URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 02 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
15 Iunie 2016, 12:39

Bacalaureat 2016: Elev eliminat în Beiuş după ce i-a sunat telefonul în timpul examenului

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În perioada 13-15 iunie, absolvenţi din toată ţara, inclusiv cei din Bihor, au susţinut proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, anul acesta înregistrându-se un incident mai puţin obişnuit la o probă orală a Bacalaureatului.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IŞJ Bihor, Claudiu Damian, la Colegiul Tehnic "Ioan Ciordaş" din Beiuş un elev a fost eliminat după ce i-a sunat telefonul mobil în timpul examenului. "Cred că este vorba despre o premieră. Nu ţin minte să mai fi avut astfel de probleme la proba orală. Absolventului i-a sunat telefonul, iar potrivit regulamentului preşedintele comisiei l-a dat afară din examen", a afirmat Claudiu Damian.

Metodologia de organizare a Bacalaureatului le interzice candidaţilor să intre în examen cu orice fel de lucrare scrisă, respectiv cu telefoane mobile şi alte device-uri. În caz contrar, aceştia vor fi eliminaţi din examen indiferent dacă au folosit acele mijloace sau nu.

Pe de altă parte, la aceeaşi probă, în Bihor au existat şi două cazuri speciale. Un absolvent de liceu a susţinut examenul oral la limba română într-o cameră a Spitalului Judeţean din cauza unor probleme de sănătate. "Examenul s-a desfăşurat ca şi celelalte, elevul dând proba în faţa unui comisii. La fel ca celelalte, testarea a fost filmată", a precizat purtătorul de cuvânt al IŞJ Bihor.

Totodată, o elevă din Bihor va susţine proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română săptămâna viitoare, deoarece a fost operată. Eleva a obţinut această păsuire de la Comisia Naţională de Bacalaureat deoarece este încă în convalescenţă.

La prima probă a Bacalureatului de anul acesta în Bihor s-au înscris 4.253 de elevi, din care 3.503 din promoţia actuală, iar 750 din serii anterioare. Îngrijorător este că 2.493 dintre absolvenţii din acest an, adică 41%, nici măcar nu s-au înscris la examen. Cel mai probabil, mulţi dintre aceştia sunt convinşi că nu vor promova Bacalaureatul şi aşa că au renunţat chiar să încerce.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
no, nu-i bai!
Sa mearga la maître kolozsi, ca-l rezolva cum i-a rezolvat si pe hotomanii aia din Stei.
Postat 16 Iunie 2016, 19:30 de pinonel
Ce căuta cu telefonul în școală? Ce-au păzit la intrare portarii ?
Ăla nu avea voie în primul rând cu telefon.Se confiscă la intrare , mulți nici nu vin cu telefoanele.Așadar supraveghetorul e de vină și instituția școlară pentru că a permis să aibă telefonul la el.Copilul e nevinovat
Postat 15 Iunie 2016, 15:15 de vocilebihoreanului29
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6361 RON
  • 1 EUR = 4.9759 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON