la gunoi????????? oricum nici nu mai are rost sa producem ca nu cumprati de la tarani numa import pt.ca ai ii mai frumos asai? noi oricum no sa avem sute de euro pt licitatie numa biznitarii care si acuma vind la colturi!!!!de ce numa biznitarii au mese la colt??? de nu producatorii????? la administratia pietei nu ajunge ca platim 160 lei pe luna/masa???????????? mai vea si licitatie????? toate lumea de la noi taraniii vra sa traga banii???? dar daca taranu no sa mai produca un morcov sau o rosie buna sau o fructe nu stiu ce o sa mancati?????????? rosii din turcia?????? care sunt pline cu chimicale???? is foarte bune.si tot asa mai departe nici o lapte buna ce cumparati din magazine?aia ii lapte??????? /macar stiti ce beti? APA si lapte de praf nu lapte!!! dar asta si meritati toti sefiiii si nu asta nici atat nu meritati din banni taranului traiti aia mancati ce scoatem noi din pamant si pe noi vreti sa dati afara din piata???????? /nu va rusine????
Postat 04 Octombrie 2012, 22:01 de eta
piata rogerius
sper sa se demoleze cit mai curind piata si daca se poate sa se demoleze cu toti bisnitarii INAUNTRU, sa scapam de infractorii astia care cumpara de la en-gros si vind dublu fara nici un fel de act sub protectia spagii pe care o dau in toate partile.........Hai sictir bisnitarilor, e vremea sa dispareti, definitiv
Postat 03 Octombrie 2012, 01:04 de sictir bisnitarilor
Pt transformare
Eu ma bucur ca vor construi Centrul si stau in zona. Fratilor catre Estul tarii e mai larg si mai ieftin :) Drum bun!
Postat 01 Octombrie 2012, 21:50 de Observer
piata
Toti aveti dreptate din punctul vostru de vedere si la trbunal toti au dreptate numai ca judecatorul da verdictul si unul singur are dreptate ,asa si aici oradeni au votat un primar care vrea s-a modernizeze orasul iar locuitori lui sunt de acord cu el altfel nu lar fi votat asa ca minoritatea se supune majoritati-Felicitari pentru cei care infrumuseteza si modernizeaza acest oras in frunte cu primarul!
Postat 01 Octombrie 2012, 12:27 de un conducator auto
pentru `mirelu`
dute draga si traieste la tara atunci, daca tu habar nu ai de evolutie si dezvoltare. Sasa suntem in urma cu 50 de ani fata de restul lumii, cu oameni ca tine azi maine nici nu mai suntem trecuti pe harta europei. Eu sunt de aici din Rogerius si stiu ce trebe facut. Dute tu la lotus-u tau de cacat daca vrei si da 1000 de lei pe o pereche de blugi, si hraneste tu familiile patronilor.
Postat 01 Octombrie 2012, 11:23 de David
realitiatile din biroul cald / viata reala ... diferita
"Nevoia unui centru care să ajute micii producători să se dezvolte este reală", .... asta de o spune parintele bolos din cartile de poker de la bucuresti ? ori a devenit departamentul ala ceva secretariat la ministerul agriculturii? DE CE NU O SPUNETI PE FATA ??! Pt voi aia de acolo e important si cu asta basta, trebuie sa inventati ceva, si cifre, si studii, pixu nu doare. Apropos: la pariu ca prezenta lui bolos si ai lui prin restaurante de lux / prezenta in piata e undeva la 100 / 0 ?! despre ce realitati vorbiti?
Postat 30 Septembrie 2012, 21:15 de Nostradamus
Da asanarii si modernizarii pietei - 2
Da modernizarii si asanarii piete de vest ! Nu borfasii, evazionistii, bisnitarii si tiganii sunt cei ce dispun de dezvoltarea urbanistica a orasului !!!
Postat 30 Septembrie 2012, 19:32 de s.
Da asanarii si modernizarii pietei
Imi este greata si lehamite sa merg in piata de vest dupa legume proapete . La tot coltu indivizi dubiosi , gagici nespalte si tiganci te imbie la marfa de contrabanda si furata sub nasul "militienilor" care stau tat timpu la cafele si tigari. In jurul pietii este o duhpoare de stricaciune si mezerie de nedescris. adevarul e ca PMO prin angajatii lor sunt impotenti de a tine ordinea si curatenia in piata . Piata arata ca un balci de prost gust , mizerabil si colcaie a mizerie. Doar 1/2 din suprafata este destinata produselor agricole proaspete ... restul contrabandei si evaziunii fiscale..... marfa proasta , indoielnica la pret de ABC-eu , inghesuiala mare , inafara spatiului destinat zeci de "ambulanti" cu marfa furata !!!!! Este inaceptabila inghesuiala pe care o promoveaza adiministratia PMO in acesta piata in dorinta de a maximixa profitul. Piata Creanga ar putea fi un minim exemplu de ordine si curatenie. Trebuie inceput de undeva cu piata de vest si in primul rand trebuie indepartatii tiganii, hotii, vanzatorii de produse furate( mobile,...) bisnitarii,..... si asigurarea unui spatiu minim pentru fiecare vanzator ( si acesta respectat prin cantitatea de produse expuse) DA mod
Postat 30 Septembrie 2012, 19:30 de s.
DATORII DEGEABA
d-lor de la primarie si d-le primar cu cat ne indatorati pt proiectele astea cu care nu ati intrebat pe nimeni ? stie lumea ? eu cred ca nu ? pt proiecte care nu sunt urgente ? cu vreo 55 milioane euro.
Postat 30 Septembrie 2012, 18:36 de mira
asa
bisnitari nu bisnitari tot ii mai ieftina mancarea si fructele decat in supermaketuri.iar mie personal nu mi-a bagat mana in buzunar nimeni decat ca ma duc de bunavoie la piata ca de acolo imi permit sa cumpar de toate la preturi decente si negociabile . si d-lor mai vedeti ce inseamna politica liberala.inseamna TRAIESTE CINE POATE adica descurca-te prin orice mijloace . Nimeni nu te ajuta cu nimic doar sa platesti ca prostul taxe fara sa te intrebe nimeni nimic doar pt ambitia si comisioanele unor functionari din primarie
Postat 30 Septembrie 2012, 18:25 de cynu
paiata de vest
si acuma pt asa au chef citiva bisnitari va trebui sa anulam un contract de aproape 6 milioane de Euro? Hai sictir bisnitarilor, la munca nu la furat si intins mina...
Postat 30 Septembrie 2012, 17:36 de rogerius
putina atentie
domnu' Dan, cand te apuci sa scrii un astfel de text, n-ar strica sa stii ca, de cand exista ea, filiala APD a avut, in Bihor, cel putin, doar "club" oradean. asa ca Adrian Simon nu poate fi, cum afirmi dumneata, "fost presedinte al filialei APD Bihor".
Postat 30 Septembrie 2012, 10:21 de Budea Florin
ingramadeala mare, mon cher!
De cand cu piata Rogerius, unde vin "comercianti" din toata Oradea si din localitatile din proximitatea Oradei, ESTE F. F. AGLOMERATA ZONA. Intrebare pt. cei din zona pietei Rogerius: cum rezitati in furnicarul acela? Va considerati norocosi sa locuiti in asa zona aglomerata? Chiar nu vreti nimic sa faceti sa mai decongestionati zona? Ati vazut alte zone de oras (cu blocuri) cat de lejere sunt, ca sa va raportati la acestea? Ei bine, prin acest proiect, personal vad o sansa de a mai readuce lucrurile - macar partial - la normal. Ah, si inca ceva: odata un contract PE BANI EUROPENI semnat, la revedere! Nu se mai pot schimba lucrurile. Deci daca vreti sa faceti ceva, faceti acum. Urgent. Pana la semnare. Nu mai asteptati nici o zi. Succes!
Postat 30 Septembrie 2012, 09:03 de broscuta
piata de cacao
faceti mare tam-tam pe degeaba sinteti niste evazionisti si bisnitari corupti, nu aveti acte pt marfa si vindeti totul la negru si mai aveti curajul sa vorbiti de taxe si contributii? Care s alea, ca voi lucrati la negru 100% cu complicitatea functionarilor statului pe care ii mituiti ca sa nu va amendeze... Nu mai vorbesc de marii \"producatori\" care vind fructe si legume in piata, apropo unde le produceti? Pe balcon, bisnitarilor? Sper sa se inchida jaful ala de piata macar scapam si de traficantii de tigari care s mai multi ca si pietarii...
Postat 30 Septembrie 2012, 02:21 de rogerius
CUVANT
d-le MOS de la primarie daca ar trebui sa-ti darame Bolojan casa pt a se face centura ocolitoare sau piata fara sa ai cuvant de spus TI-AR PLACE ? ce ai face d-neata. Sunt asa de curios........
Postat 29 Septembrie 2012, 22:35 de sCORTOSU 2
ar trebui
Ar trebui sa ne intrebe si pe noi cineva platitorii de taxe in legatura cu proiectele astea europene mai ales ca primaria se imprumu ta de 50 mil euro sau macar o dezbatere publica ca sa nu mai zic de votul nostru al oradenilor
Postat 29 Septembrie 2012, 22:29 de soany
atitudine "onesta"
nu a fost frumos nici ce le-a facut Primarul locuitorilor din IOSIA in legatura cu scumpirea gigacaloriei aproape dublu asta desi erau independenti de cet si nici toti locuitorii din cartier nu au fost de acord mai mult ca probabil asa v-a lasa si comerciantii din P-ta rogerius pe drumuri. Am inteles ca vreo o mie de familii. Asta da atitudine onesta de primar
Postat 29 Septembrie 2012, 22:03 de ala
nu mai mintiti oamenii
SI magistralele trebuie schimbate care costa tot atat de mult. CAnd se schimba magistralele ce transporta caldura ce faci D=LE PRIMAR ne mai indatorezi cu inca 50 milioane euro dumneata te doare in basca ca stai la ALESD. sa plateasca prostii nu ? sa-ti traiasca ABC -UL cu care faci evaziune.
Postat 29 Septembrie 2012, 21:50 de iancu
parere
ar trebui dirijate fondurile catre altceva mai urgent. De exemplu termia care ne arde si ne va arde si mai tare la anul si in anii ce vin.Si nu trebuie neglijat nici faptul ca Primaria trebuie sa se imprumute cu foarte multi bani cred ca vreo 40-50 milioane euro pt proiecte care nu prea sunt necesare acum UN exemplu vreau sa amintesc La ce foloseste tramvaie de 2 milioane de euro bucata si noi cetatenii platim ca prostii si nici nu ne intreaba nimeni si care personal circul cu masina.asa si cu proiectele AR TREBUI SA NE INTREBE SI PE NOI CINEVA CA TOTUSI SUNTEM PLATITORI DE TAXE si se vrea indatorare foarte mare doar pt ambitia unora.NU cred ca-i corect
Postat 29 Septembrie 2012, 21:41 de alin
D-LE CARE AI HABAR
Domnilor stiti ce inseamna piata Comert in aer liber. Cine doreste standarde ( DAVID ) du-te la LOTUS la cumparaturi. NUTE OBLIGA NIMENI sa vii in Rogerius. Eu nu sunt de acord cu nici o modernizare nici centura ocolitoare peste casele oamenilor nici atatea sensuri giratorii pe impozitele mele ci doresc drumuri bune scoli moderne gradinite la standarde gigacaloria mai ieftina impozite deloc ca la unguri si multe altele.
Postat 29 Septembrie 2012, 21:27 de mirelu
Avertizare gratuita.
Nu trebuie neglijata latura sociala, deoarece comerciantii au in spatele lor familii.
Postat 29 Septembrie 2012, 19:22 de Apolitic.
nu vorbiti fara sa aveti habar
piata trebuie si va fi modernizata pentru a corespunde unor standarde... Nu va mai tineti de cacat, ca asa nu o sa inaintam niciodata
Postat 29 Septembrie 2012, 18:36 de David
doar comision
D-LOR concitadini si stimati cititori eu care locuiesc langa piata nu suntem de acord cu nici o modernizare. adunam mii de semnaturi si de la asociatiile vecine ca sa ne lase in pace cu nu stiu c piata astia de la primarie primesc comisioane pt proiecte dar nici chiar asa faceti ceva folosiTOR CU BANII DE EX ASFALTATI TOATE STRAZILE CA NE RUPEM MASINILE
Postat 29 Septembrie 2012, 16:53 de adi
NENOROCITILOR
FRATILOR NU VEDETI CA BOLOJAN END COMPANY VREA SA DISTRUGA PIATA. la cluj dupa modernizare nu a ramas decat la parter mc donalds si farmacii la etaj un chinez pe o mie metri patrati la etaj doi mobila second hand. VA AMAGITI DACA CREDE CINEVA CA DUPA CE SPALA bolojan FONDURI EUROPENE VA MAI FI PIATA. VAFI LOTUS CU PRETURI SI ADAUSURI DE 400 LA SUTA iar noi trebuie sa mergem 3 cartiere la alta piata
Postat 29 Septembrie 2012, 16:36 de AS
escrocilor
d-le Adrian de ce nu mergi mata la licitatie sa vezi cam cat cere pe o bodega dupa modernizare daca acuma pe una de linga politie s-a dat cu 80 mil lei vechi.tu cred ca atata nu ai toate veniturile pe un an
Postat 29 Septembrie 2012, 16:28 de SI
spalati bani europeni si ingrasati conturile constructorilor
dupa ce ati bagat banii pana acum in modernizarea pietei si acuma o daramati ? nu sunt de acord ca primarul sa ia imprumut de 50 mil euro ca sa cofinanteze proiectele. si copii copiillor va trebui sa plateasca imprumuturile D-le bolostanca de ce amanetezi viitorul Oradei si al localnicilor pe o piata un pod sensuri giratorii care nu sunt necesare
Postat 29 Septembrie 2012, 16:22 de nu
O porcarie de piata
Cine mai cumpara haine contrafacute din piata?? Cand la acelasi pret, sau maxim mai adaugi 20-40 ron poti sa cumperi ceva de la o marca consacrata , care stii sigur ca o sa tina 2 ani de spalari. Piata Rogerius e pur si simplu gretoasa. O adunatura de evazionisti care nu se satura sa mai fure. Exista si oameni care o duc rau, aia probabil stau pe la legume in sus dar si aia trebuie sa indure mafiea tarabelor din piata. Nu o sa se ingramadeasca nici un chinez sa fure tarabe. Si vorba aia, daca e licitatie care e problema? Ce e corect e corect!
Postat 29 Septembrie 2012, 16:21 de Adrian
taceti din gura
nu stiu cati din voi faceti cumparaturi in aceea piata dar care arata mai bine dintre toate acum in oradea d-le bolojan si andrica nu va intereseaza ca lasati o mie de oameni si familii pe drumuri ? nu este ce face cu banii ? de ce v-ati pus ochii pe p-ta rogerius din cate exista in oradea ?de ce nu modernizezi ABC-ul sotiei tale de la alesd d-le primar ?
Postat 29 Septembrie 2012, 16:14 de ri
???? Este instare PMo ?
Locul ala numit "piata" este actualmente o mizerie controlata de tigani, interlopi, hoti, pungasi....... paziti de "militia" petei. Asanarea nu e suficienta ! Trebuie demolata si recladit ceva nou , civilizat ..... singura problema : este in stare PMO sa gestioneze in mod civilizat o asemenea piata sau dupa inaugurare se v-a transforma (retransforma) in aceeasi mizerie? Este in stare PMO sa administreze si sa mentina acea noua zona comerciala sub control intr-o forma civilizata ????
Postat 29 Septembrie 2012, 16:00 de scortosul
aa
da sigur ..hai sa ascultam de toti cocalarii si bisnitarii din piata care 80 % din marfa e fara acte
Postat 29 Septembrie 2012, 15:58 de aa
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON