URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
27 Septembrie 2014, 11:14

CS Oşorhei a surclasat formaţia FC Zalău şi a obţinut prima victorie din noua ediţie de campionat

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

CS Oşorhei s-a descătuşat şi a reuşit primul succes în actuala ediţie de campionat. În etapa a V-a din Liga a III-a, echipa antrenată de Rudy Kovacs a reuşit să umilească, cu scorul de 5-0, tocmai echipa de pe locul secund, FC Zalău. Bihorenii au practicat un joc excelent, iar portarul Hava a reuşit să pareze un penalty la scorul de 2-0 pentru echipa sa.

După patru etape, FC Zalău se afla pe a doua treaptă a clasamentului, cu trei victorii în timp ce CS Oşorhei era penultima în clasament şi asta datorită golaverajului.

Echipa pregătită de Rudy Kovacs a reuşit să facă un meci încântător. În minutul 18 Robert Turcan, scăpat în lateral dreapta, a şutat violent în bara transversală, mingea a revenit în teren de unde Sorin Ban a marcat cu capul, pe urmărire, deşi era talonat de Vălimăreanu (1-0). Peste 11 minute CS Oşorhei a obţinut o lovitură liberă din apropierea careului zălăuan. Ember a executat peste zid, cu pământul iar Băican a scăpat mingea în poartă (2-0).

Momentul psihologic al partidei s-a consumat în minutul 36, când Pintea l-a faultat în şase metri pe Kuku. Penalty-ul a fost executat de Ţiriac, în forţă, dar aproape de mijlocul porţii iar Hava, un specialist în pararea loviturilor de la 11 metri, a respins.

La reluare CS Oşorhei a stat la cutie şi a excelat pe contre. În minutul 48 Băican a respins cu greu şutul din lovitură liberă expediat de Ember de la peste 30 de metri. Acelaşi Băican a fost bătut de Trip (în minutul 63), la o lovitură liberă aproape de pe linia careului mare, însă mingea a lovit transversala. Intrarea lui Hosu a adus un plus de viteză semnificativ pentru gazde iar rezultatul s-a văzut pe tabelă.

Minutul 71 l-a găsit pe Hosu trecând ca Usain Bolt pe lângă apaticii fundaşi zălăuani, apoi a urmat o pasă altruistă pentru Ovidiu Popa care a marcat din patru metri (3-0). Două minute mai târziu, pe un contraatac, Magda l-a văzut ieşit pe Băican şi a şutat aproape de la centru dar mingea a trecut la nici un metru de bară.

Viteza lui Hosu a adus şi penaltiul pentru gazde, în minutul 83 când Ţiriac l-a faultat din spate şi în careu pe rapidul jucător al gazdelor. Lovitura de pedeapsă a fost transformată, fără probleme, de Andrei Magda (4-0). Imediat după gol este trimis în teren Alin Moise care, la 15 secunde distanţă, a urmărit o minge centrată în careu şi a înscris în stânga lui Băican, la prima atingere de balon (5-0). În prelungiri, creatorul din ultimele 20 de minute, Hosu putea închide "setul" dar Băican reuşit să pareze in-extremis.

De precizat că juniorul Darius Costea, (fiul fostului jucător al lui FC Bihor, Sorin Costea) a debutat la CS Oşorhei. În vârstă de 17 ani şi component al echipei naţionale de juniori, Darius a jucat dezinvolt fiind aplaudat la scenă deschisă de întreaga asistenţă.

Antrenorul echipei FC Zalău, Călin Pop a acuzat, încă de la începutul partidei, lotul subţire avut la dispoziţie. "Am 18 jucători, dintre care trei sunt accidentaţi. Aşa nu vom putea duce un campionat", spunea Călin Pop înaintea partidei, prefaţând parcă eşecul usturător suferit de echipa sa la Alparea.

"Evident, am făcut cel mai bun joc din ultima perioadă şi poate chiar din întregul an 2014. Am arătat ca o echipă cu atitudine, cu apetit spre jocul, nu numai ofensiv şi spectaculos ci şi eficient. Avem un grup foarte tânăr care trebuie să conştientizeze că rezultatele nu pot veni decât prin muncă. Egalul cu FCM Baia Mare, când cred că trebuia să învingem şi această victorie, arată că echipa este pe drumul bun", a spus, după joc, Ioan Pop, primarul comunei Oşorhei.


CS Oşorhei - FC Zalău 5-0 (2-0)

Au marcat: Ban 17, Ember 29, Ovidiu Popa 71, Magda 84 pen, Moise 85
CS Oşorhei: Hava - Turcan, Pintea, Şerban Pop (cpt.), Hering - Magda, Ember - Ban (84 Junc), Trip (80 Costea), Cr. Andor (70 Hosu) - Ovidiu Popa (85 Moise). Antrenori: Rudy Kovacs şi Nicolae Petre.

FC Zalău: Băican - Vălimăreanu (74 Alex Pop), Cosma (cpt.), Sabău, Horgoş (46 Supuran) - Kinczel, Jamilu (46 Tăbârţă), Roghină, Stanciu - Şiriac, Kuku. Antrenori: Călin Pop şi Cristian Oros.
Cartonaşe galbene: Pintea / Sabou, Ţiriac

Arbitri: Cristian Braşoveanu - Marius Balint (ambii din Cluj), Marius Pavăl (Simeria).
Observator de joc: Cristian China
Observator de arbitri: Silviu Mocanu

În celelalte două partide desfăşurate vineri în etapa a V-a a Ligii a III-a din Seria a V-a, FCM Baia Mare a trecut la scor de neprezentare, cu 3-0, de Metalurgistul Cugir, pe teren propriu, în timp ce la Turda, Arieşul din localitate şi Avântul Reghin au remizat cu scor alb, 0-0.

Cealaltă formaţie bihoreană din competiţie, CSC Sânmartin va evolua sâmbătă, de la ora 17, pe terenul echipei CSM Sighet, o formaţie care mai nou este antrenată de un alt bihorean, Dan Dobai.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON