URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
09 Aprilie 2012, 13:42

Universitatea din Oradea o dă afară pe soţia unui candidat la rectorat, pentru plagiat

La 11 ani după ce universitara Daniela Smaranda Ionescu a fost dovedită, printr-o hotărâre definitivă şi irevocabilă a instanţei, că a plagiat lucrarea unei profesoare universitare din Iaşi, Universitatea din Oradea e pe cale să o sancţioneze pe soţia liderului sindical şi, totodată, candidat la funcţia de rector, Gheorghe Ionescu. Nu din proprie iniţiativă, însă.

Pedeapsă după un deceniu

Consiliul Naţional de Etică a transmis Universităţii din Oradea o hotărâre prin care cere sancţionarea drastică a conferenţiarului universitar Daniela Ionescu, prin desfacerea disciplinară a contractului de muncă, retragerea tuturor lucrărilor publicate prin încălcarea regulilor de bună conduită şi retragerea titlului didactic de conferenţiar universitar. Asta pentru că, în urmă cu mai bine de 10 ani, Ionescu a plagiat o lucrare a unei profesoare din Iaşi, iar în 2004, a copiat în proporţie de 70% o altă carte, "Electronica", semnată de trei universitari orădeni, Cornelia Gordan, Călin Creţ şi Tudor Pordea.

Conform raportului Consiliului de Etică, în ciuda dovezilor de furt intelectual, "nu numai că nu s-a luat nicio măsură, dar doamna Daniela-Smaranda Ionescu a promovat în anul 2005 pe post de conferenţiar (în lista de lucrări prezentată la concursul de ocupare a postului de conferenţiar fiind menţinută lucrarea care era deja dovedită a fi un plagiat) şi a deţinut şi poziţii de conducere (şef de catedră)". Drept urmare, Consiliul dispune ca Ionescu să fie eliminată din rândul universitarilor orădeni.

Ordonatorul de credite al Universităţii, Constantin Bungău, spune că dispoziţiile Consiliului au ajuns la Oradea şi au început să fie analizate. "Desfacerea contractului de muncă revine Universităţii din Oradea, restul dispoziţiilor revin Ministerului Educaţiei, de la care n-am primit încă nicio adresă", a declarat, luni, pentru BIHOREANUL, Bungău. Totodată, rectorul interimar a cerut Oficiului Juridic al Universităţii să analizeze documentul şi să propună paşii următori, "astfel încât Universitatea din Oradea să-şi facă datoria". Încă nu s-a stabilit, deci, când şi în ce condiţii i se desface contractul de muncă Danielei Ionescu.

"Lucrătură murdară"

Raportul Consiliului de Etică vine în urma unei sesizări făcute în noiembrie 2011, numele reclamantului nefiind făcut public. Totuşi, Daniela Ionescu spune că acesta este prorectorul Universităţii din Oradea, Ioan Felea, acum şi el un candidat la funcţia de rector, la fel ca şi soţul universitarei reclamate. "E o lucrătură murdară, cel mai probabil din cauza candidaturii soţului meu. Probabil aşa se consideră domnul Felea bărbat, luptând cu minciuni împotriva unei femei", a declarat Daniela Ionescu pentru BIHOREANUL.

Femeia susţine că a contestat raportul Consiliului de Etică în instanţă, încercând astfel să demonstreze că pedepsele sunt nedrepte. "Sunt vicii de formă şi de fond. Eu n-am fost informată de această reclamaţie şi nu mi s-a dat dreptul de a mă apăra. Dacă e până acolo, sunt depăşite orice termene", a mai spus Daniela Ionescu, făcând referire taman la tardivitatea cu care e pedepsită pentru că a plagiat.

Spălări pe mâini

De cealaltă parte, Felea recunoaşte că a reclamat-o pe soţia contracandidatului său, dar nu crede că raportul Consiliul de Etică vine în urma sesizării lui. "Dânsa a mai avut probleme şi cu alţi colegi, de la Iaşi. Probabil că aceştia au revenit cu reclamaţii", spune Felea. Deşi se află la conducerea Universităţii de ani buni, în funcţia de prorector, Felea nu are nicio explicaţie de ce Daniela Ionescu nu a fost până acum sancţionată pentru plagiat, spunând că o astfel de decizie a stat în sarcina rectorului.

În 2003, Daniela Ionescu a fost condamnată la plata unei amenzi penale de 6 milioane de lei vechi şi la despăgubiri de 200 de milioane într-un proces de plagiat intentat de Constanţa Comandar, profesoară la Facultatea de Textile din Iaşi. Aceasta susţinea că, în lucrarea de doctorat, orădeanca a copiat peste 80% din cartea ei, "Structura şi proiectarea tricourilor", acuzaţii negate de Ionescu.

Comisia de Etică a Universităţii a propus, la acea vreme, demiterea ei din funcţie. Cu toate acestea, decizia a fost amânată de membrii Senatului universitar, invocând faptul că rolul comisiei ar fi doar consultativ.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
32 Comentarii
@o parere
Cu o ortografie de genul "S-au probabil...", lasa tu sfaturile, domnule "o parere". Nici macar nu ai inteles ce trebuie sa scrii la "Nume". Sper, calduras, sa nu fii si tu universitar, deoarece ai face de ras pana si un biet preparator. In vreo 12 ani, de cand Ioneasca este permanent "manjita" de catre tot felul de deontologi, cinstiti si corecti, nu am auzit vreodata sa-i fi luat partea varul primar, Jurcut (nu unchi). Ar putea sa-i fie rusine, la fel cum ne este si noua acum, colegii ei, pentru ca am privit muti si complici la tot ceea ce i s-a instrumentat de-a lungul timpului.
Postat 14 Aprilie 2012, 09:39 de COLEG VINOVAT
si altii
Nu inteleg de ce nu se cer sfaturi celor cu multa experienta de la Univ. Oradea, pentru ca slava domnului sunt multi profi univ. plini, dar cu bareme jenante. S-au probabil ca nimeni nu-i mai tine spatele d-nei Ionescu, acum ca unchiul Jurcut a reusit sa iasa la pensie, cu o teza la fel de plagiata, sau mai pe romaneste copiata in mare masura. Iar de functii de conducere nu a dus lipsa slava domnului! Hotul neprins, negustor cinstit! Observatia lui TDS este corecta: asa ca, cel din UO care nu a copiat nimic, niciodata, sa ridice primul piatra.
Postat 13 Aprilie 2012, 19:37 de o parere
@pop
E bine si sa dea banii inpoi ! E si mai bine sa dea inapoi si diplomele, gradele, tot ! Si sa faca asta TOTI ! Ca TOTI-S o apa s-un pamant ! Vorba nemuritorului Caragiale : ,,dăscălimea: ionescu, popescu, popa pripici !''
Postat 10 Aprilie 2012, 20:59 de .
saptamana mare
un lucru este cert: daniela a fost o eleva eminenta si o studenta eminenta! probabil a copiat de la altii! sunt sigur insa ca 90% dintre cadrele UO au facut acest lucru! Filip a plagiat! ei, si ce? el e si om politic, deci il lasam in pace! gestionarul de la marisel care nu a fost capabil sa intre la facultate atunci cand ii era vremea a ajuns azi multilateral dezvoltat! si inginer, si economist, si popa! pazea, la economie ma pricep si am sa-i studiez lucrarile sa vad daca acolo nu exista ceva copiat! asa ca, cel din UO care nu a copiat nimic, niciodata, sa ridice primul piatra!
Postat 10 Aprilie 2012, 20:17 de TDS
Pentru retardati
Eeeii ... Ce v-am spus eu ca-s Mafioti ionestii astia! Acum sa-i vad pe toti sustinatorii lui ionescu, retardatii ca sa zic asa, cum il pupa-n fund pe unicul candidat legal la functia de rector. Huuu retardatilor!
Postat 10 Aprilie 2012, 16:58 de smecheru
jegoasa
Sa de-a toti banii primiti inapoi.
Postat 10 Aprilie 2012, 15:21 de pop
no offense
Sorbonel, numele pare a ti se potrivi pentru ca vorbesti pe baza unor informatii dupa ureche. Da, d-na Ionescu are mai multe ISI, chiar si brevete, dar majoritatea cu sindicalisti si ministeriabili gen Hader si Ciuca. Nu, nu este singura cu rezultate de la Textile. Daca te-ai informa mai constiincios ai vedea ca rezultatele lor, raportate la gradul didactic, numar de angajati, venit pe cap de angajat sau ce indicator doresti sunt superioare multor facultati ”de renume” din UO. Aproape fiecare sef de lucrari are un articol ISI, chiar daca afilierea nu este intotdeauna trecuta la UO. Exista si un clasament facut de Sasz, prin 2010, care atesta acest lucru. Si asta in conditiile in care dl Antal si-a consacrat o parte insemnata a mandatului pentru demotivarea, iritarea, intretinarea chiar exacrebarea tensiunilor in aceasta facultate.
Postat 10 Aprilie 2012, 10:37 de CSM
INTREBARE
Doreleeee! esti cam confuz. Tu "cu cine votezi?"
Postat 10 Aprilie 2012, 09:52 de SPIRIDON
CAUTATI-VA IN OGLINDA
Cine a vazut cartea doamnei Ionescu si cea dupa care se presupune ca a plagiat sa ridice piatra. Sunteti de plans. Habar nu aveti de nimic, sunteti fara apetiti chiar si pentru lucraturile murdare ale lui Felea, Antal et. co. Nu prezentati interes pentru absolut nimeni in universitatea asta. Ia incercati sa scoateti capul si sa iesiti din anonimatul sub care va dati lei, SA VA AFIRMATI SI VOI PRIN CEVA si apoi o sa vedeti cum vi se fabrica tot felul de dosare de catre specialistii astia in denigrari. Abia dupa aceea sa judecati pe altii.
Postat 10 Aprilie 2012, 09:49 de ALEXANDRU
@janina
Pai fata, se vede cu nu inetelgi nimic. Bugetul facultatii de Textile nu s-a datorat activitatii ei ca decan. Pur si simplu, s-a introdus finantarea dupa echivalent student, a scazut numarul de studenti, etc. Logic, nu? Adica logic pentru cei care au cap sa gandeasca. Ce este trist, ca singura care are activitate stiintifica de la voi este Smaranda Ionescu! Numai ea mai apare in colaborare cu ceva ieseni la articole ISI (fara comentarii, ciocul mic, ca la domenii ingineresti numai ISI se puncteaza!)
Postat 10 Aprilie 2012, 09:39 de sorbonel
Se face dreptate
Nu inteleg cum puteti sa aparati o impostoare ca D-na. Ionescu care a plagiat, a condus cu batul, este imposibil de lucrat cu Dumneaei. De este de vina Antal sau Felea, sau Bungau (sau mai stiu eu cine) ca a plagiat Doamna Ionescu? Cine a scos aceasta decizie tocmai acum sigur vrea sa inrautateasca lucrurile intre Domnii Ionescu si Felea (care sunt victimele colaterale ale lui Antal si Bungau). Eu cred ca Domnul Ionescu nu are de ce sa fie afectat de ce a facut sotia dumnealui (dumnealui nu este cu nimic vinovat), dar nici Domnul Felea nu are nici o vina ca este victima contracandidatilor (Oamenii lui Antal)
Postat 10 Aprilie 2012, 09:26 de Dorel
@gore din chitila
Ce ar fi daca ai ramane tu la Chitila si nu l-ai plange pe George care daca a pierdut pe mana lui si a adus universitatea in faliment, nu e Ionescu de vina. Aveti o logica de fier, cam ruginit e drept dar de fier. Unde este vina lui Ionescu pt. faptul ca noi inca nu avem un rector, si suntem in recesiune, ca s-au distrus facultati, ca s-au furat pur si simplu banii fac. de stiinte Economice si ne mintea ca s-a retras constructorul ca-i frig, ca v-a promis premii numai sa-l votati si v-a dar cu flit? Pentru toate mizeriile in care ne-a bagat Antal si ai lui, Ionescu e de vina. Bravos mai Gore (Antal). Stim noi ca te doare faptul ca Pop te-a deconspirat si a obtinut negru pe alb um iti turnai colegii de munca si ne-a aratat si scrisul tau "frumos" prin care aderai la turnatorii. Nu-ti convine sa ti se readuca in minte faptele tale de mai bine de 20 de ani, nu? Ce tie nu-ti place, altuia nu-i face.
Postat 10 Aprilie 2012, 06:26 de VASILE DIN PLESCOI
atentie
Savuram acest moment de neputinta, frustrare si constientizare a propriei mizerii, resimtit din plin de familia Ionescu. Se strange latul si Ionescu isi da ultima suflare... ce e drept urat mirositoare. Acum, ca doamna Ionescu nu va mai fi cadru didactic si nu mai are sens sa copieze carti de specialitate, poate va republica Biblia inainte de Pasti si se va semna ca autor. Un singur lucru o rugam: sa modifice macar coperta.
Postat 09 Aprilie 2012, 23:48 de Nasul lui Ionescu
Manevre
E prea tarziu, o astfel de masura trebuia luata in 2007, nu acum. Cat despre candidatul Ionescu, nu cred ca obtine mai mult de 40 de voturi, in conditiile in care sunt alternative. Sa nu amestecam lucrurile, plagiatul demonstrat trebuie tratat ca atare. Astfel de indivizi ar trebui sa aiba domiciliul permanent la ,,facultate,, nu in universitate. Fara doamna, Ionescu avea mai multe sanse, dar parerea mea este ca in goana dupa putere, a improscat cu noroi o institutie si asa cu probleme si lucru acesta il simte oricine. Nicolae pop si ionescu au o mare parte de vina pentru imagina in oras pe care o capata Universitatea. Ce studenti vor mai veni aici? da ceil intereseaza pe ionescu astea!
Postat 09 Aprilie 2012, 22:38 de gore din chitila
@John Doe
Daca familia Oana nu sta cuminte si nu va renunta la minciuni, chiar ca nu va mai avea nimic in comun cu universitatea. Acesti infractori de drept comun au scapat in vreo doua randuri de puscarie pe motiv de boala. Doamna e pastrata la catedra cu toate ca are si Parkinson si Paranoia, certificate de medicul de familie si incompatibile cu statutul de cadru didactic. Se trezesc ei sa faca o radiografie a situatiei. Stati voi frumos pe fund ca se incinge scaunul sub voi.
Postat 09 Aprilie 2012, 22:27 de MEDIC CURANT
@votant2
atunci a fost bun Ionescu cu relatiile lui, dupa ce a trecut puntea georgel a dat cu copita.
Postat 09 Aprilie 2012, 21:41 de eu
votant2
Au fost momente cu adevarat de apreciat la UO in perioada evaluarii ARACIS, cand toata lumea a "avut loc" in universitate. Toti colegii lucrau cot la cot ca sa se obtina un rezultat pozitiv, care sa duca universitatea acolo unde ii este locul. Dupa ce a fost obtinut acel rezultat, gata nu mai incapem unii de altii. Pacat !
Postat 09 Aprilie 2012, 21:28 de votant2
comentarii
Citeam cu interes articolele legate de universitatea oradeana, chiar daca nu sunt implicat direct si astfel nici nu sunt afectat daca se ia o decizie sau alta. Totusi vazand replicile penibile ale sotilor Ionescu si ale unor aplaudaci ridicoli postate ca si comentarii la acest articol, nu pot sa nu ma mir cum si o decizie care in sfarsit nu mai lasa o infractoare la catedra este mai mult contestata decat incurajata. Studenti de cea mai joasa speta, securisti cu acte in regula ulterior, sotii Ionescu au ajuns sa fie persoane influente in cadrul universitatii oradene, santajand cu dosare rectori, prorectori etc. Faptul ca acest impostor, Ionescu, a candidat la functia de rector si a obtinut 200 de voturi, se datoreaza doar celor care au votat impotriva contracandidatului sau si nici macar un vot nu a fost pentru meritele sale personale. Dragi aplaudaci, rugati-l pe domnul si doamna Ionescu sa isi publice foile matricole cu care au terminat facultatea si asta va lamuri calitatea profesionala a celor doi parveniti. Cat despre calitatea morala, comparati cartile plagiate, ca e negru pe alb, nu e negociabil domnilor!
Postat 09 Aprilie 2012, 20:17 de John Doe
@sorbonel
esti Antal ... rau de tot... Rau prost, cred ca te-ai prins, nu de alta da ai supt in ultimii ani la mai multe tate.
Postat 09 Aprilie 2012, 19:19 de JANINA
balci de sorbonica
Asteptam cu interes sa aflam ce pacate au doamnele Dorina si Simona si ce lenjerie intima poarta amantele lui Horga. Ce programe, ce idei? Sa ne luptam cu armele pe care le avem.
Postat 09 Aprilie 2012, 17:50 de dan curiosul
IONESCU
CATA URA EXISTA IN UNIVERSITATE!!!! NU STIU CINE DAR STIU DE CE :DIN CAUZA CORUPTIEI SI IMPLICIT A FAPTULUI CA NU TOTI SUNT OAMENI DE CALITATE ACOLO. ACUM MAI URMEAZA SA O DEA AFARA SI PE ANTAL SAU PE SOTIA ALTUI CANDIDAT,NU?
Postat 09 Aprilie 2012, 17:37 de ORADEAN
@janina
esti proasta... rau de tot...
Postat 09 Aprilie 2012, 17:29 de sorbonel
GENIALUL
Felea in ura lui profunda fata de Ionescu se uraste si pe el. N-o mai dati cotita ca Felea a comis aceasta fapta "geniala" prin care si-a sapat singur groapa.
Postat 09 Aprilie 2012, 17:19 de MARCEL
jocuri de culise
Inteligent jucat! Informatia asta era publica de aproape 2 luni dar a fost scoasa abia acum din sertar! Cel care a dat-o acum presei il uraste pe Felea mai tare decat pe Ionescu!
Postat 09 Aprilie 2012, 16:38 de David
RASPLATA
Pentru corecta voastra informare, doamna Ionescu a fost si Decan si inca unul foarte bun. A lasat facultatea la vreo 25-30% plus, a dat premii, a platit plata cu ora si a reusit sa amenajeze birouri tuturor cadrelor titulare ale facultatii. A pretins munca, fapt pentru care, a fost hartuita pana si-a dat demisia. Intr-un an, facultatea a ajuns la -50% iar acum nu mai exista deloc multumita "reformei geniale" a lui Antal. Astia sunt colegii nostri universitari. Intr-adevar, marita sa faci ceva in aceasta universitate. Adevarul este ca noi nu-l meritam pe Ionescu Rector
Postat 09 Aprilie 2012, 16:23 de JANINA
Rusine candidati!
departe de a fi un sustinator al familiei Ionescu nu pot sa nu ma intreb de ce abia in 30.11.2011 s-a trezit Felea, cu acordul lui Antal (fara de care comisia de etica a UO nu respira) sa reclame la Consiliul national de etica? Unde erau vajnicii aparatori ai dreptatii cand d-na a ajuns conferentiar (cine era la acea data secretar stiintific al UO?) si unde erau cand d-na a ajus decan? De ce au tolerat si sustinut rectorul Antal si prorectorul Felea toate reclamatiile d-nei si au mers pana la a-l demite pe decanul Anton opozantul familiei Ionescu? Martorul sustinerii celei in care acum arunca cu pietre este intreg senatul . Urata lucratura, urat caracter! Drastica masura si neinspirat momentul! Si mai ales cine s-a gasit sa arunce piatra!
Postat 09 Aprilie 2012, 16:23 de Sorin
ATATA POATE FELEA
Acest Consiliu National de etca a luat fiinta in 30 octombrie 2011, iar Felea, profesionistul a mintit la Crisana ca Ioneasca este in cercetarile consiliului de cativa ani buni. Omul asta si cand respira minte? Mi-a rusine ca am asemenea colegi. Asemenea specimene nu au ce cauta intr-o universitate. Crisana are si ea vina ei ca publica minciunile unui om cu grave probleme de comportament. Sanctiunile stabilite prin Hotararea CNECSDTI nr. 162/06.02.2012 au ca temei juridic o fapta ce dateaza din anul 1998. Fapta e prescrisa de mult. CNECSDTI nici macar nu avea competente sa judece acest caz deoarece Ioneasca nu detine vreo functie de conducere. Cititi fratilor legile si apoi „spanzurati” omul. Voi faceti tot timpul invers. Dupa cate rautati a facut Felea, nu cred ca mai este cazul sa spere la inca un vot in afara de al lui.
Postat 09 Aprilie 2012, 16:05 de MIOARA
Ce-mi plaaceeee !!!
Uite ce trupa de ,,suflatori'' a crescut pe langa turnatorul sef, fost rector ! Probabil ca 90% au dat cu subsemnatul la secu (si nu numai ! multi sunt si azi ,,activi'' !). Devotamentul fata de organe a fost principalul criteriu de accedere in functii....si plagiatul in cantitate cat mai mare ! Numai o turma pe care o ai la mana o poti conduce cum vrei....Doamne, ce ar iesi daca s-ar spovedi ,,cadrele'' astea ,,unuversitare''... !
Postat 09 Aprilie 2012, 16:00 de aiurel
La un caz iar pac! la Razboiul
A ținut bine de răclămație, cine a ținut. Iar acum, când poate fi de folos, pac, a scos-o la iveală. Foarte bine, dom'le. Să să mănânce între ei, dar să câștige boborul :)
Postat 09 Aprilie 2012, 15:52 de 0mu
MINCIUNI
Titlurile acestei fituici de scandal sunt de-a dreptul jenante. Va spun eu, ca un avocat cu 26 ani experienta: Hotararea Consiliului National de etica nr. 162/06.02.2012, acum trei zile avea mentionat numele lui Felea ca petent, pe cand hotararea publicata de dvs. acum este fara numele impostorului. Conform art. 326 din Legea nr. 1/2011 termenul de 30 de zile de la emiterea hotararii, prevazut pentru punerea in aplicare a sanctiunilor de catre autoritatile competente, a expirat in 7 martie 2012. Orice instanta de judecata ii va da dreptate doamnei Ionescu iar Felea trebuie curatat de bani (daune materiale, morale) pentru ceea ce a facut. Metodele foarte personale ale domnului Felea de a concura pe un post de rector sunt la limita inferioara a suburbanului nu a unui universitar. Cu aceste „manevre” s-a descalificat din start.
Postat 09 Aprilie 2012, 15:48 de AVOCAT
LUCRATURA
Felea este un nemernic care nu are ce cauta in universitate. Fara a intra in amanunte legate de lucratura tesuta de o minte tulbure, Art. 252 din Codul muncii mentioneaza: „Angajatorul dispune aplicarea sanctiunii disciplinare, printr-o decizie emisa in forma scrisa in termen de 30 de zile calendaristice de la data luarii la cunostinta despre savarsirea abaterii disciplinare, dar nu mai tarziu de 6 luni de la data savarsirii faptei.” Rezulta fara echivoc faptul ca Felea urmareste sa loveasca in Ionescu.
Postat 09 Aprilie 2012, 15:24 de JURISTUL
scara
la scara mica, se intampla exact ceea ce se intampla la nivel national! ma refer la orice tip de alegeri! nu ca as fi de acord cu plagiatul! dar as vrea sa ridice mana ala care nu a plagiat macar un pic, asa, din placere! evident ca sanctiunea este in legatura cu candidatura lui gh. ionescu! dar parca imi aduc aminte ca si cineva de la economice a fost dovedit cu plagiatul pe o lucrare pe care isi pusese semnatura si anca dodescu! acolo ce se va intampla? sau petru filip?(nu stiu insa daca a fost dovedit in instanta!)
Postat 09 Aprilie 2012, 13:54 de TDS
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON