URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
26 Septembrie 2016, 18:35

Crucea Roşie Română, pe simezele galeriei Euro Foto Art

Crucea Roşie Română, pe simezele galeriei Euro Foto Art foto: Ciobanu Constantin
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Începând de marţi, galeria Euro Foto Art va găzdui o interesantă expoziţie de fotografie, realizată în parteneriat cu Societatea Naţională de Crucea Roşie din România.

Pe simezele galeriei din Piaţa 1 Decembrie vor fi expuse o sută de fotografii alb-negru şi color ce au ca tematică umanitatea inspirată din activităţile voluntarilor de la Crucea Roşie.

Alături de imaginile realizate de Societatea Naţională de Crucea Roşie din România vor fi expuse şi fotografii artistice realizate de artiştii fotografi Petrila Gheorghe EFIAP, Ovi D. Pop AFIAP şi Adela Lia Rusu AFIAP din Oradea, repsectiv Ciobanu Constantin Mocanu Dorin Nicolae din Iaşi, care au participat la Salonul Naţional intitulat "Crucea Roşie din România".

Vernisajul expoziţiei va avea loc pe 27 septembrie, de la ora 17, şi sunt invitaţi să participe toţi iubitorii fotografiei. La eveniment va participa vicepreşedintele Societăţii Naţionale de Crucea Roşie din România, dr. Dragoş Beniamin şi directorul filialei de Crucea Roşie din Bihor, Alexandru Pantea. Invitatul vernisajului este dr. Ramona Novicov, critic de artă, care va prezenta fotografiile expuse. Expoziţia va fi vernisată oficial de artistul fotograf Ştefan Toth AFIAP, preşedintele Asociaţiei "Euro Foto Art". Momentele muzicale vor fi oferite de artiştii Lucian Maliţa (vioară) şi Thurzó Sándor József (vioală).

Expoziţia va rămâne la dispoziţia publicului vizitator până la data de 11 octombrie 2016, în zilele lucrătoare între 8-19, accesul publicului fiind gratuit.

Parte din istoria României

Crucea Roşie Română a împlinit anul acesta 140 de ani de la înfiinţare, perioadă în care s-a aflat mereu în prima linie a asistenţei umanitare. An de an, istoria Crucii Roşii Române s-a împletit cu istoria României, a înfruntat provocările vremurilor, slujind umanitatea în cele mai vulnerabile momente. Expoziţia prezintă prin fotografii culese din arhiva ultimilor ani, activitatea deosebită desfăşurată de voluntarii Crucii Roşii Române pentru ajutorarea celor aflaţi în suferinţă.

Societatea Naţională de Cruce Roşie din România, înfiinţată în 1876, este o organizaţie umanitară membră a Mişcării Internaţionale de Cruce Roşie şi Semilună Roşie, auxiliară autorităţii publice şi abilitată prin lege să asigure asistenţă umanitară în caz de dezastre şi să vină în sprijinul persoanelor vulnerabile, serviciile fiind acordate voluntar, imparţial şi neutru.

În prezent, Crucea Roşie Română are 47 de filiale, 1.996 subfiliale şi 1.307 comisii. 5.500 de voluntari se implică activ în activităţile organizaţie.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON