URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
26 Ianuarie 2018, 08:46

Miliardarul George Soros: Facebook şi Google reprezintă o ameninţare la adresa democraţiei şi a inovaţiei. Zilele lor sunt numărate

Miliardarul George Soros: Facebook şi Google reprezintă o ameninţare la adresa democraţiei şi a inovaţiei. Zilele lor sunt numărate foto: mediafax.ro
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Companiile Facebook şi Google reprezintă o ameninţare la adresa democraţiei, întrucât formează monopoluri şi împiedică inovaţia în domeniul tehnologic, susţine miliardarul ungaro-american George Soros, prezent la Forumul Economic Mondial de la Davos, în Elveţia, după site-ul BBC News.

"Facebook şi Google exploatează mediile sociale şi provoacă mai multe probleme. Proprietarii acestor platforme gigant se consideră stăpâni ai universului, dar, de fapt, ei sunt sclavii ideii de a-şi păstra poziţia dominantă. Este doar o chestiune de timp până când dominarea globală a monopolurilor din industria IT americană va fi întreruptă. Davos este un loc bun pentru a anunţa că zilele lor sunt numărate. Reglementarea şi impozitarea le vor duce la pierzanie, iar comisarul UE pentru Concurenţă, [Margrethe] Vestager, va fi Nemesisul lor", a spus Soros, potrivit agenţiei de ştiri Mediafax.

Miliardarul în vârstă de 87 de ani consideră că una dintre problemele esenţiale ale acestor medii online este abilitatea de a influenţa modul în care oamenii gândesc şi se comportă, de multe ori fără ca societatea să fie conştientă de acest lucru.

"Companiile de media sociale îi determină pe oameni să renunţe la autonomia lor de gândire. Acest lucru are consecinţe negative de mare anvergură asupra funcţionării democraţiei, în special asupra integrităţii alegerilor. Puterea de a modela atenţia oamenilor este concentrată în mâinile câtorva companii. Este necesar un efort real pentru a evalua şi apăra ceea ce John Stuart Mill numea «libertatea de gândire». Există posibilitatea ca, odată pierdută, oamenii care cresc în era digitală să aibă dificultăţi în recâştigarea acestei libertăţi. Oamenii fără libertate de gândire pot fi uşor manipulaţi. Acest pericol nu este valabil doar pentru viitor; a jucat deja un rol important în alegerile prezidenţiale americane din 2016", a mai spus Soros, în cadrul discursului de la Davos.

Soros consideră că reţelele de socializare funcţionează ca nişte cazinouri, exercitând un control prea mare asupra conţinutului şi a publicităţii. Totodată, acesta a atras atenţia şi asupra manipulării la care sunt supuşi utilizatorii reţelelor, susţinând că există o asemănare a acestora cu jocurile de noroc.

"Profitabilitatea excepţională a acestor companii se bazează în mare măsură pe evitarea responsabilităţii şi a plăţilor pentru conţinutul afişat pe platformele lor. Ei pretind că sunt doar distribuitori de informaţii. Dar faptul că aproape monopolizează o anumită piaţă le acordă utilitate publică şi ar trebui să se supună unor reglementări mai stricte, menite să garanteze concurenţa, inovaţia şi accesul universal echitabil şi deschis. Companiile de media sociale îşi induc în eroare utilizatorii, prin manipularea atenţiei şi direcţionarea acesteia spre propriile scopuri comerciale. EI formează în mod deliberat o dependenţă de serviciile pe care le oferă. Acest lucru poate fi foarte dăunător, în special pentru adolescenţi. Există o asemănare între platformele online şi companiile de jocuri de noroc. Cazinourile au dezvoltat tehnici de a atrage jucători care îşi pierd chiar şi banii pe care nu-i deţin", a mai declarat omul de afaceri.

Mediafax mai scrie că Soros deţine în prezent, prin intermediul unui fond de investiţii, 109.451 de acţiuni ale companiei Facebook. În 2017, Soros a solicitat vinderea a peste 300.000 de acţiuni. Totodată, Soros este unul dintre acţionarii companiei Alphabet, care deţine platforma online Google.

George Soros a mai criticat, în acelaşi discurs, administraţia Trump, numind-o un "pericol pentru lume", adăugând că el a crezut că preşedintele va pleca până în 2020 sau "mai devreme".

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
TdSarca
Datorită lui Goagle ți-am gasit numele si datorita lui FEISBUC ți-am văzut fata . Ce parereai acum. Sa vad ce zici.
Postat 27 Ianuarie 2018, 03:06 de Sandu1201
ipocritul
Cata ipocrizie! tocmai el vorbeste, cel care se bucura cel mai mult ca prin aceste mijloace poate sa_si manipuleze obedientii? Oare nu de persoane fara o gandire clara, fara informatii precise are nevoie pentru a manipula masele , minoritare ca numar in incercarea de a darama, schimba ordinea de drept aleasa???? Metode tipic comuniste, de cei tineri necunoscute, dar cu priza pentru a pierde timpul la demonstratii pentru un scop nici de ei cunoscut. La varsta pe care o are cred ca ar trebui sa se bucure ca tinerii frumosi si destepti vor sa domine lumea cu tehnologia moderna si nu cu idealuri marxiste demodate, dovedite a fi un cancer, chiar daca i se mai alatura si liberalismul nou in dorinta de a guverna .
Postat 26 Ianuarie 2018, 16:53 de iahim
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON