URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
27 Aprilie 2016, 14:17

Noul Nissan NP300 Navara, în drive test la Auto Bara! (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Noul Nissan NP300 Navara, câştigătorul marelui premiu al competitiei internaţionale Pick-up of the Year 2016, poate fi încercat la Auto Bara, din Şoseaua Borşului nr. 22. Iubitorii mărcii sunt invitaţi să se înscrie la drive test, la numărul de telefon 0259.206.039 sau e-mail nissan@autobara.ro.

Noul model Nissan NP300 Navara reprezintă un nou reper în segmentul pick-up-urilor de o tonă, combinând expertiza Nissan ca lider al segmentului crossover, cu cei peste 80 de ani de experienţă în proiectarea şi fabricarea pick-up-urilor  robuste, cu tehnologii ingenioase.

Sporirea confortului şi a rafinamentului, menţinând capabilităţile off-road, fiabilitatea şi capacitatea de încărcare pentru care este recunoscută Navara, a reprezentat punctul de pornire în dezvoltarea noului vehicul. Noul model este o versiune complet actualizată a generaţiei anterioare, cu un şasiu robust şi rezistent care introduce o serie de noi caracteristici de inginerie proiectate pentru a îmbunătăţi performanţele dinamice şi caracterul practic. Utilizând acelaşi ADN al gamei Nissan crossover din care au rezultat modele de referinţă precum Qashqai, X-Trail şi Juke, noul Nissan NP300 Navara propune un nivel ridicat de rafinament, stil, confort şi calitate, precum şi tehnologii in premiera pe piaţa pick-up-urilor.

Garanţia constructor de 5 ani sau 160.000 de km pentru noul Nissan Navara NP300 este o dovadă suplimentară a calităţii vehiculului, oferind şi mai multă încredere clienţilor.

Confort şi manevrabilitate

Un rafinament sporit şi o experienţă de conducere în stilul crossoverelor a fost un element-cheie în concepţia modelului NP300 Navara. Pentru a realiza acest obiectiv fără a compromite capabilitatea off-road apreciată a vehiculului, Nissan a conceput un sistem nou cu suspensie spate multi-link cu cinci braţe pentru versiunea Double Cab, ceea ce asigură un confort vizibil sporit în timpul călătoriei şi o manevrabilitate îmbunătăţită, fiind cu 20 de kg mai uşor decât versiunea anterioară cu foaie lamelară. 

Modelul King Cab prezintă o versiune substanţial actualizată a concepţiei arcului lamelar montat pe modelul de generaţie anterioară. Pe lângă faptul că noul arc suspendat cântăreşte cu 7 kg mai puţin decât în versiunea anterioară, acesta permite şi o îmbunătăţire cu 3.1 % a unghiului de atac al roţii din spate la versiunea King Cab, reducând în acelaşi timp şi zgomotul de rulare. 

Tehnologie

In deplin acord cu inovaţiile Nissan, NP300 Navara introduce o nouă gamă de tehnologii la bordul vehiculului. Într-un segment care a adoptat într-un ritm lent cele mai recente inovaţii de confort şi siguranţă, acesta stabileşte un nou etalon pentru tehnologia "in-car" accesibilă. Around View Monitor (Sistemul de asistenţă la parcare cu vedere 360°) şi Forward Emergency Braking (Anticiparea frânării de urgenţă) - ambele fiind caracteristici foarte apreciate de siguranţă ale modelelor crossover - sunt unice pe piaţa pick-up-urilor. Măsuri suplimentare de siguranţă şi confort includ funcţiile Cruise Control, Hill Descent Control (Asistenţă la coborârea în pantă) şi Hill Start Assist (Asistenţă la pornirea din rampă), toate acestea fiind dezvoltate pentru a satisface cerinţele specifice ale proprietarilor de NP300 Navara, precum şi acces şi pornire tip "mâini libere", cameră video spate şi senzori de parcare.

Interior

Interiorul reconceput în totalitate oferă o călătorie de prima clasă în timp ce fiecare element din cabină a fost optimizat pentru a oferi cea mai bună calitate, confort, spaţiu şi caracter practic şoferilor şi pasagerilor.

Bordul a fost reproiectat în întregime, cu un aspect sculptat care creează un spaţiu mărit al habitaclului şi o atmosferă mai deschisă. Scaunele faţă cu suport pentru coloana vertebrală oferă o ergonomie îmbunătăţită, fiind proiectate cu ajutorul unei tehnologii inspirate de NASA. 

Alte caracteristici includ climatizare digitală duală pentru versiunile King Cab şi Double Cab, precum şi un sistem nou de ventilare spate a cabinei şi un design nou al scaunelor spate, scopul fiind acela de a oferi pasagerilor un mediu plăcut pentru o călătorie confortabilă.

Design exterior

Conceput şi proiectat în conformitate cu cerinţele şi preferinţele specifice pieţei europene şi, de asemenea, fabricat în Europa, NP300 Navara prezintă, în ambele sale versiuni, King Cab şi Double Cab, un mix de suprafeţe convexe şi concave, ceea ce îi conferă un stil general robust şi totodată sportiv. Semnătura proprie Nissan, grila faţă în formă de V şi luminile de zi cu LED, sub formă de bumerang, reprezintă mărci distinctive ale designului Nissan.

Motoare şi transmisie

Noul motor dCi de 2.3 litri care echipează NP300 Navara este cu până la 24% mai eficient decât cel pe care îl înlocuieşte şi este cel mai ecologic şi economic din sectorul său. Disponibil în două variante de putere utilă, 120kW şi 140 kW, versiunea vârf de gamă introduce pentru prima dată în segment tehnologia de supraalimentare dublă (twin turbo) şi asigură costuri excepţionale de funcţionare cuplate cu reducerea semnificativă a emisiilor de CO2.

Motoarele foarte performante au nevoie de transmisii pe măsură şi încă o dată noul NP300 Navara excelează. Modelul de ultimă generaţie este disponibil încă de la lansare cu tracţiune integrală (4x4) şi opţiunea unei cutii de viteze manuale cu şase trepte sau a unei cutii de viteze automate cu şapte trepte.

Aşa cum anticipează clienţii Nissan, noul NP300 Navara este la fel de performant off-road cât şi on-road. Sistemul de tracţiune integrală se bazează pe punctele forte ale modelului de generaţie anterioară şi oferă o tracţiune sigură pe teren accidentat.

Sarcină utilă şi remorcare

Fiind conştienţi de faptul că proprietarii de pick-up-uri folosesc vehiculele în scopuri lucrative, capacitatea de remorcare şi de transport a noului NP300 Navara este îmbunătăţită. Cu o sarcină utilă care depăşeste acum o tonă, pe unele versiuni din gamă şi o capacitate impresionantă de remorcare de 3.500 kg, noul model este pregătit pentru cele mai dificile şi mai solicitante locuri de muncă sau destinaţii de agrement.

Chiar şi bena găzduieşte alte inovaţii Nissan sub forma sistemului foarte apreciat de fixare a încărcăturii. Graţie canalelor de sarcină grea situate pe spatele cabinei şi pe părţile laterale din interiorul benei, proprietarii au flexibilitate completă atunci când vine vorba de transportul în siguranţă a unor încărcături vulnerabile. Deoarece clemele culisează pe şinele canalului în formă de C, chiar şi mărfurile cu cele mai neobişnuite forme pot fi asigurate cu uşurinţă.

Pentru  transportul unor încărcături mai mari, noua benă de pe versiunea Double Cab este cu 67 mm mai lungă faţă de vechiul model, având o lungime de 1.578 mm - cea mai mare dimensiune din segment. Pentru versiunea King Cab, bena are o lungime de 1.788 mm.

Ponz Pandikuthira, Directorul Diviziei de vehicule comerciale a Nissan în Europa, a declarat următoarele: "De când am construit primul nostru pick-up în 1935, peste 14 milioane de clienţi din 180 de ţări din întreaga lume au ajuns să depindă de pick-up-urile Nissan pentru a-şi transporta familiile, colegii şi mărfurile, uneori în cele mai dure circumstanţe. Deseori, pick-up-urile Nissan au fost forţa motrice a comunităţilor lor şi un partener de lucru de încredere pentru companii şi comercianţi. Acum, la cea de a 12-a generaţie, am valorificat această experienţă şi feedback-ul clienţilor noştri pentru a dezvolta noul Nissan NP300 Navara, care instituie un nou standard de performanţă, rafinament, confort şi costuri de funcţionare în clasă"

Prin gama sa impresionantă de caracteristici în materie de performanţă, securitate, tehnologie şi confort, cuplate cu costurile eficiente de exploatare, noul NP300 Navara este partenerul ideal pentru muncă şi pentru timpul liber.

Noul Nissan NP300 Navara -  International Pick of the Year 2016

NP300 Navara a primit marele premiu al competitiei internaţionale Pick-up of the Year 2016 reusind să îşi surclaseze detaşat concurenţii, modele Mitsubishi L200 şi Ford Ranger, într-o competiţie acerbă, în care membrii juriului au punctat ţinuta de drum, capabilităţile off-road, performanţa motorizării şi sarcina utilă.

Printre cele mai apreciate noutăţi propuse se numără şasiul robust şi suspensia spate multilink în 5 puncte pentru versiunea Double Cab, precum şi o benă impresionantă, mai lungă cu 67mm decât a modelului precedent.

Noul Nissan NP300 Navara  ridică standardele şi în materie de tehnologie utilă, prin introducerea unor inovaţii unice în segment: Around View Monitor, ce permite o vedere panoramică 360º pentru manevre la viteză redusă şi Forward Emergency Braking (Frânare automată de urgenţă) ce reduce sau împiedică pericolul de coliziune.

Philippe Guérin-Boutaud, Corporate Vice President Nissan LCV BU, declară:

"Acest premiu prestigios încununează expertiza de 80 de ani a Nissan în producţia de pickup-uri. Testele riguroase efectuate de către membrii juriului International Pick-up of the Year au evidenţiat caracteristicile noului NP300 Navara precum robusteţea şi inovaţia."

"Nissan este recunoscut de către clienţii săi din Europa ca expert al vehiculelor cu capabilităţi autentice 4x4 şi creator al conceptului de crossover. Noul NP300 Navara reprezintă fuziunea celor două universuri auto în care ne este recunoscută excelenţa: un pick-up care combină robusteţea vehiculelor 4x4 cu rafinamentul şi eficienţa unui crossover. Este o mare onoare ca noul NP300 Navara să primească trofeul internaţional Pick-up of the Year 2016 (IPU) din partea celor mai experimentaţi jurnalişti din Europa în domeniul vehiculelor comerciale. Mulţumesc membrilor juriului pentru acest premiu ce reprezintă o reconfirmare a excelenţei noului model.", a adăugat Ponz Pandikuthira, director Vehicule Comerciale Uşoare Nissan Europa.

Despre Nissan în Europa

Nissan are una dintre cele mai ample activităţi în Europa, cu peste 17.600 de angajaţi pe plan local în cadrul operaţiunilor de proiectare, cercetare & dezvoltare, producţie, logistică, vânzări & marketing. În ultimul an calendaristic, fabricile Nissan din Regatul Unit, Spania şi Rusia au produs peste 675.000 de vehicule, inclusiv crossovere premiate, maşini din clasa  mică, SUV-uri, vehicule comerciale şi vehicule electrice, inclusiv Nissan Leaf, cel mai vandut vehicul electric din lume, 96% dintre clienţi fiind dispuşi să recomande maşina unor prieteni. Nissan oferă acum o linie puternică de 23 de modele diverse şi inovatoare în Europa sub mărcile Datsun şi Nissan.

Despre Nissan Motor Co.

Nissan Motor Co., Ltd., cea de a doua companie de automobile din Japonia, are sediul la Yokohama, Japonia, şi face parte din alianţa Renault-Nissan. Funcţionând cu peste 247.500 de angajaţi la nivel global, Nissan a vândut 5.32 milioane de vehicule şi a înregistrat o cifra de afaceri de 11.38 trilioane yeni (103.6 miliarde de USD) în anul fiscal 2014. Nissan oferă o gamă extinsă de peste 60 de modele sub mărcile Nissan, Infiniti şi Datsun. Nissan are poziţie de lider în ceea ce priveşte mobilitatea cu emisii zero, LEAF fiind primul vehicul de serie complet electric şi cel mai vândut vehicul electric din istorie.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON